Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, garicho כתב:

מה הבעיה עם השלט? הבן אדם רוצה מדינה דמוקרטית, לא מדינה יהודית. גם אני רוצה מדינה דמוקרטית וליברלית ולא מדינה יהודית. 

(אין לי בעיה עם מדינה ליהודים, אבל לא מדינה יהודית).

כי עד היום כל הפרסומים שראיתי היו "נאמנים למגילת העצמאות" שקבעה באופן חד חד ערכי "אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל". אפשר אפילו להזכיר פה שהמילה דמוקרטית לא הוזכרה בכלל, אבל כבר דיברנו על זה כמה פעמים.

בנוסף המחאה הייתה באופן ברור מחאה עממית של עם ישראל, שרוצה לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית, ובגלל זה אנשים שלא יצאו להפגין עד היום יצאו.

אפשר להגיד אז שהמסכות ירדו? שהמטרה היא לשנות את האופי של המדינה ולא לשמור על מה שהיה?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

תפגין בכיף. רק אם תתחיל לקלל - אל תתלונן אחר כך שהצד השני גם מקלל, סבבה?

לפני 17 דקות, SlowRide כתב:

שיקללו כמה שבא להם, כאילו זה משהו שהם נמנעים לעשות היום בהפגנות - ורק בגלל כמה גייזים בתל אביב שפגעו ברבה שלהם הם פתאום יתחילו לקלל.

פורסם
לפני 10 דקות, יובל .מ. כתב:

https://www.facebook.com/643080704/posts/pfbid02PNXfYsETLUg6LuHzBzeJACJuQBBV6xtPevJFHPohqksAhUjXKhrsZh3aiFqhyk31l/?mibextid=Nif5oz

אמירות מגעילות בדיוק כמו של איציק זרקא, אבל אלה אנשים שחלק גדול מהתגובות פה לא יגנו.

(אגב, שמתם לב לשלט עם האיקס על מדינה יהודית? זה גם בסדר?)

אתה אמיתי?

מאיפה להתחיל?

זעירא נמצא בתל אביב כי הוא מסיונר דתי. המטרה שלו בחיים היא דת. וכמו אחיו, שמקימים מאחזים ביהודה ושומרון, הוא לא מוותר לעצמו, והולך להלחם על הפרימיטיביות הקדושה שלו איפה שהיא הכי קשה. כלומר יש חילונים וליברלים. זעירא הוא די בהגדרה אויב שלי ושל כל מי שדומה לי ולא רוצה לחיות באיראן יהודית.

כדי שלא יהיה לו משעמם, הוא מביא חבר שלו, פרימיטיבי חשוך אחר, שמוכר גם בזכות התבטאויות הומופוביות קיצוניות.

הקשקוש הסימטרי התורן, בו הגזענים הימניים האכילו אותך, כאילו פשוט צריך לקבל אותם ואסור להפגין נגדם ונגד המטרות שלהם הוא מופרך. בערך כמו הגישה של הנסיך מהפוסט שקישרת אליו בפייסבוק, שנראה שהוא מאלו שחושבים שיש אמנת סמול סודית שחתמנו עליה ומחייבת אותנו לקבל בנישוקים וחיבוקים ופלורליזם גם את היטלר, אם יקום מהקבר ויבוא לתל אביב.

אתה, כמו אנשים רבים וטובים אחרים במדינה הזו, חייבים להבין משהו: הימים בהם משיחיים הזויים, מלאי פסיב אגרסיב, וחדורי מטרה לנצח את השמאלנים ואת הערבים ואת ההומואים ואת האפריקאים ואת הנשים ומי לא, במסע הצלב שלהם, יכלו לבוא ולקשקש לנו שאנחנו לא מספיק ליברלים או משהו, כדי להשתיק אותנו - הימים האלו נגמרו.

לא איכפת לי מה חושב עלי לוינטשטין. לא איכפת לי מה חושב עלי רוטמן. לא איכפת לי מה חושב עלי בצלאל ושאר הצדיקים. בסדר. אני לא ליברל. אם אני צריך לבחור בין שמירה על הבית שלי ומה שחשוב וקדוש לי, לבין זה שמסיונרים פרימיטבים לא יאהבו אותי - אתה יכול לנחש לבד במה אני בוחר, נכון?

ואני לא הולך להפגין אף פעם בערך. לא מתחבר לז'אנר.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

אתה עסוק כל הזמן בהשוואות.

מציע לך להתעסק במהות ובתוכן. ערכים ומעשים נמדדים קודם כל בתוכן האינהרנטי שלהם.

כשאין לך מה להגיד אתה רץ לטעון "די עם ההשוואות"..

אין מה לעשות פינדר, החיים זה השוואות. אתה משווה את השכר שלך לשוק, אתה משווה את המחיר של הדירה שלך לאחרים, וכן, משווים מעשים של צד א' לצד ב'. אז אם אתה רוצה לעשות משהו, אל תבכה כמו תינוק כשמישהו אחר יעשה אותו דבר.

בגלל זה אנחנו יותר טובים מהפלסטינאים דרך אגב. בפער.

לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

אתה אמיתי?

מאיפה להתחיל?

זעירא נמצא בתל אביב כי הוא מסיונר דתי. המטרה שלו בחיים היא דת. וכמו אחיו, שמקימים מאחזים ביהודה ושומרון, הוא לא מוותר לעצמו, והולך להלחם על הפרימיטיביות הקדושה שלו איפה שהיא הכי קשה. כלומר יש חילונים וליברלים. זעירא הוא די בהגדרה אויב שלי ושל כל מי שדומה לי ולא רוצה לחיות באיראן יהודית.

כדי שלא יהיה לו משעמם, הוא מביא חבר שלו, פרימיטיבי חשוך אחר, שמוכר גם בזכות התבטאויות הומופוביות קיצוניות.

הקשקוש הסימטרי התורן, בו הגזענים הימניים האכילו אותך, כאילו פשוט צריך לקבל אותם ואסור להפגין נגדם ונגד המטרות שלהם הוא מופרך. בערך כמו הגישה של הנסיך מהפוסט שקישרת אליו בפייסבוק, שנראה שהוא מאלו שחושבים שיש אמנת סמול סודית שחתמנו עליה ומחייבת אותנו לקבל בנישוקים וחיבוקים ופלורליזם גם את היטלר, אם יקום מהקבר ויבוא לתל אביב.

אתה, כמו אנשים רבים וטובים אחרים במדינה הזו, חייבים להבין משהו: הימים בהם משיחיים הזויים, מלאי פסיב אגרסיב, וחדורי מטרה לנצח את השמאלנים ואת הערבים ואת ההומואים ואת האפריקאים ואת הנשים ומי לא, במסע הצלב שלהם, יכלו לבוא ולקשקש לנו שאנחנו לא מספיק ליברלים או משהו, כדי להשתיק אותנו - הימים האלו נגמרו.

לא איכפת לי מה חושב עלי לוינטשטין. לא איכפת לי מה חושב עלי רוטמן. לא איכפת לי מה חושב עלי בצלאל ושאר הצדיקים. בסדר. אני לא ליברל. אם אני צריך לבחור בין שמירה על הבית שלי ומה שחשוב וקדוש לי, לבין זה שמסיונרים פרימיטבים לא יאהבו אותי - אתה יכול לנחש לבד במה אני בוחר, נכון?

ואני לא הולך להפגין אף פעם בערך. לא מתחבר לז'אנר.

יבגני, שים לב שלרגע לא דיברתי על ההפגנה עצמה.

אני לא מתחבר לדעות שלו, ומבחינתי שבן אדם יתחתן עם חתולה.

אני רק שם מראה לגבי זה שמישהו מהימין מתבטא כמו בהמה זה נורא, וכשמישהו מהשמאל עושה את זה הוא "נלחם על הדמוקרטיה". 

שים לב שאף פעם לא כתבתי על הפגנות נגד פוליטיקאים במקומות שונים. שיתמודדו. (אלא אם מדובר באיזה חסימת בית מוגזמת).

פורסם
Just now, יובל .מ. כתב:
לפני 3 דקות, garicho כתב:

כי עד היום כל הפרסומים שראיתי היו "נאמנים למגילת העצמאות" שקבעה באופן חד חד ערכי "אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל". אפשר אפילו להזכיר פה שהמילה דמוקרטית לא הוזכרה בכלל, אבל כבר דיברנו על זה כמה פעמים.

בנוסף המחאה הייתה באופן ברור מחאה עממית של עם ישראל, שרוצה לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית, ובגלל זה אנשים שלא יצאו להפגין עד היום יצאו.

אפשר להגיד אז שהמסכות ירדו? שהמטרה היא לשנות את האופי של המדינה ולא לשמור על מה שהיה?

לא. אפשר להגיד את זה על אותו אדם ספציפי. לא על כל הקבוצה שמפגינה. במפגינים יש הרבה מאוד קבוצות (כמו בכל הפגנת ענק) שהמטרות שלהם יכולות להיות חופפות לפעמים אבל לא זהות (כי אז הם היו באותה קבוצה). יש גם קבוצות רבות שתופסות טרמפ על ההפגנה - אנרכיסטים, אשפיסטים וכ"ו.

צריך להסביר את תורת הקבוצות?

יחסים בין קבוצות, פעולות על קבוצות ועוד - מידע בסיסי על תורת הקבוצות

• אהבתי 1
פורסם
Just now, יובל .מ. כתב:

אין מה לעשות פינדר, החיים זה השוואות.

לא..

מעשה רע, הוא מעשה רע. גם אם מישהו אחר עושה משהו יותר רע.

אם בחור עם כיפה מגיע לתת הרצאה שכולה שינאה להומואים, אני לא אגיד זה סבבה, כי ברמאללה או באיראן היו תולים אותם...

לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

אם זה קנה המידה שלך ל״טוב״, צפוי לנו עתיד מזעזע.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

לא..

מעשה רע, הוא מעשה רע. גם אם מישהו אחר עושה משהו יותר רע.

אם בחור עם כיפה מגיע לתת הרצאה שכולה שינאה להומואים, אני לא אגיד זה סבבה, כי ברמאללה או באיראן היו תולים אותם...

אז אם מישהו הוא הומופוב גזען, ואני מגיע וצועק לו "מ**ת לרב", "פאשיסט", "תתאבד יהיה יותר טוב", אני עושה משהו רע נכון? וזה לא משנה שהוא יותר רע?

לפני 2 דקות, פינדר כתב:

אם זה קנה המידה שלך ל״טוב״, צפוי לנו עתיד מזעזע.

מה עם רילוקיישן בדקת כבר?

פורסם

@יובל .מ. - אתה מכיר את פרדוקס הסובלנות? זה מה שאתה מצפה מהליברלים? שיהיו סובלניים ללא גבול לכל מיני פשיסטים שקמים עליהם?

Just now, יובל .מ. כתב:

אז אם מישהו הוא הומופוב גזען, ואני מגיע וצועק לו "מ**ת לרב", "פאשיסט", "תתאבד יהיה יותר טוב", אני עושה משהו רע נכון? וזה לא משנה שהוא יותר רע?

לא. בעיניי לפחות זה לא רע כי הוא אכן פאשיסט הומופוב גזען.

פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

להילחם ברוע זה טוב...

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

אם מישהו מוכן להניף את השלט עם האיקס על מדינה יהודית, זה אומר שזה מה שהוא מאמין, וזה לא משנה אם יהיה מולו דתי הומופוב או מתן כהנא אחרי מילואים בחיל האוויר.

בגלל זה אני גם לא מאמין להתנצלויות של כל מיני מפורסמים אחרי תקריות - אם נתן אשל אמר "שהמחנה הלאומי בנוי על שנאה", אז זה מה שהוא מאמין בו, ואין מה לבלבל את השכל.

תלוי איך אתה מגדיר מדינה יהודית.

אם אתה מדבר על מדינה דתית או חו"ח מדינת הלכה אני שותף מלא לשלט אבל אם מדובר על מדינה עם שבתון חלקי בחגים, לימוד תנ"ך בבתי הספר, בתי כנסת נגישים לכולם וכו' זה סיפור אחר.

אי אפשר לנתק אמירה מהשיחה. כשאתה מדבר עם אבי מעוז ואתה נגד מדינה יהודית זה שונה לחלוטין מאשר אם אתה מדבר עם חילי טרופר ואתה נגד מדינה יהודית.

ואני לא רוצה התנצלויות של אף אחד. כן תסביר מה רצית להגיד אבל אל תתנצל על מה שרצית להגיד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 26 דקות, יובל .מ. כתב:

אתמול נאם באו״ם נשיא אירן ראיסי.

הליצן שלנו באו״ם, א.ק.א גלעד ארדן, ניצל את האירוע בשביל פרובוקציה והניף שלט על זכויות נשים וזכה לדקת התהילה שלו, כשגורש מהמליאה מול המצלמות.

כמובן שלא הפריעה לו העובדה שהממשלה הנוכחית כוללת אנשים שלא רחוקים בדעות שלהם מראיסי, בכל מה שקשור לזכויות נשים.

מבחינתו העיקר שאנחנו יותר טובים מאירן. לפחות כרגע.

בגלל זה הרלטיביזם שלך הוא גרוע. אתה בוחר לך נקודת יחוס נמוכה ואז משכנע את עצמך שכל עוד אנחנו נמצאים מעליה, הכל דבש.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 34 דקות, יובל .מ. כתב:

יש לו מה להגיד, הוא אומר לך תתעסק בתוכן ובמהות ולא בשאלה מה אמר אזרח x לאזרח y שמייצגים רק את עצמם.

פורסם
לפני 40 דקות, פינדר כתב:

אתה עסוק כל הזמן בהשוואות.

מציע לך להתעסק במהות ובתוכן. ערכים ומעשים נמדדים קודם כל בתוכן האינהרנטי שלהם.

שירלי, את בטח מתבדחת.

השוואות זה לב העניין אצל תומכי הרפורמה ומצביעי הממשלה הנוכחית. אף אחד מהם לא יודע להצביע על מה טוב במה שהם רוצים, אבל הם יודעים להשוות יופי.

לפני 55 דקות, יובל .מ. כתב:

אין מה לעשות פינדר, החיים זה השוואות.

החיים שלך זה השוואות. בגלל זה אתה לא רוצה מה שטוב בשבילך, אתה רוצה לראות איך אתה ביחס לאחרים. אתה זה אתה, ובגדול כל מי שהצביע למחנה שכרגע מחרב לנו את המדינה מהממשלה.

מי ששואף לטוב, שואף לטוב בשביל עצמו ובשביל הסובבים אותו. לא מעניין אותו שהאחרים רעים/טובים/רשעים יותר ממנו/פחות ממנו/באותה מידה.

• אהבתי 5

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 56 דקות, יובל .מ. כתב:

מגילת העצמאות היא מסמך שלם ולא זיקוק של חצי משפט שמתאים לפוזיציה. זה שלא כתוב דמוקרטיה, לא אומר שהיא לא שזורה עמוק בתוך הטקסט המכונן ההוא.

לפני 56 דקות, יובל .מ. כתב:

אני לא חושב שזה "המסכות ירדו" אלא שזו תנועת המטוטלת לצד השני. ניסו לבצע שינוי משטרי עמוק (כולל עשרות\מאות הצעות חוק בעייתיות) ולהפוך את ישראל למשהו שרבים מתנגדים אליו. עכשיו אנחנו רואים את התגובה לכך. איזו סיבה יש לאותו קהל שהתעורר לחזור שוב לתרדמת? מעבר לכך, המחשבה שניתן "לשמור על מה שהיה" היא מעט נאיבית. 

החיים זה השוואות.

די עצוב לקרוא משפט כזה. הרלטיביזם היא תפיסה בעייתית מאוד. 

אולי. אבל זו נקודת הייחוס שלך? הפלסטינים?

לפני 17 דקות, RK כתב:

אבל הם יודעים להשוות יופי.

הם לא. כלומר לא באמת. רוב ההשוואות חלולות (מתוכן) וחסרות קונטקסט. השוואה לשם הסימטריה, כאילו היא (ואחיותיה המשוקצות - צביעות ופופוליזם) תכלית הכל.

• רעיון טוב! 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

החיים זה השוואות. אתה משווה את השכר שלך לשוק, אתה משווה את המחיר של הדירה שלך לאחרים, וכן, משווים מעשים של צד א' לצד ב'. אז אם אתה רוצה לעשות משהו, אל תבכה כמו תינוק כשמישהו אחר יעשה אותו דבר.

אם אתה רוצה להרביץ מכות לאישתך, אסור לך וגם אם תשווה למדינות בהן זה מותר, לא יעזור לך להתחמק מעונש.

ההשוואות האלה מפגרות, אין להן שום משמעות ואתה יודע את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...