Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קוקו - איזה מחדלים כלכליים יצר השמאל? בנית כלכלה מאפס בשנות ה-50 וה-60, כמובן (בגישות שהיו מקובלות באות ימים)? הרי מ-1977 הכלכלה מנוהלת על ידי הימין (עם הפסקה קצרה בתקופת רבין, שדווקא היתה דוקא די טובה מבחינת השקעה בתשתיות). להזכירך, הנזקים החמורים ביותר לכלכלה הישראלית נגרמו בתקופת ממשלות בגין, נזקים שתיקונם החל בתקופת ממשלת הרוטציה, אבל נדרשו לא מעט שנים נוספות עד תיקונם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

קודם כל, מציע לראות את הסדרה לפני שמבקרים את הנטיה הפוליטית שלה (ע"ע פוסט קודם שלי).

שנית, בתור מי שעוקב אחרי רולניק מלא זמן, אני חוזר על כך שהוא באופן עקבי לא מביע דעות 'אנטי ימניות', גם לא 'אנטי שמאלניות', וגם לא 'אנטי/פרו וואטאבר'.

ולסיום, שים לב שהשמאל לא בשלטון יאמבה-דאמבה זמן, כך שאם הסדרה מדברת על מחדלים רלוונטיים לעת האחרונה, ייתכן שהחלק הקשור לימין יהיה גדול יותר מאשר החלק הקשור לשמאל. בכ"א אין שום ספק שהשמאל אחרי להמון מחדלים, המון, ייתכן מאוד שיותר מהימין. בכלליות הסוציאליזם שהיא נחלת השמאל זו שיטה די מטופשת מבחינה כלכלית (לדעתי).

אבל עזוב אותך שטויות, תראה את הסדרה, ותפעיל את הראש לבד ותחליט אם היא נראית לך כמו פרופוגנדה אנטי-X, או לא. טרם ראיתי אותה (בוודאות אראה) ואני רוצה להאמין שרולניק ימשיך בקורס הרגיל שלו של אג'נדה א-פוליטית. מקווה לא להתאכזב.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוריו - בישראל אף פעם לא היה "סוציאליזם" כפי שאתה מתאר. היתה סוציאל-דמוקרטיה, בסגנון המערב אירופי, אבל בתנאים של מדינה עניה, חסרת תשתיות, שקלטה מספרים עצומים של עולים, מרביתם חסרי אמצעים וחסרי השכלה. ולמרות כל השגיאות שנעשו התשתית לחלק גדול מהדברים החיוביים במדינה הונחו באותה תקופה. ועוד דבר לזכות אותן ממשלות - היה חזון והיתה מוכנות להשקעות גדולות כדי להגשים אותו. תסתכל על מפעלים כמו מערכת החינוך (ולמרות כל התלונות, מערכת החינוך הישראלית, לפחות זו שאינה חדרית, טובה), תשתיות כמו תשתיות המים, וגם החקלאות והתעשיה המסורתית. אין ספק שנעשו שגיאות, אין ספק שהיתה שחיתות, אבל בסופו של דבר הושגו הרבה הישגים.

אני יודע שהיום מקובל לשנוא את הסוציאליזם ולצעוק בכל מקום "צפון קוריאה"!!! קין ג'ון אום"!!! אני דווקא הייתי צועק "שבדיה"!!! "דנמרק"!!! "גרמניה"!!!! ללמד שסוציאליזם מערבי אינו מתנגש כהוא זה עם יוזמה פרטית. להפך. היוזמה הפרטית נהנית מתשתיות חברתיות ממלכתיות מוצקות כגון מערכת חינוך שמספקת עובדים מיומנים, ואפילו דואר שמאפשר תקשורת ראויה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הקישורים ליוטיוב מגיעים לסרטונים פרטיים ולא ניתן לצפות.

קטע... משום מה סגרו אותם לצפייה. בדיוק כשהתכוונתי לצפות בפרק השני. מקווה שיפתחו שוב לטובת אלה שאין להם ערוץ 8...

עריכה: הנה הפרק השני

סלואורייד - בגלל זה שאלתי עד כמה היא מוטה ולא אם היא מוטה.

סרוניס - אני מרשה לעצמי להבין שה"אפס" מתייחסת להטייה הפוליטית. קראתי באחת הדעות על הסדרה שהיא לא נוגעת כלל במחדלים כלכליים שהשמאל יצר, אולי נטיה פוליטית לא קשורה לנושא, אבל קשורה לחלק של הנושא שמראים לנו.

היא נוגעת במחדלים כלכליים שקיימים כיום. זה לא משנה בכלל מי יצר אותם והתוכנית בכלל לא מדברת על זה.

לדעתי, בנאדם ששכלו בקודקודו שצופה בתוכנית הזאת צריך לכל הפחות להגיד לעצמו "לעזאזל, אם כל זה נכון אז פשוט חייבים לעשות משהו".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

סיימתי הרגע לצפות בפרק השני. אפשר לומר שהוא אפילו יותר מעצבן מהפרק הראשון, אם זה בכלל אפשרי.

זה כל כך מרתיח שקשה לתאר. אתם פשוט חייבים לצפות. ויש שם אפילו חלק קטן על שוק הרכב...

ואם כבר התחלנו מפוליטיקה, אז בסוף סופו של הפרק השני נכנס הקטע הפוליטי. זליכה אומר לנו ישר בעיניים שההנהלה של המדינה הזו, כלומר הממשלה, גונבת לנו את הכסף מבין הידיים. הדרך היחידה להתחיל פה שינוי כלכלי הוא ללכת ביום הבחירות ולהצביע למישהו אחר.

אחרי שרואים את הפרק הזה מבינים שאנחנו פשוט חייבים להפסיק להצביע על עתיד ירושלים, על הגרעין האיראני, על הסורים, על הפלסטינים, על ההתנחלויות. ובזמן שאנחנו מתווכחים על הנושאים האלה, גונבים אותנו. ביום שאנחנו נבחר להנהלה את מי שיעצור את הביזה, ילחם בגנבים וישמור על האינטרסים שלנו, באותו יום תהיה פה מדינה אחרת. (מילים שלו)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
האם הם מתכוונים לתקוף גם את קבוצות הלחץ של השמאל? האם הסדרה תעסוק בחקלאים המנסים למנוע את פתיחת המשק ליבוא ואת ביטול הקרטלים החוקיים שלהם? האם היא תעסוק בוועדי העובדים שמונעים תחרות בנמלי ישראל, בין הבנקים הגדולים, בתחבורה הציבורית ועוד? או שהם, בדומה לרבים אחרים, יטילו את כל האשמה אך ורק בכיוון הצד הנגדי של המפה הפוליטית?

- הסדרה נלחמת בשחיתות ובאפליה לרעתינו, האזרחים הפשוטים. ואפילו אם נניח שהסדרה לא מבקרת את ה"שמאל" , האם זה אומר שעלינו להסתייג ממנה?

לדעתי מלחמה בשחיתות היא תמיד חיובית, גם אם רק בחלק מסוים בלבד.

- רבין היה ראש הממשלה האחרון של מפלגת העבודה לפני כ 20 שנה, אם לא סופרים את הקוריוז קצר הימים של כהונת ברק. לידיעתך התקשורת מאוד תקפה אותו ואת ממשלתו בכל שנות השלטון שלו. התקשורת גם תקפה את ממשלת אולמרט, שמוגדר כשמאלני ע"י הליכוד. ככה זה בתקשורת.

אוריו - בישראל אף פעם לא היה "סוציאליזם" כפי שאתה מתאר. היתה סוציאל-דמוקרטיה, בסגנון המערב אירופי, אבל בתנאים של מדינה עניה, חסרת תשתיות, שקלטה מספרים עצומים של עולים, מרביתם חסרי אמצעים וחסרי השכלה. ולמרות כל השגיאות שנעשו התשתית לחלק גדול מהדברים החיוביים במדינה הונחו באותה תקופה. ועוד דבר לזכות אותן ממשלות - היה חזון והיתה מוכנות להשקעות גדולות כדי להגשים אותו. תסתכל על מפעלים כמו מערכת החינוך (ולמרות כל התלונות, מערכת החינוך הישראלית, לפחות זו שאינה חדרית, טובה), תשתיות כמו תשתיות המים, וגם החקלאות והתעשיה המסורתית. אין ספק שנעשו שגיאות, אין ספק שהיתה שחיתות, אבל בסופו של דבר הושגו הרבה הישגים. .

נכון שממשלות ישראל הראשונות, התחילו מנקודת פתיחה מאוד גרועה, של משק הרוס והמון עולים מובטלים. ההתמודדות עם בעיות אלה היתה קשה ועלתה ביוקר למעמד הבינוני שהיה פה, ולאחר זמן הכלכלה התיצבה. אבל הממשלה השליטה פה כל מיני עקרונות סוציאליסטים שקלקלו הרבה כמו:

- הלוואות ממשלתיות בריבית מצחיקה שחלקם הופנו למקורבים לשלטון, גם מתוך אידיאולוגיה.

- הלאמת תעשיות והתפשטות עצומה של חברות בבעלות הממשלה וההסתדרות שנוהלו גרוע

- היו גם תעשיות פרטיות שנרדפו על ידי תאגידים ממשלתים \ הסתדרותים כמו רדיפת שטראוס על ידי תנובה.

- הלאמה של רוב האדמות במדינה. מנהל מקרקעי ישראל נהפך למוקד שחיתות והצקה בירוקרטית. היו מקורבים שקיבלו קרקע במיקום מרכזי במחיר מצחיק עד אפסי.

- הלאמת בתי ספר אבל כבר אז החרדים המשיכו במוסדות החינוך הפרטים.

- שירותים ירודים בבריאות, בדואר,בטלפון, במיסוי, בנמלים ועוד. סובסידיות ענקיות לחברות ממשלתיות\ הסתדרותיות כמו צי"ם ואלעל.

- ועוד

כאשר הליכוד עלה לשלטון, ממשלות בגין הרסו את הכלכלה , ללא קשר לאידאולוגיה. מאז הגורמים להתפתחות הגדולה של המשק הם קודם כל משרד האוצר ובמיוחד אגף התקציבים שכל הזמן דוחף רפורמות מוצלחות למרות פוליטיקאים שמנסים להכשיל, כמו "מתווה הגז" הידוע לשמצה. הגורם הנוסף הוא רוח היזמות של ישראלים מהשורה, שלמרות הנזקים שהממשלה עושה, מקדמים את הכלכלה הישראלית בגדול.

הממשלה היא בזבזנית ועם תוספת שחיתות, אבל האם הממשלה של פעם היתה יותר טובה? הנה, זה מה שהיה פעם:

רפי קישון מדבר במעריב על אביו אפריים קישון , הסאטיריקן הישראלי הכי הכי:

אבא חי כביכול אורח חיים בורגני, אבל בנשמתו הוא היה אנרכיסט. הוא לא ראה את השלטון כחבורה מכובדת של אנשים נבונים וחכמים שרוצים לעזור לעם, אלא כחבורה של אנשים בינוניים המתנהלים בין שלומיאליות לבין נוכלות ורמאות שמשימתם העיקרית לנסות להיאחז בקרנות השלטון ולייצר מיסים חדשים שיוכלו לגבות מהעם כדי לממן את כל הטעויות שהם עושים ואת בזבוז כספי הציבור מטעמם. את זה אני אומר גם בשמי וגם בשם אבי, ואני בטוח שאבא היה תומך במאבק החברתי שמתנהל היום"

לדעתי זה נכון גם לממשלות של העשורים האחרונים.

יהודה

פורסם

הוא נכנס בלי רחמים גם בהסתדרות ובוועדים, אף צד במפה הפוליטית לא יוצא נקי ובצדק. הסדרה בינתיים נראית מעולה אם כי אשמח לתקף את כל ה"אקסיומות" שרצות שם, למרות שמספיק שחצי מזה מדויק וזה כבר מראה באיזו רפובליקת בננות עלובה ומושחתת אנו חיים ואיך שודדים אותנו ללא הפסקה תוך קריאות "אירן! חיזבאללה!". 1984 זה כאן.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לא שאנחנו צריכים תזכורת כמה אנשי הציבור שלנו מושחתים, אבל הנה בכל זאת רשימה של חברי ממשלה או כנסת לשעבר שהורשעו בפלילים:

אהוד אולמרט

משה קצב

צחי הנגבי

אברהם הירשזון

שלמה בניזרי

חיים רמון

גונן שגב

יצחק מרדכי

אריה דרעי

ועוד, ועוד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם (נערך)

מראים לנו תכנית בטלוויזיה שמראה לנו שהממשלה מנהלת את הכלכלה בצורה מחורבנת ומושחתת. ומה רוצים לעשות האזרחים? לתת לממשלה עוד כוח כדי לנהל את הכלכלה בצורה יותר מושחתת.

ואגב, מלבד הקומוניסטים במפלגת העבודה, כל פוליטיקאי שיגיע לשלטון היום יעשה בדיוק את אותו הדבר. הקומוניסטים יחימוביץ, יוסי יונה ושות', כנראה יחריבו את מה שנשאר מהכלכלה פה, שהתעשייה הביטחונית וההיי טק שומרים עליה. ד"א, בתעשייה האווירית אלפי עובדים מיותרים שפוגעים ברווחיות אבל לא ניתן לפטר אותם בגלל קביעות - הרעה החולה של מדינת ישראל.

עריכה אחרונה על ידי Cassano
פורסם

קומוניסטים? איפה אתה חי? תיכף תגיד שהם גם פשיסטים.

ואתה חוזר על אותה שגיאה שהעלתה את ביבי לשלטון שוב: "האחרים גרועים יותר". זו שגיאה מסיבה כפולה:

1. אתה לא יודע אם הם באמת גרועים יותר, כי לא נתת להם סיכוי.

2. ביבי וחבורתו בשלטון כבר כמעט 7 שנים והשחיתות פושה. ניקוי אורוות לא יכול לפגוע יותר משהוא יכול לעזור. צריך לרענן את השורות ולהחזיק את נבחרי הציבור קצר, לא לתת להם לשכוח שהם עובדים פה בשבילנו, כמו שאנחנו עושים עם ביבי ושות'.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני - לא יודע לגבי האחרים, אבל שלי קומוניסטית מבטן ומלידה. לא כקללה, כתפיסת חיים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

רוני - אתה רושם חברי כנסת/ממשלה לשעבר, ומכניס את דרעי לרשימה?

דרעי הוא שר בהווה שהורשע בפלילים, מגיעה לו שורה נפרדת בהודעה שלך.... מדהים.

ואמנם שטרם ראיתי את הסדרה, כבר מס' שנים שאני טוען בדיוק את זה - כל הבלבולי שכל על איראן דאעש וכו' זה בסה"כ מסך עשן, האיום הקיומי על ישראל, מבחינתי, זה הפן הכלכלי-חברתי (שקשור באופן הדוק לשחיתות). אותי זה כבר הכריע ולמרות שהחיים שלי פה אחלה אני לא רואה את עצמי חי כאן בעתיד, בהנחה שאני ואשתי נרצה משפחה (בתור 'רווק' אין לי בעיה להשאר כאן [הבהרה: בז'רגון שלנו, רווק == אדם ללא ילדים]).

אני מסתכל על האחים הקטנים שלי: שניהם ילדים טובים (ילדים, 18 ו21), שניהם מעל לממוצע מבחינת יכולות - ומצד שני שניהם ילדים לאותם הורים שכירים מעמד בינוני בלחץ, ולא נראה שהם הולכים להנדסה. אני חושב מה בדיוק הם יעשו בחיים ואיך הם יסגרו את החודש, ומבין שזה לא נראה טוב עכשיו ורק הולך להתדרדר עם הזמן. באסה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)
קומוניסטים? איפה אתה חי? תיכף תגיד שהם גם פשיסטים.

ואתה חוזר על אותה שגיאה שהעלתה את ביבי לשלטון שוב: "האחרים גרועים יותר". זו שגיאה מסיבה כפולה:

1. אתה לא יודע אם הם באמת גרועים יותר, כי לא נתת להם סיכוי.

2. ביבי וחבורתו בשלטון כבר כמעט 7 שנים והשחיתות פושה. ניקוי אורוות לא יכול לפגוע יותר משהוא יכול לעזור. צריך לרענן את השורות ולהחזיק את נבחרי הציבור קצר, לא לתת להם לשכוח שהם עובדים פה בשבילנו, כמו שאנחנו עושים עם ביבי ושות'.

לא אמרתי פאשיסטים, אמרתי קומוניסטים. וכן, יחימוביץ' היא כזו. זו אינה קללה, זו תפיסת עולמה. והיא לא היחידה שם.

לגבי האלטרנטיבה, החבר'ה של המערך שנקרא היום המחנה הציוני רוצים להעמיק את השגיאות שנעשו בניהול הכלכלה. הם לא רוצים להוריד מכסים או להילחם בוועדים, הם רוצים לעשות בדיוק ההיפך ותפיסת עולמם הכלכלית אינה עולה בקנה אחד עם תפיסתי. אני לא יכול לבחור בהם, פשוט לא.

עריכה אחרונה על ידי Cassano
פורסם

מסכים עם הבחור מעלי, לצערי.

(לצערי, כי גם אני רוצה אלטרנטיבה)

פורסם

בבחירות האלה היה סיכוי אמיתי לכל מי שרצה שינוי. עובדה, מועמד עם קסם אישי של אמבה זכה בהמון קולות. מועמד לגיטימי היה נבחר. אג'נדה לגיטימית הייתה מביאה לבחירה. זה לא קיבעון, זה פשוט זלזול באינטיליגנציה של הציבור והיעדר אג'נדה ברורה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...