Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיוף קילומטראז'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7972 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי ולא מצאתי,

איך אני יכול לדעת אם ברכב מסויים הקילומטראז' שהשעון מראה הוא אמיתי או לא ?

הרי ידוע שיש אנשים שלפני מכירת הרכב דואגים "להעלים" מספר ק"מ מהשעון כדי שהרכב יהיה יותר אטרקטיבי.

איך בודקים ? מה עושים ?

תודה מראש.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

למעשה אין מה לעשות....בגלל זה צריך לחכות והשתדל לקנות מאדם שמכירים וניתן לסמוך עליו, אני אישית מכיר כמה אנשים שאכלו אותה חזק בניהם אחד מיסכן שקנה מיצובישי כריזמה עם 90 אלף שבפועל עשתה 290 אלף, העניין התגלה כשבמיקרה החלו כל מיני בעיות ובמיוחד בעיות בחשמל רכב ,שהביאו את האוטו לגמרי במקרה לאותו חשמלאי שטיפל בו לפני שנמכר....פשוט מדהים!!!

פורסם
חיפשתי ולא מצאתי,

איך אני יכול לדעת אם ברכב מסויים הקילומטראז' שהשעון מראה הוא אמיתי או לא ?

הרי ידוע שיש אנשים שלפני מכירת הרכב דואגים "להעלים" מספר ק"מ מהשעון כדי שהרכב יהיה יותר אטרקטיבי.

איך בודקים ? מה עושים ?

תודה מראש.

הולכים למוסך מורשה יבואן ובודקים מה הראה מד המרחק בביקור האחרון.

לעיתים (קרובות מדי) מתגלים ממצאים מאד מעניינים...

אך בעקרון אין לרכוש רכב ממישהו שאתה לא חש אמון מלא כלפיו...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סלח לי, רכב שעשה 290K לא נראה כמו רכב שעשה 90K!!!

לא משנה כמה "עצי ריח" ישימו בו!!!

הדוושות משופשפות, ידית ההילוכים, הדש, ידיות של הדלתות ועוד...

זה חוץ מהמיכלולים המכאניים!!!

אני לא אומר לאותו אחד "מגיע לו" אבל דחיל ראבק, צא מהנאיביות שלך, אל תסתמך על אף אחד מלבדך...

חוץ מזה, אם הרכב נראה ומרגיש כמו 90K, מכאנית מרגיש כמו 90K, אז סבבה.... אין טעם להתבעס...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

תתפלא...שטיפת מנוע טובה, ריפודים,שטיחים,כיסוי הגה....ככה הוא אכל אותה, ד"א בבדיקה לא עלו על זה....תתפלא ויש המון כמוהו.

פורסם
תתפלא...שטיפת מנוע טובה, ריפודים,שטיחים,כיסוי הגה....ככה הוא אכל אותה, ד"א בבדיקה לא עלו על זה....תתפלא ויש המון כמוהו.

כל הדברים האלה זה שטויות יחסית זה קוסמטיקה.

עם יש חשד שזייפו את הקילומטראז' אז מחפשים סימנים על האוטו שאי אפשר לשנות או להוריד או להסוות כמו למשל כל מיני סימנים בצבע או חלודה נכון שאפשר לצבוע את האוטו ולסגור עניין אבל עם יש אוטו שנראה כמו חדש ונוסע כמו ענתיקה אז זה כבר מוזר.

דבר שני שאפשר לבדוק זה שילדה ומנוע ומתלים וחיבורים והרשימה ארוכה ואני בטוח שעם לחפש טוב אז בסוף חייבים לעלות על משהו שלא נראה טוב כי כמו שמישהו אמר פה כבר אוטו שעבר 290K בחיים לא יהיה או יתנהג או יראה כמו אוטו שעבר 90K.

אולי יש פה ושם מקרים בודדים שאנשים שמתעסקים עם זה וממש עשו עבודה טובה.

בטח זה שאתה מכיר נפל על אחד כזה ופה היה החוסר מזל שלו.

פורסם

האוטו עבר בדיקה ולא גילו כלום!!!

בלאי של בולמים, מערכת פליטה וכל הכסת"ח שמסביב, הוריד לו 3000 מהמחירון וסגרו עניין.

פורסם
כל הדברים האלה זה שטויות יחסית זה קוסמטיקה.

עם יש חשד שזייפו את הקילומטראז' אז מחפשים סימנים על האוטו שאי אפשר לשנות או להוריד או להסוות כמו למשל כל מיני סימנים בצבע או חלודה נכון שאפשר לצבוע את האוטו ולסגור עניין אבל עם יש אוטו שנראה כמו חדש ונוסע כמו ענתיקה אז זה כבר מוזר.

דבר שני שאפשר לבדוק זה שילדה ומנוע ומתלים וחיבורים והרשימה ארוכה ואני בטוח שעם לחפש טוב אז בסוף חייבים לעלות על משהו שלא נראה טוב כי כמו שמישהו אמר פה כבר אוטו שעבר 290K בחיים לא יהיה או יתנהג או יראה כמו אוטו שעבר 90K.

אולי יש פה ושם מקרים בודדים שאנשים שמתעסקים עם זה וממש עשו עבודה טובה.

בטח זה שאתה מכיר נפל על אחד כזה ופה היה החוסר מזל שלו.

ממש לא נכון,

אוטו שעשה 290,000Km בדרכים בין עירוניות עם בעלים ששמרו עליו מכל משמר יכול להראות טוב יותר מרכב "זונה" שעבר בסה"כ 90,000 ק"מ של נסיעה עירונית וכל המשפוחה נוהגת עליו (במיוחד נוני, הנהגת החדשה במשפחה שרגש בנהיגה ממנה והלאה ונראה לה הגיוני שבשביל להאיץ צריך לסחוט את הדוושה עד תום ואז לבלום עם הבלמים).

הרכב הקודם שלי (גולף TDI) עברה את ה210,000 ק"מ

כשהכנסתי אותה למוסך יועץ השירות קרא לחבר שלו לראות את הפלא...

אוטו בן 7 נקי לחלוטין במצב מעולה גם יחסית לרכבים יותר צעירים ממנו.

פורסם
ממש לא נכון,

אוטו שעשה 290,000Km בדרכים בין עירוניות עם בעלים ששמרו עליו מכל משמר יכול להראות טוב יותר מרכב "זונה" שעבר בסה"כ 90,000 ק"מ של נסיעה עירונית וכל המשפוחה נוהגת עליו (במיוחד נוני, הנהגת החדשה במשפחה שרגש בנהיגה ממנה והלאה ונראה לה הגיוני שבשביל להאיץ צריך לסחוט את הדוושה עד תום ואז לבלום עם הבלמים).

הרכב הקודם שלי (גולף TDI) עברה את ה210,000 ק"מ

כשהכנסתי אותה למוסך יועץ השירות קרא לחבר שלו לראות את הפלא...

אוטו בן 7 נקי לחלוטין במצב מעולה גם יחסית לרכבים יותר צעירים ממנו.

צודק

אבל בעלים ששומרים על האוטו שלהם מכל משמר לא מזייפים בדרך כלל ק"מ והם גם לא צריכים.

הרי מי שמזייף לא עושה את זה כי משעמם לו הוא עושה את זה בשביל לעשות כסף על האוטו.

הבעיה שלפני זה הוא מנפח לה את הק"מ כי הוא יודע שאחרי זה שהוא ימכור אותה כבר יהיה רשום מה שהוא רוצה שזה מספר נמוך בהרבה ממה שיש.

פורסם

חבר'ה, לרכבים בעלי קילומטרא'ז אלקטרוני יש בעיה גדולה יותר לזייף מאשר קילומטראז' מכאני?

או שגם לזה הנוכלים כבר מצאו פיתרון?

מעונין לקנות סיויק או קורולה שנים 1996-1999:idea:

פורסם
חבר'ה, לרכבים בעלי קילומטרא'ז אלקטרוני יש בעיה גדולה יותר לזייף מאשר קילומטראז' מכאני?

או שגם לזה הנוכלים כבר מצאו פיתרון?

כן, הנוכלים מצאו לזה פתרון...:x

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
צודק

אבל בעלים ששומרים על האוטו שלהם מכל משמר לא מזייפים בדרך כלל ק"מ והם גם לא צריכים.

הרי מי שמזייף לא עושה את זה כי משעמם לו הוא עושה את זה בשביל לעשות כסף על האוטו.

הבעיה שלפני זה הוא מנפח לה את הק"מ כי הוא יודע שאחרי זה שהוא ימכור אותה כבר יהיה רשום מה שהוא רוצה שזה מספר נמוך בהרבה ממה שיש.

בעלים ששמרו על הרכב אולי לא יזייפו, אבל אחרי שהוא נמכר, והרבה פעמים זה לסוחרים או מאעכרים למיניהם, כי מי יקנה רכב עם 290K ק"מ או 200K, יש לסוחר אינטרס ברור לזייף את הק"מ. כי אז יש לו רכב שנראה שמור

ועם מעט ק"מ.

בארץ רמת תחזוק ושמירת הרכבים היא נמוכה מאוד, כך שלא כ"כ קשה להציג רכב שעבר המון ק"מ

ולהגיד שהוא נסע הרבה פחות.

פורסם
הולכים למוסך מורשה יבואן ובודקים מה הראה מד המרחק בביקור האחרון.

לעיתים (קרובות מדי) מתגלים ממצאים מאד מעניינים...

אך בעקרון אין לרכוש רכב ממישהו שאתה לא חש אמון מלא כלפיו...

בעיקרון אפשר לעשות את זה

אבל מה קורה אם בעל הרכב לא הוריד קילומטרים אלא פשוט עצר את השעון....

בקיצור אין דרך מיוחדת לעלות על זה...

פורסם

אני זוכר ששמעתי פעם שכדי לזייף קילומטרץ' צריך להתעסק עם חוטים שבד"כ מלאים באבק. כדי לשחק בקילומטראז' צריך לנקות אותם קצת וככה אפשר לגלות אם נגעו בהם או לא

אבל אני לא בטוח בקשר לזה

אגב, אם כבר מדברים על משחק בקילומטראז'- אתמול שמעתי משהו מאוד מעניין. לפני איזה חודשיים אבא שלי החזיר את המגאן- שהייתה ליסינג מאויס. הייתה עוד מגאן שהתקבלה והוחזרה ביחד עם המגאן הזאת, שעשתה 250 אלף.

שלשום אבא שלי קיבל טלפון מחבר שרצה לקנות את המגאן השנייה. האיש מאוד הופתע לשמוע שהמגאן הזאת עשתה 250 אלף ולא....90 אלף כמו שהקילומטראז' הראה.

תחשבו 100 פעם לפני שאתם קונים מאויס :)

פורסם

אגב, אם כבר מדברים על משחק בקילומטראז'- אתמול שמעתי משהו מאוד מעניין. לפני איזה חודשיים אבא שלי החזיר את המגאן- שהייתה ליסינג מאויס. הייתה עוד מגאן שהתקבלה והוחזרה ביחד עם המגאן הזאת, שעשתה 250 אלף.

שלשום אבא שלי קיבל טלפון מחבר שרצה לקנות את המגאן השנייה. האיש מאוד הופתע לשמוע שהמגאן הזאת עשתה 250 אלף ולא....90 אלף כמו שהקילומטראז' הראה.

תחשבו 100 פעם לפני שאתם קונים מאויס :)

אל תרוץ ותוציא שם רע...אוויס מוכרים מכוניות עם קילומטרז' כזה לסוחרים בלבד ובזול, סביר שהאדם שהתעניין ראה את האוטו אצל סוחר - לא שווה לאוויס להתלכלך על קטנות.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

• תוכן חדש...