Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

נגמר לי לאחרונה הגלון שמן מנוע והחלטתי כבר לקנות ולהחליף שמן + פילטר וכל העסק.

השאלה שלי היא מה שמן המנוע הכי מתאים וטוב למאזדה6 / 04/ 2.0 /ק"מ 192(לא יודע אם זה קשור) ?

שמעתי חלק שאומרים "מוטורקארפ" וחלק אומרים משהו אחר.

מישהו בבקשה יכול לסגור לי את הפינה הזאת ולהגיד לי איזה שמן ובאיזה צמיגות הכי טוב?

תודה רבה.

תן לה לשתות לך ת'שוקו בתוך דירה שכורה :oops:

פורסם

שלום לך, קודם כל, תפתח את ספר הרכב שלך. שם צריך להיות רשום איזה תקנים ואיזה צמיגויות מתאימים לרכב שלך. בגדול, מאזדה ופורד משתמשים במוטוקראפט שהוא בצמיגות 5W-30 (מטעמי נוחיות שהרי פורד ומאזדה מטופלים באותם מוסכים) אבל, השמן הזה הוא על בסיס סינטטי. כלומר, הוא לא סינטטי מלא. בעבור עוד כמה שקלים אתה יכול לקנות שמן סינטטי מלא שהיתרונות שלו עולים בהרבה על שמן על בסיס סינטטי. יש הרבה שמנים טובים ואיכותיים בשוק. אין שמן הכי טוב אז שלא יסבנו אותך. לעומת זאת, בהחלט יש שמנים שכדאי להימנע מהם. גם אם היו נותנים כאן בחינם שמנים של אמריקאן אייגל אנשים לא היו מעיזים לשים אותם במנועים שלהם. לשמנים הללו אין אמא ואבא כך שלא יודעים מי מייצר אותם בדיוק. כנ"ל השמנים של פרסטון. כל עוד אתה ממלא שמן מחברה ידועה ומוכרת אתה בסדר גמור. תדאג למלא שמן 5W-30 סינטטי מלא שעומד בתקנים שהיצרן מבקש.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אין לי ספר רכב בגלל זה אני שואל.

אני לא מבין בהבחנה בין סינטטי לסינטטי מלא ואין לי הוראות יצרן.

אהיה אסיר תודה אם תכתוב לי שם/סוג של שמן 5-30 שהוא סינטטי מלא ועומד בהוראות, ופשוט אגש לחנות חלפים וארכוש.

תודה רבה על המענה.

פורסם

(לא הצלחתי לערוך אז...)

משהו שקראתי באתר באינטרנט שמציג כי הוא מתמחה בנושא.

"אפשר לומר שמנועים בני כמה שנים יזדקקו לשמן סמיך יותר מכיוון שנוצרו עם השנים מירווחים בתוך חלקי המנוע ושמן בעל סמיכות נמוכה כמו 5-30 למשל ייצור בעיה של שימון חלש וגרוע , היתחממות המנוע ועוד צרות."

אני יכול להבין מזה שלרכב שלי שהוא שנת 04, 5-30 יכול להיות בעייתי כי הוא פחות סמיך?

האמת אני חופר באינטרנט כבר שעה ועדיין לא סגור על שמן (חוץ מזה שהוא יהיה סינטטי מלא)

פורסם

אם אין כרגע במנוע צריכת שמן (לא חסר שמן בין טיפול לטיפול שנתי) אפשר להשאר עם 5W-30 .

אם יש קצת צריכת שמן , אפשר לעבור ל 5W-40 .( גם הוא מותר בדרישות היצרן )

רצוי יותר שמן סינטטי מלא .

התקן הנדרש - API - SL

שמי מנוע מומלצים 5W-30 אפשר לראות כאן -

http://www.autostore.co.il/151426/5W30-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

או 5W-40 אפשר לראות כאן -

http://www.autostore.co.il/151426/5W40-%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה רבה. קניתי את ה ACDelco סינטטי מלא 5-30, API-LS,

5ליטר ב 150 שקלים.

תודה על העזרה

• תוכן חדש...