Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשים פיזית אין בעייה, השאלה היא מה יקרה אחר כך.

מצתי אירידיום שמים לפי המלצת או דרישת יצרן הרכב ורק את הדגם המומלץ או המאושר על ידו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני אעיז לא להסכים.

אם מצת אירידיאום, תואם בכל הפרמטרים למצת שמומלץ על ידי היצרן וההבדל היחידי הוא האלקטרודה שהיא עשויה מאירידיאום - אין שום בעיה להרכיב מצת כזה. הניצוץ בו מרוכז וחזק יותר ותיאורטית ההצתה שלו טובה יותר בגלל זה.

מנסיון מצתאירידיום על מנוע של סיטרואן C1, גרם לעבודה יותר חלקה של מנוע וניראה כך שסחיבה מעט טובה יותר בסלד גבוה.

אז לדעתי, אים שום בעיה להרכיב מצת אירידיום תואם למצת ממולץ יצרן.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

פורסם
אני אעיז לא להסכים.

אם מצת אירידיאום, תואם בכל הפרמטרים למצת שמומלץ על ידי היצרן וההבדל היחידי הוא האלקטרודה שהיא עשויה מאירידיאום - אין שום בעיה להרכיב מצת כזה. הניצוץ בו מרוכז וחזק יותר ותיאורטית ההצתה שלו טובה יותר בגלל זה.

מנסיון מצתאירידיום על מנוע של סיטרואן C1, גרם לעבודה יותר חלקה של מנוע וניראה כך שסחיבה מעט טובה יותר בסלד גבוה.

אז לדעתי, אים שום בעיה להרכיב מצת אירידיום תואם למצת ממולץ יצרן.

הכל טוב ויפה רק ששכחת כמה פרמטרים כמו למשל התנגדות המצת. ברכב עם סלילי הצתה (שזה כמעט אם לא כל הרכבים המודרניים) יש חשיבות גבוהה להתנגדות המצת (וזו גם לדעתי אחת הסיבות שפלאגים לא מתאימים עושים צרות צרורות לביצועי המנוע ולמותם בטרם עת של סלילי הצתה). אני גם בטוח שיש קשר לחוזק הניצוץ, צריכת הזרם והמתח וטמפרטורת הבעירה.

בגלל שאין לנו את המידע הזה או כסף מיותר אני ממליץ להימנע מחום מעשיית ניסויים ולהיצמד להוראות יצרן הרכב. כנראה שהוא יודע הכי טוב.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ההבדל העיקרי בין מצתי אירידיום, פלטינה ונחושת הוא באורך החיים של האלקטרודה, לפי סדר הכתיבה. בגלל השחיקה הנמוכה מצתי אירידיום יספקו איכות ניצוץ טובה ואחידה יותר לאורך חיי המצת. ההחלטה היא כלכלית, אפשר להמשיך ולהשתמש במצתים רגילים ולהחליף אותם בתדירות גבוהה יותר. כמובן שיש להשתמש במצת המוגדר על ידי הייצרן (יש מנועים המחייבים שימוש במצתי אירידיום).

• תוכן חדש...