Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

סידור ג'ובים - מסכים, אבל כולם בכנסת ככה, לא רק הממשלה הזאת.

עשיית דווקא - אמת, אחרי שדרסו בכנסת הקודמת עכשיו הם בוכים על ייצוג בוועדות. מצחיק.

הפחדת הערבים - אתה חייב להפסיק עם זה, זה כבר לא טוב לך. אף אחד לא מחפש להפחיד אזרח ערבי שהולך לעבודה. אם יש לו סכין והוא מחפש לדקור אז כן.

אתה לא תקבל מערכת משפט עצמאית מאנשים שמתעסקים רק בגובים. וברור שזו בעיה די גורפת בארץ. 

אני לא עוקב אחרי ועדות הכנסת. חושב שאם רגב תנסה לעצור את המטרו זה לגמרי דווקא. למרות שבהתחשב בזה שמדובר בפרויקט חוצה ממשלות וצדדים פוליטיים שמופיע גם בהסכמי הקואליציה - הסיכוי נמוך. 

אני לא חושב שאף אחד לא מחפש להפחיד אזרח ערבי שהולך ךרחוב. אבל כמובן שזו לא הפואנטה..הפואנטה היא שממשלה שחלק מהעיסוק שלה זה חוקים פרסונליים וחיפושי גובים לחברים בהכרח לא תשפר את המשילות בכלליות. כי היא פשוט שוב תראה לפשוטי העם שהכל מותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 4 דקות, יובל .מ. כתב:

המחשבה ששופטים ועורכי דין הם דובוני אכפת לי חמודים שלא מחפשים כוח קצת מצחיקה.

אף אחד לא חושב שהם דובוני אכפת לי.

זה כל הרעיון של הפרדת רשויות, ליצור מצב שבו לכל רשות יש קצת כח מול הרשויות האחרות, מה שאמור ליצור איזון עדין שבו אין רשות אחת עם כח אולטימטיבי.

בישראל אין באמת הפרדה בין הרשות המחוקקת לרשות המבצעת, כי לממשלה בהגדרה יש רוב בכנסת. אז עכשיו לוקחים את הממשלה, שכאמור יכולה להעביר כל חוק שהיא רוצה, ונותנים לה כח על, גם על הרשות השופטת, שהיא הבלם היחיד שיש מולה.

זה כמעט אחד לאחד, מה שעשה אורבן בהונגריה. דמוקרטיה לא ממש נשארה שם.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, יובל .מ. כתב:

מהדמוקרטיה הגדולה בעולם:

Supreme Court justices, court of appeals judges, and district court judges are nominated by the President and confirmed by the United States Senate, as stated in the Constitution. The names of potential nominees are often recommended by senators or sometimes by members of the House who are of the President's political party. The Senate Judiciary Committee typically conducts confirmation hearings for each nominee. Article III of the Constitution states that these judicial officers are appointed for a life term. The federal Judiciary, the Judicial Conference of the United States, and the Administrative Office of the U.S. Courts play no role in the nomination and confirmation process.

FAQs: Federal Judges | United States Courts (uscourts.gov)

ללכת ולבחור מכל מדינה את החלק שמתאים לך (חוק צרפתי, נורווגי וכו׳) בלי לקחת את החלקים המשלימים שמאזנים אותו, זו איוולת גדולה מאוד, או לחלופין רשעות גדולה.

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

ערב בג"ץ דרעי, לוין יודיע על רפורמה משפטית: אלו הצעדים המרכזיים (ynet.co.il)

"אותו חוק יסוד יקבע לראשונה את סמכות בית המשפט העליון לבטל חוקים, אבל לפי אותה הצעה, ביטול חוק ניתן יהיה להיעשות רק ברוב של 12 שופטים מתוך 15, אשר יתכנסו לשם כך בהרכב מורחב.

במקביל, מתכוון לוין לומר כי יתמוך ביצירת אמות מידה מוגדרות להתערבות העליון בהחלטות הממשלה והכנסת, כך שתצומצם האפשרות להשתמש בעילות התערבות סובייקטיביות כמו "סבירות", "תום לב" ו"מידתיות". לוין סבור שאין מתפקידו של בית המשפט להחליף את הפוליטיקאים המפעילים את הפקידים, שכן לשופטים אין מומחיות עודפת על מקבלי ההחלטות.

על פי גישת לוין, העליון צריך לעוסק בעיקר בסכסוכים ובערעורים פליליים ואזרחים, ולא להחליף את העם באמצעות נציגיו בכנסת ובממשלה. לוין תומך גם בשקיפות ההליכים משפטיים בעתירות בעניינים ציבוריים, כולל שידור ישיר של דיוני בג"ץ."

חייב להגיד שלא רואה פה משהו שמבשר את מות הדמוקרטיה.

עדיין יוכלו לבטל חוקים, רק שיעשו בזה סדר.

"סבירות ומידתיות" זה "לא זורם לי משהו שאתה עושה" במילים גבוהות.

ושיתעסקו בשיפוט, לא מדיניות.

לגבי דרעי ברור שזה בדיחה עצובה, אבל כרגע הפוליטיקאים מתעסקים במחנאות כמו מטומטמים, אז זה מה יש.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

מה שאמור ליצור איזון עדין שבו אין רשות אחת עם כח אולטימטיבי.

אל תשכח את אהרון ברק ושות' ש"קצת" פגעו באיזון עם האקטיביזם השיפוטי שפסלו חוקים עם ביטויים קצת מעורפלים כמו "מידתיות" ו"סבירות" וכו'.

האם מה קורה עכשיו זה לא בעצם תנועת מטוטלת לצד השני? ניסיון לרסן את מערכת המשפט כי הפכה לחזקה "מידי"?

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, יובל .מ. כתב:

מהדמוקרטיה הגדולה בעולם:

Supreme Court justices, court of appeals judges, and district court judges are nominated by the President and confirmed by the United States Senate, as stated in the Constitution. The names of potential nominees are often recommended by senators or sometimes by members of the House who are of the President's political party. The Senate Judiciary Committee typically conducts confirmation hearings for each nominee. Article III of the Constitution states that these judicial officers are appointed for a life term. The federal Judiciary, the Judicial Conference of the United States, and the Administrative Office of the U.S. Courts play no role in the nomination and confirmation process.

FAQs: Federal Judges | United States Courts (uscourts.gov)

אז מה? אנחנו ארה"ב? בארה"ב בן אדם שישב בכלא מאבד זכות לבחור, בלי לדבר על להיבחר. אתה מתאר לעצמך מצב בארה"ב שבו נשיא ממשיך לכהן בזמן שמתנהלים נגדו 3 תיקים בבית משפט פלילי? 

עריכה אחרונה על ידי mikyl
פורסם
לפני 5 דקות, יובל .מ. כתב:

ביטול חוק ניתן יהיה להיעשות רק ברוב של 12 שופטים מתוך 15, אשר יתכנסו לשם כך בהרכב מורחב.

שופטים שהממשלה היא זו שמינתה, לפי החוק החדש.

לפני 3 דקות, Gosser1860 כתב:

אל תשכח

לא שוכח.

המטוטלת הולכת הרבה מאוד רחוק מדי לדעתי. חלק מזה כי הפריזו רבות בהפחדות והסתה נגד מע׳ המשפט.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יובל ושות, מערכת המשפט האקטיביסטית היתה לשכפץ די נח למדינת ישראל גם כלפי חוץ. זה ילך לפח עכשיו. 

להגיד "זה העם רוצה" זו ציניות שנשמעת יפה, אולי, ומאוד דמוקרטי. אבל אין כאן "עם". ההסכמים הקואליציונים למשל מאפשרים לשס להתייחס לרשת החינוך שלהם כ"שלטון מקומי" ולתפקד במקביל למערכת חינוך בערים.

מעבר לזה שצריך ללמד את זה כדוגמא על איך לא לעשות object oriented וclean code, זה פשוט עוד שלב דמפורר את המדינה ואין שום "עם" בזה, אלא אסופה של שבטים שיש להם מספיק כח ךעשות מה שבא להם.

ושוב, גם אתם תדפקו מזה, בדיוק כמו כולנו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 3 דקות, יבגניפ כתב:

מעבר לזה שצריך ללמד את זה כדוגמא על איך לא לעשות object oriented וclean code

אנחנו הרבה, הרבה אחרי. הגיע הזמן לריפקטור. מקסימום מרעננים קו"ח ומתחילים מחדש.

• רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז מה זה אומר בעצם? שהעם לא צריך לבחור?

כנראה שאין מה לעשות וצריך קצת זמנים קשים כדי שהרוב השפוי יתפכח ויתנער התנער מהחרא שצמח פה בתקופה הטובה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

העם צריך לבחור, אבל זה בדיוק הפרדת רשויות. נבחרו דפוקים לרשות המבצעת, המחוקקת והשופטת יאזנו אותם.

הבעיה מתחילה כשהעם נותן לגיטימציה לרשות המבצעת, שגם ככה יש לה הרבה כוח בארץ (לכנסת אין כמעט כוח ביחס לממשלה), לסרס לחלוטין את שתי הרשויות האחרות, וזה בדיוק מה שקורה עכשיו.

פורסם

זה אומר שלמרות שעם בחר חייבים כלבי שמירה טובים ולא שחתול ישמור על השמנת. דרך אגב בקדנציה קודמת טיעון "העם בחר" לא נתפס אצל אותם אנשים 😀

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

מהדמוקרטיה הגדולה בעולם:

מה הקשר בינינו לארהב?

הפרדת הרשויות שם שונה.

שיטת הבחירות שונה.

שיטת המינויים שונה.

קיימת הגבלת הכהונה.

יש להם חוקה.

אני יכול להמשיך עד מחר.

אתה באמת לא מבין למה רשות שהיא גם מחוקקת וגם מבצעת שיש לה רוב של 61 ח״כ ויכולה לעשות מה שהיא רוצה היא בעיה?

הראש שלך תקוע כל כך עמוק באדמה? אולי תיתן לנו מידע איך מתקדמת סלילת המטרו, יש מצב שמירי לא תספיק לבטל אותו?

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2
  • מצחיק 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...