Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש לי לאנטיס 2004 ושמתי לב שבצינור שצבעתי באדום יש סדק וקרע קטן באיזור המוקף בעיגול שחור. רציתי לדעת לאיזה תופעות זה יכול לגרום ובכלל למה מיועד הצינור הזה?

ואם הוא יכול לגרום לסל"ד לרטוט? (ממש וויברציות קטנטנות של 50 סל"ד למטה ולמעלה) בכל הילוך כאשר לא לוחצים על הגז. אז אני בכלל אשמח לדעת ובכך לפתור את הבעיה.

תודה מראש :)

20130710_200247.jpg

פורסם

לא היה לי ניסיון עם מאזדה ,

אם מה שאתה מתאר זה יכול להיות צינור וואקום ואם יש בריחה זה יכול לגרום לסל"ד לא יציב.

אפשרות שנייה זה צינור נשם.

פורסם

אני מדבר על סל"ד לא יציב רק בעמידה ללא לחיצה על המצערת, משמע מצערת סגורה לגמרי. אז איך יכול להיות שזה גורם לסל"ד לא יציב בעמידה?

(בנסיעה הסל"ד יציב לחלוטין.)

פורסם

בסל"ד סרק המנוע יונק פחות אוויר, ולכן כל כניסת אוויר קטנה שלא מבוקרת דרך חיישן מד כמות האוויר שנמצא על בית מסנן האוויר משגעת את המנוע.

משום שבסרק המנוע יונק כמות אוויר קטנה כל סטייה קטנה משבשת את פעולת המנוע, בנסיעה המנוע יונק יותר אוויר ולכן ההשפעה על כניסת אוויר קטנה שלא מבוקרת גם משפיעה על צריכת הדלק והסחיבה רק אתה לא מרגיש את זה כ"כ כי זה תלוי כמה אוויר לא מבוקר נשאב למנוע.

בכל מקרה הינור הזה פגום, תחליף אותו.

בדוק שאין קרעים/סדקים בצינור יניקת האוויר בין הפילטר למצערת, כל קרע קטן משגע את המנוע, במיוחד ברכב הזה, או כל רכב שיש לו חיישן מד כמות אוויר שנמצא לפני צינור יניקת האוויר.

פורסם

הבנתי תודה,

אם אני רוצה לעשות את העבודה לבד אני קונה צינור מקורי(כמה בערך אמור לעלות?)

ומחבר בצד אחד בלי בנד ובצד השני צריך בנד, האם אפשר להשתמש בבנד הזה או שצריך לקנות חדש?

תודה!

פורסם

ולפי מה שהבנתי, גם כשהמצערת סגורה ודוושת הדלק לא לחוצה, עדיין נכנס אוויר מפילטר האוויר למנוע, עדיין יש מעבר כלשהו של אוויר נכון?

פורסם

הבנדים האלו דורשים כלי מיוחד לפתיחה.

תקנה בנד רגיל עם בורג, עולה 3-5 ש"ח.

ולפי מה שהבנתי, גם כשהמצערת סגורה ודוושת הדלק לא לחוצה, עדיין נכנס אוויר מפילטר האוויר למנוע, עדיין יש מעבר כלשהו של אוויר נכון?

נכנס אוויר דרך מעבר של מנוע צעדים, שבדיוק נעוד לבקר את כמות האוויר בסרק.

ללא אוויר המנוע לא עובד.

פורסם

דרך מנוע צעדים אבל קודם מסונן דרך הפילטר אוויר(ואצלי נשאב בנוסף באופן לא מבוקר מצינור הנשם הקרוע) נכון?

אז אולי המנוע צעדים הוא זה שגורם לי לרעידות בסל"ד?

פורסם

עדכון - אז החלפתי את הצינור ואני אכן מרגיש שיפור ביציבות הטורים אבל עדיין יש רעידות קטנות שהייתי שמח להיפתר מהן.

תשבתי על אפשרויות שאולי משם חודר האוויר: האחת זה באיזור של האקורדיון באיזור שסימנתי באדום שם הבחנתי שיש יובש והבחנתי בסדקים של יובש של פלסטיק בין הכפלים כאשר אני מנסה להרחיב אותן (אני לא בטוח שבורח משם האוויר למרות שהפלסטיק מעט בלוי האם אפשר לבדוק זאת?)

האפשרות השניה שהעלתי היא רק בגלל שהחיבור העליות והתחתון נראים דיי אטומים היא אולי באיזור שסימנתי בצהוב למרות שאין טענה לאפשרות הזאת, אני סתם מעלה אפשרויות..

אני רוצה לציין שבעבר ניקו לי עם ספריי ובד את איזור פתח המצערת וזה לא עזר.

אם יש לכם הצעות מה עלי כעת לעשות? האם זה לא משמעותי ולהשאיר ככה?

הערה - התמונה הזאת היא ישנה אבל הצינור שהיה קרוע מפתיחת השרשור הוחלף עם בנד חדש כמו שצריך :)

תודה על העזרה ושבוע טוב!

20130710_200247.jpg

פורסם

מה שקורה לך קורה לכל בעלי המאזדה לנטיס כולל אותי כבר פתחתי כאן שירשורים בעבר לגבי התקלה הזו..

קצת ממה שאני עשיתי לנסות לפתור את הבעיה.

החלפתי את הצינור שאתה מדבר עליו (אקורדיון) לא עזר

ניקוי מצערת לא עזר, פלאגים לא עזר, כבל מצתים, לא עזר, ניקוי מזרקים, לא עזר, החלפת חיישן MAF, לא עזר, עדיין יש את הבעיה ויש רק דבר אחד שלא ניסיתי כי זה יקר. זה תושבות מנוע להחליף. בכל מקרה כל מי שאני מכיר עם מאזדה לנטיס יש לו את הבעיה הזו של טורים משחקים (משחק קטן מאוד אבל מציק) ורעידות קלות או חזקות בהגה בזמן עמידה ב DRIVE

במדינת ישראל אחד עוזר לשני... לדפוק ת'שלישי ! :wink:

• תוכן חדש...