Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עם קילומטראז' נכבד שכזה, אני מאמין שרובו נצבר בדרך בין עירונית.

צריכת הדלק נשמעת לי גבוהה, גם עם רגל כבדה על הגז.

תראה, בחו"ל טוענים שהדגם הזה מסוגל לנסוע במהירות 200 קמ"ש. אני חלילה לא מנסה לבדוק את זה - לנסוע מהר זה פויה, וזה גם שורף מלא דלק! בשבילי רק 80 קמ"ש בנתיב השמאלי. בכביש 6.

תודה על העדכון. חייב לציין שכשראיתי את השרשור ועוד לפני שנכנסתי אליו, שיערתי שלא יהיו בעיות מיוחדות (פגמים בייצור שתוקנו באחריות זה לא נחשב).

מה ז"א התיבה "מתפקדת נפלא", אתה יכול להרחיב? כלומר, האם החסרונות הידועים של התיבה הרובוטית חד מצמדית מורגשים פה? האם זו אותה תיבה כמו בפונטו? האם יש "בעיטה" במעבר בין ראשון לשני כשאתה לוחץ על הגז? מה קורה בעליות, האם הרכב מדרדר או שיש לך שם היל הולדר?

באשר לאורות - רוב הנסיעות שלך הם ביום או בשעות החשיכה? ואם בשעות החשיכה, האם אתה מדליק אורות גם ביום בחודשי הקיץ? אני שואל כי זה יפה שנורות מחזיקות מעל 100K ק"מ. זה לא יכול להצביע על אלטרנטור תקין עם מתח הטענה תקין או שאין קשר?

בכל מקרה, אני מתרשם שהגיר הזה טוב יותר מה- DSG7 של פולקסווגן מבחינת אמינות. האם ידועות תקלות בדיאלוג'יק באופן כללי?

בבקשה.

כשאני כותב שהתיבה מתפקדת נפלא, אני מתכוון לכך שהיא מתפקדת אחרי 100K ק"מ בדיוק באותו אופן שבו היא תפקדה ביום שבו קיבלתי את הרכב. את דעתי על האופן שבו היא מתפקדת כתבתי לא מעט פעמים פה. במשפט אחד: ככל שמדובר ברכב בעל שתי דוושות, אני חושב שלא יכלתי לבקש תיבת הילוכים טובה יותר מדואלוג'יק.

הבעיטה שהזכרת קיימת רק במצב שבו המצערת פתוחה לגמרי, ורק בהילוכים הנמוכים. במצערת חלקית ההעברה כמעט ואינה מורגשת. כך או כך, כיאה לכל מיני Mr. Know All למיניהם שמכירים את התיבה הזאת מבלי שהם ישבו ברכב הזה יום אחד בחייהם, הרעש שעושים סביב ה"בעיטה" הזאת גדול ממנה בצורה בלתי מידתית, ויעיד על כך המגיב מעלי, שהתלווה אלי לנסיעה נמרצת למדי, וגם הסמוראי, שבמקרה חונה לו אחת כזאת בחניית הבית.

בשיפוע בשיעור 2% ומעלה אכן יש HILL HOLD שמונע מהרכב להתדרדר.

אורות:

קשה לי לכמת את היחס בין נסיעה ביום לבין נסיעה בחושך. באופן אישי אני נמנע מלהדליק אורות בקיץ בשעות היום, אבל אשתי כן מדליקה אורות תמיד. מצד שני, משך הזמן שבו היא נוהגת ברכב ביחס אלי הוא די זניח. לקשור בין זה לבין תקינות האלטרנטור? ואללה, לא יודע אז לא אגיד סתם, למרות שאני מרשה לעצמי להניח שהוא תקין לגמרי.

בדיוק כתבתי סיכום ראשוני על האוטו, כבר 5000 ק"מ אצלנו, בנתיים מאוד מרוצים.

איפה הוא נמצא? לא ראיתי אותו כאן באתר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני מניח שלא נהגת על ה-120 וה-155 במקביל. בכל אופן, מהיכרות עם שני המנועים (ברכב זהה), היתרון של ה-155 אינו תיאורטי בלבד.

לא באמת יודע איך אפשר לנהוג בשתי מכוניות במקביל. כפי שכתבתי נהגתי בבראבו עם 155 סוסים, נהגתי ולעיתים עדיין בבראבו עם 120 כאלה וזו דעתי. לא התייחסתי להבדל תאורטי זה או אחר, התייחסתי לנסיוני. ניסיונך אני מבין שונה, גם הולך.

פורסם

היי אלעד,

יש לך פה ד"ש מקולגות עבר....

הסיקור שלך מחזיר אותי 3 שנים אחורה לטיול שערכתי באיטליה למשך 8 ימים עם בראבו שכורה. אם כבר איטליה אז רכב איטלקי....

האקזמפלר שקיבלנו היה מסוג טורבו דיזל ידני שכ"כ מקובל באירופה אבל איך נהניתי ממנה ... עד היום אני לא שוכח.

במהלך הטיול גמענו 1300 ק"מ של כיף טהור - מומנט בשרני, אחיזה פנומנלית על כבישי צפון איטליה הנהדרים, איכות ההרכבה הייתה טובה מאוד גם עם 82 אלף ק"מ על הסקאלה.

עליות, סיבובים חדים, מנהרות, גשרים, כיף לא נורמלי - אין ספק, איטליה מדהימה.

ובחזרה לרכב, פרט אחד שהציק לי בהקשר של הנדסת אנוש הוא המיקום של כפתורי פנסי הערפל שמוקמו על הפאנל המרכזי בדשבורד במקום בצד שמאל, ליד כפתוריי התאורה.

מצד שני, אהבתי את פתח האיוורור לנוסעים מאחורה... לא שהייתי צריך אבל, שיהיה.

בסה"כ, רכב מאוד לא מוערך בארץ.

מצ"ב תמונה על רקע רכס הדולומיטים :-D

PA100167.jpg

נרכשה- וולבו s60  נפח 1600 T4

נמכרה- פורד פוקוס 1600 סמ"ק 2008  TREND X

פורסם

אלעד אתה נוסע קצת יותר ממני פר שנה אבל אני עדין לפניך:-D

הבראבו שלי עם 135k והכל עובד כמו שעון כמעט ואין קירקושים כלל יש מדי פעם רעשים מאיזור המסכה של פתחי המזגן המרכזיים בהילוך מסויים ובסלד מסויים. למען ההשוואה סוכן אחר אצלנו בחברה קבל ראפיד 1.4 חדשה עם 15k על השעון וכבר יש קולות מחאה מהפלסטיקים! כנל לגבי האסטרה החדשה של אמא שלי שב20k כבר התחילה להשמיע רעשי ליווי בתא הנוסעים. אני עדין מחפש בראבו עם ק״מ גבוה משלי . הרכב שלי שנת 2010.

אגב החיסרון הכי גדול של פיאט ואולי של היבואן כאן הוא אי הבאת הבראבו עם התיבה כפולת המצמדים ומנוע המולטי אייר ארצה , גרסה כזאת היתה מאפשרת קצב מכירות מצויין עם מינימום חסרונות במכונית מצויינת.

אגב בשנה הראשונה למכירתה כאן נמסרו בראבויים ברמת אבזור גבוה וגנטים 18! והרכב פשוט נראה אחרת לגמרי לעומת ה15,16 ששוקו כאן מאוחר יותר. נסיים בזה שכבר אין יותר בראבויים חדשות למכירה והמשומשות נמכרות מהר וקרוב למחיר המחירון לרכבים פרטיים...נו לפחות זה:-)

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• אחראי פורום
פורסם
איתי, החתימה... :roflmao:

מהיכן קיבלת השראה לחתימה מושקעת שכזו? :twisted:

כמה בעלי פאביה יש בפורום? אז מכולם :-D

אלעד, עוד לא העלתי, אנסה עוד היום.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שמתי לב שהירידת ערך של הבראבו מאוד דרסטית. ב 4 שנים המחיר נחתך בחצי.

למה הצריכת דלק כזאת נוראית? חשבתי שהיא מסוגלת ל 1 ל 14 בערך בדרכים עירוניות.

כמה כ"ס הצ'יפ של אבסולוט מוסיף?

פורסם
שמתי לב שהירידת ערך של הבראבו מאוד דרסטית. ב 4 שנים המחיר נחתך בחצי.

למה הצריכת דלק כזאת נוראית? חשבתי שהיא מסוגלת ל 1 ל 14 בערך בדרכים עירוניות.

כמה כ"ס הצ'יפ של אבסולוט מוסיף?

אצלי בבראבו כשרוב הנסיעות בת ים איילון תל אביב צפון, הצריכה 1:10 כאשר 5 עד 6 קמ מתוך ה15 זה ממש זחילה.

סיבוב נס הרים כולל מנהלתית של 60 קמ מביא כ 1:12 על פי מחשב לאחר איפוס.

ראיתי גם 1:15 ואף טוב. יותר בבין עירוני 2300 סל״ד

ציפ לפי היצרן וגרפים מוסיף כ30 כס ו5 קגמ.

״על הנייר״ ~150 כס ו25-26 קגמ.

כפי שציינתי קודם, בחמישי נהגתי באבארת 500c והיא הרגישתי לי כבדה ומגיבה פחות מהבראבו שלי.

יפעע..

פורסם

המחירון של הבראבו סובל כמו שאר רכבי פיאט ממיתוסים של הישראלי המצוי. ובכל מקרה ראיתי השבוע רכב שנמכר במחיר מחירון למרות כמה מכות שהיום עליו . להזכירכם למכור היום במחירון זה לא עניין של מה בכך ובכלל איזו יפנית למשל נמכרת אפילו קרוב למחירון?

לקנות היום ב60k רכב גודש שגם יודע לעלות חיוך ,עיצוב לא שגרתי ובחלק מהגרסאות גם מאוד מאובזר זה לא עניין של מה בכך.

אגב הראפיד שיש לה הילוך שביעי ומנוע דיי דומה משיגה צריכת דלק דומה לבראבו שלי ואני נוהג חזק בהרבה מהנהג של הרפיד. צריך רק לזכור שהביצועים ממנוע כזה הם ברמת רכבי ה2 ליטר מכאן שהרכב יחסית לביצועים שלו מאוד חסכוני.

וחסכוני יותר מכל רכבי ה1.6 האטמוספרים למינהם.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
לא באמת יודע איך אפשר לנהוג בשתי מכוניות במקביל. כפי שכתבתי נהגתי בבראבו עם 155 סוסים, נהגתי ולעיתים עדיין בבראבו עם 120 כאלה וזו דעתי. לא התייחסתי להבדל תאורטי זה או אחר, התייחסתי לנסיוני. ניסיונך אני מבין שונה, גם הולך.

מה לא ברור?! יד אחת פה, יד אחת שם!

וברצינות, כוונתי הייתה למרווחי זמן קצרים בין לבין. אגב, זה כלל לא קשור לרושם שלי או שלך. לגרסה החזקה יתרון של 30 כ"ס ו2.5 קג"מ. ייתכן שלא הרגשת הבדל מהותי בדחף בעקבות יתרון מומנט יחסית לא גדול.

לפחות לפי הספר:

http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Bravo_(2007)

שים לב להבדלים בזמני התאוצה ומהירות מקס' של הגרסאות השונות. אגב, גרסת הדיזל הבכירה, עם 165 כ"ס עושה תאבון :)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

רכב מצוין ומאוד אנדררייטד (בפרט בארצנו), תכל׳ס אין הרבה הבדל מג׳ולייטה ועם מנוע ה m-jet 1.6 טורבודיזל כמו שהיה בדלתא ששכרתי באיטליה היינו מקבלים פה חסכון, יופי וכח בחבילה מצוינת. גם בבנזין זו אחת הקניות הטובות לדעתי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בעבר נהגתי במשך מספר ימים בבראבו שכזו, וכשנתיים אחרי זה אני זוכר את הרכב לטובה. ההתנהגות מעולה, התיבה יעילה והמנוע חזק ולינארי.

אגב, חבר שקנה בארבו כזו לא מזמן התקין תוכנת ניהול מנוע של אפסולוט, איזה שיפור :twisted:

פורסם

יש לי את הרכב בערך שנתיים מליסינג עם 55 אלף על השעון, שתי נקודות:

1. אצלי אני לעולם לא מכבה אורות, ואני עדיין עם המקוריות

2. השרות במוסך יחדיו ברעננה הוא מעולה! הפנו אותי אליהם לסדר את המפתח/שלט שהפסיק לעבוד, מעולם לא קיבלתי שירות כל כך אדיב במוסך.

בשיפוצים

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אלעד, אחלה סיכום.

לכל בעלי הבראבו כאן, אשמח אם תוכלו לענות על מספר שאלות.

1. התיבה בבראבו זו אותה תיבה מהפונטו?

2. מה גודל מיכל הדלק שלה?

3. להערכתכם, בנסיעה רגועה, משולבת עירוני-בינעירוני, לאיזה צריכת דלק ניתן להגיע?

4. שמעתי שהתחילו לשווק אותן בארץ עם ESP רק מ2010, האם זה נכון?

5. במידה ורוצים לקנות אחת, מה כדאי לוודא ולבדוק לפני קנייה? (משהו בסגנון הפונטו ספייס שתמיד צריך לוודא שהשתמשו בנוזל קירור ולא במי ברז).

תודה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
אלעד, אחלה סיכום.

לכל בעלי הבראבו כאן, אשמח אם תוכלו לענות על מספר שאלות.

1. התיבה בבראבו זו אותה תיבה מהפונטו?

לא יודע

2. מה גודל מיכל הדלק שלה?

60 ליטר

3. להערכתכם, בנסיעה רגועה, משולבת עירוני-בינעירוני, לאיזה צריכת דלק ניתן להגיע?

אני חושב ש1:12 לנסיעה רגועה זה נתון הגיוני

4. שמעתי שהתחילו לשווק אותן בארץ עם ESP רק מ2010, האם זה נכון?

עד כמה שאני יודע, כן

5. במידה ורוצים לקנות אחת, מה כדאי לוודא ולבדוק לפני קנייה? (משהו בסגנון הפונטו ספייס שתמיד צריך לוודא שהשתמשו בנוזל קירור ולא במי ברז).

תודה.

אם אתה מעוניין בבראבו יוצאת ליסינג שמורה יחסית (רק אני נהגתי בה, בלי טיולי שטח ובלי דברים שלא הייתי עושה ברכב פרטי שלי), חפש באלבר את 1701178, החזרתי אותה עם 58kkm. היא אחרי טיפול 60 במוסך יחדיו.

בשיפוצים

• תוכן חדש...