Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נבדק הקודן / עלוקה - לא המקור לבעיה.

בבדיקה של מחשב רכב מופיעה תקלה ב: Engine Control Module.

ראיתי בפורום הזה בעבר תשובה של מוסך רון על בעיה דומה (רק שם לא מופיע אזכור על תקלה במחשב), ורון פתר את הבעיה - אמר שהתקלה היא באימובילייזר, והגורם לתקלה - באנטנה שמסביב למתג ההצתה. הציע להחליף את האנטנה, ואכן, נפתרה הבעיה!

כל הכבוד לרון ממוסך רון!!! (וכן תודה לפורום זה שאכן עוזר לאנשים!!)

אני לא יודע לעשות זאת לבד. האוטו נגרר אל מוסך קרוב לביתי, והם מתכוונים לנסות לתקן או להחליף את מחשב הרכב.

רקע נוסף:

1. לפני כחצי שנה, המצבר התרוקן עד הסוף. מאז, מדי פעם (בערך 1 ל 5 התנעות), אני מצליח להתניע רק לאחר מספר נסיונות.

הבעיה הנ"ל לא טופלה. אלא אם התרחשה, סובבתי חלקית מפתח התנעה מספר פעמים, ורק אז סובבתי עד הסוף כדי להתניע (מתוך הנחה שיש בעיה כלשהי במשאבה).

2. אתמול, לאחר שהרכב חנה בחניון מקורה בסוף שבוע, כשניסיתי להניע - אכן הרכב הותנע (לשניה / שתים) ומיד כבה. וכך היה המצב בנסיונות התנעה רבים.

שאלה:

האם אכן סבירות גבוהה שהתקלה במחשב הרכב? האם כדאי לבדוק משהו אחר? האם זה צפוי לפתור גם את הבעיה שמדי פעם קשה בכלל להתניע?

תודה!

יואב

פורסם

ברור לי שמלכתחילה הייתו צריך לגרור לרון...

אבל מה עכשיו? לא אקח אותו באמצע העבודה.

הרכב נמצא אצל אנשים הגונים אם כי לא סופר מקצועיים כמו רון.

פורסם

האדם שטיפל ברכב ביטל את האימובילייזר המקורי!

האם זה מעשה הגיוני?

לדבריו התקלה היתה בלוח השעונים, לקח לו הרבה זמן להבין זאת (בתחילה שיחק עם Engine Control Module) כי חשב שהתקלה שם וניסה לקודד מחדש.

בסופו של דבר כשהבין שהתקלה ברכיב האימובילייזר שנמצא בלוח השעונים (לאחר יום וחצי שהרכב היה אצלו), החליט לבטל את האימובילייזר (במחשב הרכב).

הוצאתי ממנו את הרכב כשיכולתי להתניע (כי היה נראה לי לא מספיק מקצועי), ושילמתי מה שביקש.

האם אכן סביר שהבעיה בלוח השעונים?

מה סדר גודל של מחיר בשביל לטפל בבעיה כזו?

לאחר שביטל את האימובילייזר דרך מחשב הרכב, כמה פשוט להחזיר את המצב לקדמותו (כדי שהאימובילייזר יתפקד)?

תודה!

• תוכן חדש...