Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
היי,

עכשיו הבנתי, אבל מנגד צריך גם להוריד את הערבים שמפגעים, ותאמין לי צריך לעשות כמו בתימן, מי שגונב\פוגע כורתים לו יד ימין

עשה עוד פעם, רגל שמאל.

אני אישית חושב שצריך להוריד את הרגל האמצעית, זה יגרום לשני הצדדים הקיצוניים ודפוקים להירגע.

אני חושב שאתה לא מבין מה זה דמוקרטיה או זכויות אדם, אבל אפילו מישהו בלי הבנה כזו יכול להבין שתימן היא לא דוגמא למדינה שאתה רוצה את שיטת הממשל שלה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש מדדים אובייקטיביים ביותר שמלמדים על העשייה של חברי הכנסת עבורנו, הציבור. כמות החוקים שהם מעלים לדיון, כמות החוקים שהם מצליחים להעביר בכנסת, כמות ההצבעות בנושאים כאלו ואחרים למען האזרח שהם משתתפים בהם. פעם אחר פעם קל מאוד לראות מי מחברי הכנסת אכן משפיע ומי לא. פשוט צריך לקרוא ולהבין - מי דואג לכם (בעיקר מהאופוזיציה) ומי דואג לעצמו.

קשה להסכים עם המדדים האוביקטיבים האלה. חלק מהצעות חוק אלו של המשמר החברתי הם בקונצנזוס (למשל בעניני צרכנות, איסור הפליה על רקע של גיל) , אבל לדעתי חלק אחר מההצעות מזיקות לכולנו והכי גרוע הם חוקים שמתאימים לפופוליסטים (מירי רגב כבר אמרנו).

החוק למניעת העסקה במיקור חוץ בשירות הציבורי הוא חוק שנשמע טוב אבל הוא בעצם חוק מזיק. כולנו מתלוננים על שירות גרוע שמקבלים מגופים ממשלתים (לא עונים, עונים באיחור גדול, תשובות קצרות ולא רלבנטיות וכו) והסיבה ידועה. הגנת הועד מאפשרת לחלקם הגדול לא להתאמץ. אם רוצים שמשהו יתבצע, צריכים עובדים במיקור חוץ. הלוואי שהועדים יבינו שצריך לאפשר פיטורים, גם אם של מיעוט מאוד קטן מהגרועים, כך שכל הגרועים האלה יתחילו לעבוד.

חוק הזכויות החברתיות מוצג כחיוני. החוק אמור "לקבוע את הזכויות החברתיות היסודיות של האזרח – חינוך, בריאות, דיור, תעסוקה, רווחה, בטחון סוציאלי ובטחון תזונתי – להגדיר את תוכנן ולחייב את הרשויות לפעול באופן שיבטיח זכויות אלו". החוק מתאים לארץ כמו קובה, וידוע מה הם השיגו. האם יש לתת לכל אחד דירה, גם אם האדם לא רוצה לעבוד? חוק כזה ישיג העלאת מיסים גדולה שתוטל על האנשים העובדים, לטובת בטלנים שלא רוצים לעבוד. מה טוב בזה?

חלק מהחוקים המוצעים נשמע טוב אבל ניסוח החוק גורם לעוול. החוק לדיור בר השגה מבטיח שמעטים מאוד יזכו להטבה, אבל הרוב יפסיד. החוק מחיב קבלן למכור דירות בהפסד. כדי לפצות אותו צריך לתת לו לבנות מספיק דירות שאותם ימכור במחיר השוק, כלומר צפיפות דיור . מה טוב בזה? הממשלה צריכה לטפל בבעית הדיור מהשורש, ולא לנסות ליצור באזז חיובי בתקשורת שלא עוזר לרוב גדול של הקונים המעונינים. הממשלה יכולה להקל בהרבה על יוקר הדיור בצעדים פשוטים (שבעלי המקצוע מציעים ועליהם כתבתי בעבר) אבל אלה לא יכולים להשפיע מידית.

בקיבוץ כל אחד אמור לעבוד לפי יכולתו ולקבל לפי צרכיו. בפועל יש הרבה שבמקום לעבוד הם עושים את צרכיהם על הקיבוץ ולוקחים לפי יכולתם. עדיף שלא נהפוך את המדינה לכזו.

יהודה

פורסם

והשיטה הזו כן מרתיעה?

בתימן שיעור הרצח הוא 4.8 למאה אלף איש (וזה טרם הקריסה של השלטון שם)

בישראל 1.8 (ובמגמת ירידה)

רוצה גם ללכת ולבדוק כמה יעיל עונש המוות בארה"ב בהרתעה מפני רצח?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

רועי, עונשים לא מרתיעים. הם נוקמים בעיקר.

אגב,אוהבים אצלנו גם לדבר באופן כללי על רמת הענישה בארה"ב. אסור לשכוח ששם זו תעשיה שלמה, ולא במקרה ארה"ב היא בין המדינות הבולטות ביחס של כלואים לאוכלוסיה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אי אפשר להתריע נגד פיגועים. בד"כ אלה שהולכים להתאבד זה אנשים שאין להם מה להפסיד. מה שאתה כן יכול לעשות זה לתת להם משהו שיהיה חבל להפסיד אותו.

אני כן החלטתי לרדת מהרעיון של המחנה הציוני ולהשאר עם מרצ. זהבה גלאון היא טיפוס מעצבן, בזה אין לי ספק.

עם זאת, אני לא רוצה שהם, בתור היחידים שמגדירים עצמם כשמאל נכון להיום, יעלמו מהמפה הפוליטית.

בכלל, אולי הדברים היו יותר פשוטים עם פחות מרכז ויותר שמאל או ימין. זה כנראה גם היה מצמצם אתכמות המפלגות ותורם ליציבות כאן.

לדעתי זה חלק מהבעיה, שרק הם מגדירים את עצמם כשמאל. הרבה יותר קל להדביק לשמאל את תווית ה"בוגד עוכר ישראל" המטומטמת כשכל מה שהם מתעסקים בו זה התחום המדיני. שמאל חברתי כלכלי ישפיע בצורה הרבה יותר טובה, קשה יותר לימין לצייר את זה שמוריד מיסים ומקל את החיים כ"עוכר ישראל".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
והשיטה הזו כן מרתיעה?

בתימן שיעור הרצח הוא 4.8 למאה אלף איש (וזה טרם הקריסה של השלטון שם)

בישראל 1.8 (ובמגמת ירידה)

רוצה גם ללכת ולבדוק כמה יעיל עונש המוות בארה"ב בהרתעה מפני רצח?

כי זו מדינת של רוצחים שלאף אחד אין מה להפסיד.

חבל שאי אפשר להתערב על זה שאם היו פה עונשים כאלו היה הרבה פחתו פיגועים. (בלי קשר יהודי\ערבי)

רועי

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתימן מילא, אבל בארה"ב אין להם מה להפסיד?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
תיתן לי עוד משהו שירתיע מפגעים?

אני בינתיים לא מצאתי.

הסיבה שלא מצאת פשוטה מאוד, פשוט אין!

אין שום דרך להרתיע בן אדם שלובש אפוד נפץ והולך להתפוצץ בלב מסעדה הומה אדם.

מה תאיים?

אם אני אתפוס אותך אני אהרוג אותך? נו באמת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רועי, אתה מדרדר שרשור רציני למחוזות של תיאוריות ילדותיות.

אי אפשר להתייחס ברצינות להצעות של ענישה בעינויים.

אנחנו נחדול פה את קו הדיון הטיפשי הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה בדיוק ילדותי פה?, מה טיפשי?, ולמה אי אפשר לענות ברצינות?

אבל מה זה משנה לא באנו לריב, בכל מקרה הנה הסרטון הבא, אולי מישהו יבין מה הוא אמר פה:

אולי הוא רומז לאיחוד עם נתניהו?

רועי

פורסם

מצחיק, אבל סתם התבלבל.

מציע להחזיר את השרשור לכיוון הראוי עם השאלה: עזרו לי בבקשה להחליט מי יותר טיפש, אלי ישי או אריה דרעי. הראשון מתבלבל בין רמלה לרמאללה, והשני, שיודע שהבוחרים שלו מטומטמים, עולה בקמפיין: "מי אתה שתשקם אותנו? מזרחי מצביע למזרחי". יענו, לא רק שלקחת את ה"צריך לשקם אותך" והשלכת את זה על כולם, משל "כולנו אריה מכלוף דרעי", אלא גם אתה מנסה בכוח להנציח את פערי המעמדות בין העדות השונות ומבקש שאנשים יצביעו לך רק כי אתה מזרחי. וואלה, במדינה נורמלית היו משליכים אותך מכל המדרגות והיית גומר עם מספיק לאולי שמינית מנדט. חבל שאנחנו לא מדינה נורמלית.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...