Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אישית אני חושב שכל אבל כל ההנהגה הבטחונית מדינית צריכה ללכת הביתה. וזה כולל גם את ביבי וגם ראשי מערכת הבטחון. אבל הבעיה היא שזה חד צדדי. ואם נניח ראש השבכ והרמטכל יפרשו, ביבי ימנה יסמנים או משיחיים להחליף אותם, ולא בהכרח מפקדים או מנהלים יותר טובים.

אני לא האלוף בריק, לא איש צבא, לא הייתי לוחם בגולני לפני 70 שנה ובכלליות לא מתיימר להיות מבין גדול בתחום. אבל התלונות של התצפיתניות, כולל איומים שיסתמו, הסיפור על אשת הקבע מ8200 ועדויות דומות נוספות, נשמעות ביחד די כמו החוויה שלי מהסדיר וגם מהמילואים. וגם אז, התחושה היתה שרובם המוחלט של הקצינים באים לעשות את התפקיד שלהם עד התפקיד הבא. לעשות איזה שינוי ארגוני חסר פואנטה שירשם על שמם ויראה שעשו משהו. אבל איש לא רצה להתמודד עם בעיות עמוקות יותר או שינויי קונספציה. 

כן, אני הייתי ג'ובניק. איש מהסובבים אותי לא היה צריך לסכן את עצמו בקרבות. איש לא עבר את המסלול שעברו קציני מטכל. לאיש לא היה ניסיון חיים כמו שלהם. אולי ביחידות שדה וחטיבות חיר וכו' זה אחרת. אין לי מושג. ובכל זאת, גם אמ"ן וגם עוד מקומות הם חלק מהצבא. ואם אני, וכנראה לא רק אני, קורא את הסיפורים של התצפיתניות ומרגיש סוג של דה ז'ה וו מהתאורים של חוסר האיכפתיות והרצון בעיקר לשקט מצד המפקדים - יש סיכוי טוב שיש בעיה גדולה יותר במערכת, שצריך לטפל בה מלמעלה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Night Driver כתב:

לעבות את הכוחות בעוטף ובמעגל שני הם יכלו והיו צריכים לעשות.

נניח והם היו אומרים חצי שנה לפני שצריך לעבות כוחות לפי דיווחי התצפיתניות, לכמה זמן הזאב זאב הזה היה עובד? לצבא יש כוח אדם מוגבל, בטח כאשר איו"ש הפכה ליקירת הממשלה ודרשה שכל אחד שמקים סוכה בכל חור יזכה לאבטחה ואם רוצים לטייל גם אז הם זוכים לאבטחה של הצבא. להזכירך, אזור הגדר עקרונית היו אמור להיות שטח השמדה, אבל מישהו, ביבי, החליט שלא להגיב לכל הפרה כזו כי הוא הוביל למצב שאם מחסלים שם "מפגינים" אז חמאס יורה, חמאס לו הוא העניק תעודת חסינות.  

בסוף השאירו את הכל לאותה ידיעת זהב מודיענית, הרי גם לפי דיווחי התצפיתניות זה היה אמור להיות בכל רגע, אז מה עושים, מתי פועלים? ארגון טרור צריך להיות נרדף 24/7, זו אחת המסקנות מה-7 באוקטובר.  

עריכה אחרונה על ידי ch28566
פורסם
לפני 5 שעות, mikyl כתב:

לא ידעת שאין מחבלים יהודים? כך אמר שר האוצר/שר נוסף במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ'.

אכן אין מחבלים יהודים.

• רעיון גרוע 3
  • מצחיק 7
פורסם
לפני 27 דקות, taranta כתב:

אכן אין מחבלים יהודים.

אז איך אתה מתאר את מה שעושים יהודים שמפעילים אלימות נגד אזרחים ערבים או יהודים כדי להשיג מטרות פוליטיות?

נניח סגל האבא. או יונה אברושמי. או גולדשטיין. או המתוקים מחברון שניסו לבצע לינץ' אתמול בקציני צהל.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 32 דקות, taranta כתב:

אכן אין מחבלים יהודים.

גם אין הומואים ברוסיה.

לפני 1 דקה, taranta כתב:

עבריינים.

מה הופך ערבי שזורק בקט"ב על בית של יהודי למחבל ויהודי שעושה את זה לעבריין?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 43 דקות, ch28566 כתב:

נניח והם היו אומרים חצי שנה לפני שצריך לעבות כוחות לפי דיווחי התצפיתניות, לכמה זמן הזאב זאב הזה היה עובד? לצבא יש כוח אדם מוגבל, בטח כאשר איו"ש הפכה ליקירת הממשלה ודרשה שכל אחד שמקים סוכה בכל חור יזכה לאבטחה ואם רוצים לטייל גם אז הם זוכים לאבטחה של הצבא. להזכירך, אזור הגדר עקרונית היו אמור להיות שטח השמדה, אבל מישהו, ביבי, החליט שלא להגיב לכל הפרה כזו כי הוא הוביל למצב שאם מחסלים שם "מפגינים" אז חמאס יורה, חמאס לו הוא העניק תעודת חסינות.  

בסוף השאירו את הכל לאותה ידיעת זהב מודיענית, הרי גם לפי דיווחי התצפיתניות זה היה אמור להיות בכל רגע, אז מה עושים, מתי פועלים? ארגון טרור צריך להיות נרדף 24/7, זו אחת המסקנות מה-7 באוקטובר.  

אף אחד לא מדבר על להחזיק 20,000 חיילים בעוטף אבל גם לא 700.

אם היו 2000 שזה מספרהשלא היה מעיק על הצבא היינו חוטפים אבל פחות לפחות בסדר גודל כשהרוב המכריע חיילים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
Just now, Night Driver כתב:

עבריינים על רקע לאומני. מה שידוע כמחבלים.

והמצאת את ההגדרה הזו הרגע? איזו יישות הם משמשים? איזו מדינה הם מפילים? מה האג'נדה הטרוריסטית שלהם? מי תומך ומנהיג אותם? ועוד מיליון שאלות שאף אחד לא טורח לענות עליהם.

סתם הרצון להציג סימטריה מעוותת בין שוחטי תינוקות ואונסי נשים לחבורת נוער שוליים עבריינית.

פורסם
Just now, taranta כתב:

והמצאת את ההגדרה הזו הרגע? איזו יישות הם משמשים? איזו מדינה הם מפילים? מה האג'נדה הטרוריסטית שלהם? מי תומך ומנהיג אותם? ועוד מיליון שאלות שאף אחד לא טורח לענות עליהם.

סתם הרצון להציג סימטריה מעוותת בין שוחטי תינוקות ואונסי נשים לחבורת נוער שוליים עבריינית.

חלאה שזורק רימון לצעדה של שלום עכשיו או מטורף שמרסס בית תפילה באם 16 זה נוער שוליים?

די, תתפכח כבר.

הזוי.

פורסם
לפני 2 דקות, taranta כתב:

עבריינים.

ברצינות, אולי במקום לריב באינטרנט נראה ביחד איך אנחנו יכולים להתפצל ליהודה וישראל?

לפני 2 דקות, taranta כתב:

כמעט אפס מהמילים שרשמת רלוונטיות לקביעה האם אדם הוא מחבל (טרוריסט אם תעדיף) או לא.

זה לא קשור לסימטריה גם. ואני אפילו לא נכנס לזה שהכאילו נוער כאילו שוליים כאילו עברייני הזה הופך בהדרגה לגיבורים וללידרשיפ של המשיחיים בישראל.

פורסם
לפני 1 דקה, פריג'י כתב:

חלאה שזורק רימון לצעדה של שלום עכשיו או מטורף שמרסס בית תפילה באם 16 זה נוער שוליים?

די, תתפכח כבר.

הזוי.

תודה שהלכת 30 ו50 שנה אחורה כדי להוכיח את הנקודה שלי.

ואם כבר:

https://he.wikipedia.org/wiki/דוד_צבי_פנקס

אבל את זה אוהבים לשכוח. משני אלו שאתה הבאת כולם התנערו. הבחור הנ"ל ישב בבתי קפה והתגאה במה שעשה וזכה למעמד של כבוד.

פורסם

לפני 47 דקות, ch28566 כתב:

נניח והם היו אומרים חצי שנה לפני

קרן נויבך עשתה פודקאסט על מוצב נחל עוז והתצפיתניות.

ממליץ לשמוע את כל חמשת הפרקים, למרות שזה לא קל בכלל. למי שלא רוצה לשמוע הכל, אפשר לשמוע רק את הפרק החמישי עם גיורא איילנד.

הוא לא מדבר רק על הכשלים בתכנון ומיקום המוצב, אלא גם על הלילה שלפני. הוא אומר, הייתה ישיבה טלפונית והרמטכל החליט לא להעלות את כוננות. אבל אתה אלוף פיקוד דרום, מה אכפת לך מהשיקולים של הרמטכל, תדאג שהגזרה שלך תהיה בכוננות. כנל מפקד אוגדת עזה. אתה יודע שיש התראה. הרמטכל אחראי על כל המדינה ולא העלה כוננות, אבל אתה זו הגזרה שלך. אתה הקו הראשון והשני. תהיה מוכן.

הם כולם, מרמת מחט ומעלה כשלו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...