Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מתכון לצרות, אם אין לו בעלים מאוד, אבל מאוד מיומן בנושא.

יצא לי לחשוב על זה טיפה, לפני כמה חודשים והחלטתי שאני לא מרגיש מספיק מיומן ולכן אני מוכן לקבל את העובדה שאני לא אוכל לסמוך על הגורה שלי במקרה של צרה.

הקו בין להיות חשדן לבין להיות תוקפן, ככל שזה קשור לכלבים וזרים - מאוד מאוד דק!

לגורה שלי גם יש קשר מאוד מיוחד עם אנשים. אם היא רוצה ליטוף והיא לא מקבלת, היא פשוט משפילה את הראש במבט עצוב, כזה שכמעט וגורם לי לבקש מהאיש שעבר לידינו, להמתין וללטף אותה :).

שורה תחתונה (שלי): הכל קשור לאופי הכלב ולמיומנות הבעלים.

פורסם

בהחלט. אבל לדעתי זה חובה שהכלב לא יתמסר לאנשים זרים. זה גם טוב במקרה שירצו לגנוב את הכלב/להזיק לו, וגם טוב במקרה ומישהו ינסה לתקוף אותך.

כן, יש לנקוט במשנה זהירות במצבים של אינטרקציה עם אנשים. אבל זה שווה את זה.

פורסם

אני בהחלט מסכים עם הגישה שלך, אבל עדיין האופי קובע.

הגורה שלי מאוד חברותית ומאוד מתמסרת בקלות לידיים מלטפות. אני לא מתכוון לשנות זאת.

חשוב לי מאוד לדאוג לכך שהגורה תדע שאין לה מה לחשוש מזרים ושאף לא יפגע בה. ז"א, להראות לה שהעולם "מושלם". אני אדאג לשמור עליה ואני אדאג להרחיק ממנה, אנשים שלא נראים לי טוב בעין.

קורה לא מעט שילדים קטנים מפתיעים אותי כשאני עסוק עם הטלפון הנייד וחשוב לי לדעת שהגורה לא תבהל מזוג ידיים קטנות ותלחץ, אלא שתבין שידיים נועדו לליטוף ולדברים טובים בלבד.

יש לא מעט שיטות ובסופו של יום, כל אחד בוחר את השיטה שלו. אני לא טוען שהשיטה שלך לא נכונה, אני כן טוען שלי ובמיוחד לגורה שלי, לאור האופי שלה, היא לא מתאימה.

פורסם

העניין הוא שאתה לא תמיד תוכל להגן עליה. לא היית רוצה הרי להילקע למצב למשל ששני אנשים מנסים לשדוד אותך, והכלבה עומדת בצד ומפחדת, נכון? אם יש לך כלב, עליו להגן עלייך. זו דרכם הטבעית, זה לא משהו שאתה יוצר אצלם.

בנוסף, אתה גם לא רוצה שיקרה מצב שפתאום מישהו בא ולקח את הכלב שלך במצב שלא שמת לב. כן, ניתן למנוע וכו', אבל מספיקה פעם אחת מתוך ה-15 שנה נניח שהכלב אצלך, כדי שהכלב ייגנב.

הכלבה הקודמת שלנו הייתה רועה מזרח אירפואית, אשר חונכה להיות כלבה אוהבת בבית, כלבה אוהבת עם חברים וקרובים, אך כלבה בעלת פוטנציאל מסוכן לזרים. זה עזר מאוד. היה מקרה שאדם איים בכך שיפרוץ לביתנו ויגנוב אותה(לפני המון המון שנים), לאחר שהכלבה הבחינה באנרגיה שלילית היא הראיתה לו שהוא יכול ללכת לחפש את עצמו במקום אחר אלא אם בא לו למות.

ניתן לשלב בין השניים. כלב אוהב מצד אחד, כלב מסוכן לאנשים מסוכנים מצד שני.

אני מבין את גישתך לכך שהכלבה צריכה להיות חובבת ליטופים ולחיות בעולם ורוד והכול יפה וטוב, אבל לצערנו במציאות זה לפעמים יכול להזיק.

פורסם

אם חינכת ככה כלב זה כנראה תוצר של הסביבה שאתה מסתובב בה/מתרועע איתה/האיזור שבו אתה גר.

אני ואבא שלי מגדלים ומחנכים אמסטפים כבר 20 שנה, ואני לא זוכר אף פעם שאחד מהם איים על בן אדם.

פורסם

הוא לא מאיים על בני אדם. הוא נוהג בזהירות אליהם, ולא מתמסר אלא נשאר חשדן ומוכן להגן במידת הצורך. אם הכלב מבין שהאדם לא מזיק, או שאני הראיתי לו שהאדם בסדר, אז הוא נהיה יותר חברתי, אם כי עדיין לא יתמסר לאדם.

גם הכלבה הקודמת שלנו חונכה ככה. זה לא קשור לגזע ספציפית. והיא גדלה איתנו במקום שונה לחלוטין כך שלסביבה אין כל קשר.

אין סביבי אנשים שמאיימים עליי או סביבה שתגרום לכלב להיות ככה. זה נטו איך שבחרנו לחנך אותו. הוא דווקא גודל בסביבה חמה ואוהבת, אשר אנשים טובים (גם זרים) מלטפים אותו ומשחקים איתו והכל חיובי וטוב. אבל, במידת הצורך זה יכול גם להשתנות.

פורסם
העניין הוא שאתה לא תמיד תוכל להגן עליה. לא היית רוצה הרי להילקע למצב למשל ששני אנשים מנסים לשדוד אותך, והכלבה עומדת בצד ומפחדת, נכון? אם יש לך כלב, עליו להגן עלייך. זו דרכם הטבעית, זה לא משהו שאתה יוצר אצלם.

בנוסף, אתה גם לא רוצה שיקרה מצב שפתאום מישהו בא ולקח את הכלב שלך במצב שלא שמת לב. כן, ניתן למנוע וכו', אבל מספיקה פעם אחת מתוך ה-15 שנה נניח שהכלב אצלך, כדי שהכלב ייגנב.

בהחלט לא הייתי רוצה להקלע למצב בו אני נשדד, אבל אני כותב זאת בלב שלם: אני לא מעוניין שהכלבה תגן עליי ומבחינתי אם מישהו פורץ הביתה, אשמח לנביחה קטנה ותו לא.

כאשר אני יורד איתה והיא לא קשורה (בכל זאת, עדיין גורה שובבה שצריכה קצת אוויר), אני לא מוריד את העיניים ממנה ולא משנה עם מי אני מדבר. וכן...אנשים מהמוצא הלא נכון, כבר שמו עליה עין. הם פשוט זוכים להתעלמות מוחלטת ממני.

אחזור על זאת שוב, לכלבה יש אופי מדהים עם אנשים (לא רע גם עם כלבים) וזה יהיה פשוט עוול לשנות זאת. אומנם עכשיו היא גורה והאופי שלה עדיין לא עוצב לגמרי, אבל אני שלם עם ההחלטה שלי.

• תוכן חדש...