Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

אני שוקל לרכוש רכב חדש.

אני מתלבט בין סובארו פורסטר או מיצובישי אווטלנדר.

על סובארו רוצים 192K ועל האווטלנדר מבקשים 166K או 171K על ה 7 מקומות.

אנחנו משפחה עם 3 ילדים קטנים.

אנחנו לא נוסעים הרבה תל אביב רמת גן הלוך חזור פעמים ביום, ומידי פעם נסיעה בין עירונית.

אנחנו לא מטיילים הרבה (באוטו הישן לא היה כיף לנסוע) ואנחנו לא באמת טיילי מדבריות ושטח. במקסימום נסענו לחוף הים.

אולי אחרי שנקנה אוטו חדש נתחיל קצת יותר לטייל.

מיצובישי מציעים תשלומים עם ריבית (משלמים מקדמה מינימום 15% מערך הרכב), 3 שנים תשלומים בגובה שהלקוח קובע ואת היתרה אחרי 3 שנים או שדרוג לחדש.

סובארו מציעים 60 תשלומים ללא ריבית והצמדה.

הייתי שמח לדעת:

איזה רכב עדיף מבחינת: נוחות, אמינות, תמורה לכסף,שמירה על ערך, צריכת דלק וכדומה.

האם יש המלצות אחרות בסכומים הנ"ל.

מישהו יודע כמה אפשר להוריד את הסוכנויות מהמחיר שהם מבקשים בדרך כלל? (הבנתי שסובארו די קשים)

תודה מראש חנן.

פורסם
לא הייתי נוגע בפורסטר, אבל אני משוחד יש לי את האאוטלנדר הדור הקודם

למה? מה הסיבה חוץ מהיותך משוחד? יש נימוקים?

פורסם

אני דווקא הייתי מעדיף את הפורסטר על פני האאוטלנדר כי הוא פשוט כיף של אוטו. לקחתי אותו לנסיעת מבחן וממש לא רציתי להחזיר לסוכנות. אבל התקשרו אלי פעמיים, היה כבר לא נעים והעדפתי לשמור על קשר טוב כדי שיתנו לי בהזדמנות לנהוג גם בפורסטר טורבו :wink:

צריכת הדלק טובה ודי דומה בשני הרכבים, האאוטלנדר יהיה כנראה קצת יותר חסכוני בדגם ההנעה הקדמית. האאוטלנדר גם זול יותר וגם יהיה כנראה סחיר יותר כמשומש, כי רכבי 7 מקומות תמיד מבוקשים בישראל. ככה שבגדול, הפורסטר הוא לדעתי הבחירה של הלב בעוד האאוטלנדר הוא הבחירה של הראש.

אם אתם לא באמת יורדים לשטח למה שלא תבדקו את המיניוואנים? קיה קארנס החדש למשל הוא רכב מצוין למשפחה עם שלושה ילדים. גם רנו סניק יכול לבוא בחשבון, שמעתי שיש עכשיו אחלה מבצעים על רכבי סניק עודפים מהיבואן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם אני נגד רכבי השטח או כאילו שטח אם אין צורך.

מיניוואן יעלה פחות ולרוב גם יתן יותר.

ויש היום אחלה מיניוואנים (סניק, 5008, אורלנדו, זפירה ועוד), כולם יעלו לך פחות מהאאוטלנדר, רובם יהיו חזקים יותר וקלים יותר לניווט בתוך העיר.

במחיר של הסובארו אתה יכול לקנות פורד S-MAX, עם 200 כ"ס, מרווח, נוח, בטוח, מאובזר. רכב תענוג וגם ישאר לך גם עודף.

אל תבין אותי לא נכון, אני בטוח שהפורסטר רכב מעולה, וגם האאוטלנד. אבל הפורסטר פחות שימושי, שניהם יחסית חלשים, שניהם יקרים.

היתרון היחיד באאוטלנדר הוא יתרון בפוטנציה, וזה בקלות המכירה העתידית, כי הוא גם 7מקומות גם רכב שטח (כביכול, לכאורה) וגם נחשב חסכוני בדלק.

פורסם
למה אתם בכלל שוקלים רכבים עם נטיה לשטח?

בכנות, נראה לי כיף הישיבה הגבוהה.

הרכב המרווח יותר ממשפחתיות רגילה.

והאפשרות לרדת לשטח (למרות שלא עשיתי כך בעבר צריך להתחיל איפה שהוא)

בדקתי את ה smax. עשיתי בו נסיעת מבחן. המזגן על הפנים. ואין לו צמיג ספר.

יש לי רתיעה מסוימת ממיני ואנים (לא יודע להסביר אפילו מה היא).

לפי מה שהבנתי וראיתי שהפורסטר נמכרת מכל המחירון.

בנוסף אמרו לי שהאווטלנדר סובלת מירידת ערך גדולה אם קונים חדשה.

הכצעקתה? אני צודק או טועה ?

פורסם

אני רכשתי פורסטר חדשה.

לא אוכל לתת לך את הלבטים מול אאוטלנדר בגלל שאני באמת אוהב את הפורסטר

הייתה לי אחת 2008 ומכרתי ב10K מעל המחירון ! אחרי יום אחד שפירסמתי

והחלפתי לחדשה.

הרכב צורך בממוצע 1 ל12

מרווח מאד

נוח.

גיר רציף שקצת צועק תחת עומס

רעשי רוח מורגשים בנסיעה מהירה (לי אישית לא מפריע)

לא מרגיש חוסר בכוח

בנוסף אתה מקבל 5 שנים אחריות מלאות ( או 150 אלף) שזה בהחלט יפה

אישית

ממליץ

פורסם

יצא לי השבוע לשבת בתא הנוסעים של פורסטר.

זה היה ממש מזעזע. הפלסטיקה שם ממש לא עומדת בסטנדרטים של היום וממש לא מתאימה לרכב במחיר כזה.

הפורסטר כאילו מיועד לחובבי שטח אמיתיים או למכורים לסובארו (יש כאלה, הרכב שאני מדבר עליו שייך לאחד כזה).

אני הייתי מעדיף את האאוטלנדר (רק בגירסת 7 מושבים, אפילו אם אין שימוש).

אבל אני חושב שיש רכבים גבוהים עדיפים, במיוחד לצרכים הפשוטים שלך:

יונדאי ix35 הוא רכב נהדר וממש נעים לנהיגה, מרווח למשפחה ומאובזר (166000 שקל לדגם עם גג פנוראמי ומולטימדיה).

קיה ספורטאז -׳ דומה ליונדאי רק בעיצוב מוחצן למי שאוהב.

מאזדה cx5.

לכולם ביקוש גדול בשוק המשומשות והתאמה טובה לצרכים.

אני הייתי בוחר ביונדאי או במיצובישי (אם יש צורך ל-7 מושבים).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

לפותח השרשור , חשבת על להכניס את המאזדה CX5 מנוע 2.5 למשוואה ?

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

מבחינה כלכלית נטו לקנות רכב ב 190K אשר את עיקר הנסיעות שלו יעשה בין ת"א לרמת גן , ואולי מידי פעם תרד איתו לשטח לי באופן אישי נשמע כביזבוז כסף משווע , מה עוד שהרכבים בקטגוריה הזו אשר ציינת הם אכלני דלק בלתי נדלים בפקקים של איזור המרכז.

מציע לך לצאת מהקופסה ולחשוב על רכבים אשר יכולים לשמש משפחה בנוחות ולחסוך לא מעט כסף.

לדוגמא רנו מאגאן סטיישן תאכלס בקלות משפחה + ציוד , ניתן גם למצוא את הקיה סיד סטיישן עם מנוע בנזין בנפח 1.6 ליטר.

האידיאלי מבחינת משפחה הם המיניוונים , הסניק, 3008\ 5008 \ קיה קארנס והדומים להם בקטגוריה יתנו לך תמורה מעולה למחיר שלהם, תנוחת ישיבה גבוהה ושולטת ושימושיות יום יומית טובה הרבה יותר פורסטר \ אוטלנדר, מפתחי דלתות רחבים ונוחים יותר, כיול מתלים טוב יותר , שימושיות וחיסכון יחסי בדלק .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
גם אני נגד רכבי השטח או כאילו שטח אם אין צורך.

מיניוואן יעלה פחות ולרוב גם יתן יותר.

ויש היום אחלה מיניוואנים (סניק, 5008, אורלנדו, זפירה ועוד), כולם יעלו לך פחות מהאאוטלנדר, רובם יהיו חזקים יותר וקלים יותר לניווט בתוך העיר.

במחיר של הסובארו אתה יכול לקנות פורד S-MAX, עם 200 כ"ס, מרווח, נוח, בטוח, מאובזר. רכב תענוג וגם ישאר לך גם עודף.

אל תבין אותי לא נכון, אני בטוח שהפורסטר רכב מעולה, וגם האאוטלנד. אבל הפורסטר פחות שימושי, שניהם יחסית חלשים, שניהם יקרים.

היתרון היחיד באאוטלנדר הוא יתרון בפוטנציה, וזה בקלות המכירה העתידית, כי הוא גם 7מקומות גם רכב שטח (כביכול, לכאורה) וגם נחשב חסכוני בדלק.

מאיפה לקחת את הנתון הזה?

לדוגמא, פיז'ו 5008 עולה 171,500 ש"ח, שזה מסתבר בדיוק כמו האאוטלנדר 7 מקומות.

לגבי קלות ניווט בעיר, אתה רושם מניסיון או שוב מהשערות?

מניסיון שלי האאוטלנדר (היו בבעלותי שתיים מהמודל הקודם) קלים מאוד לניווט ובכלל נוחים מאוד לנהיגה.

הישיבה הגבוהה עוזרת מאוד בנושא ובכלל כיף לשבת גבוה.

היציבות של הרכבים האלו גבוהה מאוד (אומנם לי היו 4X4) ובאמת שבכל פעם הייתי מופתע מחדש מרמת האחיזה הגבוהה.

האאוטלנדר יהיה יותר מרווח מ-5008, ירגיש יותר אוורירי ממנו, וצריכת הדלק ככל הנראה זהה.

ל-5008 ככל הנראה תהיה התנהגות קצת יותר ספורטיבית (את מי שזה מעניין), ביצועים טובים יותר ואיכות ועיצוב תא נוסעים ברמה גבוהה יותר.

שניהם יהיו פרקטיים באותה המידה כאשר לאאוטלנדר ייתרון בזכות הישיבה הגבוהה.

ולבסוף, לאאוטלנדר ייתרון נוסף בדמות היכולת לרדת איתו לנסיעות בשטח קל.

תהיה לו עבירות טובה משמעותית מ-5008 בזכות מרווח הגחון שלו (21 ס"מ), צמיגים שמנים יותר וכיול מתלים אשר מתאים לשטח.

שוב, אני מדבר מניסיון, העבירות של האאוטלנדר שלי הייתה מפתיעה לטובה, ומה שבעצם עצר אותי בשטח זה חוסר האומץ שלי (אפילו שזה היה ליסינג), אז נכון שהוא היה 4X4, אך לזה היה שימוש רק בבוץ ומידי פעם בדרדרת.

לדעתי, שנסיעות שבילים האאוטלנדר 2X4 יהיה מושלם.

לגבי השוואה לפורסטר, אין לי ניסיון עם הפורסטר, אך אם הייתי צריך לבחור בין שניהם הייתי הולך על האאוטלנדר שיהיה מרווח יותר וזול משמעותית.

אלא אם כן יכולת השטח מאוד מעניינת אותך ולכן הייתי בוחר ברכב עם 4X4, אך כזה יש גם לאאוטלנדר באותו המחיר, כך ששוב הייתי בוחר באאוטלנדר.

לגבי ג'יפון מול מיניוואן, היו לי גם מזה וגם מזה ואני יכול לומר בביטחון מלא, הרבה יותר כיף ונעים לנסוע בג'יפון טוב מאשר במיניוון טוב.

אך לפני שהיו בבעלותי האאוטלנדרים גם אני הייתי בגישה של עדיף מיניוואן או רכב מנהלים, אך הניסיון הוכיח לי אחרת.

פורסם

לכתוב על ההאוטלנדר הנעה קדמית שתהיה לו עבירות טובה בהרבה, על אף נסיונך החיובי, זו הגזמה, כי חוץ מגובה אין לו כלום, כיול מתלים - לא הייתי בונה על זה, וחוצמזה אם אין 4X4 זה לא ממש משנה....

בכל מקרה אני מתנצל על חוסר הדיוק במחירים, בכל מקרה, לפחות בחלק מהמיניוואנים יהיה קל לקבל הנחה כי זו קטגוריה שנמכרת הרבה פחות מהכאילו שטח.

לתמרן במקומות צפופים יותר ובמיוחד בחניה צפופה יותר, קל יותר ברכב נמוך, לפחות בשבילי.

בכל מקרה אם המתלבט מעוניין אך ורק בג'יפונים (כביכול ,לכאורה) אז אין מה לדבר.

בהצלחה :)

• תוכן חדש...