Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, יש לי מצלמת אינטרנט במחשב הביתי. אני מעוניין להפוך אותה למעין מצלמת אבטחה כאשר אני לא נמצא בבית.

הכוונה שלי היא שאני אוכל לצפות במצלמה שבחדרי ממחשב שנמצא מחוץ לבית, בלי שיראו על המחשב בבית שום דבר.

הבעיה היא שהידע שלי במחשבים נושק לאפס. יש איזו תוכנה שעושה את זה?

אשמח לעזרתכם.

פורסם

אני חושב שאפשר לחבר אותה ליציאת USB בראוטר ולהגדיר אותה במחשב מסויים עם IP מסויים. האם זה נכון?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם
אני חושב שאפשר לחבר אותה ליציאת USB בראוטר ולהגדיר אותה במחשב מסויים עם IP מסויים. האם זה נכון?

לא, אתה תצטרך לשנות את חבילת הגלישה שלך ל-IP קבוע (עדיף) או לפתוח דומיין באתרים דוגמת DDNS, אחרי זה אתה תצטרך להגדיר את המחשב המארח את המצלמה כ-DMZ בראוטר (או להפנות עבורו את הפורטים הרלוונטיים), לבסוף אתה צריך למצוא קליינט רשת עבור המצלמה שברשותך (קליינט כזה קיים עבור רוב המצלמות מהחברות המוכרות כמו מיקרוסופט ולוג'יטק אבל אני לא סגור על העובדה שיש כזה גם עבור מצלמות "זבל סיני").

פורסם

לגבי לכבות מסך, זה לא בשליטתי. אני צריך שעל מסך המחשב לא יראו שהמצלמה פועלת.

ניסיתי להוריד תוכנה בשם webcamxp 5, וכשאני מפעיל אותה במחשב המצלמה מופעלת, אבל לא הבנתי איך אני יכול להפעיל את המצלמה מהמחשב המרוחק.

פורסם

לגבי מה שאמרו לך לחבר לראוטר אני לא חושב שזה אפשרי אלה אם כן זה ראוטר מיוחד או משהו,

הראוטרים של בזק עם יציאת USB זה עבטר ממשק SMB שזה שיתוף קבצים.

אתה זקוק לתוכנת DVR שתתקין על המחשב שלך, יש תוכנה מצויינת ופשוטה שנקראת BlueIris שניתן להתקין אותה על וינדוס כ Service בעצם אתה לא צריך להפעיל אותה והיא פועלת ברקע.

אם יש לך בבית מחשב נוסף יש מערכות הפעלה מבוססות לינקוס שהיעוד שלהם זה DVR, חיפוש בגוגל יעזור לגבי השמות שלהם.

התוכנה הופכת את המחשב שלך לשרת DVR, ניתן להתחבר עם התוכנה למצלמות IP, מצלמות USB ועוד כמה סוגים.

אחרי שאתה מתקין את התוכנה מומלץ להגדיר שם משתמש וסיסמא, להגדיר פורטים, ובראוטר שלך לפתוח את הפורטים לכתובת של המחשב שהתקנת עליו את התוכנה.

אצלי התוכנה מתחברת ל 2 מצלמות WIFI, ולמצלמת USB.

מה שטוב שאפליקציות חינמיות כמו ipcamviewer מכירות את הפרוטוקול של blueiris ואין בעיה אח"כ לתהחבר בהגדרה פשוטה יחסית.

אם אתה בכבלים ללא חייגן אז יש לך כבר IP קבוע,

אם ה IP שלך לא קבוע אז אתה צריך להתקין שירות של DDNS כמו שהוסבר קודם לכן,

יש ספקים שנותנים את השירות חינמי עם סייגים מעצבנים.

בהצלחה

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אתה לא יכול להסתדר עם שום תוכנה כל עוד אין לך נתיב בין המחשב שאליו מחוברת המצלמה לבין המחשב (או הסמרטפון) המרוחק.

זה נראה שאין ברשותך את הידע הנחוץ ע"מ לממש את העניין, כמו שאני רואה את זה עומדות בפניך 2 אפשרויות-

א. ללמוד סינית (שזה אומר ללמוד, בעזרת גוגל, את כל נושא הרשתות ומצלמות האבטחה ומה דרוש ע"מ לבצע את מה שאתה רוצה).

ב. להזמין טכנאי מחשבים.

פורסם

זה לא כ"כ סינית. אני מפשט לך את השלבים.

1.תחפש את התוכנה blueiris ותתקין אותה.

2. אחרי שהתקנת אתה צריך להוסיף את המצלמה.

3. בהגדרות של התוכנה לראות איזה פורט היא צריכה.

4. לחפש בגוגל איך לפתוח פורטים עבור הנתב שלך. port forwarding

5.לחפש מדריך, ויש גם בעברית איך לרשום כתובת DDNS.

כל שלב שכתבתי אתה יכול להעזר בגוגל.

נגיד ב 2 how to add camera in blueiris.

לדעתי התוכנה דיי פשוטה וידידותית למשתמש, תנסה אין לך מה להפסיד, במקרה הגרוע תמחק אותה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

מהניסיון שלי, עדיף להגדיר את המחשב כ-DMZ מאשר לפתוח פורטים, במיוחד בראוטרים הפשוטים.

כמו כן יש להגדיר כתובת IP סטטית גם עבור המחשב המארח ברשת הפנימית.

פורסם

כשאתה מגדיר אותו ג DMZ אתה בעצם סוגר את הפורטים עבור שאר המחשבים ובנוסף אתה חושף לגמרי את המחשב לאינטרנט. לא מומלץ ומסוכן.

מסכים איתך שיותר פשוט אבל זה גם לא מסובך לפתוח פורטים

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

לא בדיוק, DMZ אומרת לראוטר "כל עוד לא קיימת הפנייה עבור פורט מסויים ב-port forwarding, פתח אותו כלפי ה-IP שאני אתן לך", הקדימות תמיד ניתנת לכללים הספציפיים שקבעת ב-port forwarding.

מניסיון שלי, ראוטרים חלשים (מהסדרות הנמוכות, שזה כולל גם את הדי-לינק של בזק) נוטים לחרבש את כל עניין הפורטים לאורך זמן ולכן ההמלצה, עם זאת אתה צודק, הגדרה כזאת תחשוף את המחשב לאינטרנט ולכן היא פחות בטוחה.

פורסם

כן אבל בדר"כ משתמשים רגילים לא פותחים פורטים.

בכל מקרה כשהראוטר תומך ב UPNP זה פותר את "הקושי" בפתיחת פורטים, זה עושה את זה עבורך.

רוב התוכנות גם כן תומכות בזה ככה שזה פתרון עבור אלו שמתקשים.

בכללי התחום הזה דיי פשוט ויש הסברים מצויינים באינטרנט למי שמבין אנגלית,

הבעיה העיקרית שאנשים מפחדים לנסות \ מתעצלים ומשלמים על זה כסף.(בכללי זה נכון בדיי הרבה תחומים גם לא של מחשב)

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

UPNP זה לא פרוטוקול מוצלח, וזאת בלשון המעטה, הוא לא אמין, במהלך השנים נמצאו עשרות חורי אבטחה שלא תוקנו בפרוטוקול הזה, וכפועל יוצא הוא לא יותר בטוח מ-DMZ.

ואל תשכח שמיומנות טכנית זה משהו שנולדים איתו, בדיוק כמו היכולת לצייר ברמה גבוהה או להלחין מוסיקה, מה שברור כשמש לך ולי לא יהיה בהכרח ברור כ"כ לאנשים אחרים.

• תוכן חדש...