Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, Gosser1860 כתב:

יגידו מה שיגידו, אבל תן לי 10% מהיכולת הפוליטית של ביבי בתור יכולת לתכנת/לפתח ואני שם את לינוס + דניס ריצ'י + סטרוסטרופ בכיס הקטן :)

זה בדיוק העניין, אם יש לך את היכולות שלו אתה לא צריך לדעת לתכנת או לפתח. פשוט לזהות טמבלים שימושיים ולהפעיל אותם ולשבת לשתות שמפניה וורודה באיזה מלון על חשבונם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7463

• פינדר

6173

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5066

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, farkash7 כתב:

לא נמאס לך מסימטריה? באמת זה כבר מעייף. 
תכיר יחס חדש, אנטי סימטרי, יותר מתאים.

אנשים מתעייפים מסימטריה כשמראים להם את זה בתגובה, כשהם מראים את הסימטריה זה טוב.

ויש לי עקביות - אני שונא את שני הצדדים, לא מנסה להגן על צד אחד. שניהם רעים.

לפני 9 שעות, פינדר כתב:

תחלקו עוד נשק. זה מגביר את הבטחון.

IMG_8567.jpeg

לא הבנתי איך מטמטום של אנשים בודדים אתה יוצא נגד נשקים באופן כללי.

בכל מקרה:

אביו של לוחם מג"ב שנורה למוות: "לא פליטת כדור"; אביו של היורה: "משפט שדה" (ynet.co.il)

חשד: לוחם מג"ב נהרג מפליטת כדור במהלך אימון - וואלה! חדשות (walla.co.il)

תקרית חריגה: פלט כדור בתחנת משטרה מלאה באנשים (kan.org.il)

נהרג כתוצאה מפליטת כדור על ידי חייל צה"ל: סיכום ממצאי התחקיר בעניין מותו של לוחם המעברים רב"ט ברוך כברתה ז״ל | את"צ (www.idf.il)

וזה בחיפוש מהיר. 

אתה שוב יוצא נגד עקרון חלוקת הנשקים, שזה דבר טוב, ולא נגד רמת ההכשרה, הסברה ואכיפה, שהיא ברצפה. כשתוקפים את הדבר הלא נכון מאבדים את התומכים.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 13 שעות, יבגניפ כתב:

מה "שחרר"? זה העתיד שלי בדיוק כמו זה העתיד שלך. 

גם מה זה  רלוונטי מה יש ומה אין מבחינת המוסלמים, כשאנחנו דנים באידיאולוגיה שדוגלת בגזענות דתית יהודית

אמרה מישהי בטלויזיה משהו פשוט "הם הוכיחו שאי אפשר להיות שכנים שלהם"

אני חושב שאתה מגזים עם ההגדרות שלך על האידיאולוגיה הגזענית דתית. גם מבחינת ההיקף וגם מבחינת העומק

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, עדי-אל כתב:

אני חושב שאתה מגזים עם ההגדרות שלך על האידיאולוגיה הגזענית דתית. גם מבחינת ההיקף וגם מבחינת העומק

למשיחיים יש 16 מנדטים בכנסת הנוכחית מאיחוד המפלגות הרשמי שלהם, ויש עוד כמה כוכבים בליכוד ומפלגות ימין אחרות, שמייצגים בדיוק את אותה האידיאולוגיה. סמוטריץ' הוא שר האוצר. וציטוטים שלהם הוכלים לשמש עכשיו את דרום אפריקה ואולי מדינות אחרות, כדי להוכיח שישראל מבצעת רצח עם בעזה. לפני המלחמה הם היו בחזית המהפכה המשפטית, וכל הפגנות הכח של הממשלה בשנה האחרונה היו בעיקר מבוססות על אוטובוסים של נערי גבעות, שבאו להפגין פעם בירושלים ופעם בתל אביב. לא. אני לא מגזים.

המשפט הראשון שלך לא רלוונטי. אני אשים בצד את כל הויכוחים על "מה היה אם". המשיחיות היהודית נעה בקו מקביל ומופרד לחלוטין מהקיצוניות הערבית. הן בלתי תלויות. דתיים לא הלכו לגור בקדומים וצומת תפוח כי "הבטחון" או כי "אי אפשר להיות שכנים של הערבים". למעשה, גם די ההפך. עד היום לא מעטים מקרב המתנחלים משקרים על יחסי שכנות נפלאים עם הערבים, ועדיין חיים את הסיפור על "כמו פעם", כשערבים רק רצו לשטוף להם את המכונית בעשירית מחיר, או רק למכור להם מסאבחה בשוק בעיר הקרובה. ורק לפני שבוע, מתנחלים ביקשו להכניס פועלים מיו"ש להתנחלויות, בזמן שזה נאסר בישראל.

הטיקט הבטחוני צץ ומופיע בכל פעם מחדש, כי זה הדבר היחידי שהמתנחלים עוד יכולים למכור לרוב הישראלי השפוי. ואין דבר שמפחיד את המשיחיים יותר מזה שבאמת יצוץ בן גוריון פלסטיני. כי באופן מאוד מאוד ברור ומובהק, רוב הישראלים לא יהיו בעד א"י השלמה אם יחשבו שיש סיכוי לשלום. ואני מפנה שוב לעמית סגל, שאומר דברים לא רחוקים מזה בצורה די גלויה כבר שנים.

ומילא כל זה היה בחינם. אבל זה לא. התנחלויות זה כסף, תשומת לב של הצבא, קונספציות מדיניות שנבנות סביב זה. וכמובן דהירה לכיוון אפרטהיד ברור מהים לנהר, ששום "הסברה" לא תוכל להכחיש. אז בוא. גם אם אין באופק בן גוריון פלסטיני, וצהל צריך להשאר בעזה ל-30 שנה (מקווה שלא) - זה לא מצדיק בית אזרחי אחד בשטח.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 7
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 13 שעות, יובל .מ. כתב:

לא סביר שמחוקקים חוק יסוד ברוב של 64, לא סביר שפוסלים חוק יסוד בתוצאה 8-7.

יימח שמם של כל השופטים וכל הממשלה הזאת שגורמים לנו להתעסק בחרא הזה בזמן מלחמה.

ממליץ לך לקרא את הכל ולא רק את הכותרות. 12 מתוך 15 קבעו כי בסמכותו של בג"ץ לבטל חוק יסוד.

לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

פעם היו אומרים את זה גם על המצרים. גם גרמנים לא היו שכנים משהו והיום יש לנו האיחוד האירופי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

התקלה פה זה ש16 מנדטים מחליטים בנושאים בוערים בשביל כל השאר. השיטה לא מתאימה.

סיכוי לשלום נראה רחוק מתמיד ואפילו לא נראה בכלל. אבל, לא צריך ארץ ישראל השלמה והתנחלויות בשביל לשמור על הביטחון, פשוט צריך צבא. יש לך כבר צבא. תעביר את כל תקציבי ההתיישבות לצבא, סגור משרדים מיותרים, תייעל את הצבא, תגדיל את התקנים ותתגמל את החיילים, תשקיע בפיתוח של נשק ותחמושת שתימכור אח"כ לכל העולם.

לפני 12 דקות, mikyl כתב:

פעם היו אומרים את זה גם על המצרים. גם גרמנים לא היו שכנים משהו והיום יש לנו האיחוד האירופי

ההבדל הוא שהמצרים זו אומה עם מדינה ומורשת ומה לא. המהות שלהם כעם לא תלויה בנו. הפלסטינים זה משהו מיוחד. כל המהות שלהם זה לחיות פה במקומנו, לא איתנו. מי שמדבר שם על 2 מדינות נחשב בוגד ולא רק תחת שלטון החמאס אלא גם ברשות. חוץ מזה, 70% מהפלסטינים בשטחי הרשות תומכים ב... חמאס.

אם מישהו אומר לך מה הוא רוצה, כדאי לך להקשיב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 25 דקות, mikyl כתב:

ממליץ לך לקרא את הכל ולא רק את הכותרות. 12 מתוך 15 קבעו כי בסמכותו של בג"ץ לבטל חוק יסוד.

12 שופטים קבעו שהם יכולים לבטל חוק יסוד, אבל לא 12 קבעו שהם יכולים לבטל את החוק הזה.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

למשיחיים יש 16 מנדטים בכנסת הנוכחית מאיחוד המפלגות הרשמי שלהם, ויש עוד כמה כוכבים בליכוד ומפלגות ימין אחרות, שמייצגים בדיוק את אותה האידיאולוגיה. סמוטריץ' הוא שר האוצר. וציטוטים שלהם הוכלים לשמש עכשיו את דרום אפריקה ואולי מדינות אחרות, כדי להוכיח שישראל מבצעת רצח עם בעזה. לפני המלחמה הם היו בחזית המהפכה המשפטית, וכל הפגנות הכח של הממשלה בשנה האחרונה היו בעיקר מבוססות על אוטובוסים של נערי גבעות, שבאו להפגין פעם בירושלים ופעם בתל אביב. לא. אני לא מגזים.

המשפט הראשון שלך לא רלוונטי. אני אשים בצד את כל הויכוחים על "מה היה אם". המשיחיות היהודית נעה בקו מקביל ומופרד לחלוטין מהקיצוניות הערבית. הן בלתי תלויות. דתיים לא הלכו לגור בקדומים וצומת תפוח כי "הבטחון" או כי "אי אפשר להיות שכנים של הערבים". למעשה, גם די ההפך. עד היום לא מעטים מקרב המתנחלים משקרים על יחסי שכנות נפלאים עם הערבים, ועדיין חיים את הסיפור על "כמו פעם", כשערבים רק רצו לשטוף להם את המכונית בעשירית מחיר, או רק למכור להם מסאבחה בשוק בעיר הקרובה. ורק לפני שבוע, מתנחלים ביקשו להכניס פועלים מיו"ש להתנחלויות, בזמן שזה נאסר בישראל.

הטיקט הבטחוני צץ ומופיע בכל פעם מחדש, כי זה הדבר היחידי שהמתנחלים עוד יכולים למכור לרוב הישראלי השפוי. ואין דבר שמפחיד את המשיחיים יותר מזה שבאמת יצוץ בן גוריון פלסטיני. כי באופן מאוד מאוד ברור ומובהק, רוב הישראלים לא יהיו בעד א"י השלמה אם יחשבו שיש סיכוי לשלום. ואני מפנה שוב לעמית סגל, שאומר דברים לא רחוקים מזה בצורה די גלויה כבר שנים.

ומילא כל זה היה בחינם. אבל זה לא. התנחלויות זה כסף, תשומת לב של הצבא, קונספציות מדיניות שנבנות סביב זה. וכמובן דהירה לכיוון אפרטהיד ברור מהים לנהר, ששום "הסברה" לא תוכל להכחיש. אז בוא. גם אם אין באופק בן גוריון פלסטיני, וצהל צריך להשאר בעזה ל-30 שנה (מקווה שלא) - זה לא מצדיק בית אזרחי אחד בשטח.

קודם כל אתה לא צריך להגיד "אם"

ב 48 על מגילת העצמאות חתמו גם אנשים שלא אהבו את תוכנית החלוקה גם בלי א"י השלמה. 

אתה מציב את גבולות "המשיחיות" בגבולות 67 (או בערך) כאילו יותר מזה זה משיחי ופחות מזה זה רציונל. 

פורסם (נערך)
לפני 34 דקות, יובל .מ. כתב:

12 שופטים קבעו שהם יכולים לבטל חוק יסוד, אבל לא 12 קבעו שהם יכולים לבטל את החוק הזה.

חלק מהשופטים שהצביעו נגד אמרו שהם פשוט ירוקנו את החוק הזה מתוכן בפסיקות שלהם ומה אז? יבטלו עוד עילות אחרות?
נראה לי שרוב השופטים ה"שמאלנים" בניגוד לממשלת הימין החליטו שהם לא מוכנים לסבול "טפטופים" ולחסל את ההפיכה הזו גם אם  היא ממש "קטנה".
רוצה טפטופים? בשביל זה יש לך שופטים שמרנים/מפלגות ימין מלא מלא. ראינו לאן זה הוביל אותנו בעזה, ואתה מוזמן לנחש לאן זה היה מוביל אותנו מבחינת חוקה ומשפט.

לפני 4 שעות, יובל .מ. כתב:

אנשים מתעייפים מסימטריה כשמראים להם את זה בתגובה, כשהם מראים את הסימטריה זה טוב.

ויש לי עקביות - אני שונא את שני הצדדים, לא מנסה להגן על צד אחד. שניהם רעים.

לא הייתי מגדיר את זה כעקביות. הייתי מגדיר את מה שיש לך כמשבר זהות.
אם אתה לא מצליח לשים את עצמך במחנה מסויים ועוד דווקא עכשיו, כאשר ההבדלים בין המחנות זועקים לשמיים (בניגוד לשנים עברו בהן ההבדל בין ימין לשמאל היה כלום ושום דבר), אז יש לך בעיה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני כשעה, SlowRide כתב:

ההבדל הוא שהמצרים זו אומה עם מדינה ומורשת ומה לא. המהות שלהם כעם לא תלויה בנו. הפלסטינים זה משהו מיוחד. כל המהות שלהם זה לחיות פה במקומנו, לא איתנו. מי שמדבר שם על 2 מדינות נחשב בוגד ולא רק תחת שלטון החמאס אלא גם ברשות.

ההבדל הוא ששם היה סאדאת שבסוף שילם בחייו. אם במקומו היה איזה אסד אז אולי הינו במצב כמו עם סוריה. גם במצריים מי שדיבר על שלום עם ישראל לפני זה היה נחשב בוגד. את וועידת חרטום אתה זוכר? שלושת הלאווים?

לפני כשעה, SlowRide כתב:

חוץ מזה, 70% מהפלסטינים בשטחי הרשות תומכים ב... חמאס.

אני מניח שגם יותר גרמנים תמכו בהיטלר.

לפני 44 דקות, יובל .מ. כתב:

כל הגעוואלד שעולה מביביסטן הוא ששופטים העזו לפסול חוק יסוד ברוב של 8-7. גם אתה כתבת "לא סביר שפוסלים חוק יסוד בתוצאה 8-7". אז כמו שכדי לחוקק חוק יסוד לא צריך איזה שהוא רוב מיוחס ככה גם כדי לבטלו. וטוב שעשו את זה.

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם
לפני 6 דקות, mikyl כתב:

כל הגעוואלד שעולה מביביסטן הוא ששופטים העזו לפסול חוק יסוד ברוב של 8-7. גם אתה כתבת "לא סביר שפוסלים חוק יסוד בתוצאה 8-7". אז כמו שכדי לחוקק חוק יסוד לא צריך איזה שהוא רוב מיוחס ככה גם כדי לבטלו. וטוב שעשו את זה

+ מי שבכלל נתן משקל כלשהו להיותו של חוק - חוק יסוד היה מראש בג"ץ. מבחינת הרשות המחוקקת אין שום הבדל בין חוק יסוד לחוק רגיל והם גם לא מוכנים לייצר הבדל כי זה יפגע ביכולת שלהם לשנות חוקי יסוד בהינף יד (כמו ששינו את חוק יסוד הממשלה מהיום למחר כדי לייצר ממשלת חילופים). 

אז אם מקור סמכותו של חוק יסוד הוא בג"ץ זה רק טבעי שתהיה לו יכולת לפסול אותו. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, mikyl כתב:

ההבדל הוא ששם היה סאדאת שבסוף שילם בחייו. אם במקומו היה איזה אסד אז אולי הינו במצב כמו עם סוריה. גם במצריים מי שדיבר על שלום עם ישראל לפני זה היה נחשב בוגד. את וועידת חרטום אתה זוכר? שלושת הלאווים?

זה שונה לחלוטין. למצרים היתה מדינה.

לפני 11 דקות, mikyl כתב:

אני מניח שגם יותר גרמנים תמכו בהיטלר.

שוב, מצב שונה לחלוטין.

גרמניה הוחרבה. התמיכה בהיטלר בגרמניה נעלמה. 

עזה בתהליכי החרבה, אבל התמיכה ב"היטלר" שלהם נשארת איתנה בגדה המערבית.

הם אומרים לך מה הם רוצים ולא מתביישים בזה. 

לא בושה לומר שאנחנו רוצים שלום איתם. אבל להאמין שרובם רוצים שלום איתנו אחרי שהם אומרים לך מפורשות שלא, זה כבר סוג של טימטום.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

גרמניה הוחרבה. התמיכה בהיטלר בגרמניה נעלמה. 

עזה בתהליכי החרבה, אבל התמיכה ב"היטלר" שלהם נשארת איתנה בגדה המערבית.

להערכתי עזה היום נראית הרבה יותר גרוע מגרמניה ב-45. בעיה היא אחרת. אין לנו יכולת/כלים/תמיכה בין לאומית כדי לעשות מה שבעלי ברית עשו בגרמניה/יפן אחרי המלחמה.

לפני שעה, SlowRide כתב:

לא בושה לומר שאנחנו רוצים שלום איתם. אבל להאמין שרובם רוצים שלום איתנו אחרי שהם אומרים לך מפורשות שלא, זה כבר סוג של טימטום.

אף פעם לא אמרתי שהיום רובם רוצים שלום איתנו.

פורסם
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

לא מדוייק. הם קבעו שהם יכולים לבטל את החוק הזה, חלקם אפילו אמר שהוא לא ראוי אבל מתוכם 4 אמרו שיתמודדו איתו בדרכים אחרות שהן לא ביטול מכל מיני מניעים שאף אחד מהם הוא לא שהם לא יכולים לבטל אותו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, mikyl כתב:

אף פעם לא אמרתי שהיום רובם רוצים שלום איתנו.

בלי רצון שלהם זה בחיים לא יקרה. לא משנה מי יהיה שליט שם, חמאס או הרשות.

לפני 11 דקות, mikyl כתב:

אין לנו יכולת/כלים/תמיכה בין לאומית כדי לעשות מה שבעלי ברית עשו בגרמניה/יפן אחרי המלחמה

באמת אין לנו יכולת להפוך אותם משבטים ג'יהאדיסטים לחברה מתקדמת. זה גם לא התפקיד שלנו.

אנחנו נכשלנו בלהגן על הגבולות והאזרחים שלנו. אנחנו צריכים לדאוג לעצמנו, ושהם ידאגו לעצמם או לא.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...