Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

בתחילת החודש רכשנו חדר שינה מחנות מסוימת בעיר ובנוסף לכך עוד שני מזרנים ועוד מיטה ושידה. היום, 16 יום אחר החלטנו שאנו מעוניינים לבטל את חדר השינה, אך להשאיר את שאר המוצרים.

האספקה שצוינה היא לסוף אוגוסט.

המוכר טוען שעלינו לשלם דמי ביטול בסך 25 אחוז מעלות חדר השינה ומסרב בכל תוקף להאמין שזו טעות. בנוסף, הוא מסרב להמציא כל מסמך שרשום בו שהיינו היום בחנות ודרשנו לבטל את חלק מהעסקה.

השאלה שלי היא - האם יש חוק שמחייב אותי לשלם 25 אחוז מהעסקה? או שזה בלוף וזה לא חוקי?

אציין שחדר השינה סטנדרטי, אין שם שום הזמנה מיוחדת. מידות המיטה הן 160X200 בצבע לבן.

תודה רבה.

פורסם

גם אם המיטה סטנדרטית, לטעמי עליך לשלם.

עם זאת - דמי הביטול גבוהים. בדוק את הכתוב בהזמנה ונסה לשכנע אותו להפחית מהסכום.

פורסם

זה מה שכתוב בחוזה, הוא לא מוכן לרדת מזה.

הוא טוען שזה עלות הביטול שהמפעל לוקח ממנו ושהמוצר כבר יוצר ומוכן. לי זה נראה תמוהה שהמוצר שהוזמן לעוד חודשיים ומכן כבר עכשיו ובכלל, יש חוקים שמגנים על הצרכן במקרים כאלו, לא?

בכל אופן הנושא נבדק גם מול המועצה הישראלית לצרכנות.

פורסם

עד כמה שאני זוכר תקנות ביטול עסקה \ הגנת הצרכן אינן תקפות במקרה של הזמנה אישית של ריהוט.

(זה שהמיטה "סטנדרטית לגמרי" זה טוב ויפה, היא עדיין הזמנה אישית מהמפעל.. זה לא מוצר מדף כמו באיקאה)

ולכן לעסק יש זכות לגבות כל תשלום שחל עליו בעקבות הביטול. גם אם זה 25%.

יכול להיות שאני טועה, יש פה אי-אילו עורכי דין.. אני בטוח שיוכלו לתת תשובה קצת יותר מבוססת משלי.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...