Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם כשאני סוגר מהדלת מבפנים את הלחצן הפנימי, בעת סגירת הדלת הלחצן 'קופץ' למעלה.

רק כשאני נועל את דלת ימין קדמית עם המפתח זה עוזר.

האם תיקון צריך להיות יקר, והיכן ניתן לתקן? תודה רבה....

פורסם

לא ציינת באיזה רכב מדובר. לפעמים התופעה שציינת נובעת מנתק או קצר בצמת החיוט העוברת אל הדלת באזור בו החוטים מכופפים על ידי פתיחה וסגירת הדלת. אפשר לתקן זאת על ידי העברת חוט חדש וביצוע מעקף של החוט הפגום. צריך חשמלאי מנוסה שיידע לזהות את החוט הפגום.

פורסם
לא ציינת באיזה רכב מדובר.

צודק, מדובר ביאריס 2004.

קניתי ביום חמישי, והמוכרת אמרה שככה זה כבר תקופה,

אבל אני חייב לתקן את זה כי אני גר באיזור 'רגיש'....

יש לך הערכה גסה כמה יעלה לתקן את זה במוסך טויטה ? זו אמורה להיות תקלה פשוטה יחסית לתיקון, לא?

אגב, גם כאשר סוגרים את הצ'ופצ'יק של הנעילה מדלת צד ימין קדמית מבפנים, כאשר היא פתוחה,

כשסוגרים אותה הצ'ופצ'יק קופץ למעלה.

לנעילת הדלת רק מפתח עוזר וזאת כאשר הדלת סגורה.

אז חוץ מבעיה חשמלית יש גם בעיה מכנית, לא?

תודה...

פורסם

האמת שזאת תקלה די פשוטה כנראה..אני הייתי עושה את זה בעצמי אפילו...

אני לא נותן ייעוץ אלא טיפים קטנים! אם אתה לא יודע אל תנסה בעצמך!

אני מניח שאצלך הכפתורים נמצאים בדלת כך שאני אתן לך הוראות פשוטות למדיי:

תוציא את כל הקונסולה של הכפתורים, אם זה אומר לפתוח את הכיסוי דלת אז עשה את זה.

לאחר מכן קח ספריי ניקוי ותשפריץ על המגעים זכר ונקבה וחבר את החלק מחדש, לאחר מכן שחק כמה פעמים בכפתורים עד שזה יתחיל לעבוד.

אפשרות שנייה שזה אולי המנעול עצמו של הדלת או המנוע שלו...בד"כ עדיף לשמן מגעים ואם לא עובד אז ישר להחליף

הייתה תקופה שהיו לי הרבה בעיות כאלה ברכב וסידרתי את זה בלי יותר מדי בעיות מיוחדות לאחר שהתעמקתי קצת..

בהצלחה!

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

תודה על התשובה

אני אנסה זאת מחר.

בטויוטה יאריס, כמו ברוב הרכבים, ישנם צ'ופצ'יקים כאלה שידנית אפשר להוריד אותם למטה ולנעול את הדלתות:

כאשר הדלת פתוחה, ואני לוחץ ידנית על הצ'ופצי'ק למטה

לאחר מכן כאשר אני סוגר את הדלת אז מהסגירה עצמה הצ'ופצ'יק עולה למעלה...

הבנתי מה שאמרת לגבי המגעים, אבל נראה לי שיש בעיה מכאנית בנוסף

כי אחרת, למה בסגירת הדלת הצ'ופצ'יק 'קופץ' למעלה ונפתח?

[בלי שום קשר לנעילה מרכזית, גם נעילה עם מפתח הרכב בצד הנהג לא נועלת את דלת ימין כפי שהיה צריך להיות - רק נעילת המפתח בדלת ימין נועלת אותה].

תודה.....

פורסם
תודה על התשובה

אני אנסה זאת מחר.

בטויוטה יאריס, כמו ברוב הרכבים, ישנם צ'ופצ'יקים כאלה שידנית אפשר להוריד אותם למטה ולנעול את הדלתות:

[בלי שום קשר לנעילה מרכזית, גם נעילה עם מפתח הרכב בצד הנהג לא נועלת את דלת ימין כפי שהיה צריך להיות - רק נעילת המפתח בדלת ימין נועלת אותה].

תודה.....

ייתכן והקפיץ של המנעול הוא הבעיה..קשה לי להסביר במילים מה שצריך לעשות, פשוט לשחק עם המנגנון טיפה, אין לי מושג איך המנגנון בנוי אבל סביר להניח שיש שני מוטות קטנים ממתכת שמחוברים בצורה כלשהי למנגנון, ברגע שאתה משחרר אותם מהמנגנון אתה מוציא את המנגנון עצמו ולאחר מכן נסה להבין מה הולך שם. לי זה לקח שעתיים שלמות לנתק, לפרק ולהרכיב, אולי לך יהיה טיפה יותר מזל ממני :lol:

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
תודה על התשובה

אני אנסה זאת מחר.

תודה.....

לגבי ה "צופציק" לא בטוח שזה בעייה, ברכב שלי זה ההתנהגות הנורמלית, אני מוריד את הצופציק, טורק את הדלת והוא קופץ למעלה חזרה. בשביל למנוע זאת אני מוריד את הצופציק וסוגר את הדלת תוך כדי משיכה בידית הדלת עד אחרי הטריקה, זה מונע ממנו לקפוץ.

לגבי הנעילה מצד הנהג, היא אמורה להפעיל את הנעילה המרכזית שמפעילה את מנגנון הנעילה החשמלי שכאמור אצלך לא תקינה בדלת ימין. כשאתה נועל מדלת ימין אתה מפעית את מנגנון הנעילה המכני של הדלת ישירות. אז גם זה הגיוני.

יכול להיות שהבעייה אצלך היא במנגנון הנעילה החשמלי בדלת ימין, בכל אחת מהדלתות יש רכיב אלקטרומכני שנועל את הדלת, וכנראה שהוא התקלקל.

פורסם
לגבי ה "צופציק" לא בטוח שזה בעייה, ברכב שלי זה ההתנהגות הנורמלית

יכול להיות שהבעייה אצלך היא במנגנון הנעילה החשמלי בדלת ימין, בכל אחת מהדלתות יש רכיב אלקטרומכני שנועל את הדלת, וכנראה שהוא התקלקל.

בוקר טוב

בדקתי הבוקר שוב את כל האופציות, להלן התוצאות -

1. לגבי התנהגות הצ'ופצ'יק - צודק, ככה זה בכל הדלתות, כשסוגרים הצ'ופצ'יק קופץ למעלה.

2. פתיחה/נעילה מרכזית באמצעות שלט-השירות: פותח את כל הדלתות, נועל את כולן מלבד ימין קדמית.

3. פתיחה/נעילה באמצעות סיבוב המפתח בדלת הנהג: פותח/סוגר את כל הדלתות מלבד ימין קדמית [באופציה הזו דלת ימין קדמית לא רק שלא נסגרת, גם לא נפתחת].

לאחר עבודה מאומצת של פירוק הדלת, התבאסתי לגלות כי אני לא מוצא את הדרך לקופסת המגעים, שמסתתרת מאחורי כיסוי ניילון נוסף + מרכב הדלת. החלטתי לוותר וללכת לבעל מקצוע

אז...... מה עושים? חשמלאי רכב 'רגיל' יכול לסדר את זה? או שעדיף ללכת למוסך מורשה טויטה?

וכמה כבר זה יכול לעלות לדעתכם?...

תודה על העידוד והתמיכה...

פורסם
בוקר טוב

1. לגבי התנהגות הצ'ופצ'יק - צודק, ככה זה בכל הדלתות, כשסוגרים הצ'ופצ'יק קופץ למעלה.

2. פתיחה/נעילה מרכזית באמצעות שלט-השירות: פותח את כל הדלתות, נועל את כולן מלבד ימין קדמית.

3. פתיחה/נעילה באמצעות סיבוב המפתח בדלת הנהג: פותח/סוגר את כל הדלתות מלבד ימין קדמית [באופציה הזו דלת ימין קדמית לא רק שלא נסגרת, גם לא נפתחת].

לאחר עבודה מאומצת של פירוק הדלת, התבאסתי לגלות כי אני לא מוצא את הדרך לקופסת המגעים, שמסתתרת מאחורי כיסוי ניילון נוסף + מרכב הדלת. החלטתי לוותר וללכת לבעל מקצוע

אז...... מה עושים? חשמלאי רכב 'רגיל' יכול לסדר את זה? או שעדיף ללכת למוסך מורשה טויטה?

את הניילון שמחובר במין סוג של זפת אתה יכול להסיר בעדינות והוא יידבק שוב בסיום העבודה.

חפש טיפה ביוטיוב יש המון סרטי הדרכה שמדגימים מאד יפה איך לפרק את הדלת ולהגיע לרכיב המקולקל. ואז אתה יכול ללכת לפירוקיה או לחנות חלפים, לקנות את החלק ולהחליף לבד.

בהמשך היום כשיהיה לי קצת יותר זמן אני אעשה חיפוש עבורך.

פורסם
בוקר טוב

בוקר טוב!

אתה צריך להחליף מנוע נעילת דלת . מנוע נעילה עולה בערך כ400 ש''ח מקורי בחברה.זה הבעיה שיש לך.

פורסם

למה ללכת על משהו מהחברה??

כנס לאיביי ותמצא מספיק חלקים שיעלו לך הרבה פחות! אני בטוח שגם בכל חנות לחלפים תמצא במחירים נמוכים יותר..

פורסם
בוקר טוב

דווקא לחשמלאי פחות הייתי ממליץ ללכת אלא לעסקים המתמחים במיוחד במנגנונים לחלונות ונעילה מרכזית.

בד"כ לעסקים כאלה יש גם חלקי חילוף משומשים שתשלם עליהם גרושים...

בנוגע לעבודה עצמית.

בד"כ לוקח לפרק את הדלת לאחר פתיחת 4-8 ברגים לכל היותר, בד"כ יהיה גם סוג של בד/ניילון מבודד רעשים ולאחר שתוריד גם אותו אתה אמור לפרק שני מוטות קטנים שמחוברים למנגנון מכני לנעילה או לחלון.

צריך ידיים מדוייקות ורגישות במיוחד כדי להגיע אליהם מבלי לשבור חלקי פלסטיק. לאחר פתיחת הברגים ושחרור המוטות זה באמת שטויות, לפי מה שאני מכיר המנוע עצמו אמור לצאת עוד מבלי להוציא את כל המנגנון, זה בסה"כ שקע-תקע..

לפי דעתי זאת בעיה קטנה במגעים..שצריכה שימון קל. מנועים מדגמים חדשים לא יישרפו סתם ככה..

בהצלחה

פורסם

לי הלכה הנעילה המרכזית ואמרו לי שזה מנוע נעילה , 150 שקל.

אצלך אני מאמין שזה בעיה נקודתית כי שאר הדלתות ננעלות ככה שזה לא צריך להפחיד אותך, על כל מקרה יש לי הונדה לא טויוטה אבל אני לא חושב שבדברים האלה זה שמיים וארץ

פורסם

באופן מפתיע, גם לי יש יאריס מודל 2004 (עלתה על הכביש בספטמבר 2003) וגם אצלי המנגנון של נעילה דלת ימין קדמית הפסיק לעבוד לפני כחצי שנה.

רציתי לברר האם תיקנת את הבעיה, מה היא היתה לבסוף, וכמה זה עלה לך?

חוץ מזה, האוטו, טפו טפו טפו, לא עושה בעיות.

יש לו כמובן מחלות קטנות (כמו הריפוד של הדלתות הקדמיות... הבד נראה שהתכווץ מהחום והתנתק מהאיזור של "ידית", והספוג שבפנים התפורר)

• תוכן חדש...