Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

חבר סיפר לי שלפני שבועיים הוא עשה טסט לאוטו, הכל עבר חלק, בקטע האחרון הבוחן אמר לו שיש לו "נקישות בהגה", ביקש ממנו לשוב אליו שוב לאחר תיקון.

החבר הלך באותו יום למוסכניק מסויים, נתן לו את הרכב עם האבחנה + 300 שקל, ולאחר כחצי שעה הרכב חזר עם אישור של המכון.

זה נשמע לי הזוי שיש דברים כאלה במדינה מתוקנת. יש מצב שהוא עבד עלי?

פורסם

איזה קטע, חבר שלי הרגיש מבואס יום אחד, אמרו לו שבפיצוציה בצומת יש אחד שמסייע לכאלה שבדיכאון.

ניגש אליו, שילם 300 שקל, קיבל ארבע סיגריות, עשו לו מצב רוח מעולה.

יש מצב או שהוא עובד עלי?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מצחיק

שים לב, שלא רק המאכער פה פושע אלא גם הטסטר שמשתף איתו פעולה.

אם זה היה רק המאכער, הסיפורים שלנו היו שווים.

פורסם

כפי שבוקי כתב,הדברים הללו קיימים למרבה הצער ולעיתים אומר גם שהצער עלול להיות גדול מידי.

לא נפתח עכשיו תיבות פנדורה כמו מה קרה עם המיצובישי גרנדיס של המשפחה עם התאונה המזעזעת בטבריה,שרק ה' יודע איך הרכב עבר טסט עם בלמים שחוקים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
דברים כאלה קיימים לצערינו.

האם קיבלת תשובה ואפשר לנעול את השירשור?

אם זה מפריע לך שאנשים מגיבים, תנעל.

פורסם

לא מפריע לי כשאנשים מגיבים.

התופעה שתארת זה לא משהו חדש, היא קיימת ותמשיך להתקיים כל עוד יש לה ביקוש.

בין היתר, גם בעל הרכב אשם.

בעל הרכב יוצר ביקוש. הוא לא מוכן לשלם כסף על תיקון התקלה, מעדיף לחסוך ולכן פונה למאכער.

אם היה הולך למוסך נורמאלי, משלם כמה שצריך ומתקן את התקלה כמו שצריך - לא היית פותח את השירשור הזה.

המאכער מחוסר ביקוש היה פונה לעסוק במשהו אחר.

פורסם

אם אני מבין אותך נכון,

אתה מאשים את הנהג שמעדיף ללכת למאכער במקום לתקן

ונמנע טוטאלית מלהאשים את הבוחנים,

אין להם שום ענין לפסול על לא כלום?

זה לא נותן להם פרנסה זה שאתה הולך וחוזר אליהם?

סתם בשביל ההבנה. התחום חדש לי.

פורסם

יתכן מאוד והנקישה בהגה הייתה מהמסרק הגה, וע"י כיוון קל בבורג מסויים במסרק ניתן לבטל את החופש.

יכול להיות שה"מאכער" שאתה קורה לו פשוט התכופף מתחת לרכב וחיזק את הבורג המדובר וכך פתר את הבעיה של החופש.

הבוחנים בטסט יחשבו פעמיים אם לקבל שוחד או להעביר את הרכב "בקומבינה" הם מסתכנים בתעדות מקצוע שלהם ויש לא מעט ביקורות של משרד התחבורה אפילו ביציאה מהמכון לטסטים.

באיזה רכב מדובר?

האם אתה מרגיש את ההגה שלך מעט קשה מהרגיל?

פורסם
אם אני מבין אותך נכון,

אתה מאשים את הנהג שמעדיף ללכת למאכער במקום לתקן

ונמנע טוטאלית מלהאשים את הבוחנים,

אין להם שום ענין לפסול על לא כלום?

זה לא נותן להם פרנסה זה שאתה הולך וחוזר אליהם?

סתם בשביל ההבנה. התחום חדש לי.

מי אמר שהרכב נפסל על כלום?

אולי באמת יש תקלה?

אני לא אומר שבעל הרכב הוא האשם הבלעדי.

כולם אשמים - הבוחן, המוסכניק, ובעל הרכב.

בעל הרכב הוא ה"מניע" של התופעה, בהנחה ובאמת הייתה תקלה, והוא העדיף "לתקן" בזול.

פורסם
כפי שבוקי כתב,הדברים הללו קיימים למרבה הצער ולעיתים אומר גם שהצער עלול להיות גדול מידי.

לא נפתח עכשיו תיבות פנדורה כמו מה קרה עם המיצובישי גרנדיס של המשפחה עם התאונה המזעזעת בטבריה,שרק ה' יודע איך הרכב עבר טסט עם בלמים שחוקים.

או שאולי בוא נדבר על חברות הביטוח שהחזירו רכב אובדן להלכה ש"פיצצו" לו את הצורה לכביש, רכב שהוא סכנת בטיחות מהלכת, אבל הסעיף בחוק מאפשר לחברת הביטוח לשחזר רכב כזה חזרה לכביש, מה אתה אומר על זה ?

לא מפריע לי כשאנשים מגיבים.

התופעה שתארת זה לא משהו חדש, היא קיימת ותמשיך להתקיים כל עוד יש לה ביקוש.

בין היתר, גם בעל הרכב אשם.

בעל הרכב יוצר ביקוש. הוא לא מוכן לשלם כסף על תיקון התקלה, מעדיף לחסוך ולכן פונה למאכער.

אם היה הולך למוסך נורמאלי, משלם כמה שצריך ומתקן את התקלה כמו שצריך - לא היית פותח את השירשור הזה.

המאכער מחוסר ביקוש היה פונה לעסוק במשהו אחר.

בגמרא הקדושה נכתב, שאסור לקנות רכוש גנוב על מנת לא ליצור ביקוש לדברים אלו ובכדי למנוע מהגנב להמשיך בעיסוקו, אממה יש תחום אפור שאף אחד לא מתייחס אליו, ומה עם כל השטיקים שמכוני הרישוי דוחפים לנו ? הכשלה בטסט עולה עוד בדיקה? עולה עוד זמן ? לעיתים ההכשלה עולה במוצרים שאתה יכול במקרה לרכוש במכון ?

וואלה לא מתאים לי, ועד שהמחוקק לא יתקן את העוולה הזו אני במודה ברייש גלי שנח לי לשלם ולקבל מדבקה ולאחל לטסטר בברכת נתראה בשנה הבאה, אם הבדיקה הזו באמת היתה אמיתית ממקום נכון של בוא נבדוק אולי יש סכנה בטיחות אז באמת היתה הצדקה, בנתיים זה לא יותר ממסחטת כספים, ולכל נהג יש איזה סיפור של טסטר שחיפש להשחיל עוד כמה שקלים לחשבון הבנק של המכון רישוי.

מי אמר שהרכב נפסל על כלום?

אולי באמת יש תקלה?

אני לא אומר שבעל הרכב הוא האשם הבלעדי.

כולם אשמים - הבוחן, המוסכניק, ובעל הרכב.

בעל הרכב הוא ה"מניע" של התופעה, בהנחה ובאמת הייתה תקלה, והוא העדיף "לתקן" בזול.

היו פה לא מעט סיפורים על רכבים שנכשלו בעקבות לוחית רישוי לא תקינה, ומכתב חריף למשרד הרישוי הוכיח שלא היתה הצדקה להכשלה, ועל כמה מקרים כאלה לא שמענו ?

If you cant fight them, join them

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

אם הייתה כאן הכשלה בכוונה, מכון הרישוי היה שולח את הבחור לתקן במקום ספציפי.

מההודעה עולה שהוא פנה ל"מוסכניק מסויים" ביוזמתו.

• תוכן חדש...