Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לימודים אקדמאים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה3 נקודות בכותרת בכוונה תחילה 8)

הפעם מגיע אליכם מישהו עם מקצועות ספציפיים בהתלבטות. במקום שהוחלט כבר מראש.

ההתלבטות שלי היא בין:

הנדסה שנה א' בספיר, בתקווה לממוצע גבוה(מעל 83) ומשם מעבר להנדסת מערכות מידע בבן גוריון.

מדעי המחשב BA בספיר, אם במקרה ולא נצליח לקבל את הממוצע הדרוש על מנת לעבור להנדסה בבן גוריון, נמשיך לשנה ב' בתחום הנ"ל.

כלכלה וחשבונאות-BA +ראיית חשבון- 3 שנות לימוד בספיר+שנת לימוד בבן גוריון+ 2 מבחני לשכת רואי חשבון נותרים עצמאית.

המטרה-לחיות בכבוד בארץ ישראל.

איפה אני רואה את עצמי עוד 10 שנים? מתפרנס בכבוד, לא מתקשה לסגור את החודש.

מה הוא המקצוע המועדף? כל הלימודים מתרחשים בספיר+בן גוריון.

אשמח להמלצות מכאלה שיש להם ידע בדבר או שמכירים ממקור ראשון מישהו מאחד התחומים הנ"ל.

*ישנה אופציה למי שמסיים את מדעי המחשב בספיר בממוצע מעל 85 להמשיך לבן גוריון להשלמת 13 קורסי חובה ו2 בחירה על מנת לקבל מהנדס מערכות מידע.

**אני מזכיר וחוזר שמדעי המחשב בספיר הם BA ולא BSC, למרות שהם טוענים שהם עובדים על לשנות את זה לBSC.

*למי ששוקל ללכת למכינה להנדסה של בן גוריון- עזבו את זה. בזבוז של שנה עם מבחני סוף לא ריאליים בכלל.

תודה רבה מראש :-P

פורסם

עד לפני כמה חודשים רציתי להגיע למסלול בספיר על מנת לחסוך שנת לימודים.

דיברתי עם הרבה מאוד אנשים שהגיעו לשם , חלקם הגיעו לאב"ג וחלקם לא , יש לך רקע ב5 יח"ל מתמטיקה ופיזיקה?

מדובר על שנה מאוד קשה (אפשר להתקבל עם נתונים מאוד נמוכים) , שנה שאתה חייב לקרוע את עצמך ויש פעמים שגם זה לא עוזר.

יש בעיה עם הקורסים - גם אם תעבור בהצלחה את השנה יהיה לך קורסים שתצטרך לעשות מחדש ובסופו של דבר יש סיכוי גדול (תלוי באיזה הנדסה בחרת ובסמסטר קיץ) שבכול מקרה יקח לך 5 שנים ללמוד .

על המכינה של אב"ג שמעתי הרבה מאוד דברים לא טובים , אבל מצד שני זה הדרך הכי בטוחה להתקבל (במיוחד למי שמגיע עם רקע של 3 יח"ל מתמטיקה ובלי פיזיקה).

פורסם

אני בוגר המכינה של בן גוריון(אופקים להייטק). אני ועוד רבים כמוני מאוכזבים מבזבוז שנה מהחיים לריק.

חברה שלי לומדת הנדסת מערכות מידע באב"ג, ומשם גם הבאתי את הרעיון של ספיר שנה א', כי אצלה במחלקה יש כמה וכמה אנשים שעברו מספיר. הם משלימים חצי שנה כמה קורסים משנה א' וחצי שנה כמה קורסים משנה ב'.

עוד אופציה זה וועדת חריגים במכללת אחוה למדעי המחשב, צריך ממוצע 70 על מנת להמשיך לשנה ב' באב"ג. אבל לצערי אני לא עומד בסכם הקבלה. ובוועדת חריגים הסיכוי הוא קלוש כי הפער בסכם הוא קצת יותר מ15 נקודות.

פורסם
אני בוגר המכינה של בן גוריון(אופקים להייטק). אני ועוד רבים כמוני מאוכזבים מבזבוז שנה מהחיים לריק.

חברה שלי לומדת הנדסת מערכות מידע באב"ג, ומשם גם הבאתי את הרעיון של ספיר שנה א', כי אצלה במחלקה יש כמה וכמה אנשים שעברו מספיר. הם משלימים חצי שנה כמה קורסים משנה א' וחצי שנה כמה קורסים משנה ב'.

עוד אופציה זה וועדת חריגים במכללת אחוה למדעי המחשב, צריך ממוצע 70 על מנת להמשיך לשנה ב' באב"ג. אבל לצערי אני לא עומד בסכם הקבלה. ובוועדת חריגים הסיכוי הוא קלוש כי הפער בסכם הוא קצת יותר מ15 נקודות.

תוכל לספר על המכינה מנקודת מבט אישית? , איזה ציון הוצאת בסופו של דבר , ועם איזה רקע באת למכינה (מתמטיקה, פיזיקה , פסיכו).

יש לי חבר טוב שמתלבט בין השלמה אצל יואל גבע למכינה .

תודה

פורסם

חד וחלק תגיד לו להשלים עצמאית בגרויות ולשפר עצמאית.

כל מה שהובטח במכינה היה דיבורי סרק.

מקומות שהבטיחו לשמור לתלמידי מכינה, לא קיימים(בבנין ומכונות בוודאות).

ציונים גבוהים קשה עד בלתי אפשרי להוציא.

רוב התלמידים פונים למוסדות אחרים בתום המכינה.

אני אישית הייתי בכיתת אופקים להייטק, במהלך השנה פרשו כמה תלמידים, בסוף השנה בודדים התקבלו לבן גוריון.

הרוב אבוד, חלק בלי בגרות מלאה שפשוט אין להם מה לעשות עם המכינה, למרות שהוציאו ציונים נאים. חלק בעלי בגרות שפונים למכללות ואוניברסיטאות אחרות.

אני פניתי לספיר בגלל אפיק מעבר, ובגלל שהציונים שהוצאתי במכינה שווים לישבן.

פורסם

אני לא מכיר את מכללת חלווה למדעי המחשב אבל בכל מה שקשור לאפיק המעבר מספיר -

לא קל. אתה במלחמה עם בערך 80 אחוז מהמחזור שלך על מעבר לבן גורין ולמרות שלא יגידו לך את זה מפורשות, מספר המקומות באוניברסיטה מוגבל. לא יגידו לך את זה, כי הבטיחו לך שכל מי שעומד בממוצע מתקבל, אבל כבר ידאגו לזה שלא יהיו יותר מידי סטודנטים שיעברו את הממוצע הזה.

וגם כשאתה כבר עובר לשנה ב' בהנדסה, אתה "תקוע" בין שנתונים. כמעט תמיד תצטרך לגרור את התואר לשנה נוספת כי כמו שאמרת צריך להשלים חלק מהקורסים. אני רואה את רוב הסטודנטים שעברו מספיר למחלקה בה אני למדתי (הנדסת חשמל), כמעט כולם סיימו את התואר ב-5 שנים ולא ב-4.

אם אתה רוצה להתפרנס בכבוד בדוק ברצינות גם אפשרויות נוספות. אני לא ממליץ לאף אחד להיכנס לבור השופכין הזה שנקרא "תואר אוניברסטאי בהנדסה" אם הוא לא ממש אוהב את התחום. אתה תאכל כל כך הרבה חרא וכל זה בשביל לשבת כל היום מול מחשב ולכתוב קוד? בשביל מה?!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אשמח להמלצות על תארים שמאפשרים להתפרנס בכבוד.

בינתים האופציות האלה זה מה שיש לי בראש- הייטק נגד ראיית חשבון.

שוקל אולי גם להכניס למשוואה הנדסת בנין, אבל זה כבר שיקול לאחר שנצלח את שנה א' בממוצע הדרוש.

אין לי קרובים באף אחד מהתחומים, אבל מ"הסתכלות מהצד", בתחומים האלה יש פרנסה בכבוד.

נוציא לימודים בחו"ל מהמשוואה.

פורסם

אני פליט של אותה המכינה גם מהמחזור הנוכחי.

גם אני התעניינתי באפיקי מעבר ולפחות לפי מה שאני הבנתי זה לא דבר כל כך נפוץ וקל כמו שהוא נשמע. לסיים שנה ראשונה עם ממוצע כל כך גבוה זה נדיר, וגם אם קיבלת את הציונים הנכספים אתה מתחיל לתהות אם בכלל שווה לך כל הבלגן הזה. אם אתה עובר לבן גוריון אתה חוזר על כמעט כל הקורסים, משם נגזר שהעומס עלייך יהיה הרבה יותר גדול והממוצע ירד, בתור צו'פר תקבל שנת לימודים חמישית וודאית. ומה עדיף? ממוצע 90 בספיר/אחווה או ממוצע 60 בבן גוריון?

יש איזה אתר(לא זוכר את השם שלו) שמרכז דעות של סטודנטים על מוסדות ומסלולי לימודים בארץ, רוב הביקורות מהשנים האחרונות על בן גוריון מאוד שליליות והרבה אנשים מעידים שרוב הסטודנטים להנדסה מסיימים את התואר ב5 שנים במקום ב4.

אני מבין שאי אפשר לסמוך יותר מידי על דעות של סטודנטים ממורמרים, אבל התלונות שלהם זהות בידיוק לבעיות שהיו במכינה אז אני מרשה לעצמי להאמין להן.

אני אישית הבנתי את הרמז והולך להשקיע את השנה הקרובה בשיפור ציונים ואת תעודת הסטודנט שלי כבר אקבל מאוניברסיטה אחרת.

עריכה:

צביקה פיק, המצב אפילו יותר בעייתי ממה שאתה מתאר.

במכינה לומדים 2 מקצועות מתמטיקה ופיזיקה, בכל אחד מהם יש ציון בגרות וציון מכינה. דאגו לזה שהציונים בבחינות הסופיות (שהן הציון היחיד שעובר לבגרות) יהיו נמוכים, ואת ציון המכינה דאגו לנפח. לי אישית נוצר הפרש של 30 נקודות בציון מתמטיקה בין הציון לבגרות לציון מכינה. אז מה שיצא שאת הציון לבגרות עדיף לי לא להעביר והציון מכינה לא מוכר בשום מוסד חוץ מבן גוריון, אז אני בעצם שבוי. סיימתי שנת לימודים ואין לי לא 5 יחידות לימוד ולא אפשרות להתקבל למוסד אחר, הפתרון שהאוניברסיטה מציעה זאת מכינה מקוצרת שבסוף ניגשת לאותה בחינה כמו המכינה הרגילה - ממש לא ברמה של החומר הנלמד.

לגבי הקבלה, המכינה טוענת שיש 66% מתקבלים לתואר ראשון מכל מחזור מכינה.

השנה התחלנו מעל ל300 תלמידים ב10 כיתות, רק מהכיתה שלי היו סביבות ה10 פורשים.

אחרי התרעמות על נושא הקבלה בתחילת שנה הנהלת המכינה הציגו בפנינו מספרים ממשייים של מתקבלים לאוניברסיטה משנה קודמת. כ-40 למכונות, סביבות ה30 לבניין, פחות מ10 לחשמל ו2 לתוכנה. בהנחה ששנה קודמת הייתה כמות תלמידים זהה אפשר להסיק שאת ה66% האלה הם מחשבים מכמות המסיימים של המכינה ולא כוללת את המכינה המקוצרת שנגשת לאותן הבחינות הסופיות.

אני מוכן להשבע שבתחילת שנה שאחד מהמרצים אמר שאת האחוז המתקבלים מחשבים מסך הנרשמים למכינה הארוכה והמקוצרת ביחד.

זה השנקל שלי.

• תוכן חדש...