Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קניתי I20 לפני כשבוע וחצי. אני מאמין שאוכל למכור אותה באיזור ה-72K ולקנות את האיביזה הנ"ל.

יתרונות I20: רכב כיפי, חסכוני מאוד (6.5 ליטר למאה ק"מ בלי להתאמץ יותר מידי בתוך ירושלים הפקוקה ומלאת העליות), מרווח, אמין, זול לאחזקה עם אחריות של 3 שנים. גם הצבע ממש יפה (כחול מטאלי).

יתרונות איביזה: תא מטען (זו הסיבה שאני בכלל בודק את הרכב), בקרת שיוט, מערכת היל הולד (למרות שאשתי ואני מסתדרים לא רע בכלל עם האוטו הנוכחי בעליות).

יש עוד טעם לבחון את האיביזה?

יש יתרונות שלא חשבתי עליהם?

פורסם

אתה רציני?!

בקרת שיוט ו-"היל הולד" זו סיבה להחליף רכב?

יש לך חוסר קריטי במקום מטען?

ואתה באמת חושב שחיסכון של 4K ש"ח ייגרמו למישהו להסתכן עם רכב משומש?

[תזכור שהרב משלם בתשלומים ובפריסה מדובר על כמה שקלים בחודש...]

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא, בקרת שיוט והיל הולד - בהחלט לא, אתה היתרונות הצידיים.

היתרון הגדול היה ונשאר תא המטען הענק. אזכיר שוב את שכתבתי - אני מאוד מרוצה מה-I20, אבל תא המטען די קטן (יחסית לאיביזה).

בנוסף, הפנים של האיביזה נראה בעיניי טוב יותר.

אגב - המחיר של ה-I20 (חדשה) על הכביש גבוה יותר. הוספתי כמובן אגרת רישוי, קודנית, מרימי שמשות וחיישני רוורס. אז לקבל רכב שהמושב האחורי שלו עוד בניילונים, בצבע מיוחד (שאני לא מאמין שיש להם במלאי) עם הורדה של 6K מחדש בגלל שהוא שבוע וחצי על הכביש ו-250 ק"מ? נראה לי הגיוני. אל תשכח שיכול להיות שלרכב חדש יש תור המתנה. הרכב הזה ממש נחטף. כשאני באתי לקבל את הרכב בדיוק עוד זוג סגר ועוד זוג לקח אותו מהסוכנות.

עריכה:

לזוג + ילד - תא מטען קריטי, במיוחד בנסיעות ארוכות (הורים, צפון) עם כל המטען העודף.

שוב: אני נוטה שלא להחליף, אלא אם כן יש פרמטר חשוב לטובת האיביזה שלא הכנסתי למשוואה.

פורסם

אין בן אדם אחד שאני מכיר, שהיה קונה רכב בן שבוע וחצי במקום חדש בשביל 6 אלף ש"ח.

רכב שנמכר אחרי שבוע וחצי (אתה שומע את עצמך?! שבוע וחצי על הכביש!) ידליק המון מנורות אדומות אצל אנשים, אנשים ישר יחשדו שיש משהו לא תקין ברכב, ויחקרו אותך בשאלות ו/או ינסו להוריד אותך ממש במחיר.

אני אישית הייתי קונה חדש, ושוב כול מי שאני מכיר היה עושה אותו דבר, כי לקנות רכב יד 2 בן שבוע וחצי בשביל סכום כזה זה פשוט "מעשה לא חכם" (וזה בעדינות), כבר מוסיפים את הסכום הזה בפריסה לתשלומים ומקבלים רכב חדש מהחברה.

עצה אישית - להבא, תשקול ותבדוק עוד רכבים לפני שאני קונה רכב, אם תא המטען כול כך קריטי איך זה שלפני שבוע וחצי הוא לא היה קריטי?

למכור אותו עכשיו לא יהיה קל וגם זה רק לאחר הורדה לדעתי, אלא אם כן במקרה תיפול על קונה שלא רוצה לחכות לחדש, למרות ששוב - הסכום של 6 אלף לא יהרוג אף רוכש רכב חדש.

שומדבר פה לא "קריטי", בטח לא ברמה שזוג צעיר צריך להשליך לפח 6K ש"ח... (גם אם זה ייגמר בזה).

הסתדרתי כזוג עם תינוקת עם קליאו דור שני, כולל נסיעה לאילת עם לול ועגלה.

יכול רק לחזק - אחי הגדול הסתדר עד היום עם טויוטה יאריס קטנטונת עם 2 ילדים, אומנם עכשיו זה כבר הפך לממש לא נוח כי הם כבר יותר גדולים אז הוא מחליף רכב, אבל לזוג וילד 1 אפשרי לחלוטין רכב בגודל כזה

פורסם

שומדבר פה לא "קריטי", בטח לא ברמה שזוג צעיר צריך להשליך לפח 6K ש"ח... (גם אם זה ייגמר בזה).

הסתדרתי כזוג עם תינוקת עם קליאו דור שני, כולל נסיעה לאילת עם לול ועגלה.

פורסם

רק לפני כמה ימים סיאט יצאו במבצע על ה-flow ב-74K.

שבוע וחצי על הכביש והרבה נורות אדומות? בחייך! אילו בעיות כבר יש? במחשב רכב מאופס על התדקו האחרון ומראה 6.5 ליטר ל-200 ק"מ. איזו בעיות יכולות להיות? נסיעה רגועה וחסכונית, יש לרכב אחריות... אנשים פרנואידים שלא רוצים - שלא יקנו. יש מספיק אנשים שמכורת חודשית שווה להם שבוע וחצי על הכביש.

אין בן אדם אחד שאני מכיר, שהיה קונה רכב בן שבוע וחצי במקום חדש בשביל 6 אלף ש"ח.

רכב שנמכר אחרי שבוע וחצי (אתה שומע את עצמך?! שבוע וחצי על הכביש!) ידליק המון מנורות אדומות אצל אנשים, אנשים ישר יחשדו שיש משהו לא תקין ברכב, ויחקרו אותך בשאלות ו/או ינסו להוריד אותך ממש במחיר.

אני אישית הייתי קונה חדש, ושוב כול מי שאני מכיר היה עושה אותו דבר, כי לקנות רכב יד 2 בן שבוע וחצי בשביל סכום כזה זה פשוט "מעשה לא חכם" (וזה בעדינות), כבר מוסיפים את הסכום הזה בפריסה לתשלומים ומקבלים רכב חדש מהחברה.

עצה אישית - להבא, תשקול ותבדוק עוד רכבים לפני שאני קונה רכב, אם תא המטען כול כך קריטי איך זה שלפני שבוע וחצי הוא לא היה קריטי?

למכור אותו עכשיו לא יהיה קל וגם זה רק לאחר הורדה לדעתי, אלא אם כן במקרה תיפול על קונה שלא רוצה לחכות לחדש, למרות ששוב - הסכום של 6 אלף לא יהרוג אף רוכש רכב חדש.

פורסם
רק לפני כמה ימים סיאט יצאו במבצע על ה-flow ב-74K.

שבוע וחצי על הכביש והרבה נורות אדומות? בחייך! אילו בעיות כבר יש? במחשב רכב מאופס על התדקו האחרון ומראה 6.5 ליטר ל-200 ק"מ. איזו בעיות יכולות להיות? נסיעה רגועה וחסכונית, יש לרכב אחריות... אנשים פרנואידים שלא רוצים - שלא יקנו. יש מספיק אנשים שמכורת חודשית שווה להם שבוע וחצי על הכביש.

אני אשאל אותך שאלה - אתה מסתכל ביד 2, רואה רכב למכירה, בא לראות את הרכב, קולט שהוא על הכביש שבוע-שבועיים, לא תחשוד ותשאל את המוכר מה הבעיה ולמה הוא מוכר? הרי לפני שבועיים הוא שילם 70-80 אלף ש"ח בידיעה ולא עם אקדח מכוון לרקה, למה פתאום הוא מוכר? אם אתה עונה שאתה לא תחשוב - אז או שלא קנית ומכרת רכב מעולם ולא ראית איך אנשים משקרים כדי שתקנה את הרכב "המדהים" שלהם.

או שאתה משקר לעצמך, ואתה עכשיו בצד של מי שמוכר רכב אז זה בסדר אם תשקר לעצמך פסיכולוגית ש"אין מה לחשוד"

בהצלחה במכירה, אני רק אזכיר לך מה ש - falou רשם לך, מי ש6K כול כך מזיזים לו קונה רכב בתשלומים, ומקבל רכב חדש מהיצרן.

אני את דעתי אמרתי, בשורה הסופית לדעתי אתה עושה טעות, אבל אם במקרה תצליח למכור את הרכב לפני שייגמר המבצע על הסיאט, אז באמת שכול טוב והצלחה.

פורסם

תודה :)

שוב - במחינתי - למכור את הרכב זה לא must - יותר מזה - לא רק בגדר רעיון. לא בטוח בכלל שאעשה זאת בסופו של דבר.

בסך הכל שאלתי האם ישנם עוד יתרונות, אחרים משציינתי, שבעטיים כדאי לעבור לאיביזה.

עריכה:

עד עכשיו ניסיתי לחשוב מה יכול להיות כל כך גרוע ברכב בן שבוע וחצי, עם אחריות מלאה. לא ממש עולה לי. יש הורדה של 5% מהמחירון ללא כל התוספות "על הכביש". הרכב ננהג מעדנות, ועל כך תעיד צריכת הדלק. אה, אין לי עניין במכירת / קניית רכבים קודמים.

בהצלחה במכירה, אני רק אזכיר לך מה ש - falou רשם לך, מי ש6K כול כך מזיזים לו קונה רכב בתשלומים, ומקבל רכב חדש מהיצרן.

אני את דעתי אמרתי, בשורה הסופית לדעתי אתה עושה טעות, אבל אם במקרה תצליח למכור את הרכב לפני שייגמר המבצע על הסיאט, אז באמת שכול טוב והצלחה.

פורסם

לא מבין מה הבעיה - תעלה מודעה ליד 2 - יבואו אנשים עם הסכום שאתה מבקש - תמכור. לא יבואו - תמשיך עם ה-I20.

השאלה היא מה יקרה אם חודש אחרי שתקבל את הסיאט, יתחיל מבצע על רכב אחר שיותר יקרוץ לך - גם אז תחליף?

(גילוי נאות - אני לא הייתי מסתכן בלרכוש רכב בן שבוע וחצי - נראה כמו LEMON).

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אתם הורגים אותי.

אין לי בעיה להעלות את הרכב ליד2 ולחכות לטלפונים.

אנשי הפורום כאן יותר מבינים ולפיכך יותר חשדניים, ולכן לא ממש אכפת לי אם הייתם קונים או לא - למרות שהרכב באמת מצויין ולא עבר שום בעיות whatsoever. לא מאמינים - בעיה שלכם. רוצים לשפוך עוד 6? כנ"ל.

בכל אופן, שאלתי הייתה האם ישנם עוד יתרונות לאיביזה, והאם במקומי את/ה היית עושה את ההחלפה.

שוב - שאלתי לא הייתה האם עצם ההפסד שלי במכירה שווה, או האם מישהו יקנה ממני את הרכב.

תודה בכל אופן למגיבים הנחמדים!

עריכה:

לא חושב שיקרה מצב שאחשוק ברכב אחר - מאחר וההחלפה נובעת מהרצון לקנות רכב חדש עם בגאז' גדול במחיר סביר. ואם יהיה לי עוד דחף - זו בעיה שלי :)

לא מבין מה הבעיה - תעלה מודעה ליד 2 - יבואו אנשים עם הסכום שאתה מבקש - תמכור. לא יבואו - תמשיך עם ה-I20.

השאלה היא מה יקרה אם חודש אחרי שתקבל את הסיאט, יתחיל מבצע על רכב אחר שיותר יקרוץ לך - גם אז תחליף?

(גילוי נאות - אני לא הייתי מסתכן בלרכוש רכב בן שבוע וחצי - נראה כמו LEMON).

פורסם
בכל אופן, שאלתי הייתה האם ישנם עוד יתרונות לאיביזה, והאם במקומי את/ה היית עושה את ההחלפה.

ענינו לך - לא שווה לזרוק אלפים בשביל תא מטען יותר גדול, שאתה לא חייב אותו.

פורסם

בינתיים ענו לי רק נהג שודים ובמבי חביב :),

וגם הם לא יידעו אותי על יתרונות נוספים שאולי קיימים...

גילוי נאות: כנראה שלא אעשה את ההחלפה, למרות שזה ממש קרץ לי בתחילה.

ענינו לך - לא שווה לזרוק אלפים בשביל תא מטען יותר גדול, שאתה לא חייב אותו.
פורסם

לדעתי עצם זה שהקונה שלך יהיה כבר יד שנייה והקונה העתידי שלו יהיה יד שלישית כבר גורם לקונה פוטנציאלי לוותר, להוסיף כסף ולהזמין מהיבואן ואז הוא בעצמו יהיה יד ראשונה....

בכל מקרה גם אני לא הייתי ממליץ להחליף רכב חדש בגלל משהו כל כך שולי שאפשר להתמודד איתו ולוותר על שפיכת כספים וכאבי הראש של מכירה ושוב קנייה.....

פורסם

נזרום איתך...

הרכב כבר זמין לנסיעת מבחן ? - היות ועל הנייר הם דיי זהים (אבזור וכו' פרט לתא מטען) נראה לי שזו הדרך היחידה שתעזור לך להחליט.

יכול להיות שתתאכזב מחווית הנהיגה ותרד לחלוטין מהרעיון...

קח בחשבון שהוצאות האחזקה בסיאט יהיו כנראה גבוהות יותר (ביטוח, חלפים, טיפולים) והאחריות קצרה יותר (שנתיים במקום 3)

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני מכיר את הרכב והוא חביב (היתה לקרוב משפחה איביזה רגילה מ-2011).

אני כבר די ירדתי מהרעיון, בעיקר מכיוון שעלויות בשוטף גבוהות יותר (כמובן שגם השנתיים אחריות נכנסות למשוואה זו).

תודה

נזרום איתך...

הרכב כבר זמין לנסיעת מבחן ? - היות ועל הנייר הם דיי זהים (אבזור וכו' פרט לתא מטען) נראה לי שזו הדרך היחידה שתעזור לך להחליט.

יכול להיות שתתאכזב מחווית הנהיגה ותרד לחלוטין מהרעיון...

קח בחשבון שהוצאות האחזקה בסיאט יהיו כנראה גבוהות יותר (ביטוח, חלפים, טיפולים) והאחריות קצרה יותר (שנתיים במקום 3)

• תוכן חדש...