Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

עם כל השמחה על החיסול, אני מבין שמוותרים רשמית על החטופים?

לא. פשוט צריך להבין שלחמאס בשלב זה אין שום אינטרס לשחרר חטופים. זה הכלי היחיד שנותר לו לטובת ההישרדות שלו והוא ינצל אותו עד תום. מבחינת חמאס היעד היחיד כרגע הוא הפסקת המלחמה ולא שום דבר אחר. גם אם תאמר עכשיו בוא, אנחנו מפסיקים, קח מה שתרצה רק שחרר את כולם, אתה חושב שזו תהיה עסקה של יום אחד? הוא ימשוך את זה אפילו לשנים מבחינתו כי הוא יודע שמדינת ישראל הכריזה גזר דין מוות על הארגון, היא כבר לא חוששת משום דבר שבא מעזה ולכן מבחינתו, כדי להשיג תעודת ביטוח לעצמו, הוא ימשוך את תהליך השחרור לזמן רב, לפחות עד שיתארגן על עצמו מחדש. 

• אהבתי 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 15 שעות, איציק נ. כתב:

ליצור הסדר עם מי בדיוק ???

אתה מאמין לאום ?

אתה מאמין לצלב האדום ?

את מי תשים שם ???

בינתיים אתה הוא זה שמדבר בסיסמאות. כנס לפרקטיקה.

אם הייתי מדבר בססמאות ההודעות שלי היה שליש מהאורך שלהן. יודע מה כן ססמאות?

"ביחד ננצח" (את מי? את מה? איך?)

"למוטט את חמאס" (אה כן? איך בדיוק? ומה תעשו עם הואקום?)

"להגן על כוחותינו בכל מחיר" (איפה עובר הגבול?)

וכו' וכו' וכו'. 

אני לא מאמין לאו"ם, אני מאמין לצלב האדום קצת. אבל רק קצת. 

את מי אני אשים שם? כמו שכתבתי קודם, חזור 25-26 עמודים אחורה. נתתי שם הצעה די מפורטת של מה יעבוד לדעתי. בקצרה- כוח רב לאומי, חומה של טריליונתלפים מטר בינינו לבין עזה מ 3 כיוונים+שטח חיץ+תותחים אוטומטיים שקורעים לגזרים את כל מה שמתקרב לשטח החיץ, השתתפות של ישראל בשיקום, הפקדת המפתחות בידי הכוח הרב-לאומי שיהיה אחראי תוך, נגיד, 7 שנים לשקם את עזה ולחזק את הרש"פ/גוף אחר שיבחר, וסלאמת.

וכל זה תוך כדי שאנחנו מבהירים מראש מה התגובה לכל הפרעת סדר שגולשת לשטח שלנו תהיה.

הפואנטה שלי היא שבשום מצב אסור שאנחנו נהיה אלו ש "אחראים" לרצועה. אנחנו טוענים שאין כיבוש והתשובה שלנו לזה תהיה כיבוש? שיגעון.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 דקות, פינדר כתב:

המדינה הפקירה את האזרחים והחיילים שלה. מבוגרים שנחטפו מהבית. חיילות שנחטפו בפיג׳מה ואף אחד לא רוצה לדמיין מה הן עוברות שם.

איך יראה הציבור הישראלי כשהכל יגמר, החמאס יושמד לכאורה ונגלה שהחטופים היו בחיים לאורך כל המלחמה ולא השכלנו להחזיר אותם?

המדינה מנהלת מלחמה בחמאס כבר 3 חודשים, איך זה הגיוני שהיא מפקירה את החיילים והאזרחים?! על מה נלחמים אם לא על זה? היו יכולים מזמן לעצור את הכל תמורת "שקט" מזוייף כמו שהיה פה במשך 15 שנה. אתה חושב שהיתה עכשיו דרך ריאלית להחזיר אותם ובחרו להתעלם ממנה ולחסל את ההוא? על סמך מה בדיוק?

אתה צודק בזה שעד 7.10 המדינה הפקירה את תושבי העוטף וגם את כלל הציבור אם חושבים על זה, הרקטות הגיעו כמעט לכל מקום. עכשיו מנסים לתקן את הטעות הקשה הזאת.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 16 דקות, Pika007 כתב:

אם הייתי מדבר בססמאות ההודעות שלי היה שליש מהאורך שלהן. יודע מה כן ססמאות?

"ביחד ננצח" (את מי? את מה? איך?)

"למוטט את חמאס" (אה כן? איך בדיוק? ומה תעשו עם הואקום?)

"להגן על כוחותינו בכל מחיר" (איפה עובר הגבול?)

וכו' וכו' וכו'. 

אני לא מאמין לאו"ם, אני מאמין לצלב האדום קצת. אבל רק קצת. 

את מי אני אשים שם? כמו שכתבתי קודם, חזור 25-26 עמודים אחורה. נתתי שם הצעה די מפורטת של מה יעבוד לדעתי. בקצרה- כוח רב לאומי, חומה של טריליונתלפים מטר בינינו לבין עזה מ 3 כיוונים+שטח חיץ+תותחים אוטומטיים שקורעים לגזרים את כל מה שמתקרב לשטח החיץ, השתתפות של ישראל בשיקום, הפקדת המפתחות בידי הכוח הרב-לאומי שיהיה אחראי תוך, נגיד, 7 שנים לשקם את עזה ולחזק את הרש"פ/גוף אחר שיבחר, וסלאמת.

וכל זה תוך כדי שאנחנו מבהירים מראש מה התגובה לכל הפרעת סדר שגולשת לשטח שלנו תהיה.

הפואנטה שלי היא שבשום מצב אסור שאנחנו נהיה אלו ש "אחראים" לרצועה. אנחנו טוענים שאין כיבוש והתשובה שלנו לזה תהיה כיבוש? שיגעון.

ביחד ננצח - כלל אוכלוסיית ישראל את ארגון הטרור הנאצי חמאס.

למוטט את חמאס - פגיעה משמעותית במחבלי הארגון, מוסדות השלטון, מתקני הארגון ומנהיגיו, ברמה שלא תאפשר לו להמשיך להוות איום. זה לא מתייחס לואקום.

להגן על כוחותינו בכל מחיר - אין גבול, כל מחיר זה כל מחיר. מכניסים כוחות רגלית כי אפשר להגיע למנהרות מהאוויר, אבל כל כוח רגלי צריך לקבל את המעטפת הכי טובה שיש. אם מחבל מסתתר בבניין עם 30 תינוקות ויורה על כוחותינו מפגיזים את הבניין והמוות של התינוקות על אחריותו.

פורסם
לפני 30 דקות, יובל .מ. כתב:

אופציה נוספת זה שאתה מנסה לזרוע תחושת תסכול בקרב הקוראים, לפורר את הלכידות הישראלית ולסייע לאויב מבחינה מוראלית כדי להשיג את המטרה שלך, סטייל שוברים שתיקה.

גם קיימת האופציה שאתה בוט איראני שמנסה לפורר את החברה הישראלית בזה שאתה כל הזמן דוחף לסימטריה מוגזמת, קורא לאזרחים בוגדים ותומך בחלוקת נשקים כדי שתהיה מלחמת אזרחים.

אבל אני לא מעלה את האופציה הזו, כי אני מניח שכל מי שכותב פה, כולל אתה, רוצה בטובת המדינה, גם אם אני לא מסכים עם הדרך שלו להגיע לשם, או אפילו על מה זה בדיוק ״טובת המדינה״.

אני חושב שבלי ההנחה הבסיסית הזו, אפשר לסגור את הדיון פה.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

אתה חושב שהיתה עכשיו דרך ריאלית להחזיר אותם ובחרו להתעלם ממנה ולחסל את ההוא? על סמך מה בדיוק?

אני לא יודע אם היתה דרך כזו. אני יודע שאם היא היתה קיימת, הסיכוי לממש אותה עכשיו פחת.

אשמח להתבדות בנושא הזה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
Just now, פינדר כתב:

גם קיימת האופציה שאתה בוט איראני שמנסה לפורר את החברה הישראלית בזה שאתה כל הזמן דוחף לסימטריה מוגזמת, קורא לאזרחים בוגדים ותומך בחלוקת נשקים כדי שתהיה מלחמת אזרחים.

אבל אני לא מעלה את האופציה הזו, כי אני מניח שכל מי שכותב פה, כולל אתה, רוצה בטובת המדינה, גם אם אני לא מסכים עם הדרך שלו להגיע לשם, או אפילו על מה זה בדיוק ״טובת המדינה״.

אני חושב שבלי ההנחה הבסיסית הזו, אפשר לסגור את הדיון פה.

סימטריה, מעצם היותה סימטריה לא יכולה להיות מוגזמת, רק שיוויונית.

בוגדים מבחינתי זה רק אנשים שמבצעים פעולות נגד אזרחי המדינה וכוחות הביטחון, מפגין בקפלן שקורא ביבי לכלא הוא לא בוגד, מי שמניף דגל אשף או חמאס בזמן מלחמה כן, מי שקורא לשפוט את לוחמי צהל בהאג כן. 

התמיכה שלי בחלוקת נשקים הייתה לאזרחים שומרי חוק שיגנו על אזרחים שומרי חוק אחרים, ואף פעם לא קראתי למלחמת אזרחים. אם כבר מי שדוחף לזה הוא אתה.

גם כשאתה מנסה להגזים נגדי אתה טועה, מה יהיה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, פינדר כתב:

אני לא יודע אם היתה דרך כזו. אני יודע שאם היא היתה קיימת, הסיכוי לממש אותה עכשיו פחת.

אשמח להתבדות בנושא הזה

על זה אמרתי, צורת חשיבה שלילית.

ואני יכול לומר שכנראה עד עכשיו כל הדרישות שלהם היו מוגזמות והחיסול הנוכחי יוריד אותם לקרקע עם דרישות שישראל יכולה לעמוד בהן. 

הנקודה היא שנינו לא יודעים כלום מהחיים שלנו, אבל אני לא מספיד את החטופים כי מה התועלת בזה?

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 1

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

גם לויתור עליהם יש מחיר והשפעה על היכולת לחיות פה אח״כ.

לא מוותרים עליהם. פשוט לא מוכנים לשלם את כל מה שהחוטפים דורשים. אני יודע שזה מבאס אותך שישראל החליטה שאכן יש גבול למחיר, אבל זה מה יש…

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

אחד הדברים שלאורך השנים ליכדו את העם הישראלי, היה האתוס שהמדינה תמיד דואגת לחיילים ולאזרחים שנחטפו או נפלו בשבי. לא משאירים אף אחד מאחור.

לישראל אין הרבה מנופי לחץ על חמאס. אם מורידים את האפשרות של מצור (כי סיבות), חיסול בכירים זה פחות או יותר מה שנשאר. בניגוד למדינות הלאום הערביות שהסכימו לחילופי שבויים (אזרחים וחיילים), ארגוני טרור לא "מתרגשים" ממחבלים שנפלו בשבי. הדרישות של חמאס הן על גבול האבסורד, לא משהו שישראל יכולה בכלל להתחיל עליו דיון, מעבר לכך שישראל שמה לעצמה מטרה לחסל את הארגון עד כמה שניתן. 

אני חושב שהאתוס הזה עדיין רלוונטי, אבל המציאות מול אויב שמטרתו להטיל מורא וטרור (ועל פי המחוסל האחרון לקרוע את החברה מבפנים) יותר מורכבת.

לפני כשעה, Pika007 כתב:

חומה של טריליונתלפים מטר בינינו לבין עזה מ 3 כיוונים+שטח חיץ+תותחים אוטומטיים שקורעים לגזרים את כל מה שמתקרב לשטח החיץ

אני לא מומחה צבאי, על פניו חומה זה נחמד אבל מה שיותר חשוב זה לא רק "הבהרה" מה יקרה "אם", אלא אכיפה עקבית וסיזיפית.

לפני כשעה, Pika007 כתב:

וסלאמת.

ההנחה שיש לעניין הזה "סוף" היא מעט ילדותית או נאיבית. אני חושב שסוף מהסוג הזה יתרחש רק אחרי מלחמה משמעותית הרבה יותר או חינוך מחדש של האוכלוסיה וניסיון של הפלסטינים לקחת אחריות על עצמם בעוד דור או שניים.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 45 דקות, פינדר כתב:

image.png.1ef7f0bd1dfbbac7f703ce8a3dbd8195.png

הבנתי את הנקודה, פשוט טעית. בגלל זה רשמתי, גם כשאתה מגזים אתה טועה.

מתחילת הלחימה חיפשת שוב ושוב איך אתה יכול להראות שצה"ל עובד לפי הוראות מנוער הגבעות או לחילופין איך מדינת ישראל מוותרת על המלחמה מול חמאס והצלת החטופים ועוברת למלחמה על המנדטים והישרדות ביבי. אומנם ביבי עושה קצת פוליטיקה אבל בוא, זה לא העיקר.

לעומת זאת אני לא כתבתי שום דבר ממה שאתה רשמת..

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, יובל .מ. כתב:

פשוט טעית.

אני לא טעיתי, כי פשוט סיפקתי פרשנות אפשרית למה שאתה כותב.

----

הנה בחור חביב שקיבל נשק ברשיון לפני חודש.

רצה לחסל מחבלים אבל הם לא באו, אז במקום זה הוא תקף מינית בחורה, באיומי אקדח.

מעניין באיזה תבחינים הוא עמד.

image.thumb.png.05401d85262582ef41f9f227e6e99f54.png

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ביבי זה הבוס הראשי שצריך לנצח אחרי חמאס וחיזבלה.

• תוכן חדש...