Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גם w3, והתכנון המקורי היה זוג w3, פשוט השבע הגיע בהזדמנות פז, ניסיתי לחזור לשלוש זה לא עבד... התרגלתי לשבע...

ככה שהפתרון לפי דעתי זה פשוט לשדך לו תיבה מתאימה, או ללכת לתוכנחת המקורית של זוג w3 , שיבקשו בתורם גם מונו חזק יותר ממה שיש לי, וזה קצת פחות עדיף מבחינה כלכלית...

SCANSPEAK

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הייתי מנסה ללכת על תיבה פתוחה לפי הוראות היצרן של 42.5 ליטר ,ולא על תיבה אטומה אחרת.

הסאב בטוח ירד נמוך יותר ,אבל גם ישמע חזק יותר וקשה יותר לריסון.

שווה יותר לדעתי להגיע למפגש פורום

ולנסות מספר סאבים ,אולי תמצא אלטרנטיבה זולה ואיכותית שמתאימה לך יותר.

פורסם

אני גם הייתי מנסה ללכת על תיבה פתוחה קרובה להוראות היצרן, אותו נפח ואותו שטח פורט פחות או יותר, רק מכוון לתדר שאתה מעדיף ולא לוקח את התדר כקדוש.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

ישראל / דייויד אני תמיד סקרן לדעת איך מכוונים תיבה לתדר מסויים , איך בוחרים נפח וגודל פורט שיוביל לתוצאה מסויימת? איך מחשבים נצילות של תיבה?

אם אפשר קצת יותר מידע זה יהיה נחמד, אוליי אפילו קישורים למקומות שאפשר לקרא.

אני ובנג'י חברים טובים ולפי מה שאני יודע גם לו אין את הידע איך לבנות תיבה שתהיה מכוונת מטרה.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

כתבתי ונמחק לי.

התדר נגזר משלושה פרמטרים בעיקר: נפח התיבה, שטח הפנים של הפורט ואורך הפורט.

הם מחושבים ע"י נוסחה שכבר מובנית במחשבונים מסוימים בתוכנות כמו באס בוקס, winISD, torres calculator ועוד אתרים כמו re audio.

נצילות תיבה- אני לא יודע לחשב זו מספרית, אך היא תלויה כמה דברים: נפח התיבה, שטח הפנים של הפורט וקירוב תדר הכיוון לתדר ה peak של הרכב.

יש את נתוני היצרן ואת ההמלצות הכלליות לנפח בכל קוטר, וזהו הבסיס או הכיוון הכללי, ומכאן מתחילים לגבש את הנתונים לפי הרצונות הספציפיים, הגדלה של הנפח תביא לעלייה בנצילות על חשבון יכולת הספיגה, הגדלת שטח הפורט תביא לעלייה בנצילות סביב תדר הכיוון על חשבון טווח התדרים.

יש כמובן עוד הרבה פרמטרים: מיקום בתא המטען, סוג הפורט, שיקולי זרימת אוויר וקירור ועוד.

פורסם

יאלה ננסה תיבה אטומה.

רק שכמו שאסיף אמר, אין לי ולא חצי מושג איך לכוון אותה, ועל איזה פורט ללכת (מרובע, עגול ופשוט).

הכיוום הוא עומק ופאנצ', לכמת את זה למספרים אין לי מושג איך.

SCANSPEAK

פורסם

ד"א, עומק בד"כ בא על חשבון פאנצ', הרי אלו שני תחומי תדרים שונים.

פורסם

הייתי אומר שדווקא עומק לא חסר לו, בהחלט פאנצ'.

אבל דעתי היא כמו אודיו קינג, הטבע של האלמנט מנוגד לציפיות של בני.

פורסם

אני כתבתי יחסית בתחילת השרשור שלא תנסה לגרום ל"אריה להתנהג כמו חתול", תנסה להחליף תיבה, אתה יודע שאני המתנדב הראשון גם לעזור לך לבנות אחת אבל יחד עם כל זה שמעתי את הסאב הזה וראיתי אותו זז, הוא די אלים וקשה לי להאמין שתגיע איתו לסאונד שהיה לך עם הW3 פשוט יותר חזק.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

פורסם

יותר פאנצ'- תדר יותר גבוה. מזה גבוה? אולי סביבות ה- 40-45. זה לא אומר שהתיבה לא תנגן מתחת לזה, היא תנגן כל עוד שטח הפורט יהיה קטן יחסית, אבל ההדגשה תהיה סביב תדר הכיוון.

פורסם

ג'קסו? חביבי לאבא שלי יש פה ציוד מתקדם יותר , אנחנו נוציא לך תיבה כמו מנגרייה.

• תוכן חדש...