Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

I30 2009-תקלה במערכת המיזוג ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נכנסתי לרכב,נסיתי להפעיל את המזגן על קירור (לאחר שבחורף עבד הרבה על אורור וחימום) והפלא ופלא- המזגן אינו מקרר.

במצב קר הרכב מתנהג כפי שהוא מתנהג במצב חם כלומר מחמם.

האם ידוע על תקלה כלשהיא שקשורה למערכת הזו ומוכרת ?

אחריות הרכב פגה בספטמבר האחרון וקשה לי להאמין,שהחברה תתקן את הטעון תיקון על חשבונה.

הרכב עבר 45,000 ק"מ בלבד.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

האם כשאתה מפעיל את המיזוג המדחס נכנס לפעולה?

רכב שתיים-שלוש על הכביש מוזר מאוד שהמזגן מפסיק לפעול בפתאומיות.

בדר"כ (ברכבים ישנים יותר) יש דליפה קטנה מאחת הגומיות\מהמדחס ובקיץ לאט לאט הגז מתרוקן.

בכל מקרה תנסה עם המורשה, אולי ייקחו אחריות (קשה להאמין... אבל אולי יהיה הפתעה)

שי.

פורסם

גם לי הייתה בעיה ב-I30, בתחילת הקיץ שעבר בהדלקת המזגן היה לוקח לו לפעמים כמה דקות לאחר ההנעה להתחיל ולהוציא אויר עד שביום בהיר אחד הוא פשוט הפסיק לעבוד.

למזלי הרכב היה עוד באחריות ואיבחנו שהמפוח החזיר נשמתו לבורא, הזמינו חדש וגרמו לתקול לעבוד איכשהו עד שהחדש הגיע.

מאז התקלה לא חזרה.

פורסם

העניין מאוד מוזר גם לי כיוון,שרק לפני 6 חודשים נסעתי לים המלח לטיול (לפי ראש השנה) והמזגן עבד וקירר פשוט נפלא.

כנראה,שהחימום והחורף לא עשו לו טוב :cry:

התייעצות טלפונית עם אחד מהדיאגנוזיסטים של החברה העלתה חשש,שבמזגן הזה מורכב ברז חשמלי שכנראה נתפס על מצב חימום.

הוא הסביר,שכדאי לתקן ומהר אחרת עלולים להיגרם נזקים נוספים.

לפי הידוע לי ולאחר ששאלתי,אין בקרת אקלים במזגן הזה.

לאחר השיחה הזו,החלטתי על הכנסת הרכב לבדיקה במורשה בעכו,ג.פ.י,כאשר אני מקווה שזה רק עניין הברז ולא משהו גרוע יותר.

לאחר פתרון הבעיה אעדכן את השרשור.

פורסם

יצא לי כבר מיספר רכבים כאלה שהמנוע של המדף חום קור ניתקע על הצד של החום ואז אין קירור.תפרק את התא כפפות תעביר את הבורר מחום לקור ותיראה אם המנוע העליון זז

פורסם

כל תא הכפפות פורק במוסך בעכו והם קיבלו חושך בעיניים: ברז חשמלי נתפס על מצב פתוח ויש שם חגיגה של קורוזיה ועוד רגע מתחילה נזילת נוזל קירור בתוך הרכב.אין ברירה,אלא להחליף את הברז החשמלי וכיוון שהכל מפורק בקשתי יפה וקיבלתי החלפה של מסנן למזגן ללא חיוב נוסף.

לגבי עלות התקלה- יש לי רק מזל אחד,שסוכן הביטוח שלי מטפל שם ובזכות קשר טוב שלו עם המחסנאי קיבלתי הנחה יפה יחסית ללקוח רגיל,מזדמן ולא מוכר.(ד"א זו כבר פעם שלישית שהרכב אצלהם במהלך 7 החודשים האחרונים אז גם אותי הם כבר מכירים :shock:

לטענתם לקוח רגיל יוצא משם על תקלה כזו בסדר גודל של כ- 2,000 ש"ח +- (רק החלק ללא עבודה עולה 900 ש"ח לפני מע"מ ויש שם לא מעט עבודת פו"ה).

פורסם

קצת נשמע מוזר שאחרי 45K הברז נמצא תקול. נראה כתיכנון לקוי של הברז.

אני הייתי פונה לייבואן וגם לייצרן עם מכתב בדרישה לשאת בהוצאות התיקון. בכול זאת הרכב 3 שנים על הכביש לכן יש אחריות של רצון טוב.

איזה כייף לי :)

פורסם

מסתבר, שהם ראו תקלות כאלו אבל הם טוענים משהו מוזר:הבעיה היא במצב הבורר.

הם הסבירו היום,שגם אם המזגן אינו פועל (הכפתור לא לחוץ על AC)/המזגן על מצב 0 והבורר עצמו יושב על מצב חימום -לאורך זמן זה יגרום להיתפסות הברז ולתקלה הזו גם אם המזגן לא עובד בפועל !

במילים אחרות, אם לא הייתי שואל ממה קרתה התקלה,הייתי עלול לחזור לשם שנה הבאה עם אותו מקרה.

• תוכן חדש...