Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 59 דקות, עדי-אל כתב:

אני אתנסח בעדינות: אתה כותב דברים לא חכמים 

אני אתנסח ביותר עדינות, הוא צודק בכל מילה.

• אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני שעה, עדי-אל כתב:

אני אתנסח בעדינות: אתה כותב דברים לא חכמים 

אף פעם לא תפסתי מעצמי חכם גדול.

לא צריך להיות חכם במיוחד כדי לראות שהמלחמה הזו הוכיחה שבמשך שנים ישראל הזניחה את כל מה שקשור לאיומים מעזה. בשום מצב לא אמור להיות אפשרי לפרוץ ככה את הגבול בלי הפרעה, לאנוס לרצוח ולקחת בשבי אזרחים מהבתים שלהם. להגיד אני לא מוכן להציל את מי שעדיין בחיים תמורת שחרור מחבלים כי זה יביא לאסון הבא זה בעצם להודות בכך שאתה לא מתכוון או אפילו מסוגל למנוע אסונות כאלה. כאילו אם גלעד שליט היה ממשיך להרקב בעזה וסינואר היה נשאר בכלא הישראלי, הגבול עם עזה היה מאובטח ושמור טוב טוב, לא היו להם רקטות ומנהרות ולא היה יוצא מהתרבות החולה הזו איזה מנוול אחר שיוביל מתקפה נגד ישראל.

אנשים מדברים לך פה על טרנספרים וחינוך מחדש, שזה אחלה אם זה באמת אפשרי, אהל זה כמו לדבר על טכנולוגיה מיוחדת לשליטה במזג האויר כשכל מה שצריך לעשות זה לתחזק את האיטום בגג.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שכל העסקאות האלו מעלות את המוטיבציה של ארגוני הטרור לחטיפות נוספות.

תניח בצד את בן גביר וסמוטריץ מה לדעתך היו אומרים על עסקה כזאת יצחק נבון שהיה הנשיא החמישי של מדינת ישראל יובל דיסקין ראש השב"כ לשעבר או משה ארנס?

גם הם לדעתך צמאי דם?

פורסם

אין ספק שהאבידות של הצרפתים במלחמת העולם השנייה נבעו מהשיחרור של היטלר במסגרת עסקה מהכלא בפריז, ולא חלילה כי החליטו לפייס את הרודן במקום לתת מענה תקיף לשאיפות ההתעצמות שלו.

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 4 דקות, עדי-אל כתב:

גם לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שכל העסקאות האלו מעלות את המוטיבציה של ארגוני הטרור לחטיפות נוספות.

תניח בצד את בן גביר וסמוטריץ מה לדעתך היו אומרים על עסקה כזאת יצחק נבון שהיה הנשיא החמישי של מדינת ישראל יובל דיסקין ראש השב"כ לשעבר או משה ארנס?

גם הם לדעתך צמאי דם?

תאר לך שמשטרת ישראל היתה קוראת לציבור לא לרכוש יותר רכבי מאזדה חדשים כי הם מאד מבוקשים ויש מוטיבציה גבוהה אצל הגנבים לקחת אותם.

לא צריך להיות חכם גדול כדי להבין שמדובר בתבוסתנות וכניעה לעבריינים.

מדובר פה על בני אדם, לא על רכוש שאפשר לבטח או להחליף. האחריות של המדינה להגן עליהם. אם היא נכשלה בזה והם נחטפו לעזה, האחריות עדיין עליה להציל אותם. להגיד שלהציל אותם בעסקאות תמורת מחבלים זה מעלה את המוטיבציה של המחבלים לחטוף עוד, זה להודות שהמדינה רואה במחבלים גזירת גורל, מעדיפה לא להתעסק עם המחבלים ולהוריד להם את הידיים והרגליים אלא רק להוריד להם את המוטיבציה. ראינו איך זה עבד שניסו להוריד להם את המוטיבציה לתקוף אותנו עם מזוודות של כסף.

• אהבתי 5

פורסם
לפני 29 דקות, עדי-אל כתב:

גם הם לדעתך צמאי דם?

מה גורם לך לחשוב שקודם לא היתה מוטיבציה?
אנטבה, סבנה, מינכן, וקסמן, שליט, סספורטס, סעדון ורבים אחרים לא גרמו לך להבין שהמוטיבציה תמיד קיימת?

לא יודע לגבי נבוד אבל דיסקין וארנס במקרה הטוב היו מתפטרים שעה אחרי החטיפה ובמקרה הפחות טוב תוקעים לעצמם כדור בראש תוך פחות משנה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 54 דקות, עדי-אל כתב:

התנגדתי לעסקת שליט ולדעתי המחיר היה מופרז. אבל זה היה נח לנתניהו להסיט את דעת הקהל מהמחאה החברתית.

אבל לתלות את ה7.10 בעסקת שליט זו אחיזת עיניים.

בשום מסמך של עסקת שליט לא נכתב שישראל מתחייבת להפוך את חמאס לנכס (כדי שלא תיכנס הרשות) ולא נכתב שחייבים לתת לקטארים להזרים לשם מליוני דולרים בלי פיקוח.

עסקת שליט גם לא הביאה את ההפיכה המשפטית והמחאות שבאו בעקבותיה והיא לא קבעה שהצבא צריך להוריד כוננות ולהסתמך על גדוד וחצי וגדר חכמה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 41 דקות, פינדר כתב:

התנגדתי לעסקת שליט ולדעתי המחיר היה מופרז. אבל זה היה נח לנתניהו להסיט את דעת הקהל מהמחאה החברתית.

אבל לתלות את ה7.10 בעסקת שליט זו אחיזת עיניים.

בשום מסמך של עסקת שליט לא נכתב שישראל מתחייבת להפוך את חמאס לנכס (כדי שלא תיכנס הרשות) ולא נכתב שחייבים לתת לקטארים להזרים לשם מליוני דולרים בלי פיקוח.

עסקת שליט גם לא הביאה את ההפיכה המשפטית והמחאות שבאו בעקבותיה והיא לא קבעה שהצבא צריך להוריד כוננות ולהסתמך על גדוד וחצי וגדר חכמה.

השאלה היא לא מי אשם או איזה טעויות עשינו.

השאלה היא מה צריך לעשות עכשיו.

נגיד שהממשלה נופלת עכשיו, יש בחירות, כל ה 120 מתחלפים, כל ראשי מערכת הביטחון הולכים הבית מה היה צריך לעשות 

לפני כשעה, פריג'י כתב:

אין ספק שהאבידות של הצרפתים במלחמת העולם השנייה נבעו מהשיחרור של היטלר במסגרת עסקה מהכלא בפריז, ולא חלילה כי החליטו לפייס את הרודן במקום לתת מענה תקיף לשאיפות ההתעצמות שלו.

לפייס את הרודן=שחרור מחבלים מסאבי=כניעה לארגוני טרור (פתח, חמאס וכו')

לפני כשעה, Night Driver כתב:

מה גורם לך לחשוב שקודם לא היתה מוטיבציה?
אנטבה, סבנה, מינכן, וקסמן, שליט, סספורטס, סעדון ורבים אחרים לא גרמו לך להבין שהמוטיבציה תמיד קיימת?

פיגועי טרור תמיד היו 

לא סתם כל שאר החטיפות חוץ משליט נגמרו די מהר הם ידעו שאין להם סיכוי לקבל משהו 

ב 7 באוקטובר היתה מטרה מיוחדת בלקחת בני ערובה ולא כבונוס 

לפני כשעה, Night Driver כתב:

לא יודע לגבי נבוד אבל דיסקין וארנס במקרה הטוב היו מתפטרים שעה אחרי החטיפה ובמקרה הפחות טוב תוקעים לעצמם כדור בראש תוך פחות משנה.

אם הם לא היו בתפקיד בזמן החטיפה גם הם היו מתפטרים?

השאלה היא לא מי אשם השאלה היא מה צריך לעשות עכשיו 

אם אתה רוצה לדעת מה הם היו אומרים תסתכל מה הם אמרו על עסקת ג׳יבריל

פורסם
לפני 7 דקות, עדי-אל כתב:

נגיד שהממשלה נופלת עכשיו, יש בחירות, כל ה 120 מתחלפים, כל ראשי מערכת הביטחון הולכים הבית מה היה צריך לעשות 

אני אומר דבר כזה: ה-120 שיש עכשיו, אין בהם אחד שהיה לפני 50 שנה במחדל יום כיפור. 

לפני שנה וקצת היה את מחדל 7 באוקטובר. 

אף אחד לא יכול להבטיח, חד משמעית, שלא יהיה מחדל X בעוד אי-אילו שנים. שוב. גם אם כולם יתחלפו, גם אם יוסקו מסקנות, שאחרי זה יתרופפו (כי זה טיבעם של אירועים ובני אדם) וכך הלאה. 

מתוך נקודת הראייה הזו, כל הליכה לקראת ארגון טרור נתפסת ככדאית עבור ארגון הטרור להמשיך במה שהוא עשה. עובדה שזה עובד לו. המשוואה נותרה קבועה לאורך כל ההיסטוריה של המדינה.

יש רק דבר אחד שיכול לשבור את המשוואה הזו: המחיר שארגון הטרור צריך לשלם במידה והוא יעשה משהו.

המחיר צריך להיות לא פחות מהשמדה מוחלטת עד הטרוריסט האחרון. לא עסקאות, לא מו"מ, ולא כלום. 

כבר כתבתי פה שאם אני הייתי נחטף אני הייתי מצפה מהצבא להתגלגל על החמאס על גופתי החיה או המתה, כדי שזה לא יוכל לקרות שוב. 

זה הדבר היחיד שבאמת יכול להוריד את המוטיבציה של ארגוני הטרור מלהמשיך לשחק באש. הם עדיין ירצו, כן? אבל לא במחיר הזה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מה?

תתחיל בהיסטוריה של חטיפות - מטוס אלעל, רוזנווסר, שמונת הנחלאים ועוד, ותראה שהמחיר ששילמה ישראל הלך ועלה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, ברווז כתב:

המחיר צריך להיות לא פחות מהשמדה מוחלטת עד הטרוריסט האחרון. לא עסקאות, לא מו"מ, ולא כלום

עד הטרוריסט האחרון זה אומר את כל אוכלוסיית עזה, שזה לא ריאלי אלא אם טראמפ איכשהו יעשה להם רילוקיישן לקיבינימט.

את הארגונים האלה צריך לפרק לפני שהם עושים מעשה ולא לתת להם הזדמנויות כי מי שמנסה בסוף מצליח. בטח לא להתייחס אליהם כמשהו לגיטימי שאפשר לקיים איתו מגעים ולהעביר להם כסף. 

פורסם
לפני 17 דקות, עדי-אל כתב:

פיגועי טרור תמיד היו 

לא סתם כל שאר החטיפות חוץ משליט נגמרו די מהר הם ידעו שאין להם סיכוי לקבל משהו 

ב 7 באוקטובר היתה מטרה מיוחדת בלקחת בני ערובה ולא כבונוס 

אם הם לא היו בתפקיד בזמן החטיפה גם הם היו מתפטרים?

השאלה היא לא מי אשם השאלה היא מה צריך לעשות עכשיו 

אם אתה רוצה לדעת מה הם היו אומרים תסתכל מה הם אמרו על עסקת ג׳יבריל

כל החטיפות עד שליט  הסתיימו במות החטופים או בשחרור בפעולה צבאית כפי שאתה רוצה ועדיין הן לא הפסיקו אז מה בדיוק נגמר.

וכשאתה לא בתפקיד ולא אתה נושא בתוצאות קל מאוד לתת עצות. מספיק לראות את פיתמר לפני המינוי ואחריו.

לפני 6 דקות, sperial כתב:

שמונת הנחלאים

על החטיפים לא דיברתי כי הם היו חיילים בתוך לבנון.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 27 דקות, Night Driver כתב:

כל החטיפות עד שליט  הסתיימו במות החטופים או בשחרור בפעולה צבאית כפי שאתה רוצה ועדיין הן לא הפסיקו 

כי עדיין נשארו טרוריסטים חיים בעזה.

לפני 31 דקות, SlowRide כתב:

עד הטרוריסט האחרון זה אומר את כל אוכלוסיית עזה

אם כל האוכלוסייה הכללית משוייכת לארגון טרור, אז כן. כל מי שמשוייך לארגון טרור, צריך להיות מחוסל. טרור = מוות.

עד שיגמרו הפעילים או עד שיגמר הרצון של האוכלוסייה להצטרף לארגונים והארגונים ייכחדו.

אבל זה צריך להיות משהו מנוהל. מהממשלה הנוכחית אני לא מצפה לכלום. גם אם הם היו רוצים לחסל את הטרור לחלוטין לאור ההזדמנות ההיסטורית שנקרתה לדרכם, הם לא היו מצליחים לעשות את זה- בין היתר, בדיוק בגלל מי ומה שהם. 

אני אנסה להתנסח בזהירות, ולסייג שזו דעתי האישית בלבד- והניחוש הטוב ביותר שלי כרגע:

לו הממשלה הנוכחית הייתה שונה, אנשי מרכז או אפילו שמאל, דעת הקהל העולמית הייתה שונה; ממשלות העולם היו מסתכלות עלינו אחרת; הלגיטימציה שלנו לפעול הייתה שונה לחלוטין; ואפילו לא נגעתי בנושא הפנימי של ניהול המשבר.

אבל, כשהשרים הבכירים הם בחלקם עבריינים מורשעים, חלקם היו בכלא, נחשבים בעיני העולם כימנים קיצוניים, והשד יודע מה עוד- זה גורר אמוציות וביקורת, ובכלל כאשר הראש נמצא בתוך משפט פלילי. גם מבית, לדעתי, היו קמות ביקורות עד אין קץ לגבי הממשלה הנוכחית לו הייתה מנסה לבער באמת בתמים וברצינות את נגע הטרור בעזה ולו רק בגלל מי שהם. ואולי הם לא מנסים באמת ובתמים לבער את נגע הטרור בגלל שהם מעריכים שינסו למנוע מהם (ואז הם יאבדו נקודות בבייס, מסכנים). 

הבעייה שלי עם כל זה היא פשוטה: הממשלה לא מנסה באמת ובתמים לבער את נגע הטרור. לא לגבי כל מה שכתבתי למעלה, שהעובדה היא שכל זה לא מטריד ולא מעניין בכלל את הממשלה. השיט שואו הזה לא מנוהל, נקודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בוא נבחן את האירועים במאקרו.

ב 20 שנים האחרונות כל ההתנהלות מול הרצועה ומול חמאס פשוט חוזרת על עצמה, פעם בעצימות נמוכה ופעם בגבוהה.

לא נעשה שום דבר שובר שוויון שלא נוסה בסבבים שקדמו לו. 

למה שהתוצאה תהיה שונה הפעם?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני 6 דקות, SurfHigh כתב:

בוא נבחן את האירועים במאקרו.

ב 20 שנים האחרונות כל ההתנהלות מול הרצועה ומול חמאס פשוט חוזרת על עצמה, פעם בעצימות נמוכה ופעם בגבוהה.

לא נעשה שום דבר שובר שוויון שלא נוסה בסבבים שקדמו לו. 

למה שהתוצאה תהיה שונה הפעם?

כי ביבי אמר שהפעם הולכים עד הסוף בניגוד לעשרות המקרים הקודמים שבהם הלכנו עד הסוף.

• תוכן חדש...