Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב מסוג יונדאי אקסנט שנת 97 גיר רגיל עשתה 117 אלף קילומטר

יש לי בעיה שהמנוע שורף שמן איך אני יודע הוא מוצא עשן לבן מההגזוז עכשיו רציתי לדעת אמרו לי שאי אפשר לתקן את זה אלה רק להחליף את כל המנוע או ראאש מנוע !

חלק אמרו לי שזה רק רינגים ןחלק אמרו לי שזה גומיות שצריך להחליף בראש מנוע רציתי לדעת מה בדיוק אני צריך לעשות כדי שהמנוע לא ישרוף שמן יותר ? אני אוהב את האוטו הזה ואני רוצה אותו לעוד הרבה זמן איך אני יכול להיות בראש שקט ?

פורסם

כנראה טבעות הבוכנה (רינגים) עשו את שלהם !

דבר כזה לא מתקנים באמת אלה מחליפים את המנוע ,אין מה לעשות ..

אם אתה אוהב את האוטו שלך אז מה הבעיה ?? תחליף מנוע !

JDM :twisted:

פורסם

משהו יכול להגיד לי במדוייק מה צריך להחליף ומה בערך הנזק הכספי ?

האוטו נוסע יפה מאוד לא היה לי בעיות עדיין אבל יוצא עשן לבן לפעמיים !

פורסם

אצלנו יש טמפרה וגם היא אכלה שמן

אז עשינו חצי אובר-אול ושיפוץ ראש מנוע

הסתכם בערך ב3K +- כשמנוע שלה עולה 6K+

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם

יש לי בעיה שהמנוע שורף שמן איך אני יודע הוא מוצא עשן לבן מההגזוז עכשיו רציתי לדעת אמרו לי שאי אפשר לתקן את זה אלה רק להחליף את כל המנוע או ראאש מנוע !

חלק אמרו לי שזה רק רינגים ןחלק אמרו לי שזה גומיות שצריך להחליף בראש מנוע רציתי לדעת מה בדיוק אני צריך לעשות כדי שהמנוע לא ישרוף שמן יותר ? אני אוהב את האוטו הזה ואני רוצה אותו לעוד הרבה זמן איך אני יכול להיות בראש שקט ?

...צר לי....אך נראה שרכבך לא קיבל טיפול הולם\החלפות שמן בזמן \שמן לא מתאים\לא איכותי\ לא בצמיגות הנכונה(20W50??????).

אין שום הצדקה שיונדאי אקסנט מודל 97 תתחיל לשרוף שמן-

רכבים מתחילים "לחיות" ב117K אם קיבלו טיפול הולם לאורך השנים.

בנוגע לגומיות..הבעיה מוכרת במיצובישי לנסר\אך לא שמעתי על כך ביונדאי -יכול להיות שזה רק גומיות ואז פתיחת ראש בלבד והחלפת גומיות לא צריך לעלות הרבה(לדעתי סביב ה-1000\1500 ש"ח)

כמו כן תיבדוק באם יש מים בשמן\שמן במים("טחינה")-התופעה של עשן לבן יכולה להיגרם גם עקב חדירת נוזל הקירור לתא השריפה או אז יש להחליף אטם ראש שמן מסנן שמן ומי קירור(כמובן)

אם לא זה המצב \תיבדוק כל יומים את מיפלס השמן ועקוב אחר הצריכה\באם אתה רואה שחסר שמן ואין נזילות חיצוניות ו\או הזעות כניראה שהשמן אכן חודר לתא השריפה\ניתן לאמת זאת בוודאות ע"י פירוק אחד או יותר מהמצתים-באם צבע האלקטרודה שחור מבריק-קרוב לודאי שזו הבעיה-אתה יכול לנסוע כך עוד זמן רב רק תקפיד לבדוק את רמת השמן לעיתים תכופות ולמלא ע"פ הצורך.

כמו כן אם אתה שם שמן 10 או 15W40 עבור לשמן 20W50 ע"מ להפחית את צריכת השמן-הדבר יעזור רק אם טבעות הבוכנה נשחקו ולא במקרה שגומיות השסתומים זקוקות להחלפה.

אם החלטת לטפל בבעיה-גש למוסך שאמין עליך ואם אין כזה גש למספר מוסכים וקבל דיאגנוסטיקה וחוות דעת מדויקת לגבי הטיפול הדרוש.

מקווה שעזרתי

ניצן

פורסם

לי נשחקו הרינגים וכתוצאה מכך יש לי לחץ במנוע (נדמה לי קוראים לה "עוקה") וזה גורם לשמן להתפרץ מכל מיני מקומות,האם יש אפשרות להוריד את הלחץ ללא החלפת הרינגים?

יש למישהו רעיון?

איציק.

פורסם

לדעתי צריך בתור התחלה לפתוח את הראש מנוע.

איך שיפרקו אותו המכונאי אמור לדעת להגיד לך את המצב של הגומיות שסתומים (בד"כ הן מתייבשות וכבר לא אוטמות טוב ואז השמן חודר לתא השריפה ונשרף). כמו כן, המכונאי יכול להגיד לך את מצב האטימה של הרינגים.

בכל אופן, גם אם הרינגים שחוקים לא חייבים להחליף את כל המנוע. ניתן להחליף את הרינגים בלבד.

• תוכן חדש...