Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך לא לתקן רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בוודאי שלא. אבל אני מעריך את העבודה שעשו. הבושה היא חוקים שמאפשרים זאת ולא העבודה.

מצד אחד מסכים איתך מצד שני שואל את עצמי אם זה נורמאלי לחשוב ככה.

רק מלאות את זה ניהיה לי עור ברווז.

כל במפר זה סכנה לרכב כזה, בטח כל הנסיעה יש קרקושים.

ליהיות סוחר נשק עושה פחות מצפון.

פורסם

התוצאה הסופית נראית טוב,העבודה עצמה על הפנים,הריתוכים שזה אחד הדברים הכי חשובים נראים על הפנים,רכב כזה בתאונה ב10 קמ"ש נראה לי נחצה ל2.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
מצד אחד מסכים איתך מצד שני שואל את עצמי אם זה נורמאלי לחשוב ככה.

רק מלאות את זה ניהיה לי עור ברווז.

כל במפר זה סכנה לרכב כזה, בטח כל הנסיעה יש קרקושים.

ליהיות סוחר נשק עושה פחות מצפון.

ניר, אם החוקים מאפשרים לרכבים כאלה לנוע על כבישים - זאת הבעיה ולא בעל מקצוע אומן ששיקם את הרכב, צריך הרבה מאוד כישרון בשביל לבצע עבודה כזאת ובארץ יש מספר פחחים בודדים שמסוגלים לעשות את זה ולכל אחד כזה יש סיפור על כמה רכבים שנעים על הכביש שמורכבים ממספר רכבים. לפחחים האלו יש שיטות ייחודיות לעשות את העבודה הזאת במדוייק על מנת שאי אפשר יהיה בקלות לזהות את זה. יש כאלה רכבים שמכוני בדיקה לא זיהו אפילו את העבודה הזאת ואפילו שמעתי סיפור על רכב כזה שהספיק להיות מעורב בעוד תאונה אחרי זה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האבסורד הוא שבזמן הכנראה די ארוך שעבדו על שיקום הרכב הזה, המפעל בדרום קוריאה יכול לייצר מאות יחידות כאלו חדשות.

ההשקעה ממש לא משתלמת , רכב כזה מקומו בפירוק ובפח האשפה.

פורסם
ניר, אם החוקים מאפשרים לרכבים כאלה לנוע על כבישים - זאת הבעיה ולא בעל מקצוע אומן ששיקם את הרכב, צריך הרבה מאוד כישרון בשביל לבצע עבודה כזאת ובארץ יש מספר פחחים בודדים שמסוגלים לעשות את זה ולכל אחד כזה יש סיפור על כמה רכבים שנעים על הכביש שמורכבים ממספר רכבים. לפחחים האלו יש שיטות ייחודיות לעשות את העבודה הזאת במדוייק על מנת שאי אפשר יהיה בקלות לזהות את זה. יש כאלה רכבים שמכוני בדיקה לא זיהו אפילו את העבודה הזאת ואפילו שמעתי סיפור על רכב כזה שהספיק להיות מעורב בעוד תאונה אחרי זה.

בדבר העבודה אין מה לומר, צריך חוש מיוחד בשביל זה.

מה נשאר מהרכב שהיה מעורב בתאונה נוספת?

האבסורד הוא שבזמן הכנראה די ארוך שעבדו על שיקום הרכב הזה, המפעל בדרום קוריאה יכול לייצר מאות יחידות כאלו חדשות.

ההשקעה ממש לא משתלמת , רכב כזה מקומו בפירוק ובפח האשפה.

נכון, אבל רכב כזה חדש עולה את ה100K שח בארץ לדוגמא.

פורסם

בעוונותי אני נוהג לצפות בתוכנית 'תעשיות על' שמשודרת בנשיונל גאוגרפיק.

אחרי לא מעט צפיות בתוכניות שונות הגעתי לתובנה שבתי חרושת למכוניות הם לא יותר מאשר מסגריה משוכללת שבונה קליפה של רכב עליה מתקינים מיני רכיבים שמגיעים מספקי מישנה שונים.

ברור שכתבתי כאן הכללה גסה ופשטנית.

בחלק מהתוכניות מראים בבית החרושת מחברים ביחד מקטעי מרכב שונים (לעיתים גם קדימה/אחורה - לפי תוכנית הייצור) עד לקבלת מרכב מושלם.

למה אני כותב על זה? כי עקרונית אין הבדל גדול בין מה שנעשה בבית החרושת לבין מה שעשה הפחח הנ"ל, השאלות היחידות שפתוחות הן:

האם הריתוכים החדשים חזקים כמו המקוריים?

האם החיבורים נעשו ברמת הדיוק הנדרשת?

בהנחה שהתשובה לשתי השאלות היא חיובית, אז לא אמור להיות הבדל גדול בין רכב מפס הייצור לרכב הזה.

למען הסר ספק - כמובן שלא הייתי מוכן להתנדב או לנדב מי ממכרי כדי לבדוק את איכות העבודה של הבחור...

פורסם

דורקי, בתי חרושת למכוניות מכילים בהחלט מסגריות משוכללות. מילת המפתח פה היא "משוכללות".

החומר שמשתמשים בו הוא חדש ונקי.

הריתוכים מתבצעים בנקודות מסוימות בלבד. נקודות אלה נבדקו על ידי מאות מהנדסים ונמצאו כטובות ביותר למרכב.

הריתוכים מתבצעים בדיוק רב באמצעות רובוטים בתנאי ואקום עם חומרים מיוחדים ויקרים.

בקרת האיכות לאחר הריתוך היא קפדנית ביותר כדי לעמוד בתקינה מחמירה.

לחברת הרכב ישנם אמצעים לבדוק את התהליך מקצה לקצה ולשפר אותו באופן מתמיד.

מצד שני, פחח באזור תעשיה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

ברור לגמרי.

אבל תרשה לי לתקן אותך תיקון קטן, נקודות הריתוך נבחרו כך שמצד אחד יעניקו למרכב חוזק מספק ומצד שני יהיו זולות ומהירות לביצוע ככול הניתן ובאופן שיצמצם למינימום את חלקי המרכב, דבר שיוזיל למינימום את עלות הייצור של מאות אלפי עותקים.

לפחח החיים פשוטים בהרבה - הוא צריך להתאים חלקי מרכב קיימים כך שיוכל לחבר אותם בנקודות עם תפרים קטנים ונסתרים ככול האפשר.

אין לי שום יכולת לשפוט את איכות העבודה שלו, האם התפרים חזקים או שהסרנים מקבילים - כתבתי שתיאורטית, אם העבודה טובה ומדוייקת הרכב יכול להמשיך ולנסוע בלי הבדל גדול בינו לבין חדש.

נ.ב. - גש לפורום אספנות ותראה איזה תיקוני מרכב נעשים שם, למה זה בסדר?

סתם חומר למחשבה.

פורסם

מה נשאר מהרכב שהיה מעורב בתאונה נוספת?

אותו רכב שוקם אחרי התאונה הנוספת שוב פעם וחזר לכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

במפעל השילדה שמשפיעה על קשיחות הרכב היא מקשה אחת, ברגע שמרתכים חלקי שילדה וקורות בנקודות שלא תוכננו

ההשפעה על קשיחות המרכב דרמטית

מה גם שבנקודות חיבור שלא מושלמות ריתכו כל מיני טלאים להשלמה שמחמירים את המצב

פורסם

אני בהחלט מסכים שהפחח הזה עשה עבודה מרשימה ביותר.

הבעיה היא שכפי הנראה הלקוח הסופי לא חשוף לתמונות הרכב לפני התיקון, ובוודאי חושב שהרכב ״קיבל מכה בפח״ לפני שמכרו לו אותו.

ברכב אספנות הלקוח מחליט לבצע תיקון כזה כיוון שהרכב אינו זמין יותר לרכישה וכנראה גם יודע מה תיקנו. רכבי אספנות ננהגים בזהירות מתאימה, ככל הידוע לי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...