Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת רכב לסוחר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4704 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים.

היום פרסמתי למכירה את הרכב של אמא שלי.

מכיוון שמדובר ברכב מבוקש במצב טוב, הטלפונים לא איחרו להגיע (ואני מדבר פה על 3 אנשים שונים בתוך 5 דקות מהרגע שהמודעה עלתה:shock:... אפשר לחשוב שמדובר בדירה להשכרה בת"א). מפה לשם, אחד האנשים שהתקשרו הגיע לראות את הרכב, ואחרי מו"מ קצר, בלי בדיקה ובלי שום דבר, הוסכם על מחיר, נמסרה מקדמה, ונחתם זכרון דברים שכולל בתוכו את המחיר והצהרה כי הקונה בדק את הרכב וכי אין ולא יהיו לו טענות לגביו (הרכב ימסר ותבוצע העברת בעלות לאחר שאמא שלי תקבל את הרכב החדש, בעוד כשבועיים-שלושה). המחיר שסוכם טוב בעיננו, ואף גבוה מזה שציפינו לקבל.

בגלל הקצב בו התרחשו הדברים הגעתי ללעשות בדיקת רקע לקונה רק לאחר שהעסקה כבר נסגרה. גיגול מהיר של שם הקונה ומספר הטפלון שלו, העלה שמדובר בסוחר רכב שבבעלותו או בבעלות משפחתו מגרש.

ועכשיו השאלות -

האם לאחר שהעסקה כבר סוכמה יש עדין ממה לחשוש במצב כזה? האם יש דברים שחשוב לשים לב אליהם?

ושאלה נוספת - האם חל חוק גילוי נאות על אדם פרטי שמוכר רכב יד2? במידה והקונה לא שם לב לתקלות שהמוכר מודע לקיומן, האם המוכר מחוייב לדווח לו על תקלות אלו?

פורסם

שלום,

מי שמתקשר תוך 5 דקות מרגע פרסום מודעה יכול להיות רק סוחר.

אין למסור את הרכב לקונה ללא העברת בעלות, לא משנה אם זה קונה פרטי או סוחר.

לא "נעביר בעלות מחר" או משהו בסגנון, אחרת תצטרך לרוץ אחרי הקונה הרבה זמן.

אם מדובר בסוחר מורשה, עם מגרש בבעלותו, הוא יעביר את הרכב לתו סוחר וזהו.

חוק גילוי נאות חל על "עוסק במכירת הרכבים".

ממה אתה חושש? הרכב עבר תאונה קשה שלא סיפרת עליה? מנוע גמור?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה המשמעויות לגבי מה שאני צריך לעשות במידה ואכן מדובר בסוחר מורשה, והוא מעביר את הבעלות לתו הסוחר? האם יש הבדל מבחינתי בתהליך?

פורסם

אין הבדל מבחינתך.

אם זה סוחר מורשה , זה רק לטובה.

סוחר חאפר, כדי לא להוסיף יד לבעלות, ימשוך את המוכר עד שיימצא את הקונה הבא.

סוחר מורשה לא מוסיף יד כאשר מעביר בעלות על שמו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם הייתי במקומך לא הייתי חושב הרבה. הייתי מעוניין שכל התהליך ילך כמו שצריך העברת בעלות בזמן ושאני יקבל את הכסף המתאים לי וזהו! אם הוא מוכן לפעול ככה אז זה כבר לא משנה מי הוא.

גולף 1.8 שנת 99 ידני לא צריך יותר מזה!!!

פורסם

לדעתי בשבועים שלושה עד שיגיע הרכב החדש הוא ינסה למכור את הרכב , רק מה. שלא ברור לי, אם זה רכב כזה מבוקש , עם מחיר טוב, איך הוא שילם לך מחיר גבוה?

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם
לדעתי בשבועים שלושה עד שיגיע הרכב החדש הוא ינסה למכור את הרכב , רק מה. שלא ברור לי, אם זה רכב כזה מבוקש , עם מחיר טוב, איך הוא שילם לך מחיר גבוה?

כנראה הוא יודע שאפשר למכור אותו ביותר...

פורסם

אני מניח שהוא מאמין שהוא יכול למכור את הרכב במחיר יותר גבוה. בדיעבד, אחרי שראיתי את ההתנפלות שהייתה עליו, אני לא אתפלא אם הוא צודק.

הרכב היה ליסינג ביד הראשונה שלו, הוא המצב טוב, אבל לא נקי מתקלות. המחיר שסגרנו עליו הוא בערך 10% מתחת למחירון לא משוקלל, כך שמבחינתי המחיר נשמע יחסית הוגן.

פורסם

כל עוד בוצעה העברת בעלות אין שום משמעות מבחינתך. קיבלת כסף והרכב כבר לא בבעלותך.

חוק גילוי נאות חל רק על הסוחר ומרגע שחתם על זיכרון דברים שהוא בדק את הרכב לשביעות רצונו אז שלום ולהתראות.

• תוכן חדש...