Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 26 דקות, יבגניפ כתב:

לא נראה לי שאיכפת להם.

במינימום, יש להם X מסויים של טילים שעולים להם כסף. כול טיל צריך לפגוע במשהו. אתה רוצה להגיד, שהם הסתכלו ובחרו רנדומלית לירות בטמרה, בלי קשר למה שיש באיזור שלה? היא עלתה ברנדום. 

אוקיי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 14 דקות, fatboy1340 כתב:

די

אין באמת הסבר למה עכשיו. יש ביקורת על העיתונות - מקבל. ויש ביקורת על המל"ל ועל הממשלה - חד משמעית. כנראה מי שבסוד העניין לא יכול להגיד למה בדיוק עכשיו. אולי החליטו לפרוץ לפצצה ורוצים להחזיר לשולחן המו"מ?

בדרך כלל "מלחמה היא המשך מדיניות באמצעים אחרים".

למנוע פצצה כנראה אי אפשר, למנוע יכולת יצור והפצה - אולי. אנחנו לא באמת יודעים מה קורה, מקסימום חיים לצד זה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

הופתעתי מהיקף ההרס בבת ים. ראיתי עכשיו שידור מבת ים וראיינו מ"מ ראש עיריית בת ים. הפצצה שנפלה שם גרמה נזק ל 70 בניינים. 22 מתוכם יהיה צורך להרוס. מדובר במאות אנשים שיפונו לבתי מלון בבת ים ותל אביב, רק שיש להם וואוצ'ר לשבועיים. מה אחרי זה? אין תשובה.

פורסם
לפני כשעה, David32 כתב:

במינימום, יש להם X מסויים של טילים שעולים להם כסף. כול טיל צריך לפגוע במשהו. אתה רוצה להגיד, שהם הסתכלו ובחרו רנדומלית לירות בטמרה, בלי קשר למה שיש באיזור שלה? היא עלתה ברנדום. 

אוקיי.

אני מניח שהם כיוונו לאיזור של נמל חיפה, ומניח שהם יעדיפו לפגוע שם או בקיריה או בגלילות מאשר בבניין אקראי בבת ים. 

אם איכפת להם שהם פגעו במטרה? לא.

אם הם מכוונים חלק פשוט למרכזי הערים? סביר שכן. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

לא נראה לי שאיכפת להם. הרי גם בתסריט היפותטי שיש להם נשק גרעיני והם משתמשים בו כדי לבצע פיגוע במרכז ישראל - די סביר שיפגעו גם ערבים, ואפילו בכמויות, אם זה יהיה בת"א או חיפה או ירושלים. 

עריכה: לגבי דיוק הנשק וכו' - האיראנים עצמם טוענים שהם השתמשו בסוג חדש של טיל שהוא מדויק יותר. אלא אם יש טענה נלווית לזה שמוחקים בתקשורת שלנו, שהם השתמשו בזה כדי לפגוע בבסיסים, וזה או קרה ולא מספרים לנו, או לא קרה - המסקנה היחידה שהם יורים במודע על מרכזי ערים.

לפני שעתיים, flytomars כתב:

אה? אז מה כן קורה?

הטילים האלה אמורים להיות מדוייקים מאוד, הטיל יודע לתמרן לפני הנחיתה אבל לא יודע איפה הוא נוחת? 

יש לאיראנים ארסנל גדול של טילים מדגמים שונים ומדורות שונים, חלקם וקרוב לוודאי רובם ללא כל ביות סופי ועם CEP של קילומטרים, וחלקם מתקדמים מאוד עם יכולת ביות סופי ו-CEP של עשרות מטרים. קרוב לוודאי שאין יותר מדי מאלה. סביר להניח שהם מנהלים את הקצאת הטילים היותר מתקדמים ומשתמשים בהם יחסית במשורה.

יכול להיות שיש פגיעות במתקנים צבאיים אצלנו ולא מספרים על כך מסיבות ברורות, קרוב לוודאי שבעוד מספר ימים יתפרסמו תמונות לווין בתקשורת העולמית כמו בסבבים קודמים. מאידך גיסא, סביר גם שמקצים עדיפות להגנה על מתקנים אסטרטגיים, רק שלא מדברים על זה.    

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני 6 שעות, יבגניפ כתב:

תעמולה

דוגמא יפה זה הביקור של ביבי במקום הנפילה בבת ים.

• אהבתי 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 4 דקות, Gosser1860 כתב:

דוגמא יפה זה הביקור של ביבי במקום הנפילה בבת ים.

דוגמה יפה.

גוש קטיף עדיין ממתין.

• רעיון טוב! 2

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

https://e.walla.co.il/item/3757585

זה הסבר די מדוייק למה שקורה עכשיו ולמה דווקא עכשיו. טראמפ פחות קשור לזה.

(במגבלות הז'אנר - מי שכותב לא יודע, מי שידע לא כותב וגו'.) 

יש טענה שהאיראנים היו רחוקים ברמה של *ימים בודדים* מהרכבת מנה ראשונה של רש"קים מבצעיים.  

אפשר להתווכח לגבי שאלת העיתוי. קרוב לוודאי שהמרכיב הלא-ענייני בהחלטה היה גדול מאוד. עם זאת, הכתובת הייתה על הקיר, ועימות ישיר עם איראן היה רק שאלה של זמן. בעיקר אפשר לתהות אם התזמון הוא אופטימלי מבחינתנו.

לדעתי הטריגר האמיתי לכל העניין הזה הוא בכלל לא תוכנית הגרעין.

כפי שאני רואה את זה, המטרה היא: 1. החלשת המשטר.  2. - מטרה העיקרית -  להתחיל לרוקן את הסיר. איזה סיר? הסיר שהאיראנים מחממים את הצפרדע - ישראל - בתוכו בהדרגה כבר 30 שנה לפי התוכנית הסדורה שלהם. אלמלא שואת אוקטובר, ייתכן שעם ביבי או בלי ביבי היינו ישנים בשקט מוחלט עוד כמה שנים, עד שבוקר אחד היינו קמים לארמגדון.  

• רעיון טוב! 3

חזיר דיזל

פורסם

אגב לגבי דיוק הטילים, זכרתי נכון ולא מזמן המודיעין האוקראיני יצא בהצהרה לגבי שיפור הדיוק של הטילים הבליסטיים הצפון קוריאנים, שבתחילת השתפ עם רוסיה היו מפספסים בקילומטרים, ועכשיו פוגעים במטרה.

מקור (כמובן שיש פה עיניין של תעמולה וכו' ועדיין)

לכן לא יפתיע אם גם חלק מהטילים האיראנים מאוד רחוקים מדיוק טוב... או שזה מלאי ישן.

• רעיון טוב! 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

סביר מאוד שיש להם גם מלאים ישנים. הם הרי עוסקים בפיתוח מתמשך ועקבי של פרויקט הטילאות הכבדה מזה כ-30 שנה, אז יש להם מלאי גדול של טילים ישנים יחסית מהדורות הראשונים. לצד זאת יש להם טילים חדשים יחסית עם ביות סופי ויכולת תמרון, כגון העימאד. ככל הנראה במספר מוגבל. 

חזיר דיזל

פורסם
לפני 42 דקות, קורן בן אשר כתב:

(במגבלות הז'אנר - מי שכותב לא יודע, מי שידע לא כותב וגו'.) 

יש טענה שהאיראנים היו רחוקים ברמה של *ימים בודדים* מהרכבת מנה ראשונה של רש"קים מבצעיים.  

אפשר להתווכח לגבי שאלת העיתוי. קרוב לוודאי שהמרכיב הלא-ענייני בהחלטה היה גדול מאוד. עם זאת, הכתובת הייתה על הקיר, ועימות ישיר עם איראן היה רק שאלה של זמן. בעיקר אפשר לתהות אם התזמון הוא אופטימלי מבחינתנו.

לדעתי הטריגר האמיתי לכל העניין הזה הוא בכלל לא תוכנית הגרעין.

כפי שאני רואה את זה, המטרה היא: 1. החלשת המשטר.  2. - מטרה העיקרית -  להתחיל לרוקן את הסיר. איזה סיר? הסיר שהאיראנים מחממים את הצפרדע - ישראל - בתוכו בהדרגה כבר 30 שנה לפי התוכנית הסדורה שלהם. אלמלא שואת אוקטובר, ייתכן שעם ביבי או בלי ביבי היינו ישנים בשקט מוחלט עוד כמה שנים, עד שבוקר אחד היינו קמים לארמגדון.  

בוא נזרום רגע עם ההנחה של מרחק ימים בודדים מרש"ק מבצעיים.

הרי ביבס בעצמו מברבר (כולל באו"ם) בלי הפסקה על איראן, כולל מצגות פלאקט ציוריות של פצצה עם פתיל בוער. 

ונניח הרסת להם עכשיו את המפעל/ מחסן חומרי גלם וכד'. מה השגת? דחיה של כמה חודשים/שנים עד שיחזרו לאותו מצב ,רק יהיו הרבה יותר זהירים?

מדוע לא להפציץ לפני עשור/בעוד שנה+, כאשר אתה לא עסוק בחרא של עזה/לבנון/חמאס והכלכלה שלך לא בקאנטים והמילואימניקים לא בקריסה טוטאלית וחוו"ד עולמית לא נגדך עם סיכוי לא קטן לאמברגו נשק?

• אהבתי 1
  • מעניין 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
לפני 20 דקות, fatboy1340 כתב:

בוא נזרום רגע עם ההנחה של מרחק ימים בודדים מרש"ק מבצעיים.

הרי ביבס בעצמו מברבר (כולל באו"ם) בלי הפסקה על איראן, כולל מצגות פלאקט ציוריות של פצצה עם פתיל בוער. 

ונניח הרסת להם עכשיו את המפעל/ מחסן חומרי גלם וכד'. מה השגת? דחיה של כמה חודשים/שנים עד שיחזרו לאותו מצב ,רק יהיו הרבה יותר זהירים?

מדוע לא להפציץ לפני עשור/בעוד שנה+, כאשר אתה לא עסוק בחרא של עזה/לבנון/חמאס והכלכלה שלך לא בקאנטים והמילואימניקים לא בקריסה טוטאלית וחוו"ד עולמית לא נגדך עם סיכוי לא קטן לאמברגו נשק?

התהיות שלך במקום, לא יודע אם שמת לב אבל אני בלשון המעטה לא ממעריצי ביבז, שהוא שקרן ידוע ופחדן גדול (כמו ששרון אמר אחרי התנקשות במשעל בזמנו, "הוא התפרק לחלקים והיינו צריכים להרכיב אותו מחדש"). 

כל שאני אומר הוא, שעימות קונבנציונלי בין ישראל לאיראן היה רק שאלה של זמן בלי קשר למי נמצא בשלטון אצלנו, ובלי קשר לפרויקט הגרעין בכלל. 

כפי שכתבתי, לדעתי הסוגיה הגרעינית היא לא כל כך מרכזית פה כפי שמציגים אותה. סיבה אחת היא ההתכנות או העדר ההתכנות לפגוע בפרויקט באופן מלא, והסיבה השנייה היא שפרויקט "הרתחת הצפרדע" האיראני מבוסס על השמדת ישראל באמצעים קונבנציונליים, הנשק הגרעיני סביר להניח מיועד לשמש מטריה גרעינית למשטר כדי להגן על עצמו ולקנות לעצמו תעודת ביטוח מפני פלישה קרקעית וכמובן נגד התקפה גרעינית כלפיהם. מבחינה רציונלית קשה להניח שהם בנו או בונים על שימוש יזום בנשק גרעיני כמכה ראשונה מאחר והם יודעים בדיוק מה המשמעות והמחיר של זה, אבל בכל אופן זה הימור מסוכן מאוד.

• אהבתי 3

חזיר דיזל

פורסם
לפני 41 דקות, קורן בן אשר כתב:

מבחינה רציונלית 

תראה לי בבקשה איך ניתן להתווכח בצורה רציונאלית עם פנאטים דתיים. 

אני אמתין. 

בתאריך 21.4.2025 בשעה 08:57, ברווז כתב:

מחשבה עברה בראשי.

אם חשבתם שעד עכשיו מכונת הרעל עבדה שעות נוספות, תחשבו שוב. 

נתניהו בקרוב יצטרך לעלות לשלב הבא במשפט שלו, שלב שיגרום לו להרבה נזק. 

השלכות צפויות לזה:

1) מעבר ללחימה עצימה ביותר (יש שקראו לזה "מגה-תימרון" בתקשורת) בעזה. זה כדי:

2) מאחר ויש לחימה עוצמתית, אין לנתניהו זמן ליותר מדיון אחד בשבוע, אולי. זה בשביל לצמצם את הנזק ולשלוט בו, כמה שניתן.

3) ומאחר והדיונים צפויים למשוך הרבה תשומת לב, כל יום מישהי\מישהו אחר יצייץ משהו "מעניין" אחר, ידליף משהו אחר, וכולי.

4) ומאחר והציוצים האלו נועדו למשוך הרבה אש ותשומת לב בעצמם, יהיו לפחות 10 ח"כים שיצטרפו - ומכונת הרעל תתחיל ליצור לעצמה כח כבידה.

בשלב הזה, כל מי שידבר, פשוט יחטוף. גם אם לא ידבר, ידאגו להחטיף לו... 

ואני מקווה שהוא לא יחליט להיות נמהר ולצאת להרפתקאה שאנחנו לא מוכנים לה עדין ואין לנו גיבוי לגביה, רק כדי להסיט את האש ממנו.

בהצלחה לכולנו.

זה כתבתי לפני חודשיים. 

1) בוצע. 

2) נוסה. 

3) קורה על בסיס קבוע. 

4) קשה כבר לעקוב, האמת. 

המודגש, קרה- הוא יצא להרפתקאה כחלק מקמפיין הבחירות שלו. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה מפריז ביכולות של הפחדן הזה. מה גם שיציאה למלחמה באמצע מלחמה בלי יכולת אמיתית להכרעה זה רע מאד לבחירות.

אתה נותן לו המון קרדיט. הוא בסך הכל מופעל ע"י אמריקה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...