Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מסכים איתך.

יש תחומים בהם כדאי לגשת לבעל מקצוע מומחה ולא מוסך מורשה.

אני חושב שמוסכים מורשים מקבלים יותר מדי קרדיט. נכון שיש להם את כל הגישה למאגרים טכניים של היצרן והדרכות מטעמו, אבל בשורה התחתונה זה המכונאי \ חשמלאי \ דיאגנוזיסט \ מנהל מוסך \ מנהל עבודה שעושה את כל ההבדל ורמת המקצועיות אשר הוא מפגין או דורש מעובדיו.

אני חותם לך שמכון הזרקות מקצועי מפרק ביום יותר מצערות מאשר מוסך מורשה מפרק במשך חודש. אני מבטיח לך שהעובד במוסך הזרקות מנוסה הרבה יותר ממוסך מורשה בפרוצדורה ובדגשים שיש לשים אליהם לב. אם זה לא מספיק, במוסך מורשה אתה לא יודע מי מתעסק לך ברכב וכאן יש לך המלצה על בעל מקצוע אומן בתחומו ומקצוען מהמעלה הראשונה 5 דקות מהבית.

אני מציע לך בחום לאמץ את זווית הראייה הזו בכל הקשור לאחזקה הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני יודע שבד"כ מה שאתה אומר זה נכון אבל במקרה הזה למוסך הזה יש מכונאי רכב אחד ויחיד שעושה את העבודות האלו והוא היחידי שמורשה לפרק אצלם מצערות, תושבות מנוע.

הוא גם המוסכניק היחידי שעושה לי את הטיפולים הגדולים ברכב במשך כמה שנים - הבן אדם תותח ואני מכיר אותו כבר עשר שנים ומבקש שרק הוא יטפל לי ברכב.

אז במקרה הזה - אני עם לב שלם על להפיל את האחריות על המוסך שאני מטפל בו ברכב ולא לגשת למוסך חיצוני למרות המקצועיות הרבה שהופגנה מולי בטלפון -> זה רכב עם בעיית נגישות לחלפים ולכן הסיכוי שלי להתקע במוסך מורשה - קטן יותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לפי דעתי כדאי לך לגשת למוסך מורשה טויוטה בשביל השקט הנפשי.

יש להם חלקים מקוריים במקרה ותיצטרך והכי חשוב יש אבא ואמא.

ואני מאמין שהם לא ירמו אותך וחוץ מזה הם מכירים אותך ואת הרכב.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

זה מוסך שמכיר אותנו כבר איזה 15 שנים אני מתאר לעצמי - אותי ואת אבא שלי

אז היחס הוא אישי מאוד - ארבע קורולות ואוונסיס אחת שטופלו רק אצלם - גם ברכב ליסינג שלי ביקשתי מהחברה לטפל אצלם.

הרכב נוסע כמו חדש ומרגיש כמו חדש ואני מקווה שאחרי הניקוי הזה זה כבר יהיה 100 אחוז ולא 98 אחוז.

אני אדווח אחרי שזה יקרה אבל זה יקח כמה שבועות עד שאני אתפנה לכך.

אחזור אליכם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון

הרכב עבר היום ניקוי ייסודי של בית המצערת ומד החמצן ע"י פירוק בית המצערת.

לא היה צורך כלל וכלל להחליף אטם כלשהוא.

הניקוי בוצע כאשר בית המצערת מפורק, מוברש וגם עבר טבילה (לדעתי) במסיר שומנים כלשהוא.

על הדרך גם הוחלפה נעל מצבר מינוס ופילטר אוויר.

התוצאות

-------

התופעה בוטלה כמעט לחלוטין. רק ברגע העצירה של הרכב, הרכב רועד לחלקיקי שניה ואז מתייצב וגם הרעידה הזו איננה משהו לא סביר.

מקודם הרעידות היו מורגשות יותר והרבה יותר ארוכות עד התייצבות הסל"ד ועכשיו מדובר בשבריר שניה עד אולי שניה ואז הרכב עומד יציב ולא רועד יותר.

נבדק עם ובלי מזגן.

הרמה הטכנית של המכונאי היתה נהדרת, לאחר ההרכבה חזרה הרכב הועלה על הליפט ונבדק שאין כל נזילות (בית המצערת מחומם\מקורר ע"י נוזל הקירור של המנוע) ויצאתי משם סה"כ מאוד מרוצה.

הרכב הולך להיות בחזקתי לפחות כשנתיים נוספות ולא פחות מכך וברצוני להנות ממנו (ממנה בעצם 8) )

זו באמת עבודה שניתן גם לעשות בעצמכם, אבל טעות אחת קטנה, חלק אחד שהלך לאיבוד (כמו קליפס של צינור למשל) ואתם נשארים עם רכב מושבת - העדפתי לשלם על כך ואני לא מתחרט.

לגבי מצערת אלקטרונית, לפי מה שהבנתי משיחה עם המכונאי - זה לא רק חלק שחסכו בו כבל גז ומנוע צעדים אלא גם משתמשים בבית המצערת למערכת בקרת היציבות וכנראה גם דרדור לאחור - אני מתאר לעצמי שגם אפשר להשתמש בזה לבקרת שיוט.

שתהיה שבת שלום וחג פסח שמח וכשר (למי ששומר)

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...