Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Night Driver

X = סכום בש"ח

אתה מתחיל את המשכנתא בסכום X החזר לחודש ומסיים אותה בעוד 15-20 שנה באותו סכום.של X לחודש

באותו זמן המדד עלה ב 70-100% ולכן מבחינה ריאלית אתה מ חזיר פחות ופחות

בסכום מדדי אתה מחזיר כל הזמן את הסכום הריאלי ( בהנחה ש הכנסותיך הדביקו את המדד )

הריביות היום בקל"צ הם הנמוכות ביותר מזה שנים רבות וסבירות גבוהה שכיוונם יהיה כלפי מעלה לכן קיבועם היום הוא מתנה נוספת. בשבועיים האחרונים הייתה עליה של כחצי אחוז בריביות הקל"צ .

לכן גם הסכנה הגדולה בלקיחת משכנתא בריבית משתנה כיוון שבהגיעה לתחנה היא שוב בסבירות גבוהה תעלה.

סיכון נוסף בהלוואה צמודה היא החשש מהתפרצות אינפלציונית שתעלה את ההחזר החודשי בצורה ניכרת

כל אלה מהווים סיכון ללווה עד למצב בו ההחזר יכול להכפיל את עצמו.

קיים פער ריביות בין קבועה לא צמודה לבין קבועה צמודה של כ 2% כלומר הריבית על קבועה צמודה תהיה כ 2.5% בעוד שהריבית על הקבועה הלא צמודה תהיה 4.5% לתקופה של 20 שנה

הפער הזה משקף אינפלציה שנתית של 2.15%

וכמו שכתב nitch כשמתכננים השקעה מתכננים אותה על פי הנחות מחמירות,

אני לוקח כמדד 3% לשנה כדי לראות לאן מגיעים בסבירות שאני מקווה של מחמירה. תמיד טוב להתבדות לטובה מאשר לחומרה שתפיל אותך לקרשים.

sperial

נקודות 1 ו 2 הם נכונות בהחלט מה עוד שחוחלת החיים נמצאת במצב עליה מתמדת מה שדורש הימצאות קרן פנסיה שמנה יותר ויותר. כל מי שקורא קצת כלכלה שמע על הבעיה הפנסיונית בחודשים האחרונים לא מעט.

לגבי הביטוח - במידה וההורים רק ממשכנים את הנכס הם אינם נחשבים כלווים לכן אינם נזקקים לבטח את עצמם. יצטרכו לבטח את הנכס כמובן לטובת הבנק.

במידה והם יצטרכו להיות גם לווים בגלל היעדר הכנסה מספקת לאח/ים אכן הביטוח חיים ייקר את העסק בסדר גודל של 200-300 ₪ לחודש

בעיקרון אני לא כנגד הרעיון של רכישת דירה להשקעה, לגוון את סל ההשקעות שלך רק ההנחות של ודרך הביצוע של Automatic1 הם הבעייתיות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפו"ש - ישה, ספריאל ואח' ענו לך בצורה מלאה ויפה ואני לגמרי חותם על מה שכתבו.

שתי שאלות:

1. האם בכלל שאלתם את ההורים אם הרעיון הוא על דעתם? או שמדובר במשהו שאתה ואחיך 'מגלגלים' בינכם?

2. האם שאלת את עצמך מה יקרה כשאחד משניכם יתחתן? האישה תרצה דירה? תרצה. כסף יהיה? לא יהיה כי הכול יושקע בבונבוניירה. משכנתא נוספת? אי אפשר כי הבנק יגלה מיד את המשכנתא הישנה וההחזר שיועמס על הכנסותיכם הצנועות (ככה זה בתחילת הדרך) ידליק אצלם מנורה אדומה בוהקת.

זה אומר שתאלצו לפרק את השותפות והבלגן יתחיל, אתה עלול לגלות שהיחסים הטובים שיש לך היום עם אחיך לא שרדו את הסערה הכלכלית.

• תוכן חדש...