Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה אתה אומר שלא מקבלים?, אם תעמוד בנקודה ספציפית, בכיוון הרוח, תוכל להנות מריח הנרות המשגעים של משפחת נתניהו.

עכשיו תראה לי מדינה אחרת שנותנת דבר כזה לאזרחיה.

• תגובות 32.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• locomotive

3548

• rupni

2410

• SlowRide

2157

• Danix60

1767

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עקבות השרשור של הריטלין קבעתי תור לאבחון, בינתיים לקחתי ניסיון כדור ריטלין, יום יש לי מבחן, מאוד מקווה שיעזור לי בריכוז, בינתיים אין תופעות לוואי.

יעדכן בהמשך.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

• חברי המעגל הראשון
פורסם
למה אתה אומר שלא מקבלים?, אם תעמוד בנקודה ספציפית, בכיוון הרוח, תוכל להנות מריח הנרות המשגעים של משפחת נתניהו.

עכשיו תראה לי מדינה אחרת שנותנת דבר כזה לאזרחיה.

להפך, זה מפלה לרעה את כל המצוננים וחסרי חוש הריח. גם הם משלמים מיסים בדיוק כמו כולם.

למה באמת הם צריכים את כל הנרות האלה? הנאדים שלהם כ"כ מסריחים?

צריך להחליף להם את המשלוח הבא בנרות רקטאליים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
יותר מ50%? כנראה שלא בהרבה, החישוב שלי כרגע הוא שלא משנה כמה מוסיפים לי אני מקבל כמעט בדיוק 50% מהסכום.

ד"א מה עם סינגפור?

שכחתי להמשיך להציק לה לבדוק :oops: אני אבדוק בשבילך.

לא הרבה מעל 50%, אבל אתה יודע, גם 55% זה רוב :)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תגידו למה לא לעשות תעודה ביומטרית?

שאלו אותי אמרתי שלא יעשו ואז שאלו למה. אמרתי להם שהדבר הזה פרוץ לאללה אבל לא יכולתי להסביר בדיוק למה. מישהו יכול לתת הסבר קצר למה לא?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש תעודה ויש מאגר. הבעיה עם המאגר הזה, שכל מי שיש לו גישה אליו יכול לקבל שוחד ולמכור נתונים על אנשים.

כשזה יקרה, כל השיחות האלה של הודעות מוקלטות מ"רבנים" שרלטנים יראו לך כמו משחק ילדים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זו לא רק תעודה, כמו שמר סלואו הסביר, זה מאגר נתונים.

וכל מאגר סופו להפרץ על ידי איזה האקר סיני בן 13.

לכן אין בעיה עם תעודה ביומטרית אבל תעודה שהיא קצה הקרחון שמיצג את כל הנתונים שלך, זה כבר משהו אחר.

כל הפונקציות הכי בכירות מתחום אבטחת המידע אינן ממליצות על התעודה הזאת במתכונת הנוכחית.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם (נערך)

אין שום ספק שכל דבר פריץ, הכל שאלה של כמה משאבים משקיעים הפורצים, ומאגר ביומטרי הוא "הגביע הקדוש" של מאגרי מידע.

תחשוב מה יקרה אם יפרצו ויפרסמו את כל מספרי כרטיסי האשראי של כלל אזרחי מדינת ישראל, יהיה קשה בהתחלה אבל חברות האשראי יבטלו את כל הכרטיסים, ינפיקו אחרים במקומם ואולי יפצו את האזרחים, סוף הסיפור.

עכשיו תחשוב מה יהיה אפשרי לעשות כשיפרץ (וזה ברור שזה יפרץ) המאגר הביומטרי, כלום, אין אפשרות לשנות טביעות אצבעות,וכל העבריינים הכבדים יוכלו להפליל בצורה אמינה מאוד את מי שהם יחפצו במה שהם רוצים, הדבר כנראה יביא לביטול טביעות האצבע כראייה במשפט, ומכאן לאנרכיה, הדרך קצרה עד כאב.

עכשיו תוסיף את שיטות ה"סמוך" והחפיפניקיות הישראלית למשוואה וקיבלת אסון שהוא בכייה לדורות.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

בנוסף למה שציין שי מעליי, אפילו אם ידלוף "רק" המאגר הביומטרי בלי שאר הפרטים האישיים, את העבריין פחות מעניין להפליל את ZX או ExoduS, אכפת לו להפליל מישהו על הפשעים שהוא מבצע.

ושי שכח גם לציין מה יקרה עד שיבטלו את הטביעות אצבע בתור ראייה. טכנאי מז"פ ימצא טביעת אצבע כלשהי ומבחינתו התיק סגור, ולך תוכיח שאין לך אחות.

תהיה תקופה שבה אנשים יורשעו על עבירות שלא ביצעו.

וכמובן שבניגוד לשם, שם משפחה, תעודת זהות, מקום מגורים, מספר טלפון ושם הורים, את טביעות האצבעות לא ניתן לשנות לעולם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מאגר ביומטרי זה רחוק מלהיות קידמה.

זה קיים כבר כמה עשורים במתכונות כאלה ואחרות (בעיקר אחרות, מוגבלות) במדינות אחרות, למשל AFIS לטביעות אצבעות בארה"ב ומאגר מקביל בישראל ומאגר בינ"ל של אינטרפול, CODIS ומקביליו לדנ"א. אבל כולם היו מוגבלים רק לאנשים שנעצרו בחשד לפעילות פלילית לכל הפחות.

מאגר ביומטרי מנדטורי לכלל האזרחים גם כן קיים וזה לא חידוש גדול, השאלה היא אם למדינות הללו אנחנו רוצים להידמות.

ואם כן אולי נתחיל לאמץ משם גם חוקים ותקנות אחרים, למשל שלאישה יהיה אסור לנהוג ברכב, אלא אם כן בעלה נוסע איתה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

AFIS זה מאגר קטן מאוד באופן יחסי לגודל האוכלוסייה, ולכן לא מושקעים הרבה משאבים ע"מ לפרוץ אותו.

וכמו שאמרת, הוא מאגר של עבריינים בלבד.

וע"מ להשתמש בנתוני CODIS, צריך ידע והמון ציוד רפואי מתוחכם, וגם אז, לא ניתן להפליל אדם על-סמך נתוני ה-DNA שלו מכיוון שלא ניתן לסנטז DNA.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
AFIS זה מאגר קטן מאוד באופן יחסי לגודל האוכלוסייה, ולכן לא מושקעים הרבה משאבים ע"מ לפרוץ אותו.

וכמו שאמרת, הוא מאגר של עבריינים בלבד.

וע"מ להשתמש בנתוני CODIS, צריך ידע והמון ציוד רפואי מתוחכם, וגם אז, לא ניתן להפליל אדם על-סמך נתוני ה-DNA שלו מכיוון שלא ניתן לסנטז DNA.

לא מאגר של עבריינים בלבד, אלא של חשודים בעבירות.

זה בסה"כ בא להראות שהרעיונות למאגרים הם לא חדשים, הם קיימים עשרות שנים. בישראל כבר יש מאגרים כאלה, אבל הם מוגבלים מאוד מאוד כי תודה לאל רוב האזרחים בישראל לא נעצרו ואינם עבריינים.

גם המנדטוריות שבעניין לא חדשה.

אין כאן שום קידמה, זה בסה"כ לקחת רעיון קיים ולהחיל אותו על כלל האוכלוסיה.

ומה שהיה בעבר פגיעה בפרטיות של חשודים בעבירות או מורשעים בעבירות, הופך להיות פגיעה בפרטיות של כולם.

וכמובן שכמו שציינת זה הופך את המאגר להרבה יותר אטרקטיבי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כל מערכת אפשר לפרוץ.

יש נושאים שהייתי שמח אם היו נשארים אנלוגיים ופיזיים, יותר קל להשתמש במחשב אבל המחיר הוא הפרטיות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...