Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזהה מכמונות מהירות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא עולה 700 ש"ח בערך.

מי מעדכן אותו? באיזו מהירות מגיע עדכון אחרי התקנת מצלמה בשטח? מי מבטיח עדכונים לכל החיים?

(העדכון בצ'יטה ובigo נעשה על ידי מקצוענים).

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אחד לא משנה מאיזה עדה, קנה טלוויזיה עם אחריות לכל החיים, אחרי חודש התקלקלה, חוזר לחנות ומבקש שיחליפו לו אותה שהרי יש לו אחריות לכל החיים. המוכר מתחמק והקונה ממורמר אומר "והרי הבטחת אחריות לכל החיים".

משיב לו המוכר "אדוני, אני לא אשם שאתה חיי כל כך הרבה שנים"

מי מבטיח לך שבצ'יטה תקבל עדכונים לכל החיים, כל החיים של מי?

האם החברה תמשיך להתקיים בעוד שנה? שנתיים? עשר?

האם הטכנולגיה תתאים בעוד שנה? שנתיים? עשר?

האם המכשיר עצמו יחייה בעוד שנה?...

ולמה אתה מאמין שבצ'יטה תקבל אחריות לכל החיים ולחברה השניה אתה לא מאמין?

ולמה אתה חושב שבצ'יטה עובדים מקצוענים, האם בשביל לעדכן שורה בקובץ טקסט צריך להיות מקצוען?

כנ"ל לגבי IGO, הם מקצוענים בתוכנת ניווט, למה אתה חושב שהם מקצוענים במכמונות? שהרי ל IGO שנים לא הייתה תמיכה בגלאים, את התמיכה השיגו באופן עקיף ע"י הורדת קובץ KML שמישהו הכין, עד שב IGO התעוררו רכשו ממנו את הקובץ והתחילו לגבות עליו כסף (כיום אינני יודע עם העדכון בא בחינם או בתוספת תשלום)

ומאין ל"מקצוענים" שהקימו מצלמה חדשה, האם הם מסיירים בכל רחבי הארץ? (לא).

המיקומים של המצלמות הקבועות ידועות והמשטרה מפרסמת אותם, כך שגם לא "מקצוענים" יכולים לעדכן את הקובץ שלהם.

ולמה אתה חושב שצריך לשלם על צ'יטה כל כך הרבה כסף בארץ שבכל מקום אחר בעולם היא נמכרת בחצי מחיר?

לכן צריך לתת יד וכתף למכשיר ישראלי שעולה חצי מהמחיר של מוצר מיובא שבו עושקים אותנו במחיר, לא רק זאת מדיי פעמים יש מבצעים שמורדים את מחיר ה capricam לפחות מ 400 ש"ח, שזה כבר רבע ממחיר הצ'יטה.

פורסם

מכשיר ה iroad נמכר בסביבות 3500 שח - היתרון המשמעותי ביותר שמדובר במכשיר אחד במקום שנים שונים . אני רכשתי במעט פחות מאחר ורכשתי שלושה מכשירים בייחד. בכל מקרה כל הפתרונות בעזרת אפליקציות בסמארטפונים לא יעילות מספיק למי שנוסע הרבה- אני נוהג 200 ק"מ ביום ונכנס ויוצא מהרכב מעל 10 פעמים - להתחיל כל פעם לחבר את הטלפון למטען להדליק וויז וכו וכו פשוט לא ריאלי ולא ישאר מהטלפון הרבה אחרי חודש של עבודה {העומס על המכשיר והסוללה גבוה מאוד}. מאז שאני נוסע עם הiroad נדהמתי לראות את כמות ההתראות שאני מקבל על דבורים בכביש - בהחלט היה לי הרבה מזל עד עכשיו

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

עם כל הכבוד לחברה ישראלית ויש כבוד

הייתי מעדיף שיעלה 50 שח ויביאו מסין.

אתה מפספס. הקטע כאן הוא לא המכשיר אלא ההתראות שהוא נותן.

את ההתראות צריך לעדכן. צריך מידע. מידע אמין. מידע מדוייק. מיידע מהיר ובזמן.

קראתי חוות דעת על המכשיר הישראלי ומתברר שהמידע שבתוכו לא שווה גם שקל. מצד אחד כל הדחלילים מופיעים בו (אפרופו "מקצוען"...) ומצד שני גאטסו מוכנסות אחרי יותר מחודש מיום הצבתן.

בקיצור מישהו פה פיספס.

ואגב כן. אני מכיר במקרה ויודע בוודאות שבצ'יטה מאגר המידע מבוצע ע"י מי שמבין במכמונות. גם בigo מאגר המידע מבוצע על ידי גורם חיצוני שמבין במכמונות. לכן אני לא מתפלא שמי שמשקיע במכשיר נופל ומי שבודק את מקור העדכונים זוכה להתראות טובות שזה כאמור העיקר.

מהניסיון שלי, לי כבר היה מכשיר נווט ברכב, כך שלא עלה לי שקל המכשיר ושילמתי רק עבור מאגר המידע - הקובץ, בigo לפחות לא היו פספוסים וכל גאטסו מופיעה בה בזמן. לא מעניין אותי איך הם יודעים את המיקום אם בסיורים ואם בדרך אחרת, העיקר מבחינתי שאני מקבל תשובה אמינה!!! למכמונות.

אם היו משקיעים בעדכונים אמינים זה היה מכשיר נחמד וגם אז עדיין זה יקר מידי 800 שח או 700 שח או הנחה פתאומית (מעניין מאוד) ל400 שח.

לא יתכן שהצ'יקמוק בלי חיבור לחלון או לדשבורד יעלה 700 שח ומכשיר נווט שלם גדול עם מסך יפה מושקע עם חיבור לחלון עם מפות עם אחריות מחנות שמחזיקים בה עובדים ונותנים שרות פנים אל פנים יעלה 500 שח...

פורסם
את הצ'יטה C50 דוברת האנגלית אפשר לרכוש דרך אתר החברה.

http://www.speedcheetah.com/scshop/page.php?xSearch=&xPage=c50.html&currency=4

אני רכשתי למשפחתי שתיים כאלה לפני חודש וזה הגיע לפני שבוע.

עלות הסיפור אצלי הסתכמה בכ-1100 ש"ח (940 המכשירים+המשלוח ו-160 מע"מ)

לזה צריך להוסיף עלות של 60 דולר על העדכונים.

כפי שאתה יכול לראות, הצ'יטה המגוירת יקרה בערך פי 2.

ואין בינה לבין הצ'יטה הגויה שום הבדל מלבד השפה.

לשיקולך.

+1. גם אני הזמנתי מאתר החברה לכתובת בארה״ב. 111.99 $ שהם 406 ש״ח ואירגנתי מישהו שיביא לי לארץ.

לזה יש להוסיף חבילת עדכונים. עדיין יוצא נמוך משמעותית מהמחיר בארץ.

Me-Golf GTI MK6 Premium+Passat 1.8T, my wife-Passat 2.0, my mom-Passat 2.0, my brother-Polo 16V & my sister Polo 1.4

פורסם

ככל שאני קורא יותר תגובות כך אני מתבלבל מה יותר כדאי לקנות

בעיקרון הצ'יטה וה capricam כמעט אותו עיקרון , מגלות מכמונות חדשות ההבדל ה"קטן" הוא שהצ'טיה מסתמך על GPS.

ואילו הcapricam מסתמך על קובץ טקסט שהיוצרים שלו מעדכנים אותו, עוד כמה זמן הם ימשיכו לעדכן אותו ? אין לדעת.

אבל מהנקודת ראות שלי נראה שיותר משתלם לקנות את הcapricam אם אין לך gps מובנה בסמארט פון או נווט GPS.

אבל הצ'יטה יותר אמין מכיוון שהוא מתבסס על gps בזמן שהcapricam מסתמכת על קובץ טקסט שמעדכנים אותו.

הsnoper נראה עוד יותר לא אמין , נראה כיאילו ישראלי ראה את הcapricam והחליט לעשות אותו בעיצוב יותר ידידותי ולמכור אותו במחיר פי 2. אם אני יעדיף בין שניהם אני יבחר את הcapricam מכיוון שהם עובדים על אותו עיקרון(עדכון קובץ טקסט) ולא על gps כמו הצ'יטה.

נשמע לי כבד בכיס להוציא 3300ש''ח על v1 אבל זה שווה את זה אז אני חושב שאני יקנה אותו ויוסיף לו igo דרך האייפון

ואם אני אראה שבאמת שווה לקנות את הcapricam הזה רק לעוד "תוספת ביטחון" אני אקנה אותו.

תודה רבה לעוזרים עזרתם המון , רק עוד שאלה קטנה :

אם למישהו מימכם יש סמארט-פון שכולל בתוכו igo איזה גרסאת igo כדאי להוריד לסמארט-פון ?

פורסם
ככל שאני קורא יותר תגובות כך אני מתבלבל מה יותר כדאי לקנות

בעיקרון הצ'יטה וה capricam כמעט אותו עיקרון , מגלות מכמונות חדשות ההבדל ה"קטן" הוא שהצ'טיה מסתמך על GPS.

ואילו הcapricam מסתמך על קובץ טקסט שהיוצרים שלו מעדכנים אותו, עוד כמה זמן הם ימשיכו לעדכן אותו ? אין לדעת.

אבל מהנקודת ראות שלי נראה שיותר משתלם לקנות את הcapricam אם אין לך gps מובנה בסמארט פון או נווט GPS.

אבל הצ'יטה יותר אמין מכיוון שהוא מתבסס על gps בזמן שהcapricam מסתמכת על קובץ טקסט שמעדכנים אותו.

הsnoper נראה עוד יותר לא אמין , נראה כיאילו ישראלי ראה את הcapricam והחליט לעשות אותו בעיצוב יותר ידידותי ולמכור אותו במחיר פי 2. אם אני יעדיף בין שניהם אני יבחר את הcapricam מכיוון שהם עובדים על אותו עיקרון(עדכון קובץ טקסט) ולא על gps כמו הצ'יטה.

נשמע לי כבד בכיס להוציא 3300ש''ח על v1 אבל זה שווה את זה אז אני חושב שאני יקנה אותו ויוסיף לו igo דרך האייפון

ואם אני אראה שבאמת שווה לקנות את הcapricam הזה רק לעוד "תוספת ביטחון" אני אקנה אותו.

תודה רבה לעוזרים עזרתם המון , רק עוד שאלה קטנה :

אם למישהו מימכם יש סמארט-פון שכולל בתוכו igo איזה גרסאת igo כדאי להוריד לסמארט-פון ?

לא הבנת כלום כנראה :-)

גם הצ'יטה גם הסנופר גם הקפריקם וגם אייגו כולם עובדים גם על גיפיאס וגם על קובץ שמישהו מעדכן ומוכנס למכשיר.

רק מכשיר גיפיאס יתן לך התראה על הגאטסו. לכן כל מה שהזכירו פה הם גיפיאס.

היחיד מכל אלו שגם ניתן לנווט איתו הוא האייגו.

יתרון נוסף של האייגו וזה נכון גם לצ'יטה, שפרט למיקומי הגאטסו יש התראות על מיקומי ניידות - לייזר, דבורה, מולטנובה ניידת...

לגבי הקובץ שמוכנס למכשירים ובו המידע על מיקומי הגאטסו, אז בכל מכשיר מישהו אחר דואג לעדכון והשאלה על מי אתה סומך יותר. לא צריך יותר ממכשיר גיפיאס אחד אם אתה סומך על החברה המעדכנת.

לגבי קובץ העדכונים, בכל המכשירים הוא חינמי והשאלה כמה מוכנים להשקיע בו... באייגו הוא לא חינמי אבל גם לא יקר ומניסיוני הוא טוב.

לגבי השאלה איזה אייגו לא נראה לי שיש לך בחירה ברגע שבחרת להשתמש באייגו דרך האייפון יש גירסה אחת ורק וודא איתם שאתה מקבל גם את המכמונות בפנים...

פורסם
גם ה הcapricam מבוסס GPS, פרטים באתר החברה וסקירת מיצו

מיצו עדין בסעיף החסרונות.

בהשוואה מול הצ'יטה, היתרון היחידי הוא המחיר (לכאורה. המחיר הרשמי 700 שקל).

ההבדל המזערי בגודל אינו מהותי.

החסרונות:

- אין חיווי חיצוני הכולל את מהירות הנסיעה, המהירות המותרת והמרחק היחסי למפגע.

- אין שליטה על זמן ומרחק ההתראה מהמפגע.

- אין חיווי על אובדן קליטה.

- אינו מתריע על מיקומים אפשריים של מכמונות ניידות.

- מתריע התראות שווא.

- אינו מתריע על דברים שונים כגון אזורים מועדים לתאונות, עיקולים מסוכנים ועוד.

- שתי דקות עד לקבלת קליטה לעומת מספר שניות.

- בסיס נתונים מתעדכן אחת לחודש לעומת אחת לשבועיים.

- אופן ההתקנה ברכב. הצ'יטה יציבה על הדשבורד ופשוטה לניתוק לצורך עדכון.

- אין בקר עוצמת קול.

- אמינות המותג. המכשיר ישראלי דנדש לעומת מכשיר בינלאומי ותיק.

- את הצ'יטה אפשר לקחת לאירופה :)

לאלון דור.

יש לי גם מכשיר IGO ואני מעדיף את הצ'יטה.

לדעתי רוב הנהגים אינם מפעילים מכשיר ניווט אלא במקרים בודדים.

התשלום השנתי עבור העדכונים הוא מופרך. בצ'יטה, המנוי לעדכונים תקף לכמה מכשירים (משפחה, חברים), כך שהעלות למכשיר היא זעומה. גם העדכון עצמו פשוט יותר בצ'יטה.

ובאופן כללי, אני מעדיף מכשיר ייעודי ממכשיר שהוא "גם".

פורסם

ב capricam יש נורית שמראה אם יש או אין קליטת לוינים, כך שיש חיווי על אובדן קליטה.

קליטת לווינים ואיכון יש תוך כחצי דקה.

ה capricam מקובע לרכב בעזרת מדבקת סקווץ והוא יציב ולא זז, בקלות ניתן לנתק אותו לקחת אותו הביתה לצורך העדכון ולהחזיר אותו חזרה.

פורסם
לא הבנת כלום כנראה :-)

גם הצ'יטה גם הסנופר גם הקפריקם וגם אייגו כולם עובדים גם על גיפיאס וגם על קובץ שמישהו מעדכן ומוכנס למכשיר.

רק מכשיר גיפיאס יתן לך התראה על הגאטסו. לכן כל מה שהזכירו פה הם גיפיאס.

היחיד מכל אלו שגם ניתן לנווט איתו הוא האייגו.

יתרון נוסף של האייגו וזה נכון גם לצ'יטה, שפרט למיקומי הגאטסו יש התראות על מיקומי ניידות - לייזר, דבורה, מולטנובה ניידת...

לגבי הקובץ שמוכנס למכשירים ובו המידע על מיקומי הגאטסו, אז בכל מכשיר מישהו אחר דואג לעדכון והשאלה על מי אתה סומך יותר. לא צריך יותר ממכשיר גיפיאס אחד אם אתה סומך על החברה המעדכנת.

לגבי קובץ העדכונים, בכל המכשירים הוא חינמי והשאלה כמה מוכנים להשקיע בו... באייגו הוא לא חינמי אבל גם לא יקר ומניסיוני הוא טוב.

לגבי השאלה איזה אייגו לא נראה לי שיש לך בחירה ברגע שבחרת להשתמש באייגו דרך האייפון יש גירסה אחת ורק וודא איתם שאתה מקבל גם את המכמונות בפנים...

אני משתמש בigo דרך האייפון ויש 2 גירסאות יש igo prime ויש igo prime lite אני התקנתי את הראשונה מכיוון שהיא המלאה.

אז לפי מה שאתה אומר אפשר להסתדר רק עם gps , אז אני ישתמש בigo דרך האייפון עם V1 .

פורסם
אני משתמש בigo דרך האייפון ויש 2 גירסאות יש igo prime ויש igo prime lite אני התקנתי את הראשונה מכיוון שהיא המלאה.

אז לפי מה שאתה אומר אפשר להסתדר רק עם gps , אז אני ישתמש בigo דרך האייפון עם V1 .

נכון. זו התוכנה המלאה. היא מעולה. במיוחד אחרי שמכירים טוב את כל האפשרויות שלה.

לעניין המכמונות וודא רק שהיא כוללת אותן או שצריך להוסיף אותן ברכישה.

בהמשך וודא שבהגדרות הפעלת את ההתראות לגאטסו גם קולי חזותי וגם בהתקרבות.

להתראות על ניידות בחר איזה סוג התראה מתאימה לך. אני אישית הפעלתי גם כאן לקולי חזותי ובהתקרבות.

אם זה יותר מידי התראות עבורך, תוכל להשקיט רק את הניידות ולהמשיך לקבל התראה מלאה על גאטסו ורק התראה חזותית על ניידות. על דחלילים כמובן אין התראה.

בצורה שאני הגדרתי תקבל התראות גם על הגאטסו הקבועות וגם על המיקומים החמים מקילומטר בערך לפני המיקום ועד למיקום המדוייק.

זה כולל גם שוני בסוג ההתראה אם אתה במהירות המותרת או מעליה.

במידה ותרכוש גם v1 אכן תוסיף בכך ביטחון רב ובמיוחד מפני הדבורה שעליה קשה לקבל התראה מגיפיאס פשוט אם היא אוכפת תוך כדי תנועה...

בהצלחה.

פורסם

שני השקלים שלי:

לי יש צ׳יטה אמריקאי, וולנטיין, waze.

למה צ׳יטה?

מעודכן ברמה טובה מאוד, כולל התראות על מיקומים אפשריים למארב (שברוב המקרים נכונות), אני יכול לקחת אותו לחו״ל, עלה שליש מהמחיר שמבוקש עליו בארץ.

הייתי שמח לקבל יותר התראות יעודיות על דחלילים. מעבר לזה, מכשיר מצויין.

למה וולנטיין?

כי הוא פשוט עובד. מעולם לא איכזב אותי. רואים שהושקעה מחשבה רבה בתכנון המכשיר, והוא שווה את המחיר שלו בחו״ל.

למה waze?

כי זה חינם, כי זה אמין, כי זה כולל דיווחי תנועה ומצלמות, וכי זה עובד חלק, קריא וברור. הפן החברתי גם כן משחק כאן קצת תפקיד, בזה שהוא מתממשק לשאר האופציות במכשיר, כמו למשל אירועים בפייסבוק, או בלוח השנה.

בניגוד לאייגו, שעולה המון כסף, עם ממשק מקרטע ומיושן.

יצא לי לקרוא מספר ביקורות, וכן לשמוע חברים שמעידים שהiroad עובד טוב בארץ, אז זו גם אופציה טובה למי שלא רוצה להתעסק עם שני מכשירים.

!AWDSOME

פורסם
שני השקלים שלי:

לי יש צ׳יטה אמריקאי, וולנטיין, waze.

למה צ׳יטה?

מעודכן ברמה טובה מאוד, כולל התראות על מיקומים אפשריים למארב (שברוב המקרים נכונות), אני יכול לקחת אותו לחו״ל, עלה שליש מהמחיר שמבוקש עליו בארץ.

הייתי שמח לקבל יותר התראות יעודיות על דחלילים. מעבר לזה, מכשיר מצויין.

למה וולנטיין?

כי הוא פשוט עובד. מעולם לא איכזב אותי. רואים שהושקעה מחשבה רבה בתכנון המכשיר, והוא שווה את המחיר שלו בחו״ל.

למה waze?

כי זה חינם, כי זה אמין, כי זה כולל דיווחי תנועה ומצלמות, וכי זה עובד חלק, קריא וברור. הפן החברתי גם כן משחק כאן קצת תפקיד, בזה שהוא מתממשק לשאר האופציות במכשיר, כמו למשל אירועים בפייסבוק, או בלוח השנה.

בניגוד לאייגו, שעולה המון כסף, עם ממשק מקרטע ומיושן.

יצא לי לקרוא מספר ביקורות, וכן לשמוע חברים שמעידים שהiroad עובד טוב בארץ, אז זו גם אופציה טובה למי שלא רוצה להתעסק עם שני מכשירים.

נו באמת...

אם תגיד אייגו עולה כסף וווייז חינם ובגלל זה אני מעדיף ווייז היית נשמע אמין.

שתי תוכנות שלא ניתנות כלל להשוואה מבחינת יתרונות הנווט המקצועי מול החובבני. ווייז בעצמם מיעדים אותו לנווט יומיומי במיקומים שאתה מכיר כבר... זה היתרון אם ניתן לקרוא לו יתרון היחיד כי הוא חברתי וחוסך לך דקה בדרך לעבודה או מה שקורה בדרך כלל מוסיף לך שתיים...

בנסיעה למקום לא מוכר ובמיוחד במקום לא מוכר, ספק אם תגיע "לאנשהו" עם ווייז. שלא לדבר על מסלולים מרובי נקודות מעבר שאתה קובע מראש ולווייז אין כזה דבר בכלל. ושלא להזכיר נווט בחו"ל - לווייז צריך חבילת אינטרנט יקרה ולאייגו לא צריך אינטרנט. מי יותר זול פתאום?!

ברור לך שאף אחד לא היה משלם כסף על תוכנת נווט שהיא פחות טובה מתוכנה חינמית. אייגו זו חברה עולמית. הם מוכרים מפות לא רק בארץ אלא בכל העולם וזה מדבר בעד עצמו.

יש גבול להפרזות שאתה יכול לקשקש!!!

אבל פה לא מדברים כרגע על נווט אלא על התראות מפני אכיפת מהירות וכאן אתה ממשיך לטעות ולהטעות!

אין סוף פעמים ואני מדגיש אין סוף פעמים שמעתי על נתפסים על מהירות עם ווייז. גם כי בדיוק נכנסה שיחת טלפון, גם כי המצלמה עוד לא הופיעה במאגר שלהם, גם כי המצלמה לא נתנה התראה למרות שכן הופיעה, גם כי המצלמה לא מוקמה במקום המדוייק (אף אחד שם הרי לא ממהר לנסוע לוודא מיקום מדוייק בשטח וכל אדם לא מקצועי מן השורה מדווח מיקומי "בערך כאן" תוך כדי נסיעה... לעומת קובץ מקצועי שכן נבדק ע"י מישהו שמגיע לכל נקודה ונקודה, בזמן מהיר, עם בדיקה יסודית של המיקום ונ.צ. מדוייק) וגם ובמיוחד כי בדרך כלל לא תקבל התראה מווייז על מולטנובה ניידת בצד הדרך ואילו באייגו היא בדרך כלל אם לא תמיד שם.

מה שעצוב, אני לא מחדש לך. בגלל זה הוצאת 1350 ש"ח על צ'יטה - כי אתה לא סומך על ווייז...

אבל מה, אתה חכמולג בריבוע.... יש לך לא רק צ'יטה, גם ולנטיין - עוד 4300 ש"ח ואתה אישית מוגן מאותה מולטנובה ניידת. אבל לא לכולם יש ולנטיין!

אין עליך. אתה פשוט מ ד ה ים. אתה נוסע עם צ'יטה שעולה בארץ 1350 ש"ח ועם ולנטיין עוד 4300 ש"ח - כמעט 6000 ש"ח ביחד? את שניהם קנית הרי כי אתה בעצמך לא סומך על הווייז, ועוד טוען שהאייגו יקר. אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק. באמת אבל באמת יש גבול. מי שיש לו מכשיר נווט אייגו לא צריך לקנות מכשיר בכלל רק את הקובץ. מי שאין לו מכשיר נווט יכול לקנות כזה ב500 ש"ח בלבד. שליש מצ'יטה. וצ'יטה נותן אותן התראות כמו אייגו רק שאין בו מפות נווט...

כזכור כבר הסברתי לך שאם אתה מנווט בחו"ל אז אייגו פתאום יותר זול אפילו מווייז החינמי...

הדבר היחיד שאני מסכים איתך: ולנטיין.

• תוכן חדש...