Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

4X4 או 4X2

אלון40
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לחברי הפורום,

אני ממש לפני רכישת רכב קרוסאובר חדש, בדקתי את 3 הרכבים שעניינו אותי: מזדה CX5, טויוטה ראב4, אאוטלנדר החדש.

אני מחפש רכב קרוס אובר גבוה עדיף בעל 7 מקומות ישיבה ושיהיה נעים על הכביש ומפנק בפנים.

עשיתי נסיעת מבחן על כל השלושה:

במזדה לא היו אדיבים במיוחד כאילו לא מתאמצים למכור לך את הרכב, הרכב נחמד אבל מרגיש כמו עוד מזדה 3, גיר טיפטרוניק שלא ממש עובד טוב בטח לא בקיקדאון.

בטויוטה היה ממש מעניין חברה מומחים נותנים הסבר מלא על הרכב הרכב נוסע נהדר גיר רציף משובח מערכת 4X4 איכותית שמירת ערך גבוהה טוב נו טויוטה, אבל לא ממש התחברתי לעיצוב הפנימי.

במיצובישי אנשי מכירות ממולחים במיוחד כאשר אתה נופל עליהם בזמן מבצע, האאוטלנדר החדש מרגיש נהדר על הכביש גם לו גיר רציף איכותי ו הכיף של הרכב הזה הוא 7 מקומות ישיבה מרחב אין סופי של איחסון.

בקיצור אני הולך כנראה על מיצובישי 7 מקומות 170K. שאלתי היא עם לא כדאי להוסיף עוד 20K וללכת על הדגם שהוא גם 4X4?

יש יתרון בולט ל 4X4 מבחינת יכולת כביש ושטח אבל האם הוא גם שומר יותר על ערך הרכב? יש מצב שאחרי 3 שנים אחזיר לחברה ואעבור לרכב חדש יותר לכן הנושא חשוב לי.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.

חג שמח

ושנה מעולה לכולם

פורסם

אם אתה לא נוסע בשבילים ובשטח אז חבל על הכסף ואין סיבה לקנות את גרסת ההנעה הכפולה. גם תשלם יותר במעמד הרכישה, גם תשלם יותר בדלק וגם תפסיד יותר בירידת הערך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אם אתה לא נוסע בשבילים ובשטח אז חבל על הכסף ואין סיבה לקנות את גרסת ההנעה הכפולה. גם תשלם יותר במעמד הרכישה, גם תשלם יותר בדלק וגם תפסיד יותר בירידת הערך.

מסכים.

לתשומת לבך שברכבי קרוסאובר שבאים גם ב 2X4 וגם ב 4X4 רוב מוחלט של הרוכשים קונים 2X4.

ל 4X4 יש יתרונות רק מחוץ לכביש

פורסם

אם אין לך כוונה לרדת מהכביש (שבילים וכו') ל- 4X4 יש בעיקר חסרונות עבורך.

מצד שני, באאוטלנדר בעבור 20K הנוספים אתה מקבל גם מערכת שמע מקורית עם מסך מגע ומצלמת רוורס וחלון בגג.

החלטה שלך.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תודה רבה על התגובות.

לגבי ירידה לשבילים אני עושה את זה גם היום עם הפג׳ו שלי אבל אני מן הסתם מוגבל ;)

לגבי שטח טכני רציני לא נראה לי שאכנס לזה עקב עלויות אחזקה גבוהות.

הייתי במיצובישי בזמן מבצע, הציעו לי לבצע הזמנה לא מחייבת כדי לשמור על ההצעה היא כוללת מערכת מסך מגע +gps ועוד כמה דברים ללא תוספת במחיר.

לגבי 4x4 בכביש אני מעריך שיש יתרון בכבישים חלקים במצבים של איבוד שליטה וכו לא סתם טיוטה היא כל הזמן 4x4

פורסם

לגבי 4x4 בכביש אני מעריך שיש יתרון בכבישים חלקים במצבים של איבוד שליטה וכו לא סתם טיוטה היא כל הזמן 4x4

כן ולא.

נכון שבמצבים מסוימים ההנעה לכל הגלגלים עוזרת. אבל מצד שני זו מערכת שמכבידה את הרכב ובסיטואציות מסויימות פוגמת ביכולות דינמיות.

נכון טיוטא וגם סוברו מספקים רכבים כאלו בדגש (או בלעדיות) להנעה כפולה. זה לא חף מחסרונות.

אם אחיזה בתנאי קיצון גבוה אצלך בסדר העדיפויות מוטב שתוותר על רכבי הפנאי ובסכום הזה תשקיע ברכב מנהלים. מרכז הכובד ומבנה הרכב יקזזו את יתרנות ההנעה הכפולה. ברכב ספורט בכלל תרויח.

פורסם

עזוב את ה 4X4.

רכב שטח הוא לא, ולא יהיה. איפה שאתה נוסע עם הפיג'ו שלך גם ה 2X4 יסע.

חבל על הכסף.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כמה פעמים בשנה יוצא לך לנסוע בשלג?

אם אתה מחפש ג'יפון שיתן לך תמורה אמיתית למערכת ההנעה הכפולה אז חוששני שרק סובארו פורסטר החדש מצדיק את קיומה של המערכת. בכל שאר המקרים אפשר לוותר לדעתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...