Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רומן, זה לא משנה כמה תלמידים יש בהר חברון, זה משנה שכל אחד מהם מקבל יותר ממה שמקבל כל תמיד בחיפה או ירוחם.

לגבי כמות המתיישבים - אתה מרוקן את הטענה מהתוכן שלה. במגש הכסף (ולא רק שם) טוענים שמודיעין עלית והתנחלויות גדולות אחרות פורחות, בגלל שהבטיחו שם תנאיי מחייה טובים יותר מאשר בפנים ישראל. זה לא קשור האם היישוב הזה ייפונה או לא, זה קשור לאופן שבו הוא נוצר - על חשבונם של יישובים קיימים בתחומי ישראל, שלא מעניינים איש בימין הישראלי.

מפליא שאתה כ"כ בעדם. מה אתה מרוויח מההתנחלויות?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

בעדם? אני נגד טענות ריקות מתוכן. אני לא רואה ביישובים שלא יוחזרו התנחלות, כי בסופו של יום הם בכל סצנריו יישארו חלק מהמדינה. לכן אני לא רואה טעם לכעוס עליהם, יותר מהטעם של הזקן שבאמצע ארוחת בוקר מביא לאשתו כפה כי כשהתחתן אתה לא הייתה בתולה (בדיחה רוסית ישנה, אתה בטוח מכיר).

אחוז ההתנחלויות שיוחזרו לא כזה גבוה ואחוז האוכלוסיה שם גם הוא אפסי. הכעס פוליטי, לא מהותי - מהותית אין כ"כ הרבה מה לכעוס עליו.

אני גם מוחה בכל תוקף נגד רטוריקה כמו זאת:

על חשבונם של יישובים קיימים בתחומי ישראל, שלא מעניינים איש בימין הישראלי.

ברבע מאה כאן לא ראיתי הרבה הבדלים ביחס לפריפריה בין הממשלות. היה ועודנו חרא. השינוי המהותי היחיד שאני יכול לשים עליו את האצבע הוא בניית הכבישים בשנים האחרונות בצפון - מבורך בהחלט. התקשורת כמובן לא תדבר עליו כי מה לעשות, הממשלות של הימין עומדות מאחורי זה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
בעדם? אני נגד טענות ריקות מתוכן

הטענות לא ריקות מתוכן. אתה מתייחס למצב היום ורואה בהתנחלויות גדולות עובדה מוגמרת, מה שלא יפונה בכל מקרה.

אבל צריך לזכור איך הן גדלו. וגם אם זה מכעיס אותך, עובדתית זה הגיע מכסף שבמקום זה היה יכול ללכת לישובים אחרים בתחומי ישראל. וגם היום הן ממשיכות לגדול בדיוק מאותה הסיבה. החרדים שמגיעים לשם לא מגיעים לשם מתוך אידיאולוגיה ציונית מטורפת. וכראה גם לא חלק ניכר מהחילוניים בישובים הגדולים.

אגב, בניגוד אליך, נציגי הבית היהודי והליכוד בכנסת דווקא כן דואגים להתייחס להתנחלויות כקטגוריה נפרדת בכל הזדמנות, כפי שקרה גם בשבוע שעבר עם הקלות המס.

ברבע מאה כאן לא ראיתי הרבה הבדלים ביחס לפריפריה בין הממשלות

בעשור האחרון או יותר, הימין שולט לחלוטין בישראל. אני לא כ"כ בטוח שיש דמיון בין שלי יחימוביץ או בוזי הרצוג לבין רבין ופרס (ולצורך העניין, לא הצבעתי ואני לא מתכוון להצביע לאיש מהם). אני מוכן לתת להם להנות מהספק שיתנהלו שונה ממה שמתנהלים היום נתניהו, בנט ושאר האחים.

גם בדרום בונים כבישים.עדיין, מבחינה סוציאו אקונומית, ישובי הספר הישראלים הם עניים. כן, יש יוצאים מן הכלל כמו כפר ורדים, אבל אני לא חושב שהם משקרים יותר מדי כשהם יוצאים להפגין בימים אלו ממש נגד הפגיעה בהקלות המס שהם מקבלים, כששוב, מי שמתחרה מולם אלו הן התנחלויות כקטגוריה נפרדת, ולא כישובים ישראלים פרטניים.

פורסם

בוודאי שאני מתייחס למצב היום, לאיזה מצב אתה רוצה שאתייחס? ע"ע הבדיחה שהזכרתי.

לגבי לאן היה מגיע הכסף אם לא, גם זו לא בדיוק טענה מוצקה. היא הרי נשמעת גם ביחס לתקציב הבטחון, למשל. אולי הכסף מההתנחלויות היה הולך לתקציב הבטחון באמת? פרוייקט הלביא, דוגמא לא רעה.

בסופו של דבר אפשר לרטון ואפשר לראות מה מעשי. להתייחס ליישובים שבכל מקרה לא יוחזרו באופן בו אתה מתייחס אליהם זה לרטון, בלא תכלית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ממש לא "לרטון".

לאן היה מגיע הכסף זה לא ניחוש. זה משהו שרבו עליו בכנסת אפילו עכשיו במשך שבוע.

מצד אחד ישובי ספר, ערים בפריפריה, ערד, דימונה, כרמיאל ועוד.

מצד אחר "התנחלויות" כקבוצה נפרדת לחלוטין.

וזו רק דוגמא.

מה שמעשי הוא להבין שהקימו X יישובים ביו"ש, תוך הזנחה של יישובים בפנים ישראל, כי, מה לעשות, בעייני מקבלי ההחלטות הישראלים יו"ש יותר חשובה משאר שטחי ישראל. מכאן, כל אחד יכול לעשות מה שבא לו. אני לא אצביע למישהו שמלכתחילה מתייחס אלי כסוג ב', אבל אני בדעת מיעוט. לאחרים, כאמור, יותר חשוב לוודא שהערבים \ סמולנים נדפקים, מלדאוג לעצמם.

פורסם

לנושא קצת אחר. לא יודע אם מותר בשרשור הזה לצרף לינקים שלא מהארץ או מבצלם, אבל אקח סיכון. מאמר נוקב, לא מתלהם ואני מסכים עם רובו ככולו:

http://m.nrg.co.il/online/1/ART2/734/362.html

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
^

לטובת כולם, דתיים וחילונים, עדיף שהדת תופרד מהמדינה ויפה שעה אחת קודם. אפשר להגדיר מהי מדינה יהודית גם בלי השימוש הציני בדת.

ושיהיה גם צבא מקצועי שכיר

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רומן, אל תהייה עצוב, יש בדיוק סמולני וחצי חוץ ממני בשרשור (ובפורום בכלל). :)

והאמת שלמרות שהוא מהאנשים הבודדים שביקשתי מהפייסבוק לא לראות את מה שהם כותבים, הוא כותב דווקא הרבה דברים נכונים בטור הזה.

אני לא יכול להתווכח באמת עם טענה כמו "אין סיכוי לשלום", כי אין לי או לאף אחד אחר הוכחה שזה אפשרי וישים.

אני כן יכול להתווכח עם מי שאומר "אין סיכוי לשלום כי הערבים" ורגע אחר כך מודה שבחיים לא יהיה מוכן להתפשר על גרגר מאדמתה של א"י השלמה, כי ככה.

זה שני סוגים שונים לחלוטין של תפיסות עולם. ה"כעס" של השמאל הוא לא על הסוג הראשון. הכעס הוא על הסוג השני; מי שלא היה ולא יהיה מוכן להתפשר על שום פיסת אדמה כאן מול הערבים, ללא שום תלות במה שהם עושים - בין אם מתוך מניעים לאומניים, לבין אם מתוך מניעים דתיים.

נוטים לומר שיעברו עוד כמה דורות עד שבחברה הפלסטינית יצמח דור שנוכל לעשות איתו שלום. בכל זאת, מהסתה וחינוך לשנאה לוקח זמן להיפטר, אם בכלל אפשר. צר לי לומר, אבל אפשר לומר את אותו הדבר על החברה הישראלית. השמאל המדיני לא מבין את עוצמת ההשפעה של תקופות כמו זו של רבין, וכמובן את זו של תחילת שנות האלפיים, על החברה הישראלית.

הוא צודק במיליון אחוז. אבל לא בגלל זה נפתלי בנט או אורי אריאל או דני דנון לא רוצים הסכם שלום.

פורסם

אני התכוונתי יותר לכל המינוח של "מורשת רבין". מילא שמה שמייחסים לו לא קרוב אפילו למה שהוא עצמו עשה, אלא שהדבר מהווה זילות בו ושימוש מאד ציני ומגעיל בדמותו לאחר מותו.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לנושא קצת אחר. לא יודע אם מותר בשרשור הזה לצרף לינקים שלא מהארץ או מבצלם, אבל אקח סיכון. מאמר נוקב, לא מתלהם ואני מסכים עם רובו ככולו:

למרות שזימרי נוטה לפעמים לפופוליסטיות, הסכמתי עם כל מילה במאמר הזה.

פורסם

לא התייחסתי לכותב והאמת פחות מעניין אותי. אם אפשר היה לפרסם את זה בלי שם, זה יכול היה להיות ניסוי מעניין.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המאמר אכן לא מתלהם וכתוב בצורה משכנעת אבל למרות זאת הוא מאמר דמגוגי ירוד. אין בכלל מהות. יש בו הטחת האשמות כל כך כללית שלא ידוע מהי בעצם האשמה.

למשל:

-"אני כועס כי אני יודע שאוטוטו יתחילו הציטוטים של האנשים הנכונים שיטיפו לי ולנבחרי הציבור שלי על חשבון נפש, בלי שפעם אחת יעצרו כדי לבדוק אם לא טעו בעצמם". מי אלה המטיפים? מה הם אומרים? מזה הכותב מתעלם לגמרי.

- "לא היה לי מושג שבעוד עשרים שנה אגלה שהרוצח לא פעל לבד. מאות אלפי בני אדם שיתפו איתו פעולה, את חלקם אני אפילו מכיר. אחד מהם הוא אפילו אני." מדוע טוענים שמאות אלפים שיתפו פעולה? מדוע הוא חלק מאלה שכביכול שיתפו פעולה ברצח?

- "אף פעם לא חשתי סלידה ממנו, בטח לא כמו זו שאני חש לאנשי המחנה שלו שרוקדים על דמו כבר עשרים שנה." מי אלה אנשי המחנה האלה? מה הם עשו שלדעת הכותב זה ריקוד על דמו?

בנסיון לנחש למה הוא התכוון, יתכן שיש כמה פוליטיקאים ועיתונאים שדעותיהם לא נראות לו. אם כך, שיתיחס ישירות אליהם. ההסתה שלו כאילו יש פה מחנה שלם שפועל נגד מאות האלפים שכמותו, היא מגעילה ופשוט לא נכונה.

האיש הזה הוא דמגוג מגעיל. הוא פשוט מסית ומפלג. הפרופגנדה הזו מתאימה לאנשי סטאלין וד"ר גבלס. גם כך יש לנו מספיק בעיות, והיהודים זה עם שאוהב לריב עם עצמנו, ובמקום לאחד אותנו המאמר מנסה בכוח לפלג אותנו.

דרך אגב, ב"ידיעות" של היום כתוב שפרס לא נאם אתמול , וזה לא במקרה. המארגנים סיכמו איתו מראש שלא ינאם כדי שהאזכרה לא תיקח צד פוליטי.

--------

לגבי עיתון הארץ שהוזכר פה, מבחינה פוליטית הוא אכן לוקח צד אבל מהצד הכלכלי- חברתי הוא לוחם בעדינו, בעד השכל הישר ונגד השחיתות והטמטום של הממסד. גם מי שמקיא מקריאת הצד הפוליטי שלו, צריך לתמוך בעיתון זה מכיון שהוא כלי התקשורת היחידי (אם איני טועה) שבאמת נלחם בשחיתות.

לגבי הצד הפוליטי שלו, הקיצונים ביותר הם גדעון לוי שאצלו אנו תמיד רעים, ועמירה הס. ראש השב"כ לשעבר עמי איילון אמר שבהיותו ראש שב"כ הוא קרא את הטור של הס כל יום כדי לדעת מה קורה בצד הפלסטיני. ניסיתי לקרוא אותה וראיתי שהוא צודק. היא כמובן לרעתינו, אבל היא גם תוקפת את החמאס, אבו מאזן ועוד. מי שרוצה לדעת את האויב, צריך לקחת כדור נגד בחילה ולקרוא אותה.

יהודה

פורסם

ככלל הוא פופוליסט זול, ואני די שונא את מה שהוא כותב. כאמור, בגלל זה ביקשתי יפה מהפייסבוק לא לראות יותר דברים שהוא כותב, וצצו לי בפיד בגלל שחבריי אהבו אותם.

כמובן שאני גם לא ממש מתחבר לניסיון (חלק מ) אנשי הימין להראות שהם הנפגעים האמיתיים מרצח רבין, כמו שכתב חגי סגל ועוד כמה חברים מהסוג שלו.

עם זאת, יש אמת בפסקה האחרונה של מה שהוא כותב, וזו ביקורת מאוד לגיטימית על השמאל. אני לא חושב שהייתי מאשים את בוז'י או את שאריות מפלגת העבודה בזה, אבל בשמאל הקצת יותר רדיקלי בהחלט יש לעיתים חוסר יכולת להבין שמעבר לחינוך לאומני, אמונה אינהרנטית באיזו עליונות מול הערבים ועוד, הרבה אנשים פשוט.. מפחדים מכל ניסיון להסדר אפשרי. ואולי זה יפתיע, אבל במקומות אחרים אני מתווכח גם עם אנשים כאלו לפעמים.

אגב, לאנשים השמאל הרדיקליים יחסית בהארץ אפשר להוסיף גם את חיים לוינסון.

פורסם
כמובן שאני גם לא ממש מתחבר לניסיון (חלק מ) אנשי הימין להראות שהם הנפגעים האמיתיים מרצח רבין, כמו שכתב חגי סגל ועוד כמה חברים מהסוג שלו.

אז מי הנפגע האמיתי? אנשי השמאל? המרכז? מאיפה בכלל הניכוס הזה של ההיפגעות? מי שנפגע זה המדינה, עקרונות דמוקרטיים וכמובן רבין עצמו ומשפחתו. כל ניסיון אחר לניכוס ההיפגעות, על ידי כל גוש שהוא, מטומטם.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...