Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום (:

כמו הרבה חבר'ה בגילי, הגעתי לצומת דרכים שבה צריך להחליט איך להתקדם הלאה בחיים.

אז אני בן 22, חייל משוחרר ( מאוגוסט ), הספקתי לעשות פסיכומטרי ( שלא מספיק ליותר מדיי, 594 ) והתעניינות שלי כרגע במקצוע הנדסה, תעשיה וניהול.

זה בעצם המקצוע היחיד ( נכון להיון ), שכשהתעמקתי בו מעט הוא ממש עניין אותי.

אז ההתלבטות היא כזאת... כאמור הפסיכומטרי שלי לא גבוה במיוחד. אין לי ממוצע בגרויות בשמיים, ובאוניברסיטאות כרגע אין לי מה לחפש.

השאלה היא האם לדעתכם כדאי לוותר על הלימודים בשנה הזו, לעשות פסיכומטרי שוב ( אולי גם יותר מפעם אחת ) + שיפור בגרויות במקצועות שלא הכי הצלחתי בהם או להירשם ללימודים במכללה?

בוודאי שיש בשיקול גם כסף, הרי רוב המכללות הן יקרות מאוד.

יש את HIT בחולון שלמיטב ידיעתי לא רעה בכלל והיא עם שכר אוניברסיטאי, אבל התואר שם הוא ב"ניהול טכנולוגיה" ולא הנדסה, תעשיה וניהול. אני יוצא מנקודת הנחה שהשוק במילא מוצף בלא מעט יוצאי אוניברסיטאות ומכללות, השאלה איך יחשב התואר הזה לעומת תואר בהנדסה ( כשאין לי שום ניסיון נכון להיות בעיסוק במשהו דומה ).

מה דעתכם? האם כדאי להשקיע עוד שנה בשיפור ציונים וניסיון להירשם לאוניברסיטה או דווקא ללכת על מכללה?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע ידידי, אני יודע מה עושה מהנדס מכונות; אני יודע מה עושה מהנדס אלקטרוניקה; אני אפילו יודע מה עושה מהנדס אזרחי.

מה שאני לא יודע זה מה עושה "מהנדס תעשייה וניהול" או "מהנדס טכנולוגיה".

איך אתה מדמיין את החיים שלך? אתה יכול ללמוד במכללה "הנדסת טכנולוגיה". אתה תצא משם בלי שום דבר להציע לשוק העבודה. אם יש לך קשרים או מזל, תמצא איזה תפקיד. אם יש לך הרבה מזל, זה אפילו יהיה תפקיד נחמד. אם תצטיין בזה, תוכל לעשות כלמיני דברים ולהתקדם לכל מיני מקומות. מאחר ובניגוד למהנדסי אלקטרוניקה או מכונות, אין מקצוע כזה "מהנדס תעשיה וניהול", אתה די תלוי במזל שלך כשתסיים. אם אתה בחור חרוץ, אמין ומגדיל ראש, אתה תסתדר בכל מקרה, ולא משנה מה תלמד.

אם, לעומת זאת, אתה רוצה הנדסה אמיתית - תשאל את עצמך: זה מעניין אותך? אתה נמשך לזה? אתה חושב שתאהב את זה? אם אתה חושב שכן, אני מציע שכן תנסה לשפר פסיכומטרי ולהתקבל לאחת הפקולטות הרלוונטיות. אם זה לא באמת מעניין אותך, אז קח בחשבון שמהנדס שלא אוהב את התחום שלו הוא אדם די אומלל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

מסכים עם roee לדעתי אם אתה ממש סגור על זה את התואר הזה עדיף לעשות באוניברסיטה

אולי יהיה לך יותר סיכוי בחוץ,

במקום שעבדתי בו לאחרונה היה בחור שהיה בוגר הנדסת תעשיה וניהול במכללה ולאחר מספר שנים וקצת מזל הוא נהיה מנהל המקום לאחר שהחברה נרכשה והועברה לידי בעלים אחרים המחזיק במספר מפעלים, אבל אף אחד לא יקח אותך בסיום התואר ויגיד לך "בוא תהיה מנהל במפעל שלי",אתה חייב להכיר את תהליכי הייצור מי נגד מי ואיך הכל עובד.,

סביר להניח שתיכנס בתפקיד כמו אחראי רכש ומשם לקפיצת מדרגה זה כבר עניין של מזל כנראה כי מנהל מעליך יהיה אז משם זה לחכות או שיתפטר או שייצא לפנסיה וזה גם לא ערבון שאתה תכנס לנעליים שלו.

פורסם

אני אנסה ללכת איתך לכיוון אחר -

מה אתה יודע על התואר בתעשייה וניהול ומה אתה יודע על המשרות שיוצעו לך בסיום התואר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כדאי לך לשפר פסיכומטרי.

יש בוגרי מכללות בשפע והם לא נחשבים כמו בעלי השכלה אוניברסיטאית.

מצטרף לשאלה-מה זה "תעשיה וניהול"?

זה נשמע נורא יפה מה עוד חוץ מזה?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

זה נגיעה קטנה בהנדסה ונגיעה בניהול:lol:

וברצינות לומד אתי כרגע במכינה אדם מבוגר שהוא היחיד בעצם שהולך ללמוד את זה בגלל שזה הכי פשוט והוא צריך את זה נטו בשביל להיכנס למכרזים במקום העבודה(עובד 20 שנה באותו מקום).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
שלום לכל חברי הפורום (:

כמו הרבה חבר'ה בגילי, הגעתי לצומת דרכים שבה צריך להחליט איך להתקדם הלאה בחיים.

אז אני בן 22, חייל משוחרר ( מאוגוסט ), הספקתי לעשות פסיכומטרי ( שלא מספיק ליותר מדיי, 594 ) והתעניינות שלי כרגע במקצוע הנדסה, תעשיה וניהול.

זה בעצם המקצוע היחיד ( נכון להיון ), שכשהתעמקתי בו מעט הוא ממש עניין אותי.

אז ההתלבטות היא כזאת... כאמור הפסיכומטרי שלי לא גבוה במיוחד. אין לי ממוצע בגרויות בשמיים, ובאוניברסיטאות כרגע אין לי מה לחפש.

השאלה היא האם לדעתכם כדאי לוותר על הלימודים בשנה הזו, לעשות פסיכומטרי שוב ( אולי גם יותר מפעם אחת ) + שיפור בגרויות במקצועות שלא הכי הצלחתי בהם או להירשם ללימודים במכללה?

בוודאי שיש בשיקול גם כסף, הרי רוב המכללות הן יקרות מאוד.

יש את HIT בחולון שלמיטב ידיעתי לא רעה בכלל והיא עם שכר אוניברסיטאי, אבל התואר שם הוא ב"ניהול טכנולוגיה" ולא הנדסה, תעשיה וניהול. אני יוצא מנקודת הנחה שהשוק במילא מוצף בלא מעט יוצאי אוניברסיטאות ומכללות, השאלה איך יחשב התואר הזה לעומת תואר בהנדסה ( כשאין לי שום ניסיון נכון להיות בעיסוק במשהו דומה ).

מה דעתכם? האם כדאי להשקיע עוד שנה בשיפור ציונים וניסיון להירשם לאוניברסיטה או דווקא ללכת על מכללה?

בתור מי שלומד בHIT אני אומר לך זו מכללה מעולה! שמה הולך לפניה! והתואר "ניהול טכנולוגי" הוא מקביל ל"הנדסת תעשייה וניהול" היתי נותן הרבה בשביל להתחלף איתך עכשיו,אתה בן 22 וכבר יכול להתחיל ללמוד, אני בן 24 ועדיין במכינות,גם אני רוצה להתחיל "ניהול טכנולוגי" יש לפניי לפחות עוד שנה מכינה+פסיכומטרי.

תרשם לHIT לא תצטער! שכ"ל אוניברסיטאי,מקצוע נחשב! ומספיק שתבוא עם 4 יח"ל מתמטיקה ו550 פיסכומטרי ואתה בפנים!

תעשה את השיקולים שלך,לא משנה מה תבחר שיהיה לך בהצלחה!

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם
למה זה "מקצוע נחשב"? נחשב בעיני מי?

זה נשמע נורא יפה-חוץ מזה אני לא יודע מה יש בזה.

לפי אתר אוני' ת"א זה סלט שלם של קורסים-פיזיקה,שיווק,כלכלה,מחשבים,מעבדות,לוגיסטיקה.

עם ידע מוצק במשהו ספציפי לא תצא, נשמע כמו אחלה דבר לידע כללי.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

תואר בולשיט שלא ישפר את מעמדך בשוק העבודה.

חבל על הזמן והכסף.

אם מטרת הלימודים היא הרחבת אופקים ומזון לנשמה - בבקשה, לך על זה.

הייתי ממליץ לך אפילו תואר במדעי הפוליטיקה של המזרח התיכון, או אפילו תואר במדעי אפריקה.

אם אתה רוצה לעבוד אחרי הלימודים - כדאי שתחשוב על מסלול אחר.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
זה נשמע נורא יפה-חוץ מזה אני לא יודע מה יש בזה.

לפי אתר אוני' ת"א זה סלט שלם של קורסים-פיזיקה,שיווק,כלכלה,מחשבים,מעבדות,לוגיסטיקה.

עם ידע מוצק במשהו ספציפי לא תצא, נשמע כמו אחלה דבר לידע כללי.

בגדול המטרה של התואר זה להוציא אותך מנהל שמיועד לתעשייה כלומר שיהיה לך ידע ושליטה על הכל החל מרכש והזמנות לתהליכי עבודה בייצור,תמכור זמן עבודה ומשאבים,הבנה בכלכלה וסטטיסטיקה לדעת לקרוא דוח ולהכין כאלה,גיוס לקוחות

יש עוד תהליכים.., בגדול כמו שכתבתי לפני זה: אם ייצא במזל יכנס לאחד התפקידים של גיוס לקוחות,רכש או תימכור

אף אחד לא יקח מישהו להיות מנהל רק כי יש לו תואר זה דורש המון עבודה הכרת מקום העבודה והתהליכים בו ועוד...,

מכאן גם בא הגירעון למקצוע בשוק העבודה בגלל יותר מדי אנשים שנכנסים לתפקידי ניהול אם זה מקומבינות או יותר מידי היצע לעומת הביקוש אם תהיה בוגר הנדסת תעשיה וניהול שים 2 פתקים בכותל אחד למצוא עבודה

ואם זה קורה אז עוד פתק שהגעת למקום שאפשר להתקדם בו מבפנים ושיהיה לך מספיק מזל להיכנס לתפקיד ניהולי כלשהו.

פורסם
בגדול המטרה של התואר זה להוציא אותך מנהל שמיועד לתעשייה כלומר שיהיה לך ידע ושליטה על הכל החל מרכש והזמנות לתהליכי עבודה בייצור,תמכור זמן עבודה ומשאבים,הבנה בכלכלה וסטטיסטיקה לדעת לקרוא דוח ולהכין כאלה,גיוס לקוחות

יש עוד תהליכים.., בגדול כמו שכתבתי לפני זה: אם ייצא במזל יכנס לאחד התפקידים של גיוס לקוחות,רכש או תימכור

אף אחד לא יקח מישהו להיות מנהל רק כי יש לו תואר זה דורש המון עבודה הכרת מקום העבודה והתהליכים בו ועוד...,

מכאן גם בא הגירעון למקצוע בשוק העבודה בגלל יותר מדי אנשים שנכנסים לתפקידי ניהול אם זה מקומבינות או יותר מידי היצע לעומת הביקוש אם תהיה בוגר הנדסת תעשיה וניהול שים 2 פתקים בכותל אחד למצוא עבודה

ואם זה קורה אז עוד פתק שהגעת למקום שאפשר להתקדם בו מבפנים ושיהיה לך מספיק מזל להיכנס לתפקיד ניהולי כלשהו.

אתה בעצם יוצא עם ידע של מנהל דיי גדול אבל בלי יכולת להגיע לדרגה הזו.

כי הרי בשביל להגיע להיות מנהל בחברת אתה צריך התמקצעות כלשהי(אפילו אם זה כלכלה)

פורסם

ניהול לא לומדים באקדמיה.

הפער בין האקדמיה למציאות אדיר (וזה נכון כמעט לכל מקצוע).

אולי במדינות בהן עובדים "לפי הספר" הפערים הללו מצומצמים יותר (אך עדיין קיימים), אולם במדינת החלטורה והקומבינה הפער הזה הוא ממש בלתי ניתן לגישור.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
ניהול לא לומדים באקדמיה.

הפער בין האקדמיה למציאות אדיר (וזה נכון כמעט לכל מקצוע).

אולי במדינות בהן עובדים "לפי הספר" הפערים הללו מצומצמים יותר (אך עדיין קיימים), אולם במדינת החלטורה והקומבינה הפער הזה הוא ממש בלתי ניתן לגישור.

חותם על זה. מנהלי הרכש הכי טובים (כלומר אנשים זבל) שהכרתי, התמקצעו בשכונה - לא באקדמיה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

צודקים.

זה תואר שאולי כדאי ללמוד אם אתה כבר מנהל, ואתה רוצה לשפר את קורות החיים שלך (או השכר) עם תואר.

אני מכיר בערך שני אנשים שיש להם תואר כזה. שניהם עובדים בהייטק, ובסופו של דבר, התחילו את דרכם בתעשייה כבודקים או מתכנתים. לא כמנהלים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...