Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכסף לא יפסיק לזרום אליהם לעולם, כי מדינות ערב לא יפסיקו לסבסד אותם. ישראל זה הדבר הטוב ביותר שקרה לעולם הערבי אחרי הנפט. ישראל, פחות או יותר, היא הגורם המלכד היחיד בעולם הערבי. לכן לסכסוך (והמשכו) משמעויות כלכליות ומדיניות עצומות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

זה מתחיל להשתנות.

העולם הערבי מתחיל להסתכל פנימה ולייצר לעצמו זהות חדשה שלא קשורה לישראל בשום צורה.

הם מתחילים לדאוג לכלכלה ולאיכות החיים של האזרחים שלהם.

אפילו הסעודים החליטו לצאת מכלכלת נפט ולהשקיע בחינוך ובהיי-טק.

פורסם

תראה, יוסי, זה לא הכי מנומס - אבל אתה חי בסרט. באותו סרט שבו חי כל מי שמנסה להשליך על חברה אחרת את הערכים שלו. בדיוק כמו האמריקאים באפגניסטן ובעיראק, למשל, או האירופאים בכל עניין הפליטים כיום. אתה יוצא מתוך הנחה שהם חושבים כמוך ויפעלו כמוך. אלה לא פני הדברים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני לא חושב שהם יפעלו כמוני.

אבל יש משבר רציני מאוד בעולם הערבי כרגע.

לא מעט אנשים מאסו בצורת החיים שלהם ומתחילים לראות את המערב כמודל לחיקוי.

המחשבה ש"מה שהיה הוא מה שיהיה" היא שגויה.

אלו תהליכים מאוד חזקים שמתבשלים מתחת לאדמה כבר המון זמן.

יצא לי לדבר עם אנשים מהעולם הערבי וקצת נמאס להם.

יש נוער שהוא חילוני לחלוטין ונמצא ביוטיוב, 9GAG ואתרים אחרים ומנהל דיאלוג עם המערב.

הם לא רוצים להתעסק בקקה כמו שניסו לפמפם להם במשך שנים.

פורסם

האנשים שאתה מדבר אתם מן הסתם בחוגים שלך. הם מיעוט. מה שקרה בפועל זה האביב הערבי, שפרט למצרים הוביל בכל מקום אחר להרס, מלחמה, התחזקות הקיצוניים ועליית כוחה של דעאש.

אתה מדבר מתוך בועה, זה אפילו די מתקשר לפוסטים שרצו בפייסבוק אחרי הבחירות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן אני חושב שבמידה מסויימת יוסי צודק (לא מאמין שאני כותב את זה :-P

נמאס להרבה מהנוער, ויותר מזה לדעתי אצל המבוגרים. הבעיה היא שגם אם ההנהגה נופלת את הוואקום במקומה יתפסו קיצוניים אחרים, בבחינת זו נבלה וזו טרפה.

בכל מקום קיצוניים יהיו מיעוט אבל הם שמתווים את הקו וכך זה מצטייר מבחוץ. יוסי טוען ופה אני לא מסכים איתו שכנראה יבוא יום ודעת הרוב המתון תשלוט, אני טוען שאלו חלומות באספמיה.

פורסם (נערך)

יוסי טוען ופה אני לא מסכים איתו ..

שכנראה יבוא יום ודעת הרוב המתון תשלוט, אני טוען שאלו חלומות באספמיה.

אז בשורה התחתונה - אתה מסכים שיוסי חי בסרט של פליני.

ואנחנו צריכים הוליווד - לא הקרנה זוטרא בסינימטק (ל "המבינים")

המצ'קצ'קים על עולם נאור, בזויות צילום של נואר.. חצי מואר.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
האנשים שאתה מדבר אתם מן הסתם בחוגים שלך. הם מיעוט. מה שקרה בפועל זה האביב הערבי, שפרט למצרים הוביל בכל מקום אחר להרס, מלחמה, התחזקות הקיצוניים ועליית כוחה של דעאש.

אתה מדבר מתוך בועה, זה אפילו די מתקשר לפוסטים שרצו בפייסבוק אחרי הבחירות.

גם במצריים, ההפיכה של החילונים מהפייסבוק, הביאה לעליית האחים המוסלמים לשלטון, ונדרשה הפיכה צבאית כדי להוריד אותם.

העולם הערבי מוסלמי, עדיין נשלט ע"י רוב דתי פונדמליסטי.

החילונים מהפייסבוק הם מיעוט שבמיעוט.

לצערי, לא רואה איך זה משתנה בעתיד הנראה לעין.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בדיוק. המזל של המצרים הוא שהמהפכה שלהם הצליחה, בטורקיה כרגע יש שידור חוזר של ברה"מ של אמצע-סוף שנות ה-30.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זה מתחיל להשתנות.

אפילו הסעודים החליטו לצאת מכלכלת נפט ולהשקיע בחינוך ובהיי-טק.

מספר בכירים סעודים אולי חושבים כך, אבל צריך לזכור שהעם הסעודי חונך על גירסה קיצונית של האיסלאם, ובהתאם הם שונאים אותנו עוד יותר מהפלסטינים.

יצא לי לדבר עם אנשים מהעולם הערבי וקצת נמאס להם.

יש נוער שהוא חילוני לחלוטין ונמצא ביוטיוב, 9GAG ואתרים אחרים ומנהל דיאלוג עם המערב.

הם לא רוצים להתעסק בקקה כמו שניסו לפמפם להם במשך שנים.

מאמין לך. בכל זאת, האם תוכל לשאול אותם על אירועים מהשנה האחרונה:

1. האם לדעתם תושבי ערערה פעלו בסדר כשלא הסגירו למשטרה את הרוצח נשאת מלחם שהסתובב שם במשך שבוע אחרי הרצח ועד שכוחות הבטחון פשטו על המבנה שבו היה?
  2. האם הם מסכימים עם ח"כ זוהיר בהלול שאמר "הפלסטיני שנורה למוות על ידי החייל היורה בחברון בעודו פצוע אינו מחבל, למרות שדקר חיילים"

בעוד שבמציאות העגומה, שני הצדדים אשמים בזה.

מסכים שגם אנו לא בסדר.

בכל זאת, אם הפלסטינים היו מראים התנהגות שפויה ורצון מעשי לסים את הסכסוך, לדעתי אנו כן היינו מסכימים.

אני לא חושב שאתה מפרש אותם נכון.

המלחמה זה שלב אחד בסכסוך.

הטענה שלהם, כפי שגם באה לידי ביטוי עם התביעה המפגרת נגד בריטניה, היא שבאו גורמים מערביים, השתלטו על השטח ואיפשרו להקים כאן מדינה ליוצאי מערב אחרים, תוך התעלמות מהילידים הפלסטינאים.

מן הסתם, אני לא חושב שזה ריאלי שהתפיסה הזו תשתנה

מלחמת העצמאות ב 1948 אינה סתם שלב בסכסוך. מלחמה זו הינה בעלת חשיבות עליונה לצד הפלסטיני. לדעתם המלחמה הזו היתה הוצאה לפועל של אחת מהעקרונות הכי חשובים של הציונות עוד מראשיתה- גירוש כל ערביי ארץ ישראל. עד שלא יכירו באמת ההסטורית השונה, ושלהם יש חלק נכבד בפרוץ המלחמה, אין סיכוי שהם ישנו את דעתם כי יש לבטל את אי הצדק שנעשה להם על ידי זכות השיבה ועל ידי הקמת מדינה ערבית אחת בין הירדן והים.

פורסם (נערך)
כי בשלב הזה, אני לא בטוח שנשאר להם איפה להקים מדינה בכל מקרה, בין כל גושי ההתנחלויות שישראל דאגה להקים במהלך השנים.

אני לא חושב שאתה מפרש אותם נכון.

המלחמה זה שלב אחד בסכסוך.

הטענה שלהם, כפי שגם באה לידי ביטוי עם התביעה המפגרת נגד בריטניה,

היא שבאו גורמים מערביים, השתלטו על השטח ואיפשרו להקים כאן מדינה ליוצאי מערב אחרים,

תוך התעלמות מהילידים הפלסטינאים.

מן הסתם, אני לא חושב שזה ריאלי שהתפיסה הזו תשתנה.

אם כך - שיתנו לנו את אזור סיני - זו גם החלטה של מדינות המערב..(החלטה של הבריטים)

מאחר והם שלטו בתעלת סואץ ובמצריים, לצורך ביטחון הם לקחו את שטח סיני .

והצמידו אותו למצריים.

ב-1906 הרחיקו הבריטים את הטורקים מהתעלה, ולחצו עליהם להסכים לקו גבול שיכלול את כל סיני תחת שלטונם. (כהצמדה למצריים )

הם הציבו אולטימטום לטורקים לשנות את קו הגבול לקו ישר בין עקבה לרפיח. הטורקים ניסו להביא לפשרה סביב קו בין אל עריש וראס מוחמד (חלוקת חצי האי לשני חלקים שווים) אך הבריטים לא הסכימו. הפשרה היחידה שהתקבלה, בעקבות התעקשות של מפקד כוח המשטרה הטורקי באום-רשרש (אילת של היום) הייתה להעביר את קו הגבול בין טאבה לרפיח. קו זה שימש כגבול המזרחי של סיני מאז ועד היום. כיום גבול זהו הגבול הבינלאומי בין מצרים וישראל. בזכות הסגתו לטאבה יש למדינת ישראל 11 קילומטר של חוף במפרץ אילת ונמל עם גישה לאסיה ולאפריקה.

וישכחו מרמת הגולן.. זו בדיוק אותה החלטה של המערב..

מדוע את שמתאים להם בהחלטות מדינות המערב, הם לוקחים..

בוא נמחק את כל הגבולות שקבע המערב, ויאללה בלגן - נילחם נגרש (כמו בסוריה ועירק היום)

יבגני - אתה באמת למדת / לומד היסטוריה.

ורושם לי מה הם אומרים..

קצת שיקול דעת-שלך, הוסף הם אומרים.. וטועים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אתה רציני בתשובה.. או חם לך, ותקרא את ההיסטוריה של האזור עם מזגן יותר מאוחר.

קרא לאט - כי זה כואב לראות שאין לך בסיס לטענות.

אזור סיני מעולם לא שויך למדינה מסוימת, הוא היה אזור מעבר (הפקר) בין סוריה ארץ-ישראל ומצריים.

הבריטים אשר בתחילת המאה שלטו בתעלת סואץ ובמצריים.

בקשו להרחיק את הטורקים אשר היו באזור סוריה וארץ-ישראל, ולכן לקחו את אזור ההפקר סיני.

והצמידו אותו למצריים.

כך הטורקים בארץ-ישראל, יהיו רחוקים מהאינטרס הכלכלי של הבריטים = תעלת סואץ.

זו הייתה הפעם הראשונה בהיסטוריה, שאזור סיני שויך למדינה כל-שהיא.

ואם יש-לך מידע אחר - בשמחה כולם ישמחו ללמוד.

ואם כבר עובדות..גם

ממלכת ירדן היא מדינה אשר הומצאה בהחלטה ע"י הבריטים -

היא שייכת ברובה לתחום השיפוט של ארץ ישראל.

לכן אם מבטלים החלטות - צריך לבטל הרבה החלטות..

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אין, לא תהיה ולא יכולה להיות הכרה במדינת ישראל על ידי מדינה או ישות ערבית שתתקבל בברכה על ידי האוכלוסייה בקרבה.

לא יכולה להיות ריבונות של כופרים על אדמת האיסלם שישראל שוכנת עליה, לדאבוננו.

זה מנוגד לאיסלם, זה מנוגד לחזון ה"לאומי" (המרכאות בכוונה) וזה מנוגד להיסטוריה כפי שהערבים והפלסטינים רואים אותה.

כפי שאמרתי בעבר - הטעות של יבגניפ, פרנקוס ושמאלנים רבים אחרים היא שהם סבורים שהשיקולים של הצד השני (ההמון, הציבור, הרוב, איך שתקראו לזה), דומים לשלנו.

לגבי 67 כבסיס לפתרון: 67 היא רק הסטירה האחרונה, היא לא שורש הבעיה. שורש הבעיה הוא נוכחות של יהודים כאן ככלל, ובעיקר כריבונים מאז 48 וכמובן 67.

כן, בניגוד למה שבן כספית חושב, הסכסוך נמשך למעלה מ-120 שנה; הוא לא התחיל בשישי ליוני 67.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

כפי שאמרתי בעבר - הטעות של יבגניפ, פרנקוס ושמאלנים רבים אחרים היא שהם סבורים שהשיקולים של הצד השני (ההמון, הציבור, הרוב, איך שתקראו לזה), דומים לשלנו.

לפני 20 שנה הייתי אומר שהאינטרסים שונים לגמרי.

כרגע הם גם לא לגמרי דומים אבל זה מתקרב וככל שיש יותר אנשים עם גישה למידע ולאינטרנט, ככה זה נהיה יותר נכון.

עוד 20 שנה, אלו שגדלים עכשיו עם יוטיוב, פייסבוק ואינסטגרם כן יהיו מאוד דומים לילדים שלנו.

יש מה שנקרא "תרבות האינטרנט". אנשים צעירים מתחילים לתקשר אחד עם השני וליצור משהו שהוא מעבר לרק לאומיות, אלא הוא תרבות גלובאלית.

נכון שזה לא יהיה כל הצעירים אבל חלק גדול מהם כן.

בארץ רואים את זה גם.

יש את האנשים ה"נורמלים" שכותבים את השם שלהם באנגלית בפייסבוק ויש את אלו שכותבים בעברית ולא מתקשרים עם שאר העולם באנגלית.

אלו שדוברי אנגלית גדלים עם תרבות גלובלית והם הרבה פחות גזענים\ לאומניים\ מפלים \ דתיים ואלו שלא יודעים אנגלית וממשיכים עם הלאומניות וה"תעזבו את החייל, הוא יהודי אז הוא צדיק" וימשיכו להיות פרימיטיביים שחושבים שישראל היא מרכז העולם.

אי אפשר להאבק בזה, הילדים יהפכו ליותר ליבראליים ופחות לאומניים.

גם בעולם הערבי.

• תוכן חדש...