Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב נרכש לפני שנתיים פחות חודש. עד כה, הכל טפו...טפו... פרט לטיפול יקר שנה שעברה (הוחלפו בלמים קדמיים) והחלפת נורות מעט מוגזמת הכל היה סבבה.

הרכב נרכש עם 85.000 ק"מ, היום הוא על 110.000

בתחילת יוני- מזגן הפסיק לעבוד- אמרו לי שהמסננים דורשים החלפה, מילוי גז, ניקיוי עבודה וכו'- עלה לי כ-700 ש"ח.

באמצע יוני- ניתקו כבלים בתחתית הרכב (מתחת למנוע) - תיקון ללא חיוב.

בסוף יוני- הלך המצבר. כתבתי בהודעה נפרדה סאגה שהתנהלה מול שירות הלקוחות של קרסו בשל העובדה שלא מופיע בשום מקום שהוחלף מצבר במהלך חיי הרכב על הכביש. בשעה ש- בבדיקה מקדימה לקניה נכתב שהמצבר אינו מטופל. מה שמעלה את השאלה, האם המצבר הוחלף? (אמרו לי בזמנו בע"פ שכן) ואם כן, האם הוא בתקופת אחריות עדיין (כי לא עברו שנתיים). או שהוא לא הוחלף כלל למרות אי תקינותו ואז וודאי וודאי שלא הייץתי אמורה לשלם על תיקונו.

הבוקר- תוך כדי נסיעה בכביש החוף הרכב נאנק (כאילו אני נוסעת בעליה והוא מאיץ לקראת החלפת הילוך) , המזגן הפסיק לעבוד (אותו מזגן שלפני חודש עשו לו טיפול...) והרכב החל להסריח. המזל שהייתי בסמיכות למוסך. ניגשתי מיד והרכב שם.

בלי קשר, הייתי אמורה החודש לעשות טיפול, אז כבר השארתי לטיפול (שאמרו לי שאמור להיות קטן)

בינתיים התקשרו להודיע לי שמהבדיקה עולה כי יש עוד 5000 ק"מ עד שיהיה צורך בהחלפת בלמים אחוריים (כ-1700 ש"ח כולל צלחות, דיסקיות, בלמים וכו') ושאלו האם לבצע כעת או להמתין.

לגבי תקלת המזגן והריח עדיין לא קיבלתי תשובה.

השאלות הן:

האם ניתן לחכות עם החלפת הבלמים האחוריים? והאם המחיר מוצדק?

מה יכולה להיות התקלה במזגן והריח השרוף? והאם הללו היו קיימים כבר לפני חודש רק שאז נעשה ניסיון לשים טלאי והיום המכנסיים התרקו לגמרי? (בכל אופן עלה לי אז 700 ש"ח...)

האם מה שלא תהיה תקלת המזגן כן נכלל באחריות פגוש לפגוש (כי הרי כל התיקונים שהיו "בלאי" כבר תוקנו לפני חודש... לא?) רוצה לדעת למה לצפות מהמוסך...

תודה רבה

פורסם

זרקת את עצמך לתוך הפה של האריה - ועכשיו את מתלוננת שהשיניים חדות...

למה לטפל בקרסו ברנו מגאן שכבר לא באחריות יצרן?

המחירים יקרים מאוד.

1700 ש"ח רק על הבלמים? או כולל גם טיפול?

מדובר על כל הבלמים?

יש כל כך הרבה מוסכים מומלצים בפורום,למה לא לגשת אליהם?

אורן שרותי רכב,שאפט,וכן הלאה...

פורסם

הרכב כן באחריות יבואן. (נרכש במבצע אחריות יבואן ל3 שנים)

לכן הטיפול במוסך מורשה יבואן.

המחיר כולל טיפול הוא 2300 ש"ח. המחיר שציינתי רק להחלפת בלמים אחוריים (קדמיים הוחלפו שנה שעברה)

זרקת את עצמך לתוך הפה של האריה - ועכשיו את מתלוננת שהשיניים חדות...

למה לטפל בקרסו ברנו מגאן שכבר לא באחריות יצרן?

המחירים יקרים מאוד.

1700 ש"ח רק על הבלמים? או כולל גם טיפול?

מדובר על כל הבלמים?

יש כל כך הרבה מוסכים מומלצים בפורום,למה לא לגשת אליהם?

אורן שרותי רכב,שאפט,וכן הלאה...

פורסם

ב1700 ש"ח את יכולה להחליף את כל הבלמים ברכב למקוריים+טיפול בחלפים מקוריים.

בקיצור האחריות יבואן 3 שנים,בעצם את קונה אחריות בלשלם להם עושק?

פורסם

א.ביש מזל. נפלת כנראה על לימון רציני.זה יכול לקרות בכל רכב לאו דווקא ברנו,שלפחות לפי הפרסומות לא רואה מוסך .. :evil:

ב.צריך לבדוק מה כוללת האחריות מפגוש לפגוש בדיוק-בלמים למשל היא לא כוללת והייתי מוותר על "התענוג" של המורשה לטובת מוסך מתמחה ברכב,שיעשה עבודה טובה לא פחות ובמחיר הרבה יותר שפוי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

את יכולה לחכות עם הבלמים,

מניסיון אישי עם מספר רב של מוסכים מורשים, הם מחליפים את הרפידות\צלחות בחצי שלהם, זאת אומרת שאפשר לנסוע איתם עוד 20-15K

כמו שרשמו מעלי, המחיר יקר גם למקורי.

תדאגי שיטפלו לך בתקלה במסגרת האחריות, אחר כך לכי למוסך טוב אחר שיבצע לך החלפת בלמים (עם צריך בכלל)

שי.

פורסם

המשך מהמוסך:

עכשיו נודע לי שיש צורך בהחלפת המדחס למזגן.

המוסך עדיין לא קיבל אישור מקרסו לבצע את התיקון במסגרת האחריות ואני ממתינה.

(גם המידע הזה נמסר לי רק לאחר שאני פניתי למוסך)

כאמור, לפני חודש הוחלפו מסננים, מולא גז וכו' וכו' בעלות 700 ש"ח ובטענה שזו תקלת המזגן שהיתה אז.

האם למעשה זו לא היתה התקלה האמיתית? וסתם עשו תיקון "טלאי" בכדי לגזור עלי קופון?

פורסם

מישהו צריך להגיד את זה , עושים עלייך כאן כסף קל בגלל שאת בחורה.

1700 לבלמים של מגאן זה מאוד מוגזם , יש מקומות שיעשו צלחות ובלמים ב-500 ש"ח.

שיפוץ מדחס מזגן זה עסק מאוד יקר , יכול הגיע גם ל-2000 ש"ח אצלהם.

תפני למוסך אחר לקבלת הצעת מחיר.

פורסם

אם הרכב באחריות למה שילמת על תיקון המזגן 700 ש"ח?

טיפולים שותפים תעשי במוסכים אחרים (ם אין חיוב כזה בתעודת האחריות)

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
מישהו צריך להגיד את זה , עושים עלייך כאן כסף קל בגלל שאת בחורה.

1700 לבלמים של מגאן זה מאוד מוגזם , יש מקומות שיעשו צלחות ובלמים ב-500 ש"ח.

שיפוץ מדחס מזגן זה עסק מאוד יקר , יכול הגיע גם ל-2000 ש"ח אצלהם.

תפני למוסך אחר לקבלת הצעת מחיר.

עדכון: תיקון המדחס ייעשה במסגרת אחריות היבואן.

אני מבינה שבנוסף יוחלפו גם רצועות המנוע ועוד כל מיני דברים שצריך ושאכן זה טיפול גדול ויקר...

לגבי התיקון הקודם של המזגן: היה מדובר במסננים, מילוי גז וכו'. טיפול שאינו כלול במסגרת האחריות...

השאלה שלי היא האם התקלה גם לפני חודש היתה במדחס, רק שהם ניסו "לחסוך" את העבודה הגדולה (הם יודעים שהרכב באחריות ואני בטוחה שהיבואן לא שש לשלם) ולנסות להוציא ממני קודם תשלום על משהו שיחזיק חודש... כי עכשיו, אחרי החלפת המדחס אני מבינה שצריכים לעשות גם כן מילוי גז וואקום וכל מה שכבר נעשה לפני חודש.

לגבי הבלמים, אני אמתין עם זה. יש לי עוד 5000 ק"מ כך אמרו. אולי שווה לי לעשות בדיקה באחד מהמוסכים שהמלצתם שיודעים לטפל ברנו. האם בדיקה כזו הינה בעלות כספית? עד כה, במוסך בו אני מטפלת לא שילמתי על בדיקה...

פורסם

ערב טוב,

לפי התאור, מדחס המזגן נתפס.

לפני חודש הוא לא היה תפוס, אחרת היית מרגישה את זה כבר אז. האם יש קשר בין הטיפול ההוא לתקלה האחרונה?

יתכן שכן ויתכן שלא.

לגבי המצבר - כתבת בשירשור הקודם שכן הוחלף במועד הרכישה. על המצבר יש תאריך ייצור. לאחר שהמצבר הוחלף והישן נשלח למחזור - אי אפשר לדעת שום דבר.

להבא, כדאי לבקש ייעוץ לפני ביצוע תיקון/טיפול/קניה של משהו ולא אחרי.

האם המצבר מכוסה באחריות או לא? זה אמור להופיע בכתב האחריות.

בלמים אכן מחליפים בטיפול גם אם נשאר להם עוד בשר. מכונאי יוצא מתוך נקודת הנחה שהרכב יכנס לטיפול הבא רק בעוד 30.000 ודואג לכך שהבלמים יחזיקו 30.000.

לאחר החלפת מדחס צריך לעשות מילוי גז וואקום, כי מרוקנים את הגז ממערכת לפני פירוק מדחס.

אם אישרו לך החלפת מדחס באחריות, אני די בטוח שלא יחייבו אותח מחדש על מילוי גז. זה חלק מפעולת החלפת מדחס.

פורסם

מילוי גז במזגן הוא לא טיפול שיגרתי, חוסר גז מוגדר כתקלה תכנית וצריך היה להכלל במסגרת האחריות באופן מלא ועלייך לדרוש את מחיר התיקון מקרסו.

קרוב לוודאי שהמדחס היה דפוק ולכן הוא איבד גז ונכון לעכשיו יש צורך להחליפו כפי שנעשה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
מילוי גז במזגן הוא לא טיפול שיגרתי.

נכון, אבל אם כתוב בכתב האחריות "לא כולל מילוי גז" - אז זה לא כלול...

• תוכן חדש...