Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, PinkDolphin כתב:

לא השתנה כלום מהעובדות. אסור היה לאזרח המנוח להיכנס ללבנון, נקודה. הוא עבר עבירה בעצם הכניסה, והיה יכול לסבך את המדינה בגדול (שעוד יכול לקרות)ץ
במיוחד לא לסייע לצבא. אזרח לובש מדים זה בדיוק שכונה ופלנגות, ונגד החוק (ולא רק החוק שאוסר התחזות לחייל).
יש דרכים מסודרות לעשות את זה. והאיש נגרע/פרש מהמילואים.
במלחמת לבנון הראשונה כבר היה רישום מסודר של כל אדם שעובר את הגבול. למה עכשיו לא?

האמת שהוא לא עבר עבירה, הוא נכנס באישור של גורם מוסמך. מי שעבר עבירה (כמה עבירות למעשה) הוא מי שאישר לו להכנס. 

לפני 40 דקות, PinkDolphin כתב:

לא, מי שלא מבין איפה הוא חי זה אתה. פס״ד הזה היה 100% צפוי מהרגע שה״ממשלה״ הכריזה מלחמה פורמלית על עזה, ובזאת בעצם הכירה בה כמדינה, ולכן אמנות ז׳נבה תקפות.

יש אנשים עם קצת יותר נסיון בתחום המשפט הבינ"ל ודיני המלחמה שחולקים עליך, אבל הם כנראה לא מבינים כלום בנושא. 

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 47 דקות, PinkDolphin כתב:

פס״ד הזה היה 100% צפוי

זה לא פסק דין אלא צווי מעצר.

לפני 16 דקות, PinkDolphin כתב:

סור היה לאזרח המנוח להיכנס ללבנון, נקודה. הוא עבר עבירה בעצם הכניסה

אם זה נכון שהקצין ביקש ממנו לבוא, הוא לא עבר עבירה.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, PinkDolphin כתב:

זה שקר של הניאו-נאצים בקואליציה (אין מונח אחר לסטרוק ורוטמן) שהיא ״נכנסה לכלא רק על גרפיטי״. היא הורשעה ב-6 סעיפי אישום, והחמור יותר היה דווקא הסגת גבול פלילית בגן עם ילדי עובדים זרים, שלוותה באיומים על הצוות ועל הילדים

הרבה מהפוליטיקה בארץ זה שקר ועיוות של המציאות, במיוחד בשנים האחרונות, והסיפור הזה לא שונה. לפי ערוץ 14, הפעילים בקיסריה שירו נורים לאוויר ביצעו "פעולת טרור" (לא פחות), כל המידע שפורסם על המסמך ב"בילד" היה מדויק ב-100% ולא מעוות, לפי השמאל הקיצוני ישראל הורגת רק תושבים פלסטינים תמימים והורסת אלפי בניינים תמימים, ולא הורגת גם מחבלים והורסת גם מבנים שנמצאו צבאיים על פי דיני המלחמה ועוד. לא צריך להאמין אוטומטית לכל מילה שנאמרת.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 21 דקות, flytomars כתב:

You keep saying that...

מתי זה קרה באופן פורמלי? אתה יכול להביא קישור למה אתה מתכוון?

למיטב ידיעתי הדגישו יותר מפעם אחת שהמלחמה היא נגד חמאס ולא נגד הפלסטינאים ובטח ובטח שלא נגד "מדינת עזה"

בהחלט. קרה ב-8/10/2023 :
https://www.wsj.com/world/middle-east/barrage-of-rockets-fired-at-israel-from-gaza-strip-d5b2f05f?mod=rsswn

https://edition.cnn.com/2023/10/08/middleeast/israel-gaza-attack-hostages-response-intl-hnk/index.html

https://www.loc.gov/item/global-legal-monitor/2023-12-11/israel-government-declares-war-and-special-situation-on-home-front-following-october-7-hamas-attacks/

כיון שהחמאס הוא הממשלה הפורמלית של רצועת עזה מאז 2006, הכרזת מלחמה על החמאס זו הכרזת מלחמה על הרצועה. ישראל לא מבדילה בין השתיים (וברור למה).

למה זה משנה? כי הכרזות מלחמה פורמליות עברו מהעולם. הפעם האחרונה שארה״ב הכריזה מלחמה היתה ב... פרוץ מלחמת העולם השניה. לא וייטנאם, לא מלחמת קוריאה, לא מלחמת המפרץ הראשונה, לא השניה, לא הפלישה לאפגניסטאן נחשבו מלחמות באופן פורמלי.
הרבה אמנות בינלאומיות נכתבו בימים לפני שאירגוני טרור שלטו המדינות, ולכן מגדירות מצב מלחמה רק כשיש הכרזה פורמלית.
גם ישראל לא הכריזה מלחמה במלחמת לבנון הראשונה (״מבצע שלום הגליל״) או השניה, או אף אחד מהמבצעים נגד מחבלים שהיו מאז). גם לא במלחמות ששת הימים או יום הכיפורים.
https://en.wikipedia.org/wiki/Declaration_of_war

אין יתרון להכרזות פורמליות כאלה, רק חסרונות.

לפני 4 דקות, mcaspi כתב:

הרבה מהפוליטיקה בארץ זה שקר ועיוות של המציאות, במיוחד בשנים האחרונות, והסיפור הזה לא שונה. לפי ערוץ 14, הפעילים בקיסריה שירו נורים לאוויר ביצעו "פעולת טרור" (לא פחות), כל המידע שפורסם על המסמך ב"בילד" היה מדויק ב-100% ולא מעוות, לפי השמאל הקיצוני ישראל הורגת רק תושבים פלסטינים תמימים והורסת אלפי בניינים תמימים, ולא הורגת גם מחבלים והורסת גם מבנים שנמצאו צבאיים על פי דיני המלחמה ועוד. לא צריך להאמין אוטומטית לכל מילה שנאמרת.

ברור שלא צריך להאמין אוטומטית, אבל אתה יודע מה אני עשיתי? פשוט קראתי את פסק הדין וגזר הדין. לא מסובך.

כמו שאני לא סומך שמישהו יתווך לי מה המשמעות של הצעות חוק. קל ונוח מאד למצוא אותן ולראות את ההיסטוריה המלאה שלהן באתר הכנסת.

לפני 24 דקות, פינדר כתב:

זה לא פסק דין אלא צווי מעצר.

אם זה נכון שהקצין ביקש ממנו לבוא, הוא לא עבר עבירה.

לפי חוקי ישראל, הוא בהחלט עבר עבירה, על החוק למניעת הסתננות (4 שנות מאסר), סעיף 2א
https://www.nevo.co.il/law_html/law01/247_001.htm#Seif3
והוא גם לבש מדים כשאיננו חייל --> עבירת התחזות.
בקשה של מישהו לעבור על החוק איננה מהוה הצדקה לעבירה. ארליך ידע שהוא עושה מעשה לא-חוקי.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 26 דקות, PinkDolphin כתב:

כיון שהחמאס הוא הממשלה הפורמלית של רצועת עזה מאז 2006, הכרזת מלחמה על החמאס זו הכרזת מלחמה על הרצועה.

מעניין, האם מישהו ממשפטני הפורום יכול לאשר את זה? 

אם נניח מישהו מכריז מלחמה על מפלגת הליכוד נניח, האם זה שקול למלחמה על ישראל?

פורסם
לפני 45 דקות, PinkDolphin כתב:

לפי חוקי ישראל, הוא בהחלט עבר עבירה, על החוק למניעת הסתננות (4 שנות מאסר), סעיף 2א
בקשה של מישהו לעבור על החוק איננה מהוה הצדקה לעבירה. ארליך ידע שהוא עושה מעשה לא-חוקי.

כמו שהגבתי בשרשור על אוקראינה, srsly?

אני חושש שאתה נותן לפוזיציה שלך משקל יתר כשאתה מנתח את הסיטואציה כך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, יבגניפ כתב:

במדינה מתוקנת עמית סגל היה נחקר על חלקו בפרשת ההדלפות, ובכלל, לא היה מועסק באף כלי תקשורת שמתיימר להיות אובייקטיבי. 

..

בתנועה "עורי צפון", שמטרתה להקים התנחלויות בלבנון, סיפרו היום שארליך היה עסוק במיפוי מקומות בלבנון שיהיה צריך לחפור בהם כשהשטח יהיה בשלטיתנו, וקראו להקים התנחלות במקום שנהרג. זה תקין פוליטית ולא מפריע לכם, יובל וחבורתו? לא נראה לכם שיש משהו "קצת" דפוק בדרך והסקת המסקנות סביב?

לא תקין בכלל. לא מכיר את עורי צפון, מבחינתי הם סתם גוף מטומטם נוסף שמשחרר הצהרות כדי לצאת לוחמנים.

כל עוד מדינת ישראל לא תקשיב להם ולא תקים להתנחלויות, זה לא מעניין אותי.

בשנייה שסמוטריץ וגולדקנופף יוציאו מכרז להתיישבות מעבר לגבול, תקפיץ את ההודעה הזאת שוב.

תזכיר לי בפעם הבאה שארגון שמאל כלשהו יגיד משהו כזה לזכור לתייג אותך, ולצבוע ככה את כל "יבגני וחבורתו".

עריכה:

קח דוגמא בלייב, אהוד אולמרט, ראש ממשלת ישראל ואסיר לשעבר, טוען שהאיום הכי גדול היום הוא הלוחמים הדתיים בצה"ל, אלה שמתים בקרבות.

האם כל אנשי השמאל הם אנשים שרואים בלוחמים שמתים למעני ולמענך כאיום או שאני אמור להתייחס אליו כהזוי סטייל יריב אופנהיימר וחבריו הבוגדים וזהו?

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, garicho כתב:

כמו שהגבתי בשרשור על אוקראינה, srsly?

אני חושש שאתה נותן לפוזיציה שלך משקל יתר כשאתה מנתח את הסיטואציה כך.

אתה בכלל יודע להגדיר את המילה ״פוזיציה״? ומה אתה יודע על הדעות שלי?

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם
לפני 1 דקה, PinkDolphin כתב:

אתה בכלל יודע להגדיר את המילה ״פוזיציה״? לא רק לדקלם אותה מדף מסרים?

אני ממליץ לך לחשוב רגע שוב על מה שאני כתבתי ואיך הגבת אלי.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, PinkDolphin כתב:

לפני שמפנים לספר החוקים כדאי ללמוד לקרוא עברית.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, garicho כתב:

אני ממליץ לך לחשוב רגע שוב על מה שאני כתבתי ואיך הגבת אלי.

המשפט ״לא רק לדקלם אותה מדף מסרים״ אכן היה לא במקום ולא ראוי, ועליו אני מתנצל (ומחקתי אותו דקה לאחר שפירסמתי את הפוסט, אבל מסתבר לא לפני שראית אותו).
השאר במקומו עומד.
לא יודע לאיזה פוסט אתה מתכוון בשירשור על אוקראינה -- לא השתתפתי בו כבר שנה לפחות.
ולגבי ״srsly" -- כן, ברצינות. מעבר של הגבול לאזרח זו עבירה (למי שמחוייל לא, כי הוא עושה את זה לפי פקודות שנגזרות מחוק שיפוט צבאי).

עכשיו ברור לכולנו שמטרת הסעיף היתה מכוונת בעיקר למי שמוסר מידע או מקיים מגע אם סוכני אוייב, מה שכמובן לא היה המצב לגבי ארליך (ואגב יש חוק נפרד שאוסר מסחר עם גורמים במדינות אוייב), אבל עצם מעבר הגבול בכוונה זו עדיין עבירה על החוק.

לפני 12 דקות, MiniMiz3r כתב:

לפני שמפנים לספר החוקים כדאי ללמוד לקרוא עברית.

אתה מוזמן לתאר את הפרשנות שלך לחוק. הניסוח של 2א מאד פשוט, ואת הפרשנות שלי בדקתי מול פרופ׳ למשפט.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, garicho כתב:

זה לא לקחת אזרח לטהר מבנה. זה לקחת מומחה שכבר עשה את זה בעבר בהצלחה ויש לו ניסיון בכך לטהר מבנה ארכיאולוגי עתיק תוך גרימת מינימום פגיעה בו.

לא מומחה אלא מומחה מטעם עצמו, חובב מטורף ללא כל השכלה בנושא. יש לנו את יחידת יהל"ם, שעשתה דבר או שניים מסוכנים ומורכבים יותר בעזה, באיתור פירים ומיפוי מנהרות, אולי קצת מתאימים יותר למשימה? לא עשו כאן שום פעולה מתוך רצון "לשימור המבנה" את סיפורי הסבתא האלו שימכרו למישהו אחר. 

לפני 4 שעות, garicho כתב:

כשאתה בא לחקור מבנה בן מאות שנים אתה מביא ארכיאולוג, לא מהנדס בנייה. אני מבין לחלוטין למה הביאו את מר בחור 

אבל הוא לא ארכיאולוג. 

עריכה אחרונה על ידי ch28566
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 30 דקות, PinkDolphin כתב:

אתה מוזמן לתאר את הפרשנות שלך לחוק. הניסוח של 2א מאד פשוט, ואת הפרשנות שלי בדקתי מול פרופ׳ למשפט.

אין פה שום מקום לפרשנות, הסעיף מאוד ברור, רק לא רלוונטי לחלוטין. הוא יצא כדין, ובזה נגמר העניין.

פורסם
לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

אין פה שום מקום לפרשנות, הסעיף מאוד ברור, רק לא רלוונטי לחלוטין. הוא יצא כדין, ובזה נגמר העניין.

"כדין״? אז הוא עבר את ביקורת הגבולות של הידידותית שלנו עם לבנון עם דרכון?
כשהוא מחופש לחייל כשלא היה חייל?
אז מדוע יש עכשיו חקירת מצ״ח של הנושא? לו הוא היה חייל שנהרג בתקרית, היה תחקיר רגיל של צה״ל של פעולה מבצעית.
יש עכשיו קצת יותר פרטים. ניראה שהוא הטעה גם את רמ״ט גולני, שחשב שהוא כבר חוייל.
מיד הסתבר שהכניסה שלו ללבנון מעשתה שלא כדין, ללא רישום שאמור להיות במעבר הגבול כפי שאני מכיר, ולא היה לו ביטוח:
https://www.ynet.co.il/news/article/bkapnj6g1l

לא ניכנס לשאלה אם היה או לא היה צריך להכשיר את הכניסה לאחר מעשה, אבל הוא עבר על החוק בעצם הכניסה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...