Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם שנייה בשבועיים האלה שאנחנו מתבשרים על כך שמדענים ישראלים שינו את פני העולם בכך שמצאו תרופה אשר תקל ואף תציל את חייהם של מאות מליוני אנשים ברחבי העולם. כל הכבוד, אני מצדיע לרופאים ולמדענים אשר עושים עבודת קודש.

שאפו.

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/446/133.html?hp=1&cat=351&loc=41

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ישר כוח, באמת. זה מסוג המקצועות שאני רוצה לעסוק בהם, כי זו הזדמנות מעולה גם לעשות משהו שאני נהנה ממנו, וגם לעזור לאנשים בעולם הזה. אבל אז אני אומר לעצמי, בשביל מה? בשביל להרוויח פחות מ50% ממשכורת של מנקה בחברת חשמל? בשביל בקושי לגמור את החודש עם משכורת מסכנה של מדען? לצערי ישראל זה לא המקום לעסוק בדברים האלה.

בכל מקרה, כל הכבוד למדענים שעשו זאת, אני מקווה שלפחות עכשיו יקבלו איזה בונוס נאה מהמדינה, כי מגיע להם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, זה מה שעושה רופא יותר קדוש אפילו מהאפיפיור. הרופא (הישראלי לפחות) לא קם בבוקר ושואל את עצמו איך הוא הולך לעשות בוכטה של כסף היום. הרופא קם בבוקר ושואל את עצמו איך הוא הולך להועיל לחברה וכמה אנשים הוא הולך לרפא. רופא זה אדם שמקדיש את כל חייו על מנת לשפר את האנושות וברוב המקרים בלי להיות מתוגמל על כך בהתאם לעולם.

אתה יודע מה עצוב מאוד בכל הסיפור, עצוב לי שבזמן שישראלים ואפילו אפשר לומר יהודים ממציאים כל מיני המצאות כאלה ואחרות ומשפרות את חייהם של מליוני אנשים בעולם עדיין האנטישמיות כלפינו רק הולכת וגוברת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לפי הכתבה נראה שמדובר בשלבים מוקדמים של הפיתוח, וצריך להמתין לתוצאות הניסויים. גם אם הניסויים יכשלו או לתמשכו זמן רב הרי הידע שנצבר יאפשר פיתוחים נוספים. פיתוח תרופות הוא תהליך ממושך מורכב ויקר וצריך להצטייד בהרבה סבלנות עד שהפיתוחים יגיעו לשימוש נרחב.

ובכל מקרה - צריך לתת כבוד לאותם חוקרים ולרבים אחרים שעוסקים בפיתוח הכלים שימלאו את סקרנותנו וישפרו את חיינו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ניקו, זה מה שעושה רופא יותר קדוש אפילו מהאפיפיור. הרופא (הישראלי לפחות) לא קם בבוקר ושואל את עצמו איך הוא הולך לעשות בוכטה של כסף היום. הרופא קם בבוקר ושואל את עצמו איך הוא הולך להועיל לחברה וכמה אנשים הוא הולך לרפא. רופא זה אדם שמקדיש את כל חייו על מנת לשפר את האנושות וברוב המקרים בלי להיות מתוגמל על כך בהתאם לעולם.

אתה יודע מה עצוב מאוד בכל הסיפור, עצוב לי שבזמן שישראלים ואפילו אפשר לומר יהודים ממציאים כל מיני המצאות כאלה ואחרות ומשפרות את חייהם של מליוני אנשים בעולם עדיין האנטישמיות כלפינו רק הולכת וגוברת.

אני גם ככה. אני רוצה ללמוד משהו שיהיה מעניין עבורי, ויותר מכך אני רוצה לעשות קצת טוב בעולם הזה. בין אם זה כרופא, או בין אם זה במדען שמנסה למצוא תרופות, או מכשירים שיקלו על חולים. חברים שלי אומרים לי שאני תמים/אידיוט. אני מניח שיש אמת בדבריהם, אבל זה אני.

למרות שהרצון שלי לעשות קצת טוב, אני לא יכול שלא לחשוב על כך שאני רוצה להתחתן, אני גם רוצה ילדים. כאשר זה יקרה, אני לא רוצה לגור בוילה עם בריכה או לנהוג בפרארי, אבל אני כן רוצה לדעת שאוכל לצאת עם אשתי לארוחת ערב מדי פעם. אני כן רוצה לקנות לילדים שלי צעצועים חדשים או בגדים. זה משהו שלמדענים קשה מאוד לעשות היום בארץ, ואני מכיר כמה מקרוב. אף אחד לא במקצוע הזה בשביל כסף, וזה מה שגורם לי להתלבטות. ללכת לעשות מה שאני אוהב, במטרה לעשות טוב, ולהרוויח מעט. או ללכת בדרך הקלה, להרביץ איזה תואר בהנדדסת חשמל, וללכת לעבוד באיזה חברת היי-ט', לקבל את ה15K שלי עם הרכב, ושלום על ישראל. ללא ספק הדרך השנייה פשוטה הרבה יותר, ואני חושש שאם אבחר בראשונה, אצטער על זה כל החיים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

ניקו.

בוא נתחיל בדבר הטוב - אתה מצטרף לעוד אנשים בפורום שרואים את עתידם ברפואה, הנדסה או מקצועות אחרים עם תועלת ברורה. לפני מספר שבועות היה כאן שרשור של אחרד מצעירי הפורום (Anarchy) שכבר בגיל 15 מתלבט לגבי המסלול בו ילמד רפואה.

לגבי פרנסה מרפואה - בהחלט יש עתיד כלכלי במקצוע זה, קודם כיון שמדובר במצקוע נדרש, והמחסור ברופאים ילך ויחמיר בשנים הקרובות.

הבעיה בלימודי הרפואה היא שעד שתגיע אל המנוחה ואל הנחלה יעברו עליך 6 שנות לימוד ועוד 5-10 שנו סטאז'+התמחות העשויות להיות שנים קשות מבחינת שעות עבודה ארוכות. במצקועות מסויימים, בעקר בבתי החולים, תמשיך לעשות תורנויות עד גיל מבוגר יחסית - יתכן עד גיל 50 ויותר. אמנם בד|כ התורןם הבכיר חופשי מרבית התורנות ומוזעק רק כאשר יש צרוך בכישוריו המיוחדים או כדי להתגבר על עומס עבודה גדול, אבל בכל זאת אין כמו הבית.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל ברפואה דווקא כן אפשר למצוא משכורות טובות. בטח שלא אמות מרעב. התכוונתי יותר למקצועות הביולוגיה/כימיה (וכל התתי-מקצועות) למיניהם. אלה מקצועות שאני יכול ללמוד, ולהמשיך למחקר. אבל גם במחקר, גם כאשר יש לך תואר שני - זה לא מבטיח שום בטחון כלכלי. לצערי המדינה שאני רוצה לחיות בה, היא פחות מדינת מדעים מדויקים, ויותר מדינת היי-טק, לפחות מבחינת שכר במשק.

אגב, זה לא שמקצועות היי-טק לא חשובים, או ששם אנשים לא עובדים קשה, אדרבה, גם שם אנשים קורעים את התחת, והמשכורות מוצדקות ברוב המקומות. פשוט סתם מבאס אותי, שדווקא מה שאני אוהב, לא "תופס" יותר מדי בארץ.

מזל שיש לי הורים תומכים, תומכים מאוד.

פורסם

ניקו - תעשיה כימית יש בארץ לתפארת. גם הנדסה ביו-רפואית וביוטכנולוגיה ותעשיית תרופות, וכולם עם הרבה מאוד מחקר ופיתוח. עם זאת אין לי מושג מה הביקוש לעובדים בתחומים אולה ומה שכרם.

פורסם

ביקוש יש. שכרם נמוך עד כמעט סביר. לפחות הכמה דוגמאות שאני מכיר. בכל מקרה, תודה על האוזן הקשבת, אני את ההתבכיינות סיימתי :)

• תוכן חדש...