Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיבור 80prs בתצורת 4way אקטיבי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4672 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את הרדיו דיסק אין לי ( 80prs), בגלל זה חשובה לי חוות דעתכם..

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוני תמיד מדבר על מה היה לו ברכב הקודם, ואיזה יופי שמעו, אם אני לא טועה זה היה בחיבור ״חצי אקטיבי״.

אבל עם אלפיין, ככה שלא הייתה לו בעיה עם החיתוך.

SCANSPEAK

פורסם

אני לא הייתי מפחד מלנסות חיבור כזה, במידה ולא תאהב תמיד תוכל להוסיף קרוס אקטיבי/פאסיבי. אגב אם כבר אתה קונה מכשיר חדש הייתי שוקל גם אקליפס משומש, אני אישית מאוד מרוצה ממנו והקרוסאובר שלו לא מוגבל בכלל.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

על איזה דגם של אקליפס אתה מדבר?

דיבורית בלוטות וחיבור USB הם בגדר חובה..

פורסם

7200 mk2 . יש בו דיבורית וusb.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

ה P80 זה בין המכשירים האקטיביים היחידים שלא מאפשרים לעבוד חצי אקטיבי באופן נוח ופשוט, אז אני חושב שאם המטרה היא חצי אקטיבי- אלפיין, קלריון או אקליפס יהיו יעילים יותר.

זה נכיו שאפשר לאמץ את הקרוס של המכשיר כנק' החיתוך בין הטוויטר למיד ואת החיתוך בין המיד לוופר לבצע ע"י קרוס אנלוגי, אבל זה הרבה יותר מסורבל וקשה לכיוון, ואיפשהו מאבד את הנקודה.

יותר קל לשלב בין מידריינג' לטוויטר מאשר בין מידריינג' לוופר, ולכן יהיה יוטתר נכון לשים את המיד והטוויטר על קרוס אחד פאסיבי ולחתוך באופן אקטיבי בין המידריינג' לוופר. המיד והטוויטר קרובים יחסית באופי הסאונד והנגינה, לעומת המידבאס שמקבל יחס עוצמה אחר לגמרי, ואופי ניגון שונה לגמרי, ולכן הרבה יותר קשר לשלב אותו עם שאר המערכת.

דרך אגב- גם תוספת פרוססור חיצוני באה בחשבון ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

המטרה לשלב את המידריינג והטוויטר ביחד, לגבי פרוססור חשבתי על זה אבל שוב אם יחידת הראש לא כ״כ איכותית מה יעזור הפרוססור?..

פורסם

אתה עונה לעצמך על השאלות, אין פה דרכי קיצור, גם אני רציתי תקופה ארוכה מאוד לעבור ל3 חלקים, וידעתי שאני לא עושה את זה לפני שיש לי מכשיר תומך (אני לא אוהב פרוססורים), ראיתי שגם בני הגיע למסקנה הזו וטוב שכך.

אסיף,

שוב, אני ל בא לעקוץ ולא רוצה לריב, אבל שאלה אחת.

אתה טוען שאין אצלך נפילה באיכות, על סמך מה? חיברת את הסטאפ שלך בצורה רגילה לפני שאתה מצביע עכשיו בוודאות שאין שינוי?

ראם לדעתי אתה פועל יותר מידי אימפולסיבית ולא חושב הרבה על המהלכים שלך וחבל, היה עדיף לך עשרות מונים להביא מידבאס של הסט ואז להשיג לו קרוס 3 חלקים כמו שהציע רועי, עם מגבר כמו הלוויתן כוח בהחלט לא חסר לך ולעבוד פאסיבי.

אתה חייב להתחיל לחשוב על מהלכים קדימה.

פורסם

מור לא אמרתי שאין נפילה באיכות , אמרתי שגם אם יש כזו לי היא לא מפריעה, במעבר לשלושה חלקים היה שיפור בסאונד אצלי ואת זה אני יכול להגיד בוודאות אחרי שעבדתי תקופה ארוכה בשני חלקים. אגב גם בני וגם ליאור ועוד חברים אמרו שהיה שיפור גדול במעבר לשלושה חלקים אצלי. אני ממש לא חושב שזו חובה מכשיר שיודע לשלוט ב4way אקטיבי בכדי לעבור לשלושה חלקים, ברור שזה עדיף אבל זה לא חובה, זה שאתה עשית ככה זה לא אומר שזו הדרך היחידה.

פורסם
אני עובד בצורה הזו כרגע, אני אישית לא מרגיש בעייה של נפילת איכות ולא בעייה של תזמון, מה שיותר מפריע זה שכדי להגיע לאיזון בעצמה בין הטוויטר למידריינג' צריך לשחק בגיינים וזה כבר לא נשלט דרך המכשיר. בכל אופן זו דעתי והאוזן שלי, יכול להיות שאחרים יטענו אחרת. אגב לאקליפס שלי יש פריאאוט גבוה יותר מזה של הפיוניר מה שאמור לעזור לו "להתגבר" בצורה טובה יותר עם הנפילה באיכות.

:roll:

לא אמרתי שזו הדרך היחידה, וזה לא בגלל שאני עשיתי ככה, אני קראתי ולמדתי, כאן ובפורומים בחו"ל ומנסיון אישי שלי.

לא תראה בשום מקום מערכת ברמה גבוהה עם מפצלי rca (על נוחות אני בכלל לא מדבר).

פורסם
אתה עונה לעצמך על השאלות, אין פה דרכי קיצור, גם אני רציתי תקופה ארוכה מאוד לעבור ל3 חלקים, וידעתי שאני לא עושה את זה לפני שיש לי מכשיר תומך (אני לא אוהב פרוססורים), ראיתי שגם בני הגיע למסקנה הזו וטוב שכך.

אסיף,

אתה טוען שאין אצלך נפילה באיכות, על סמך מה? חיברת את הסטאפ שלך בצורה רגילה לפני שאתה מצביע עכשיו בוודאות שאין שינוי?

ראם לדעתי אתה פועל יותר מידי אימפולסיבית ולא חושב הרבה על המהלכים שלך וחבל, היה עדיף לך עשרות מונים להביא מידבאס של הסט ואז להשיג לו קרוס 3 חלקים כמו שהציע רועי, עם מגבר כמו הלוויתן כוח בהחלט לא חסר לך ולעבוד פאסיבי.

אגב בני עשה את הניסיון ההוא בעקבות זה שאצלי זה עבד יפה וגם יוני היה מרוצה מאוד מחיבור כזה בעבר.

לגבי עניין המפצלים במערכות ברמה גבוהה, אין ספק שזה לא אידאלי אבל אם ישנה מגבלה תקציבית אני חושב ששווה לנסות, אני ניסיתי והורגש אצלי שיפור משמעותי לכל הדעות. תמיד ניתן להוסיף קרוס פאסיבי/אקטיבי/פרוססור בהמשך במידה והתוצאה לא מספקת. אבל להגיד שאי אפשר ושזה לא יביא לתוצאה טובה זה פשוט לא נכון לדעתי.

פורסם

אתה פשוט לא חושב קדימה, חבל הכסף ומעמצים.

בסוף אתה תרצה או יחידת ראש תומכת ב 4 WAY או פרוצסור. אז לך לפי זה. לאט לאט תכסוך ותקנה מה שאתה צריך ולא מה שיותר זול.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

אסיף,

מור מה לעשות שמידי פעם החיים לא מתוכננים, דאבל דין שענה על הצרכים שלי לפני כשנה היום כבר לא מספיק, אומנם המידבאס הוא לא האישיו אבל אם העלת את הנושא אז בוא נפתח, ביום יום נסיעה שיגרתית נשרף המיד באס, תאמין לי שבמחיר המגוחך שקניתי את ה l8 כל אחד מחברי הפורום היה קונה בין אם הוא היה צריך מיד באס ובין אם לא!

מעבר לזה, אין לך מושג מה זה עשה ברכב, רמקול פשוט מדהים (מקווה להגיע למפגש הבא).

אני מעוניין להחליף את הדאבל דין לא מתוך חשיבה אימפולסבית אלא מתוך צורך, קניתי רכב נוסף (מונדאו 08), חשוב לי שיהיה לאישתי ברכב את כל הפיצ'רים שיש בדאבל דין (מצלמה דיבורית די וי די לילדים וכן הלאה).

כמו שאתה מבין ולפי שירשורים קודמים שפתחתי עם כל זה ששומעים טוב משהו שם עדיין לא מסתדר ובבקשה אל תכניס את הפיקולו אצל בני הם נשמעים פצצה. בסה"כ רציתי לעשות את ההחלפה בלי להיכנס להוצאה גבוהה במיוחד של 4000-5000 וזה לא עניין של תקציב זה עניין שלא בא לי להוציא כזה סכום בנוקדת הזמן הנוכחית.

במקביל שמתי לב שהמחיר של ה80prs ירד באיביי.

אם המכשיר יעלה 1200-1300 ש"ח ויעשה 80% מהעבודה דיינו.

שלא נדבר על השיפור מהדאבל דין.

וזאת השאלה שלי ולא מעבר.

פורסם

ראם,

אני לא מדבר על הדאבל דין שלך, אני מדבר על התכנון מאז שהחלטת שאתה משדרג.

משם היית צריך להתחיל לתכנן קדימה וכמו שצריך, כולל hu מגברים וגם רמקולים.

מהנקודה הזו יש לך את השליטה לתכנן קדימה, ולא להגיד החיים לא מתוכננים, מציאות יש תמיד זה לא אומר שתקנה כל דבר שמוגדר מחיר מציאה נכון?

ועכשיו אם אתה בהתלבטות שכזו, זה גם תכנון קדימה, תמתין מעט, ותחסוך עוד קצת עד שיהיה לך למכשיר תומך או פרוססור בדיוק כמו שמפיסטו אמר, זה יבוא מתישהו בטוח.

לא אמרתי שהl8 לא טוב ולא דיברתי עליו בכלל, רק הראתי לך איך היית נפטר מהבעיה בתכנון נכון.

מעבר לזה אני לא מבין איך הגענו לפיקולו, את דעתי עליו אמרתי לך, אחרי בעלות עליו של מעל שנה, הוא מנגן נהדר סגנונות מסויימים, יש לו חסרונות משלו (שלדעתי רבים מידי ובמיוחד למחירו), מעבר לזה שאין לו תפקיד בסט 3 חלקים, גם הרבה מוותיקי הפורום אמרו לך אותו הדבר.

נתתי לך קו מחשבה, נראה לי שהתגובה שלך קצת תוקפנית וחבל.

פורסם

לדעתי זה בסדר להשתדרג צעד צעד, גם מעבר מדאבל דין לאקליפס או מכשיר 3way ברמה גבוהה יהיה שיפור טוב ועוד תקופה שתרגיש שמיצית תוכל להשתדרג בלי להפסיד הרבה. אני עד היום החלפתי רכיבים כשמצאתי שדרוגים במחירים שהשתלמו לי, ככה גם למדתי וצברתי ניסיון וגם לא הוצאתי סכומי כסף גדולים.

אני גם חושב שצריך לעשות הפרדה בין בנאדם שהתחביב שלו זה אודיו לרכב לבין בנאדם שסתם רוצה מערכת שתשמע טוב, אצל מי שזה תחביב תמיד תהיה שאיפה להחליף לגוון ולהשתדרג ככה שאם ראם רואה את זה כתחביב שדרוג הדרגתי יהיה לו כיף יותר וייתן טעם לתחביב.

תאמין לי מור שאם בשלבים המוקדמים של המערכת שלך הייתי נותן לך p99 ואיזה כמה מקינטושים לא היית מפיק מהם הנאה כמו שהיית מפיק עכשיו.

• תוכן חדש...