Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי (גם) ברלינגו, שנראה שהגלגלים לוחצים על הצד החיצוני של הצמיג יותר מאשר הצד הפנימי.

האם זה דבר שמיישרים בכיוון פרונט?

השחיקה בחוץ יותר, וגם שנראה כאילו שחסר אוויר כאשר הלחץ תקין, אבל בצד הפנימי לא נראה שחסר אוויר.

זה נראה לי קצת כמו מישהו שעומד על הצד החיצוני של כפות הרגליים, בדרך לנקע.

תודה

פורסם

אם הצמיג נשחק בצורה לא אחידה , אתה צריך לעשות כיוון פרונט.

כדאי לך לעשות בהקדם, אחרת תגמור את הצמיגים.

במידה והצמיגים כבר עכשיו זקוקים להחלפה בגלל השחיקה הלא אחידה, תחליף צמיגים ומיד לאחר מכן כיוון פרונט.

תקפיד על לחץ אויר בהתאם לעומס הרכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הצד החיצוני של הצמיג תמיד נשחק יותר מהצד הפנימי, כי בעת פניה יש עליו עומסים גדולים יותר. אבל זה משהו שמתחילים לראות לאחר כמה עשרות אלפי קילומטרים.

פורסם

עכשיו שוב הסתכלתי, ולא נראה שיש משהו שאפשר לכוון בכיוון פרונט בשביל זה, אז אני מניח שפשוט עוד איזה 10K אסובב את הצמיגים שהבחוץ יהיה בפנים, ככה גם יהיה פחות הצטברות של נזקי שמש. בדקתי וזה לא גלגל עם כיוון גילגול מוגדר.

פורסם

לא יודע עד כמה מומלץ להעביר צמיגים מימין לשמאל.

בדרך כלל מעבירים קדימה-אחורה באותו צד.

לגבי כיוון סיבוב - אם תעביר את הצמיג משמאל לימין באופן שאתה רוצה (כתף פנימית תהפוך לחיצונית) - כיוון הסיבוב לא ישתנה.

אבל בחלק מהצמיגים יש חשיבות לצד חיצוני/פנימי והצד החיצוני מסומן outside.

בכל אופן, אני גם נוהג בברלינגו, אחרי כ 30-40 אלף קילומורים ניתן להבחין בקצת יותר שחיקה בצד החיצוני של הצמיגים הקידמיים.

אם אצלך הצד החיצוני נאכל הרבה יותר מהר - תבדוק כיוון פרונט.

פורסם
עכשיו שוב הסתכלתי, ולא נראה שיש משהו שאפשר לכוון בכיוון פרונט בשביל זה

אתה מומחה לכיוון פרונט?

מספיק סטייה קטנה בכיוון כדי לגרום לאכילת צמיגים לא אחידה.

אתה יכול לצלם סוליות הצמיגים הקדמיים, לרשום כמה קילומטרים הם עבור ולעלות את התמונות לפורום?

לא מומלץ להצליב צמיגים. גם אלה שאין להם חץ כיוון הסיבוב, אחרי כמה אלפי קילומטרים מקבלים את הכיוון בעצמם.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שלום וברכה,

ולדקלאר ענה לך יפה. אם יש שחיקה לא שווה בצמיגים, כנראה שכדאי לעשות כיוון פרונט.

בכיוון גם יגידו לך אם אכן זו בעיה של כיוון או משהו אחר. בנוסף הם יוכלו להגיד לך מה לעשות עם הצמיגים. הצלבות לא עושים בדרך כלל.

בהצלחה

פורסם

ולאד וטייר דיל, שימו לב שלא מדובר כאן על הצלבה.

מה שהבחור רוצה לעשות, זה לפרק את הצמיג מהג'נט ולהעביר אותו לצד השני של הרכב, כך שכיוון הסיבוב ישאר אותו דבר, וכתף חיצונית של הצמיג שכבר "עבדה" תהפוך לפנימית.

מה דעתכם על זה?

פורסם

BUKI

נראה לי שהבחור כן התכוון לשנות את הכיוון, והרעיון לפרק את הצמיגים מהג'נטים ולהחליף הוא שלך.

בדקתי וזה לא גלגל עם כיוון גילגול מוגדר.

כמה תעלה התחכמות הזאת בפנצ'ריה ממוצעת?

הרי כיוון פרונט עולה בסביבות 200 ש"ח.

ואם תחליף, בעיית הפרונט תישאר.

פורסם

הוא כתב:

" אסובב את הצמיגם כך שהבחוץ יהיה בפנים"

אני לא מכיר דרך לעשות את זה, ללא פירוק הצמיג מהג'נט.

בהצלבה רגילה (יחד עם הג'נט) ה"בחוץ" ישאר בחוץ...

פורסם

צודק.

עכשיו נראה את כל התמונה ותוצאה סופית.

צמיגים קדמיים נשחקו בצד החיצוני בגלל כיוון פרונט לא תקין.

1. אם הם נשחקו קצת:

א. אפשר לשלם 200 ש"ח על כיוון פרונט ולהמשיך לנסוע.

ב. אפשר לעשות את הקומבינה של פירוק מהג'נט + הצלבה. ללא כיוון פרונט גם זוג שני (שעכשיו על הסרן האחורי ואחרי ההצלבה יעבור קדימה) במהרה יישחק בצד החיצוני בגלל אותו כיוון פרונט לקוי. על הרכב יהיו 4 צמיגים שחוקים.

2.אם הצמיגים נשחקו עד לצורך בהחלפתם

א. אפשר להחליף זוג קדמיים ולעשות כיוון פרונט .

ב. להעביר צמיגים בלויים אחורנית (אחרי הקומבינה) ולהתחיל לשחוק את הזוג השני, תוך כדי נסיעה עם צמיגים אחוריים לא תקינים.

אני לא רואה שום תועלת בהפיכת צמיגים על ג'נטים.

כמובן, אם יש רישום OUTSIDE על הצמיגים (לא קיבלנו את הדגם של הצמיגים), לא מחליפים פנים\חוץ בשום מקרה.

פורסם

הכל נכון, אבל אני שאלתי שאלה עקרונית:

גם כשכיוון פרונט תקין, עדיין הצד החיצוני נשחק קצת יותר מהר.

האם לדעתכם כדאי לאחר כמה עשרות אלפי קילומטרים לבצע החלפה בין ימין לשמאל באופן שתארתי, בהנחה והצמיגים הם ללא outside/inside?

פורסם

אני לא רואה במה זה עדיף על רוטציה בין קדמי לאחורי באותו צד. הצמיגים על הסרן האחורי בקושי נשחקים.

ג'מפי שלי דוגמה טובה של רכב מסחרי יחסית כבד, עם צמיגים רגילים.

גם כאשר כיוון פרונט תקין, צמיגים קדמיים נשחקים יחסית מהר, תוך כדי שחיקה קצת יותר גדולה בצד החיצוני. אבל זה רק מקדימה.

צמיגים אחוריים נשחקים בצורה שווה, ליתר דיוק, הם בקושי נשחקים (למעשה מתייבשים לפני כן).

תנסה לבוא לפנצ'ריה ותבקש לפרק את כל הצמיגים מהג'נטים בשביל רוטציה כזאת,

תראה מה יגידו לך וכמה כסף יבקשו.

פורסם

לגבי שחיקה - אצלי בדיוק אותו דבר. האחוריים לא נשחקים כמעט בכלל.

בהעברה קדימה - אחורה הצד החיצוני השחוק נשאר חיצוני.

בהעברה לצד שני עם פירוק - הצד הפנימי ה"טרי" הופך לחיצוני ומתחיל לעבוד.

אני מסכים שברכב רגיל היתרון הוא לא מי יודע מה גדול.

עלות פירוק והרכבת צמיג אחד + איזון - סדר גודל של 30-40 שקל.

זה שהנ"ל לא מקובל ובפנצ'ריה יגידו "משוגע" - לא בהכרח אומר שזה לא טוב.

ניסיון רלוונטי לי אישית אין ולכן אני שואל.

פורסם

דעתי האישית בעניין.

אף אחד מאיתנו לא המציא את הגלגל

אני מאימין שיש סיבה טובה שבגללה הליך זה

אינו הליך רגיל שהרי אם היה פשוט כל כך היו חושבים על זה לפניך

לפי דעתי אין להתחכם בנושא של צמיגים כיוון שחשיבותם גדולה כמו חשיבות של ברקסים לצורך העניין

בענייני בטיחות לא מקצרים הליכים.

ושוב רק דעתי האישית.

• תוכן חדש...