Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבוטל תקנות תעבורה ???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי רכב מסוג פיאט 500L משנת 1972. הרכב בבעלותי משנת 1985. ב1992 אחותי הפקידה את רשיונותיו לאחר שנסעתי לחו"ל ורציתי להימנע מהתרחת חברים להמשיך להעבירו טסטים בזמן שאני שם (מה שנעשה בהצלחה במשך כשנתיים). עברו שנים רבות והרכב נח לו בחצר ההורים גם אחרי שחזרתי. הגיע הרגע שבו אני רוצה להחזירו לכבישת וכרכב רגיל לא אספנות. למה רגיל - שריטה בראש. אחותי אינה זוכרת אם קיבלה או לא קיבלה מסמך לגבי הפקדת הניירות. היא רק זוכרת שהיא הביאה את הניירות וביקשה להפקיד אותם כי אחיה לומד בחו"ל על מנת שלא יהיה צורך להעביר את הרכב טסטים. אז הלכתי היום למשרד הרישוי כדי לברר את הסטטוס של הרכב. באשנב המהיר הפקידה אמרה שלא מצויין אצלה שהניירות הופקדו. באשנב הרגיל הפקידה אמרה שהניירות הופקדו בשנת 2000. אמרתי לה שאני לא הפקדתי שום דבר בשנה הזאת ואז היא אמרה שמדובר בתקנת תעבורה שיצאה. לטענתה, כשארצה אני יכול לשחרר את ההפקדה לשלם מה שצריך, להעביר את הרכב תקינה ולהחזירו לכביש. היא הדפיסה לי את רשיון הרכב והלכתי שמח לדרכי. בהמשך היום קראתי את מה שכתוב ברשיון (הכתום) וראיתי שלמטה כתוב "מבוטל תקנות תעבורה" ומאחור כתוב : רכב שרישומו בוטל - רשיונו לא יחודש. במקום אחר בפורום זה מצאתי מקרה דומה (אצלו רק היה כתוב ברשיון גם "רכב אספנות") והתוגובות היו מנוגדות לגבי העניין. חלק אמרו שהרכב הלך חלק אמרו שאם הביטול נעשה ע"י משרד התחבורה ולא ע"י הבעלים אז ניתן לחדש את הרשיון. למישהו יש תשובה חד משמעית בעניין?

אם לא אז כנראה שהדרך היחידה לבדוק את העניין תהיה לבקש מהפקידה לבטל את "ההפקדה" ולראות מה יקרה. אם זה יצליח אז לשלם מה שצריך ולהפקיד מחדש עד שהרכב ישופץ

איזה מסמך בדיוק מקבלים כשמפקידים ניירות - אני לא יודע אפילו מה לחפש במידה וזה מה שיקבע את גורל הרכב

יש לי הרבה שאלות אחרות אבל אם הרכב לא יכול לחזור לכביש אז הן מיותרות

פורסם

"מבוטל תקנות תעבורה" = רכב מיושן (רכב בן 19 ומעלה) שלא ביצע טסט במשך שנתיים - רישיונו מבוטל באופן אוטומטי (תקנות תעבורה) ניתן להחזיר את הרכב לכביש כרכב רגיל (לא אספנות) אם תבצע לו בדיקת מעבדה. (מעין טסט קצת יותר מחמיר שעלותו כ-1000 ₪)

אם תבחר להחזיר את הרכב לכביש כאספנות - תהיה פטור מבדיקת מעבדה, ופשוט תקבל רשיון לטסט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הייתה לי בדיוק אותה בעייה עם הפיאט שלי , רישיון לא הגיע הבייתה ולכן הלכתי לאחת המכונות במשרד הרישוי, המכונה סירבה "מבוטל תקנות תעבורה" בירור קצר עם הפקידה והיא אומרת לי אדוני שנתיים לא חידשת רישיון לטרנטה.

הצגתי לה את הרישיון המשולם מלפני שנה , ופתאום במספר לחיצות מקלדת הכל הסתדר.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

המון תודה, עכשיו נרגעתי.

קצת שאלות לגבי שיפוץ וחוקים

צמיגים - הצמיגים הרשמיים הם ברוחב 125 וחתך 80. האם יש סיכוי שיאשרו לי לשים צמיג בעל קוטר חיצוני זהה רחב יותר ועם חתך נמוך יותר כמו 145 עם חתך 70 ? כאלו קל יותר להשיג וגם ג'נטים תואמים ללא צורך בפנימית אפשר להזמין

הגה - הרכב נקנה בזמנו עם הגה ספורטיבי קטן (תמונה מצורפת) וכך לדעתי הוא גם יובא לארץ. את כל הטסטים הרגילים עברתי איתו בזמנו אבל עכשיו מדובר בבדיקת מעבדה שזה קצת הרבה יותר מחמיר. ברשיון הרכב כתוב "דיפלומטי" ולכן אני מניח שהוא הגיע כך. היו בעלים אחרים לפני כך שבוודאות קשה לדעת. קראתי שהגה ספורט אסור בעקרון.

האם כדאי לי לחפש הגה רגיל למקרה שהוא יוכשל על כך בבדיקה או שהעובדה שכתוב דיפלומטי ברשיון יכולה להציל את המצב?

מנוע- האם אשרו בעבר לשים את מנוע הפיאט 126 בעל ה 600 סמ"ק וקצת יותר כח במקום המנוע המקורי? אני מעדיף את המנוע המקורי אבל קצת יותר כח ממש לא יזיק לרכב הזה

steering wheel.jpg

פורסם

אני אפתח נושא חדש "שיפוץ פיאט 500 " ואשים שם תמונות של המצב הגרוע הנוכחי . לנושא מ "מבוטל תקנות תעבורה ??? " קיבלתי את התשובה שקיוויתי לה.

פורסם

שלום.

יש הבדל גדול מאוד אם במשרד התחבורה צוין שהופקדו הרישיונות, או שלא.

במידה וכן, לא תצטרך לשלם אגרות רישוי שהוחסרו בעשרים השנים האחרונות. במידה ולא - אתה כן תצטרך לשלם כעשרים אגרות וזה יכול להצטבר לסכום רציני.

כמובן שבמקרה השני ניתן לדלג מעל המשוכה, אם תשנה את סטטוס הרכב ל-״אספנות״.

בהצלחה!

ף

שלום לכולם

יש לי רכב מסוג פיאט 500L משנת 1972. הרכב בבעלותי משנת 1985. ב1992 אחותי הפקידה את רשיונותיו לאחר שנסעתי לחו"ל ורציתי להימנע מהתרחת חברים להמשיך להעבירו טסטים בזמן שאני שם (מה שנעשה בהצלחה במשך כשנתיים). עברו שנים רבות והרכב נח לו בחצר ההורים גם אחרי שחזרתי. הגיע הרגע שבו אני רוצה להחזירו לכבישת וכרכב רגיל לא אספנות. למה רגיל - שריטה בראש. אחותי אינה זוכרת אם קיבלה או לא קיבלה מסמך לגבי הפקדת הניירות. היא רק זוכרת שהיא הביאה את הניירות וביקשה להפקיד אותם כי אחיה לומד בחו"ל על מנת שלא יהיה צורך להעביר את הרכב טסטים. אז הלכתי היום למשרד הרישוי כדי לברר את הסטטוס של הרכב. באשנב המהיר הפקידה אמרה שלא מצויין אצלה שהניירות הופקדו. באשנב הרגיל הפקידה אמרה שהניירות הופקדו בשנת 2000. אמרתי לה שאני לא הפקדתי שום דבר בשנה הזאת ואז היא אמרה שמדובר בתקנת תעבורה שיצאה. לטענתה, כשארצה אני יכול לשחרר את ההפקדה לשלם מה שצריך, להעביר את הרכב תקינה ולהחזירו לכביש. היא הדפיסה לי את רשיון הרכב והלכתי שמח לדרכי. בהמשך היום קראתי את מה שכתוב ברשיון (הכתום) וראיתי שלמטה כתוב "מבוטל תקנות תעבורה" ומאחור כתוב : רכב שרישומו בוטל - רשיונו לא יחודש. במקום אחר בפורום זה מצאתי מקרה דומה (אצלו רק היה כתוב ברשיון גם "רכב אספנות") והתוגובות היו מנוגדות לגבי העניין. חלק אמרו שהרכב הלך חלק אמרו שאם הביטול נעשה ע"י משרד התחבורה ולא ע"י הבעלים אז ניתן לחדש את הרשיון. למישהו יש תשובה חד משמעית בעניין?

אם לא אז כנראה שהדרך היחידה לבדוק את העניין תהיה לבקש מהפקידה לבטל את "ההפקדה" ולראות מה יקרה. אם זה יצליח אז לשלם מה שצריך ולהפקיד מחדש עד שהרכב ישופץ

איזה מסמך בדיוק מקבלים כשמפקידים ניירות - אני לא יודע אפילו מה לחפש במידה וזה מה שיקבע את גורל הרכב

יש לי הרבה שאלות אחרות אבל אם הרכב לא יכול לחזור לכביש אז הן מיותרות

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

און שלום.

במקרה זה אתה טועה.

מכיוון שהרכב מבוטל אוטומטית אחרי שנתיים (במקרה שלו אחרי שנה כי אז התקנות היו אחרות) הרכב לא צובר חובות אגרה בזמן שהוא "מבוטל תקנות תעבורה" וזה כאילו הפקידו את הרישונות ביום הביטול ע"י המחשב (שהיה אי שם ב-1993) לפיכך אין מצב שלרכב חובות של יותר מאגרה שנתית אחת (מקסימום שתיים אם המחשב לא מעודכן בתקנות הקודמות)

רכב שאינו מיושן (מתחת לגיל 19) צובר חובות אגרה אם לא מפקידים את רשיונותיו עד הגיעו לגיל 19 (ואז המחשב מבטל אותו וצבירת חובות האגרה נפסקת)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...