Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(מתלבט בין) פיג'ו 206 או 107

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אתחיל בוידוי. לא תכננתי לנסוע ב-107. לא התחברתי אליו אף פעם לעיצוב המוזר שלו ולא למנוע הפיצי שלו 998 סמ"ק. שכרתי רכב באלדן ולמרות שוידאתי פעמייים עם הנציגות של ההשכרה שאני מקבל רכב ידני נחשו מה - נכון הגעתי לסניף ואין ידני. אז לקחתי את ה-107. הרכב עלה לכביש ביוני 2012. נכנסתי לרכב - ישר מרגישים את הויברציות מהמנוע. אומר לעצמי - "אויש כמה שאתה הולך לסבול" . התבדתי. בענק. המנוע סוחב מעולה - אני רגיל לרובוטי מהקורולה אז לא הזיז לי . המנוע הפיצי נמצא על 3500 סל"ד כשאני על מהירות 130 קמ"ש ולא ממש שומעים את זה. הרכב נסע ועמד יפה במהירות של 120-130 . אומנם לוקח די הרבה זמן לטפס למהירות הזאת . המזגן מקרר ממש טוב וכששמתי אותו על דרגה 2 היה לי קר מדי. לא ברור למה אין מד חום מנוע ברכב. סה"כ הרכב נסע 317 ק"מ מהיום ששכרתי אותו עד שהחזרתי . הרכב הגיע כמובן מתודלק פול ונשאר לי 3 ריבועים במד דלק מתוך 6. זה אומר שנגמר חצי טנק לא? מילאתי ב-160 שקלים והטנק היה מלא שוב :) זה אומר צריכה של 1-17 בערך ?

עוד דברים שהציקו לי זה הדשבורד שנראה כמו לגו . הרמקולים נמצאים צמוד לשמשה הקדמית על הדשבורד ומן הסתם שומעים בהם בהתאם. רוב הזמן נסענו 2 אנשים ברכב ולא הרגשתי הבדל בין סחיבה של הרכב עם מזגן ובלי מזגן. מישהו התנסה בנסיעה עם רכב כזה עם ארבעה אנשים ?

ניצלתי את החסכנות בדלק והלכתי לסבב חיפוש מכוניות. ראיתי 206 XS ידנית כמובן . נראית טוב. עשיתי סיבוב. גג נפתח לא תקין. ישנם 2 נורות של כרית אויר דולקות ברכב. הגה מושך חזק ימינה. קובע מראש עם הבעלים לבדיקה בבוקר יום לפני. מגיע לראות את הרכב מתרשם - "בוא נלך לבדיקה" . אממ לא ממש נוח לי היום. אוקיי נקבע לשבוע הבא. יוצר קשר שוב . מסתבר שהמוכר התחרט ולא מעוניין למכור. שוב המזל ה"טוב" מכה בי :)

יש ל-107 שותפות האייגו והC1 . הם מתחרות ראויות ל-107?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

האייגו ,C1 וה107 זה אותו אוטו בדיוק שמיוצר באותו מפעל בדיוק ועל אותו פס ייצור.

מה ששונה ביניהן זה הסמל ו..המחיר.יש יבואן שרוצה להרוויח יותר בגלל הסמל מה נעשה ...

פורסם

שוב, אתה צריך להחליט מה אתה רוצה.

להשוות בין 206XS ל-107 , זה להשוות תפוזים לתפוחים. אחד זה רכב סמי-ספורטיבי עם כוח, והשני זה רכב עירוני קטן וזול שנועד להגיע מא ל-ב' במינימום כסף.

אין פה מה יותר טוב או מה יותר כדאי, יש פה העדפה. או שכוח או שחסכון, וזה משהו שאתה צריך להחליט בעצמך, בהתאם לכמה אתה רוצה להשקיע ברכב.

ואגב, בהנחה שתדלקת ב-7.5 שקל לליטר, הצריכה ב-107 הייתה 14.8 קילומטר לליטר.

פורסם
לא ברור למה אין מד חום מנוע ברכב.

האמת היא שזאת תופעה שקוראת הרבה בשנים האחרונות.

גם במאזדה 3 לדוגמא, אין שעון חום, אלא רק נוריות (אחת למנוע קר מדי ואחת לחם מדי).

פורסם
שוב, אתה צריך להחליט מה אתה רוצה.

להשוות בין 206XS ל-107 , זה להשוות תפוזים לתפוחים. אחד זה רכב סמי-ספורטיבי עם כוח, והשני זה רכב עירוני קטן וזול שנועד להגיע מא ל-ב' במינימום כסף.

אין פה מה יותר טוב או מה יותר כדאי, יש פה העדפה. או שכוח או שחסכון, וזה משהו שאתה צריך להחליט בעצמך, בהתאם לכמה אתה רוצה להשקיע ברכב.

ואגב, בהנחה שתדלקת ב-7.5 שקל לליטר, הצריכה ב-107 הייתה 14.8 קילומטר לליטר.

14.8 לליטר? זה הכל ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

ה-206 עדיפה בכל מובן. נהגתי בשתיהן.

תעשה נסיעה בינעירונית (לירושלים, למשל) ואחרי זה תחזור לדווח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

14.8?

כדי לקבל כזאת תוצאה צריך לנסוע רק בעליה עם מזגן ורכב עמוס.

הממוצע אצל אבא שלי באזור ה18 קמ לליטר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

ה-317 ק"מ מורכבות מהנסועה הבאה. רחובות -גבעת שמואל - נתניה (בטעות , פספסתי את הפניה לסינמה בגלילות ) - חזרה לסינמה בגלילות . לאחר מכן חזרה לגבעת שמואל ולאחר מכן לרחובות .

יום למחרת רחובות - רמת אביב - אפקה - משם לדיזינגוף סנטר - משם ליפו - אחרי זה בת ים - חזרה לגבעת שמואל - ואז ליפו - ולאחר מכן גבעת שמואל - רחובות. למחרת רחובות ראשון . סה"כ 317 ק"מ. כמו שניתן לראות מורכב גם מבין עירוני. יכול היות שהצריכה לא מדויקת מכיון שמילאתי רק חצי טנק ? כי האמת ש1 ל14.8 די מאכזב יחסית למנוע הפצפון.

פורסם
ה-206 עדיפה בכל מובן. נהגתי בשתיהן.

תעשה נסיעה בינעירונית (לירושלים, למשל) ואחרי זה תחזור לדווח.

אני מחפש רק את ה-XS . זה סיפור למצוא נורמלית כזאת מבחינת ק"מ.

פורסם

המנוע הזה לא מתמודד טוב עם נסיעה לא חסכונית, נהיגה מהירה והאצות מהירות. שכרתי 107 גם כן לא מזמן והגעתי לאזור ה-1/13. מה שכן, הנהיגה שלי לא הייתה נהיגה מייצגת בכלל ונבעה יותר מזה שניסיתי לשחזר את הקצב שלי עם ה-156. לא רעיון מוצלח במיוחד. חבר עם C1 מגיעה לצריכה באזור ה-1/18-20 בלי להתאמץ הרבה, פשוט עם נהיגה סבירה. אני לחלוטין לא מקבל את הדעה שהרכב שקט - הוא רועש במידה בלתי רגילה, אין לו גרם בידוד (אפילו אין פלסטיקים בבית הגלגלים!), יש יותר ברזל חשוף מהאמר וכל האצה מלווה בחוויית אודיו מפוקפקת ביותר.

בלי קשר, המדידה שלך לא מדויקת ולא יכולה להיות - חצי טנק מחד, ומאידך אתה לא יודע כמה ק"מ עבר הרכב מהרגע שתודלק ועד הרגע שאספת אותו ממגרש ההשכרה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
המנוע הזה לא מתמודד טוב עם נסיעה לא חסכונית, נהיגה מהירה והאצות מהירות. שכרתי 107 גם כן לא מזמן והגעתי לאזור ה-1/13. מה שכן, הנהיגה שלי לא הייתה נהיגה מייצגת בכלל ונבעה יותר מזה שניסיתי לשחזר את הקצב שלי עם ה-156. לא רעיון מוצלח במיוחד. חבר עם C1 מגיעה לצריכה באזור ה-1/18-20 בלי להתאמץ הרבה, פשוט עם נהיגה סבירה. אני לחלוטין לא מקבל את הדעה שהרכב שקט - הוא רועש במידה בלתי רגילה, אין לו גרם בידוד (אפילו אין פלסטיקים בבית הגלגלים!), יש יותר ברזל חשוף מהאמר וכל האצה מלווה בחוויית אודיו מפוקפקת ביותר.

בלי קשר, המדידה שלך לא מדויקת ולא יכולה להיות - חצי טנק מחד, ומאידך אתה לא יודע כמה ק"מ עבר הרכב מהרגע שתודלק ועד הרגע שאספת אותו ממגרש ההשכרה.

התחנת דלק מטר מהחברת השכרה אז אני מניח שהוא תודלק שם. כי הם הכי זולים באיזור. לגבי החסכון שהרכב הזה בעצם מתוכנן עבורו הוא מתאים רק למי שנוסע כמו סבתא על מהירות 80-90 ?

פורסם

ממש לא,אני נוסע עם הפנדה מעלות נהריה על בסיס די קבוע נוסע 100-110 לפעמים קצת יותר והצריכה היא כ 17.5 לפעמים קצת יותר.כאשר התוצאה נפגעת בגלל לפעמים אני נוסע לעפולה דרך ראמה,ששם יש עליות מאוד רציניות.

הפיגו לא פחות חסכונית מהפנדה,כשנסענו על 107 בכביש 6 במהירות 110 בערך התוצאה הייתה באזור 20 קמ לליטר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...