Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסע.

Talgaz
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פששש.. יש מטרו? לפני 13 שנה צחקתי שהוא יסע עוד 50 שנה. גם התייקר נורא, בזמנו 400 דולר חודשי הספיקו לזוג לתייר בכיף ולהתפנק.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ליל סדר בבית חב"ד. מי היה מאמין שאפיקורס שכמוני יוכל ליהנות מהחוויה?

זה היה כמו פורפליי של חמש שעות, כהכנה לארוחה לא מוצלחת.

הרב שחט שלושים עופות. היה שולחן-שולחן. סדר כהלכתו. טבלנו את הביצים במי מלח, תיבלנו את תפוח האדמה באותם מים בדיוק, המרק חמצמץ, הפירה דלוח והעוף כבוס.

כל אלו והצפיפות של 150 מסובין היוו תפאורה מפוקפקת לשיחה עם האוסטרלית המהממת שישבה לידי.

ובכל זאת, המשקעים שנותרו מהביקור הראשון שלי בבית חב"ד, בהחלט מכילים חיוך.

אפילו אבטיח היה, לצורך השיתוף, אבל הצילום הרי אסור. עמכם הסליחה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ערבי חג בבתי חב" ד אכן טמונים בהם אוירה קסומה,

ביליתי את ערב ראש השנה 2001 בתאילנד והחויה מאותו הערב עדיין חרוטה בזכרוני.

Gn'f'R

פורסם

מודה שעברתי על השירשור בריפרוף ולא יותר מזה.

אם אתה באמת רוצה מסע, לפגוש ולראות, ולא למצוא את עצמך עם חוויות שמסתכמות ב " שם היה גסט האוס עם בורקס ושם היה הגסט האוס עם סרטים ישראלים" לנסות להתרחק מהמקומות המאוד מתוירים, ובעיקר להרחק ממרכזי הישראלים.

תנסה להימנע מרכבות ואוטובוסים של יממות שלמות, קח לוקלים ותדלג בין הערים שבדרך, בכולן יש מלונות, רובם הזויים, בכולן יש מקדשים, רובם כמו שנחשת הזויים, יש שווקים, ויש הרבה הפתעות.

אם תמשיך רכבות וסליפ בס, תזכור רק כמה סמים עישנת ואיפה היה בורקס הכי טוב, בשביל זה אפשר לנסוע לעפולה וטבריה.

והנה כמה הפתעות שמצאתי בדרך :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=148953&highlight=%D7%94%D7%95%D7%93%D7%95

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אני משתדל להמנע ככל האפשר מריכוז ישראלים, למרות שאיכשהו מצאתי עצמי בליל הסדר בבית חב"ד. הייתה חוויה נחמדה, אבל מיותרת.

כל העברית, כל האנרגיה, הכל מרגיש כאילו אני בבית. ולא בשביל זה הרחקתי עד הודו..

מדהים, אבל את רוב הישראלים אני מזהה לפי הבעת הפנים. הם ממש מרירים.

כרגע אני ברישיקש, אמנם יש הרבה תיירים, אבל זה מקום ממש מיוחד. החלטתי להעביר פה יותר משלושה לילות לשם שינוי.

בתור אסמטי, צריכת הסמים שלי זעומה, וגם כשאני מחליט שכן, עוד לא פגשתי את הג'ויינט שיעשה לי יותר מכבד בעפעפיים.

להגיד שנסיעה של 24 שעות ברכבת זה להתנתק מהודו זה לא נכון. זו הייתה החוויה הכי הודית שהייתה לי עד עכשיו. מחלקת סליפרס (הכי נמוך, עם כל המקומיים), 8 מקומות ישיבה ו14 איש שמאיישים אותם.

ניסיתם פעם לישון בכפיות עם ההודי הקרוב לאיזור מגוריכם? היה משעשע. אפילו ערב חביב.

אהה! ואג' בריאני. יאללה ביי.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

לגבי הבעות הפנים של המטיילים הישראלים, אני ממש מסכים איתך וזה מה שגם אני נוהג לומר אחרי ביקורים בחו"ל.

גם אני העדפתי לעשן פחות אז שתיתי space tea :-D. נסה ותהנה.

אפרופו תה, לי היה קצת קשה לישון ברכבות בגלל מחלק התה שעבר כל רבע שעה וצעק "צ'אי גראם".

seat leon 1.8 tsi DSG

פורסם

אני שמח לשמוע שאתה מטייל כמטייל :), ואכן לנסוע ברכבת במחלקה הכי נמוכה זו בהחלט חוויה.

ממשיך להמליץ לך לנוע גם בדרכים עוקפות ולעצור סתם כך בכפרים בדרך, אתה תאהב את זה.

תהנה מכל רגע .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

מדהים, אבל את רוב הישראלים אני מזהה לפי הבעת הפנים. הם ממש מרירים.

.

:lol:

תמיד מחפשים 'איפה הקומבינה' ? , 'איפה דפקו אותי' ?

ניסיתם פעם לישון בכפיות עם ההודי הקרוב לאיזור מגוריכם? היה משעשע. אפילו ערב חביב.

.

אני יוצא החוצה לחפש הודי .

:lol:

Gn'f'R

פורסם

בוקר שמשי. ערפל כבד.

חום קיצי. גשמי ברכה.

יוגה וטהרה פנימית. חרא של פרות.

פרפרים וגחליליות. ריקשות מצפצפות.

ההתמדה שבנהר. ההפכפכות של הרוח.

הודו. דיכוטומיה במלוא הדרה.

מה חתימה? תתפשטי!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קסר דווי, אלמורה, אוטרקנד.

התעוררתי בזריחה, כשבזרועותיי ארגנטינאית נפלאה, יצאנו החוצה להכין מסאלה אל מול הרי ההימלאיה הנחשפים. הטענה היא שאפשר לראות מכאן את האוורסט ביום טוב.

לכל הכיוונים, עד האופק, כל שהעין רואה הוא הרים וגבעות ירוקים יותר ופחות. חלקם מנקודים בכפרים צבעוניים, חלקם פראיים וקוראי תיגר. רק חסר פטרודקטיל שידאה מעליהם, והסצנה מושלמת.

רבע שעה הליכה מהדירה (יוקר מחיה? אנחנו משלמים 400 רופי ללילה , שזה בערך 27

ש"ח, על דירה עם מטבח מאובזר, שירותים ומקלחת ומרפסת שמשקיפה להימלאיה) יש בית קפה עם נוף מדהים, אוכל מזעזע ומוזיקה ספרדית נעימה במערכת איכותית להפתיע.

אבל זהו, כמה אפשר??

עכשיו עולה השאלה, מי הבא בתור? דרמסאלה? או רג'אסטאן? או אולי בכלל נפאל?

הודו מפתיעה אותי.

הציפייה שלי הייתה למקום מלא רוחניות, כמו שאני תופס אותה (רוגע, תפילות, שירה, פעמונים, סבלנות וחיוך מתמיד). בפועל, הבאזז ברובה של הודו הוא תמידי, למעט כמה שעות חסד לפני הזריחה, הרוח מסתכמת ב-באבא ששם לך טביעת אצבע אדומה על המצח ומצפה לכסף, הסבלנות ניכרת בין צפצוף לצפצוף, ולרוב החיוך הוא כלי מסחרי.

נמאס לי להזיע קארי.

נמאס לי שהבתים נקיים כמו רחוב ממוצע בחיפה.

נמאס לי להתקלח בדלי.

נמאס לי שאי אפשר לשקוע בהגיגי - קקי כי אתה עומד.

נמאס לי להרתיח מים לבישול.

בא לי שווארמה!

אבל כיף פה, ובהחלט חוויתי.

הלכתי לראות מה כתוב בפרק הבא של הלונלי פלאנט.

מה חתימה? תתפשטי!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

I think it's time for some pictures.

They are from Mumbai, Delhi, Palolem (goa), Hamppi, Rishikesh and Kasar Devi.

Taken with canon 400d,

tamron 17-50 2.8

canon 50 1.8

sigma 70-300 4-5.6

img0982fm.jpg

img1417yz.jpg

img8943a.jpg

img9840d.jpg

img9833f.jpg

img9938g.jpg

picture2144.jpg

picture2054a.jpg

picture21104.jpg

picture21152croped.jpg

picture2952.jpg

picture21338.jpg

picture21564.jpg

picture21352.jpg

picture21406.jpg

picture21238croped.jpg

picture21653.jpg

picture096m.jpg

picture21809.jpg

picture21757.jpg

img0926yu.jpg

img1082pj.jpg

img0195hx.jpg

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

תודה :-)

אני אשמח לקבל ביקורות (נוקבות ככל שיהיו, ובלי להטריח אתכם). אחרי הכל אחת המטרות של הטיול היא ללמוד קצת לצלם.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

שימלה!

על פניו, נשמע כמו עוד כפר הודי, מלא אנשים בכתום, הומלסים ברחובות ומוכטות מעופפות.

בפועל? מסתבר שזו עיירת הנופש של ההיי - סוסייטי של צפון הודו.

האוכלוסייה פה משכילה (פורמלית, לא פורמלית, אל תתחילו!), חלקם אפילו מקשקשים באנגלית בינם לבין עצמם. פעם ראשונה שאני יכול לנהל שיחה ולא לבקש מהם לחזור על כל משפט שלוש פעמים.

הרחובות רצופי חנויות, כולל מותגי בגדים בין לאומיים.

ההגעה לפה, לעומת זאת, הייתה הודית פרקסלנס. שני לוקאל באס, של 12 שעות כל אחד, בכבישים המלחיצים ביותר שיכולים להיות, בעיצומה של סופת ברקים מטורפת. למזלי רק באחד האוטובוסים ישב עלי הודי, ובשני הצלחתי לנמנם.

נפלתי למיטה במלון, ומרוב רעב וצורך בעוגן מערבי שיחזיר אותי להכרה, הזמנתי דומינוס. הארוחה היקרה ביותר שאכלתי בחודש וחצי האלו, והיא עלתה 25 שקלים. איזו הסתכלות שונה על כסף.

יותר מכל, העיר הזו עוטה על עצמה שכבה חיצונית עם יומרה אירופאית. עיר של 150 אלף איש, פרוסה על צלע הר, צבעונית ויפה עם נוף מדהים לסאב-הימלאיין כשיש ראות טובה.

מאוד מתויירת, אבל כמעט ורק תיירות פנים. מעטים הזרים שיש פה.

אסור לירוק ברחובות.

אסור לעשן ברחובות.

אסור לזרוק זבל ברחוב.

אסור להבעיר פחי אשפה.

שום קשר בין המקום הזה להודו. ובאותה נשימה, שום קשר בינו לביני. ממילה יש לי בירושלים, למה לטרוח?

חוויה נחמדת, וסוף סוף מצאתי בית קפה שמזמין להשאר בו אחרי החלק הפרקטי.

השלב הבא? עמק קינור או ספיטי.

שמועה מעניינת שדורשת העמקה -

בחור שישבתי איתו אתמול טוען שקנה עדשה של קנון, 50 מ"מ L 1.2 ב14000 רופי (850 שקל...), וזה למרות שהמחיר הרשמי הוא מחיר לתייר, ודומה למחירים בארץ. אם כן, יש לי סיבה טובה לחזור לדלהי (בנוסף לטיסה לארץ).

טוב, אני מריח את הפיצה בייקון ופטריות שלי מגיעה, אז ביוש.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...