Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מסוכן לאללה! זה ממש לא יציב ואתה משחק בחיים שלך. כבר עדיף שתעלה עם צד אחד על מדרכה גבוהה.

דווקא זה נראה לי הכי פחות מסוכן, המשקל של האוטו מתרכז על פני 4 גלגלים והאבנים המשתלבות בנויות להחזיק לחץ בצורה כזאת.

בחצי מדרכה הרכב בשיפוע, אז אין לי גישה לכל המכלולים מתחת לאוטו

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
החלפת טיימינג מלמעלה? ואיך אתה בדיוק מסיר את הפולי התחתון עם המותחן והכל? ואיך אתה מכוון את הטיימינג על הסימונים הנכונים בלי להוריד גלגל ולהזיז את הקראנק עם ראצ'ט?
אני מניח שזה תלוי באוטו. בBMW זה קל, אולי עם מנוע רוחבי זה יותר קשה.

בעצם אני לא עושה טיימינג כי המנועים שלי עם שרשראות, אבל אני מכיר את העבודה כי פעם נאלצתי לפרק את השרשרת.

את הבורג של הפולי מנוע מוציאים עם בוקסה 30 מ"מ עמוקה וידית ארוכה. אח"כ מרכיבים חולץ על הפולי והוא יוצא.

אגב, חבר שלי בנה בור לטיפולים בחנייה של הבית שלו. הוא לא כל כך משתמש בו, אני דווקא כן:-D.

ובתמונה השנייה: הקראנק שלי מלמטה (כמו שאמרו כאן בשירשור אחר: זהירות - פורנו)

bor.jpg

crank.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

עמוס: גם אני אהבתי!

שאלה: למה לא לעלות עם הגלגלים משני צדי הבור?

לא חייב להעלות על בוקים,

אפשר להגיע למצב הזה (כמו בתמונה)

וככה העבודה קלה יותר.

שי.

ל206 אין ממיר קטליטי? נראית עבודה עצמית.

פורסם

אגב, חבר שלי בנה בור לטיפולים בחנייה של הבית שלו. הוא לא כל כך משתמש בו, אני דווקא כן:-D.

אחד שיודע לרדת :-)

איזה כייף לי :)

פורסם

באותו עניין, אחסוך את פתיחת הנושא החדש,

יש ברשותי רכב מסוג פולו 2001 כס16v 75

אני מעוניין ללמוד ולהתחיל ולטפל ברכב בעצמי,

איזה כלים מומלצים עלי לרכוש על מנת לעשות טיפולים בסיסים כגון החלפת שמן, פילטר שמן, פלאגים, פילטר אוויר?

אני מניח שאפשר לקנות סטים שלמים של מפתחות ושלל כלים אחרים אבל אשמח כרגע לדעת כרגע לגבי כלים ספציפים לביצוע פעולות אלו על מנת לחסוך בעלויות, לדוגמא איזה גודל של מפתח אני צריך להחלפת פלאג?

ואיך אני מוודא שאותם חלפים שאני קונה אכן מתאימים לרכבי ?

לדוגמא מצאתי בEBAY מס' חלפים אבל אני לא בטוח ב100% שאכן מתאימים או מומלצים.

http://www.ebay.com/itm/AIR-FILTER-Car-Service-VW-POLO-1-4-16V-1999-2001-Estate-/330622478155?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4cfaa2a74b

http://www.ebay.com/itm/NGK-spark-plug-BKUR6ET10-plugs-BKUR6ET-10-trade-2397-/330828508339?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item4d06ea6cb3&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/MANN-Oil-Filter-Volkswagen-POLO-Estate-1-4-05-1997-09-2001-1390cc-/160995114670?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item257c0e7eae

מה אומרים ?

פורסם

הייתי מוותר על קניית חלפים לטיפול ב EBAY.

רוב החלפים שם באיכות ירודה (סינים), ואלה שכן באיכות טובה עולים כמו בארץ.

טיפול בסיסי, קנה שמן מנוע, מסנן שמן מקורי, פילטר אוויר ופלאגים.

החלפים לטיפול בסיסי לא יעברו את ה 300-200 שקלים.

לגבי כלים להחלפה, תצטרך מפתח פלאגים, בוקסות וראצט, מברגים ועוד כלים כדי לבצע ההחלפה

כדי לא להעמיס על הכיס, קנה בכל פעם את הכלי שאתה צריך להחלפה הספציפית.

אם אין לך ניסיון ואתה רוצה ללמוד, צפה בסרטונים ברשת (חפש בגוגל) וראה פרוייקטים של חברי פורום.

בהצלחה,

שי.

פורסם

אתה יכול לנסות לפתוח קצת את מסנן השמן כשהמנוע קר בכח יד בלבד (אפילו יומיים לפני הטיפול. רק קצת פחות מרבע סיבוב ולסגור חזרה אם אתה לא מתכוון לטפל מייד).

כלי לפתיחת בורג הקרטר ומכל לאיסוף כל השמן המשומש אתה מוכרח!

קרא את הודעתי

פורסם
הייתי מוותר על קניית חלפים לטיפול ב EBAY.

רוב החלפים שם באיכות ירודה (סינים), ואלה שכן באיכות טובה עולים כמו בארץ.

טיפול בסיסי, קנה שמן מנוע, מסנן שמן מקורי, פילטר אוויר ופלאגים.

החלפים לטיפול בסיסי לא יעברו את ה 300-200 שקלים.

לגבי כלים להחלפה, תצטרך מפתח פלאגים, בוקסות וראצט, מברגים ועוד כלים כדי לבצע ההחלפה

כדי לא להעמיס על הכיס, קנה בכל פעם את הכלי שאתה צריך להחלפה הספציפית.

אם אין לך ניסיון ואתה רוצה ללמוד, צפה בסרטונים ברשת (חפש בגוגל) וראה פרוייקטים של חברי פורום.

בהצלחה,

שי.

תודה על התגובה

קיבלתי כבר הצעת מחיר מצ'מפיון לגבי חלפים מקורים

האם מומלץ להחליף רק לפילטר שמן מקורי והשאר להשתמש כחלופים ?

אלה המחירים דרך אגב

מסנן שמן 110 ש"ח

פקק לאגן 18 ש"ח .. שדרך אגב לא הבנתי מה זה בדיוק ולמה צריך להחליפו ?

שמן 502 4ליטר 200 ש"ח

מסנן אוויר 91 ש"ח

מסנן דלק 62 ש"ח

מצת 6ET 68*4 = 272 ש"ח

כשאתה אומר שרוב החלפים באיכות ירודה זה גורם לי לתהות כי אני בטוח שבמשך שנים אלו אותם חלפים שהותקנו לי ע"י המוסך שלי .. אני דיי בטוח שזאת אותה חברה .. ולפי ביקורות באינטרנט NGK לדוגמה היא חברה מהימנה בתחום וגם MANN

לגבי מחירים לעומת צמפיון הם בהחלט יותר זולים ...

אבל שוב אני חסר הנסיון פה אז אשמח לתגובתכם

לגבי הכלים .. תודה על התגובות אפנה לחנויות לברר לגבי עלויות ואפשרויות קנייה.

פורסם
אני מניח שזה תלוי באוטו. בBMW זה קל, אולי עם מנוע רוחבי זה יותר קשה.

בעצם אני לא עושה טיימינג כי המנועים שלי עם שרשראות, אבל אני מכיר את העבודה כי פעם נאלצתי לפרק את השרשרת.

את הבורג של הפולי מנוע מוציאים עם בוקסה 30 מ"מ עמוקה וידית ארוכה. אח"כ מרכיבים חולץ על הפולי והוא יוצא.

מצד אחד נראה גאוני ומצד שני יכול לעורר חשד מצד השכנים כאשר חופרים את הבור:roll:

• תוכן חדש...