Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היה לי דיבורית בלוטוס של BURY ברכב הקודם - סיטרואן סקסו 2001 וקניתי רכב חדש סובארו אימפרזה 2006.

בסקסו חיברו לי את הדיבורית לפיוזים ולהעביר את זה לאימפרזה יעלה סביבות 250 שקל.

מדובר על 2 חוטים: אדום וכחול

אז כמובן שהעברתי את הכל לבד, נשאר לי רק למצוא את הפיוזים הנכונים ולחבר אליהם.

אשמח לעזרה.

סקסו בתמונות הצבעוניות.

אימפרזה בשחור לבן.

תודה.

DSC_0374.jpg

DSC_0375.jpg

DSC_0373.jpg

פורסם

א. אתה לא מחבר שום דבר "לפיוזים". אתה מתחבר בהתעלקות על חוטים בצמה של הרכב.

ב. כל מה שאתה צריך זה מתח לפני סוויץ', מתח אחרי סוויץ' ומינוס גוף. אני לא זוכר את הצמה באימפרזה, אבל אנסה להשיג לך בערב סכמה.

בעקרון, אתה יכול להתחבר לצמה של הרדיו (רבים מהמתקינים ה"רשמיים" של פלאפון עושים זאת), יש לך שם כל מה שציינתי. הצריכה של הברי היא אפסית (הנתיך המקורי שלה הוא 3AMP). אם יש לרדיו קבל רעשים חיצוני על הקו 12V+ (האדום), תתחבר לפניו.

ג. בקש מהמנהלים שיעבירו לפורום טכני, תקבל שם יותר תשובות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני לא יודע מה הכוונה בהתעלקות על חוטים בצמה של הרכב.

אני יודע שבסקסו מה שהתכנאי עשה זה חשף את החוטים של הדיבורית(כחול ואדום), הוציא את הפיוזים (4,8 בתמונה), ליפף את החוטים על אחת מהרגליות שלהם והכניס בחזרה את הפיוזים למקומם.

אשמח לסכמה.. תודה רבה!

פורסם

מה שאתה מתאר זה התקנה רשלנית שיכולה לגרום לקצר.

מה שנקטו התכוון הוא שאתה מוצא 3 חוטים שמגיעים לרדיו - פלוס, מינוס, ופלוס שהסוויץ׳ פתוח.

אחרי שמצאת אתה מגלף מעט מהבידוד של כל חוט, ואליו מחבר את החוטים של הדיבורית, פלוס לפלוס, מינוס למינוס וכו׳.

כמובן שעדיף בהלחמה. אחר כך לעטוף הכל באיזולירבנד טוב טוב וזהו.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

תודה רבה על התגובה,

איך אני יכול לדעת מה פלוס, מינוס ופלוס פתוח? ואיזה צבע לחבר אל כל אחד?

שכחתי לומר שלדיבורית שלי יש גם חוט שחור, שאת השחור הטכנאי הצמיד לשלדה..

פורסם

בדרך כלל שחור זה מינוס, אדום זה פלוס וצהוב מינוס אחרי סוויץ׳.

אם השחור מחובר לשלדה זה המינוס. תראה אם אלה הצבעים. תבדוק אם יש לך מתאם מהצמה המקורית של הרכב שבדרך כלל אלה הצבעים ואתה יכול לחבר אליו במקום להרוס את החוטים המקוריים של הרכב.

בכל מקרה לפני התעסקות עם חשמל ברכב יש לנתק את המצבר.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

אני יודע שבסקסו מה שהתכנאי עשה זה חשף את החוטים של הדיבורית(כחול ואדום), הוציא את הפיוזים (4,8 בתמונה), ליפף את החוטים על אחת מהרגליות שלהם והכניס בחזרה את הפיוזים למקומם.

:shock::shock::shock:ועל זה שילמת 250 ש'???:shock::shock::shock:

זו רשלנות פושעת!

צריך לדווח עליו למשרד התחבורה!

בכל מקרה-

התעלקות על חוט- מבלי לחתוך את החוט המקורי אתה מקלף את הבידוד שלו באמצע החוט:

אתה עושה שני חתכים, בעדינות, עם סכין יפנית ,בכל היקף החוט ,במרחק של ס"מ בערך אחד מהשני. אתה מחבר ביניהם עם חתך מקביל לחוט. הבידוד בקטע הזה אמור לנשור עכשיו (אתה בהחלט מוזמן "לסייע" לו מעט עם הסכין).

את קצה החוט החשוף שאתה רוצה לחבר אליו אתה מלפף עליו היטב ומבודד עם איזולרבנד בצורה הדוקה.

את החוטים הנכונים (שהם ככל הנראה לפי הצבעים שיוסי 1920 אמר לך) אתה מאתר בעזרת פלוק או נורת ביקורת.

פעם בלי מפתח בסוויץ', ופעם עם סוויץ' פתוח.

אני אחפש לך בערב סכמות חשמליות של אימפרזה 06 ב"מאגר" שלי בבית.

אני מקווה שיש לי משהו רלוונטי.

פורסם

בכל מקרה עדיף לבדוק אם יש מתאם לרדיו ולהתחבר עליו.

צריך לבדוק מה הפלוס ומה המינוס כי יש רכבים (vag) שהפלוס קבוע והפלוס אחרי סוויץ׳ הפוכים ואתה יכול להשתגע למה הרדיו לא שומר תחנות או תקלות כאלה ואחרות.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

תבדוק אם יש לך מתאם מהצמה המקורית לרדיו (רוב המקרים). אם כן לך לפי הצבעים. אם לא תסתכל על הצמה המקורית אם מופיעים הצבעים האלה. אם לא אל תגע וחכה שיגידו לך מה הצבעים בצמה.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם
שלום, הצלחת למצוא את סכמת החשמל לאימפרזה?

תודה רבה!

אור

לא, מצטער. לא מצאתי. יש לי לגאסי, יש לי DL, יש לי אימפרזה עד-99.

אני אבדוק עם חברים, אבל אני לא ממליץ לך לחכות לזה.

תפרק את הרדיו, תצלם את הצמה, ננסה לזהות.

אם אתה רוצה ללמוד איך מפרקים את הרדיו בלי נזק- הנה שרשור שבו מחליפים רדיו מקורי לרדיו אפטר מרקט ,עם מתאם.

(ושים לב לתמונה של המתאם- הצבעים בדיוק כמו שיוסי אמר לך. אבל זה רק אם מותקן מתאם...)

http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=919560

בכל מקרה עדיף לבדוק אם יש מתאם לרדיו ולהתחבר עליו.

תבדוק אם יש לך מתאם מהצמה המקורית של הרכב שבדרך כלל אלה הצבעים ואתה יכול לחבר אליו במקום להרוס את החוטים המקוריים של הרכב.

כנראה שאין מתאם. ב-06 זו מערכת מקורית. מתחברת ישר לצמה של הרכב.

אבל אל דאגה- אם עובדים בזהירות ובשכל-אין סיבה שיקרה שם נזק.

פורסם

שלום, כפי שרואים בתמונה השמיניה הזאת מתחברת לרדיו מאחורה.

מהבלוטוס שלי bury יוצאים 3 חוטים: אדום כחול ושחור.

אם "אתעלק" על החוטים או שאנסה לדחוף את החוטים לאותו חור בשמיניה (אדום לאדום, כחול לכחול ושחור לשחור), ההתקנה תצליח?

תודה רבה! אור.

DSC_0376.jpg

פורסם

אדום לאדום

שחור לשחור.

ככה"נ הכחול (מהברי) שייך לצהוב בקונקטור.

רואים שעדיין יש על הצהוב מדבקה מקורית. מה כתוב עליה? מה כתוב על זו של הכחול?

אל תנסה "לדחוף את החוט לתוך הקונקטור".

אתה גם תהרוס את הקונקטור, וזה גם לא יעבוד כי לא יהיה לך מגע טוב.

תתעלק כמו שהסברתי. אל תפחד- גם אם נחתך החוט כשניסית את השיטה של ההתעלקות, לא קרה שום אסון. תחשוף את כל 3 הקצוות - שני אלו מהרכב (שהיו פעם חוט אחד:-D)+החוט המתאים מהברי, תלפף אותם טוב והדוק אחד לשני, שרינק (או איזולירבנד הדוק) וסיימת.

• תוכן חדש...