Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, sperial כתב:

אין לי מושג איזה טיפולים קיבל, אבל לחלק מהטיפולים תופעות לוואי ממש לא פשוטות. מציע לך ללכת לקרוא קצת לפני שאתה כותב מה שכתבת.

כנראה שלא. לפי מספרים שמפורסמים ברשת רק הנזקים בסורוקה ומכון וייצמן שקולים לייצור 1,500-2,000 מיירטי חץ 3. עכשיו תחשוב מה היה קורה אם הפגיעה בבתי הזיקוק היתה קצת יותר מדוייקת.

סורוקה ומכון ויצמן לא נפגעו מטיל רגיל שלא הצליחו ליירט?

כי הטילי מצרר האלה לא עושים כזה נזק כמו שראינו שם.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7477

• פינדר

6178

• יבגניפ

5966

• Night Driver

5078

פורסם

טיל רגיל. 

המצרר זה חדש במערכה הנוכחית, הם למדו שאין לנו בינתיים פתרון לזה. 

למזלנו זה מה שפגע בבתי הזיקוק, אם זה היה טיל רגיל שהיה פוגע שם זה היה בעייה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ככה נבנה נרטיב - וייצמן זה יירוט שכשל לטיל בליסטי רגיל, אבל עכשיו הפוזיציה זה ״ביבי חיבל בתקציב״ אז לעזאזל העובדות.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

רוצה להאמין שהסיבה שהם ירו את זה ולא טיל רגיל, כי הם יודעים שהסיכוי לפגיעה קטן מאד ולא מצדיק את המאמץ וסיכון חשיפת המשגר.

פורסם
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

מצרר לא גורם לאותו נזק כמו טיל כבד של בין 500 ק"ג לטונה, כמו אלו שפגעו בסורוקה ובמכון. 

אלא שאתה לא יודע האם הטיל הוא מצרר או רש״ק אחוד לפני הכניסה לאטמוספירה. לכן ההתייחסות ליירוט צריכה להיות זהה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

א- מה הקשר.

ב- אני מאמין שכן ניתן לדעת מה משוגר, אבל מאחר וגם אין לי מידע מדוייק יותר וגם אם היה לי לא הייתי חושף אותו כאן, אני שותק כי אין לי מה להגיד. 

פורסם
לפני 17 דקות, hans כתב:

ככה נבנה נרטיב - וייצמן זה יירוט שכשל לטיל בליסטי רגיל, אבל עכשיו הפוזיציה זה ״ביבי חיבל בתקציב״ אז לעזאזל העובדות.

או שבגלל כלכלת חימושים שוגר מיירט בודד במקום שניים.

העובדות, כפי שמובאות בכתבה ואם מסתמכים עליה, היא שנתניהו, כדרכו, ובעברית צבאית - זרק זין. האזרחים משעממים אותו - בין אם מדובר במיון הקדמי בק״ש ובין אם בבניין האשפוז בב״ש.

אגב, מחלת ה״אין לי״ של האוצר מוכרת וידועה, היא, למשל, אחת הסיבות שאין לנו מטרו בגוש דן כבר 40 שנה. אבל זה תפקיד הממשלה - לתת לאוצר הוראות לביצוע. אבל אם היא בכלל עושה זאת סדרי העדיפות מעוותים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

או שבגלל כלכלת חימושים שוגר מיירט בודד במקום שניים.

תמיד תהיה כלכלת חימושים. בכל מקרה ומצב. 

כך שלא מחייב שישוגרו 2 מיירטים על כל טיל אויב גם אם יהיו לנו כמות של מאות מיירטים לכל טיל אויב. העלות שלהם גבוהה מאד. 

אני נוטה להסכים עם HANS פה. 

ההגנה האווירית היא לא 100% הרמטית. גם כשהלייזר ייכנס בכמות גדולה לשירות מבצעי, ההגנה לא תהיה 100%. 

גם כשיהיה לייזר לטילים בליסטים זה לא יהיה 100%. 

כן, ביבי "תרם" הרבה מאד לזה שאין לנו כמות מניחה את הדעת של מיירטים. 

להאשים כל טיל שפוגע בזה? זו לדעתי סוג של פוזיציה. 

יכול להיות שזה נכון, יכול להיות שלא. אני מעדיף להתייחס לעובדות שכן ידועות לנו מאשר לייחס כל מיני דברים נוספים לסיפור- "התער של אוקהם", בדרך כלל התיאוריה הנכונה היא זו שמצריכה כמה שפחות הנחות. 

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 28 דקות, sperial כתב:

אלא שאתה לא יודע האם הטיל הוא מצרר או רש״ק אחוד לפני הכניסה לאטמוספירה. לכן ההתייחסות ליירוט צריכה להיות זהה.

אין לי מושג איך הם יודעים או לא, אבל אפשר להניח שאם היתה החלטה לא ליירט טילים "רגילים" בגלל חוסר יכולת או עלות מוגזמת, היה פה הרבה יותר נזק והרוגים ממה שקיבלנו בפועל.

הרי הם יודעים מה פוגע ומה לא, וכמה הציבור מושפע משכונה שלמה שנהרסת לעומת מכמה חורים ברחוב ובבניינים שלא לדבר על הרוגים ולכודים מתחת להריסות. אם היו יורים לפה טילים רגילים בלי ליירט היה לנו כל יום פה אסון רב נפגעים.

אז זה או שאיראן לא רוצה להסלים יותר מדי או שאיראן יודעת שאת הטילים הרגילים שלה קל לנו ליירט. לדעתי הם לא מחפשים לעשות לנו חיים קלים.

פורסם (נערך)

גם הטיל שנפל בחיפה ולא התפוצץ גרם נזק יותר גדול מעלות מיירט. וגם ארבעה הרוגים. כשלון של מיירט בגובה רב נותן הזדמנות שניה ליירוט. פספוס של מיירט בגובה נמוך לא מאפשר זאת.

בכתבה צויין שטיל שנפל בבת ים גרם לנזק של 300 מלש״ח - מחיר 20 מיירטים.

לא פורסמה עלות פגיעת טיל מתפצל - אבל אם ראינו רק כמה מכוניות נשרפות מכל ״פצצונת״ שנופלת אפשר לקבל מושג כללי. ויש נתון סודי של אחוזי היירוט עם מיירט אחד מול שניים. מזה אפשר לחשב עלות-תועלת של מיירט אחד מול שניים. 

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אני רק שאלה. 

לקראת הבחירות, הטלפון של מי ייפרץ ע"י "האיראנים"? 

-בנט? 

-אייזנקוט?

-אחר?

-כל התשובות נכונות?

-רק א' ו-ב נכונות?

נראה לי שרק א+ב נכונות. 

אין טעם ל"איראנים" לפרוץ לטלפון של גנץ שכבר בגדול אמר שאין לו בעייה לשבת עם ביבי. 

פורסם (נערך)

לא משעמם פה לרגע - בנט-לפיד here we go again?

צפו למקלחת של ביוב רותח מכיוון הליכוד...

שאלת השאלות - וגם פה כבר היינו - האם אפשר להקים גוש גם בלי חרדים וגם בלי תומכי חמאס.

לפי הדמוגרפיה בעם (עדיין) כן, לפי מפת המפלגות - מאתגר.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 דקות, hans כתב:

לא משעמם פה לרגע - בנט-לפיד here we go again?

צפו למקלחת של ביוב רותח מכיוון הליכוד...

צפו? זה התחיל מזמן.

כמות קיתונות הרפש מעודדות כי זה מעיד על לחץ אמיתי. אם המצב הנוכחי ימשיך עד הבחירות, לדעתי יש סיכוי גדול שנקבל ממשלה שאכפת לה מהציבור יותר מאשר מהפח שיש לנו עכשיו.

מצד שני, הפסקת האש הזאת לא בטוח תחזיק עד הבחירות. טראמפ לא הביא לאזור כוחות בסד"ג חסר תקדים והפך את נתב"ג לבסיס תובלה של חיל האוויר האמריקאי רק בשביל לחתום הסכם מול "ממשלה" שלא יודעת מי ממנה זה שבאמת "מושל", שאפילו לנגב בו את התחת אי אפשר.

כשהמלחמה תתעורר שוב והפעם חוץ מ don't מטראמפ ביבי יביא לציבור שלו הישג אמיתי, הוא ישאר.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...