Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר טיפול שמנים פילטרים וטיימינג (רצועה, מותחן ומחזירי שמן) לפני כחודשיים, יש לפעמים חוסר סחיבה, במיוחד בעליות. במישור הרכב מאיץ כמו שצריך אך בעלייה (שיפוע סטנדרטי, לא משהו חריג) הרכב מתקשה לצבור תאוצה ואני צריך להוריד ידני (הגיר אוט') להילוך 2 כדי להגיע ל-50-55 קמ"ש. אם הוא נשאר עד הילוך 3 ב-D, הוא נתקע על 40-45.

הבעיה התחילה לאחר הטיפול, אין לי ספק בכך. מדיד השמן מראה שישנו מספיק שמן. האוטו בשנתיים האחרונות עבד על 15W40 של ריינול (היה בובה, סחב בכל דרך) ובטיפול האחרון הוחלף ל10W40.

להתחיל בהחלפת שמן+פילטר מקורי חדש?

פורסם

מתי לאחרונה הוחלף מסנן הדלק של הרכב ? שמון גיר מתי הוחלף ואיזה ? אם הוחלף מסנן דלק והשתמשת בשמן גיר סינתטי מומלץ ,מומלץ לבדוק היטב במכון גירים אוטומטיים חשד לתקלה של גיר מחליק (בד"כ התקלה מורגשת יותר דווקא בעליות /שם הרכב מתאמץ יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לאחר טיימינג (רצועה, מותחן ומחזירי שמן) לפני כחודשיים, יש לפעמים חוסר סחיבה, במיוחד בעליות.

הבעיה התחילה לאחר הטיפול, אין לי ספק בכך.

אני חושד שהרצועה לא הונחה טוב "וקפצו" שן בטעות (זה בד"כ קורה לאחר שחרור המותחן. בשביל זה רצוי לאחר השחרור לסובב

המנוע ולוודא התלכדות הסימונים )

רענן

פורסם

בתקופה שהרכב אצלי (שנתיים וחצי) לא הוחלף מסנן דלק וגם לא שמן הגיר.

גיר מחליק הכוונה שהוא לא מצליח להישאר במהירות מתאימה על ההילוך הרלוונטי?

אני גם נוטה לחשוב שמדובר על הרצועה ובעיה הקשורה אליה. בסך הכל אני לא מרגיש שינוי ברכב, חוץ מעליות אולי, והעלייה הספציפית ההיא (העליה מעפולה לגבעת המורה, למי שמכיר. הדרך לבית שלי). ההאצה מהמקום ברמזורים כפי שהייתה, כמו גם מהירות השיוט והעברת ההילוכים.

צריכת הדלק ללא שינוי, אף השתפרה לפי הבדיקות האחרונות (1:10-11 משולב, לא רע לרכב אוט' עם 14 שנה ותק).

פורסם

שיבדקו במוסך כפי שכתב רענן ראשית שלא קפצה שן כי אם תמשיך לנסוע כך עלול להיגרם נזק לראש המנוע.

אם הבעיה לא ברצועת הטיימינגכ,גש למכון גירים אוטומטיים לאבחון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מתי לאחרונה הוחלף מסנן הדלק של הרכב ? שמון גיר מתי הוחלף ואיזה ? אם הוחלף מסנן דלק והשתמשת בשמן גיר סינתטי מומלץ ,מומלץ לבדוק היטב במכון גירים אוטומטיים חשד לתקלה של גיר מחליק (בד"כ התקלה מורגשת יותר דווקא בעליות /שם הרכב מתאמץ יותר.

גיר מחליק=סל"ד של המנוע עולה והרכב לא צובר מהירות בהתאם. כלומר אתה נותן גז, הטורים עולים ל 5000, והמהירות נשארת אותה מהירות.

זה לא מה שמתואר כאן.

אני חושד שהרצועה לא הונחה טוב "וקפצו" שן בטעות (זה בד"כ קורה לאחר שחרור המותחן. בשביל זה רצוי לאחר השחרור לסובב

המנוע ולוודא התלכדות הסימונים )

רענן

+1

שיבדקו במוסך כפי שכתב רענן ראשית שלא קפצה שן כי אם תמשיך לנסוע כך עלול להיגרם נזק לראש המנוע.

אם הבעיה לא ברצועת הטיימינגכ,גש למכון גירים אוטומטיים לאבחון.

אם המנוע פועל, והשסתומים לא התעקמו עד עכשיו, אין סיבה שיתעקמו בהמשך.

על מנת שהשסתומים יגעו בבוכנות, צריך להיות פיספוס יותר גדול בתיזמון.

פורסם

לפי בוקי, הגיר שלי לא מחליק (טפו טפו טפו). אני לוחץ והיפנית מגיבה בהתאם :-D

טוב, אבדוק את העניין הרצועה בהקדם, תודה לכולם.

לגבי השמן, אתם ממליצים לחזור ל15W40?

• תוכן חדש...