Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואתה יכול לפרט איזה סוג רכב ברשותך, מקום מגורייך, ושנת היצור של הרכב?

בוקי כתב לך בפרוש ששלושת הצמיגיות מתאימות לך, בחר בשורה השניה והשלישית.

5-30 ו 5/40 הם שמנים באיכות טובה יותר משום שהשמן הוא סינטטי מלא, אך השמן דליל יחסית , ולכן סוג הרכב שנת היצור, תנאי הנסיעה, ומצב בלאי המנוע, הוא פרט חיוני בבחירת השמנים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ואתה יכול לפרט איזה סוג רכב ברשותך, מקום מגורייך, ושנת היצור של הרכב?

בוקי כתב לך בפרוש ששלושת הצמיגיות מתאימות לך, בחר באחד מהשלושה!

5-30 ו 5/40 הם שמנים באיכות טובה יותר משום שהשמן הוא סינטטי מלא, אך השמן דליל יחסית , ולכן סוג הרכב שנת היצור, תנאי הנסיעה, ומצב בלאי המנוע, הוא פרט חיוני בבחירת השמנים.

בברכה

צביקה

בשמחה, למרות ששאלתי התמקדה בהבנת הטבלה.

מדובר בסיוויק 2009, מנוע 1.8, מתקרב ל-120,000KM.

תנאי הנסיעה הם כאלה שכמעט כל בוקר הרכב עושה עליה.

מצב בלאי המנוע לא ידוע לי אבל אין בעיות ברכב.

תודה.

פורסם
אתה יכול לפרט? תודה.

לפי הראות היצרן כל הצמיגויות המופיעות בטבלה בכל השורות מתאימות לשימוש בארץ.

אני אישית הייתי משתמש ב 5-40.

פורסם
לפי הראות היצרן כל הצמיגויות המופיעות בטבלה בכל השורות מתאימות לשימוש בארץ.

אני אישית הייתי משתמש ב 5-40.

מדוע?

ראיתי המלצות עם 5W30 בשרשורים אחרים בפורום.

פורסם

השאלה לא פתוחה .

היבואן המחלקה הטכנית והמוסכים , "כנראה" בהסכמת היצרן .

ממליצים לאור ניסיונם בתנאי הארץ 5W-40 ברמת SL +.

איתמר ממליץ לכולם 5W-30 לאור ,, ניסיונו .

אתה בחר את המתאים לך .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מדוע?

ראיתי המלצות עם 5W30 בשרשורים אחרים בפורום.

אני כמובן לא ערכתי מחקרים ולא מתיימר להיות סמכות כלשהי בעיניין.

לדעתי שמן בעל צמיגות חמה ( 40 במקרה זה) גבוהה יותר יספק הגנה ושימון עדיפים למנע בתנאי חום ועומס גבוה, במיוחד במנוע משומש שכבר עבר קילומטרז' מסויים.

בחירת יצרן שמן איכותי חשובה יותר מבחירת הצמיגות ושוב - ברמת העיקרון אתה יכול להשתמש במנוע שלך בכל רמות הצמיגות המפורטות בטבלה. כמובן גם ב 5-30.

פורסם

איתמר ממליץ לכולם 5W-30 לאור ,, ניסיונו .

בא לך לדחוף לי עוד מילים לפה? חצוף.

אין לי שום נסיון עם סיוויק או עם לאדה, יש לי ידע והגיון. התברכתי.

אני טוען שצריך לבחור צמיגות "חמה" נמוכה ככל האפשר בכדי לשפר את צריכת הדלק והביצועים.

אני טוען שצריך לבחור צמיגות "קרה" נמוכה ככל האפשר כדי להפחית למינימום את הבלאי למנוע הרכב כשקר.

אני טוען שצריך למזוג למנוע שמן שעומד בצמיגויות המאושרות על ידי יצרן הרכב.

אני טוען שצריך למזוג למנוע שמן בתקן / סטנדרט המינימלי אותו דורש היצרן.

אני ממליץ (בחום) להשתמש בשמן סינטטי מלא, בטח ברכב שיוצר בשני העשורים האחרונים.

מכאן כל אחד יכול לקחת את זה לאיזה כיוון שהוא רוצה. אלה לפחות המסקנות שהגעתי אליהן מהידע והמחקר שלי בעולם השמנים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בא לך לדחוף לי עוד מילים לפה? :wink:.

אין לי שום נסיון עם סיוויק או עם לאדה, יש לי ידע והגיון. התברכתי.

אני טוען שצריך לבחור צמיגות "חמה" נמוכה ככל האפשר בכדי לשפר את צריכת הדלק והביצועים.

אני טוען שצריך לבחור צמיגות "קרה" נמוכה ככל האפשר כדי להפחית למינימום את הבלאי למנוע הרכב כשקר.

אני טוען שצריך למזוג למנוע שמן שעומד בצמיגויות המאושרות על ידי יצרן הרכב.- ומה עם הניסיון וההנחיות של המחלקה הטכנית של היבואן

אני טוען שצריך למזוג למנוע שמן בתקן / סטנדרט המינימלי אותו דורש היצרן.

אני ממליץ (בחום) להשתמש בשמן סינטטי מלא, בטח ברכב שיוצר בשני העשורים האחרונים.

מכאן כל אחד יכול לקחת את זה לאיזה כיוון שהוא רוצה. אלה לפחות המסקנות שהגעתי אליהן מהידע והמחקר שלי בעולם השמנים.

איתמר

הרגעתי את ההודעה .

יש לך ידע רב - ועל כך תבורך .

כאשר אתה כותב , סייג - ותן נתונים גם לאפשרות לבעיות .

חברת הונדה "מאיר" בישראל , מוכרת בשנה נגיד כ 1000 רכבים עם מנועים בחתך הנ"ל 1.6-2.0 .

ב 10 שנים האחרונות היא מכרה וטיפלה בכ 10,000 מנועים , והמחלקה הטכנית ממליצה על 5W-40 .

ובכל זאת , אתם לא מתקשרים ושואלים את המחלקה הטכנית , לאור ניסיונם באיזה שמן מנוע כדאי להשתמש ..ולמה הם קבעו 5W-40 .

יותר מכך - כאשר אתה ממליץ על צמיגות מסויימת הדגש לאנשים על בעיות אפשריות , שאם יופיעו כדאי לחזור לשמן הצמיג יותר .

א - אם בהנעה במנוע קר ישמעו רעשים של גל זיזים ואו מרימי שסתומים .

ב - לבדוק מספר פעמים את גובה שמן המנוע ב 2000 ק"מ הראשונים לזהות אם יש מחסור וצריכת שמן .

ג - במידה והרכב ננהג בגבולות המעטפת , מאמצים נסיעות ארוכות בעיר ומחוץ לעיר במזג-אויר חם , מומלץ להשאר בצמיגות גבוהה .

ד - חשיבות מערכת קרור תקינה מאחר ועם הירידה בצמיגות , כל התחממות קלה מעבר לממוצע יוצרת עומס חום יתר על שמן המנוע .

ה - מנוע ישן - אם במעבר לצמיגות נמוכה ל 5W יש צריכת שמן ,יש לחזור ל 10W ואפילו 15W - למנוע יגרם חוסר בשמן ונזק ,

--- - ושריפת השמן גם מזהמת את הסביבה.

לא כל שמן 5W-30 הוא לא טוב לישראל , ולא כל 10,5W-40 הוא גרוע מבחינת צמיגות פעולה .

כדאי לידע על שמני 5W-30 סינטטי מלא עם אינדקס צמיגות גבוהה (העומד בתקן היצרן)

וכמובן לבדוק שאין תופעות חריגות בחודשים הראשונים .

החסכון בשמנים קלים בצריכת הדלק האישית ולסביבה , מתבטל ברגע שהשמן לא מתאים ואפשר כי יגרם נזק .

מנוע השוחק גל-זיזים , מנוע השוחק טבעות ויוצר בוצה - ומנוע השורף שמן - מזהם יותר את הסביבה ויכול להפיל בדרך גם את הממיר .

למסור מידע לחלוק מידע ולהיתייעץ זה מהות הפורום - כולנו נהנים ללמוד ולהבין .

לא כל הידע והניסיון אצלנו , לכן אם יש סקרנות ורצון ללמוד - כדאי ליצור קשר עם המחלקות הטכניות של היבואנים והיצרנים .

יותר מכך , אפשר להגיע למהנדסים של דלקול , פז , AMSOIL , ו RED-LINE הן במייל והן בטלפון , ולהיתיעץ .

מדוע במנוע מסויים אפשר ובמנוע אחר לא , אולי מערכת קרור שונה , מבנה תא המנוע וכו' - התאמה לאזור אקלים וכו' .

(מדוע מאזדה מורידה יחס דחיסה והספק במנועים המיועדים לישראל - התאמה לאזור אקלים)

עם הזמן שמני המנוע 5W-30 יהיו מתאימים לרוב מנועי הרכבים גם בישראל - כיום כדאי להזהר , ולעבור לשמנים הנ"ל רק באישור

היבואן והמחלקה הטכנית , ואם יש ספק , אין ספק , עדיף 5W-40 אשר יותר סלחן למזג-האויר ונתוני הנהיגה בישראל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

רויאל פרפל 5W30 API Service SL עם תוסף Synerlac זה מספיק טוב למשל ?

אגב 4.72 ליטר שיש במיכל זה מספיק ?

פשוט ה-5W40 יוצא קצת יקר.

• תוכן חדש...