Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברגע שהדבר הראשון והכמעט בלעדי שמגדיר אותך זה יהודי, כנראה שישראל זה המקום המתבקש.

אבל אחד כמוני, אתאיסט מוחלט, שיהדות לא מגדירה שום דבר בו - אז זה לא ממש שיקול. השיקול מבחינתי הוא תרבות מערבית.

אני אתאיסט מוחלט בדיוק כמוך. אני לא מאמין באלוהים, לא אוכל כשר, לא צם ביום כיפור ולא קשור בשום צורה ליהדות.

אבל מה הקטע, נולדתי בישראל ואני מוגדר יהודי.

עכשיו מה תעשה כשתוזמן לזוג גרמני או אוסטרי ותגלה שהחוויות שלכם בחיים היו שונות לחלוטין? שאין לך שום דבר משותף איתם מלבד זה שהם נאורים בעיניך?

אני באמת חושב שכל אזרח נוטה להגיד שהמדינה שלו הרבה יותר גרועה ממה שהיא. כולל ישראל.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מה ז"א מה נעשה, נחלוק חוויות ואח"כ חילופים, לא? XD

מה שאתה אומר כנראה נכון (הדשא ירוק יותר והכל), אצלנו פשוט זה מגובה בדברים מדידים. יש 'על טעם ועל ריח' שזה סובייקטיבי, ויש מספרים שזה יותר בכיוון של אבסולוטי.

וזה שבנאדם לא היה בצה"ל ולא טייל ביהודיה לא אומר שאין לו משותף איתך (תרבות, טיולים, מאמרים, דעות - אלו דברים שבעידן שלנו נהיו גלובליים).

אבל אין ספק שמעבר זה קשה, אף אחד לא אמר אחרת. גם לעבור מקום עבודה זה קשה, אבל כשמציעים לך שכר פי פקטור X, תנאים פי פקטור Y וכו' וכו', אתה עלול להחליט שלמרות הכיף באירועי חברה והצחוקים בחדר הסטודנטים, אתה תיקח צ'אנס ותהמר על מקום חדש. זה כמובן רדוקציה רצינית, אבל זה בשביל להבהיר את הכוונה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

נכון. אבל הרבה מהתרבות היא משותפת יותר משנדמה.

העניין של שימור \ אי שימור יהדות רלוונטי בעיקר למי שחושש מאנטישמיות. אני לא חושב שהיא תאיים על מי שיבחר לחיות בכל מקום בעולם ולגדל את ילדיו כמנותקים לחלוטין ממסורת יהודית כלשהי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

במקרה של ישראל, אם אני לוקח בתור מקרה בוחן מהנדס עם טראק רקורד סבבאי, אתה צריך להתפשר על רמת חיים, על איכות חינוך, על אובדן הזדמנויות ועל שכנים ממש גרועים - אבל אתה מרוויח קרבה למשפחה, רוחניות (אם זה מדבר אליך), ושפה ומנטליות שאתה מכיר.

אז אם רוחניות בכלל לא מדברת אליך, ואין לך פערים גדולים בשפה/מנטליות - אז הפער מצטמצם, מאוד.

ביקרתי בארץ לאחרונה וישבתי עם חבר, מהנדס תוכנה בכיר. מרוויח יפה (לא יודע בדיוק כמה, אבל בטח סביב 30 ברוטו). יש בבעלותו דירה כך שהוא לא משלם שכירות. נשוי פלוס ילד אחד, חי בסדר אבל לא ברווחה אמיתית ועדיין בקושי מצליח לחסוך (אמנם אשתו לא עובדת וברגע שזה ישתנה כל המשכורת שלה תהיה בעצם חיסכון). אני משוכנע שמישהו כמוהו במדינה כמו ארה"ב, גרמניה, שוודיה וכולי יחיה ברמת חיים גבוהה משמעותית.

אני אתאיסט מוחלט בדיוק כמוך. אני לא מאמין באלוהים, לא אוכל כשר, לא צם ביום כיפור ולא קשור בשום צורה ליהדות.

אבל מה הקטע, נולדתי בישראל ואני מוגדר יהודי.

עכשיו מה תעשה כשתוזמן לזוג גרמני או אוסטרי ותגלה שהחוויות שלכם בחיים היו שונות לחלוטין? שאין לך שום דבר משותף איתם מלבד זה שהם נאורים בעיניך?

אני באמת חושב שכל אזרח נוטה להגיד שהמדינה שלו הרבה יותר גרועה ממה שהיא. כולל ישראל.

כמובן שיש הבדלים בחוויות מהחיים (צבא, מנטליות וכדומה) וכמובן שאי אפשר לצחוק איתם מאותן בדיחות ישראליות או ליהנות מהשפה העברית, אבל אני עובד עם אנשים מכל העולם ולא יאומן - אבל הם אנשים בדיוק כמונו, ויש הרבה מן המשותף. גם חברה שלי אסטונית ואולי אנחנו לא יכולים להעלות ביחד חוויות מהצבא, אבל יש לנו ה-מ-ו-ן דברים משותפים ויש אפילו בונוס - הרקעים השונים שלנו מוסיפים עניין ונושאי שיחה רבים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני בתור מי שחי בעולם הזה של ההייטק, אז אני יכול לספר לך שזה תיאור מדוייק למדי.

המקרה שלי לא בדיוק גנרי בגלל החלטות ספציפיות שלקחתי והוכיחו את עצמן / המזל היה לטובתי, אבל אם אני מסתכל על חברים שלי: אנשים שסיימו תואר בטכניון בהצטיינות, מרוויחים סכומים דומים (ומעלה) למה שתיארת, אך מחזיקים ברכב סוג ז' וגרים בדירה לא גדולה עבורה הם לקחו משכנתא של כמה שנים - ואלו מי שהיה להם עזרה כלשהי בתחילת הדרך. חבר אחר, מבריק, עם טראקרקורד בIBM וGoogle אך בלי שקל מהבית - לקח עכשיו משכנתא ל15-20~ שנה עבור דירת 4 חדרים בראשון...

לא נהנתנים, לא חיים בפיזור, ולמרות שההכנסה נמצאת בעשירון העליון של המשק - חיים כמו מה שנקרא 'מעמד ביניים' במדינות מערביות.

היות ויש לי חברים שעשו רילוקיישן, אני יודע טוב מאוד מהו הפער ברמת החיים עבור אנשים באותו מקצוע, וגם כאשר האישה לא עובדת - הרמה הרבה הרבה יותר גבוהה, בסדרי גודל.

בחיי שאני לא מבין איך אנשים צעירים שלא מהתחום הזה (הייטק) סוגרים את החודש, במיוחד אם/כש מוסיפים ילדים למשוואה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
גם חברה שלי אסטונית ואולי אנחנו לא יכולים להעלות ביחד חוויות מהצבא, אבל יש לנו ה-מ-ו-ן דברים משותפים ויש אפילו בונוס - הרקעים השונים שלנו מוסיפים עניין ונושאי שיחה רבים.

כשהחברה שלך אסטונית, מי בכלל מעוניין לדבר? :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
נכון. אבל הרבה מהתרבות היא משותפת יותר משנדמה.

העניין של שימור \ אי שימור יהדות רלוונטי בעיקר למי שחושש מאנטישמיות. אני לא חושב שהיא תאיים על מי שיבחר לחיות בכל מקום בעולם ולגדל את ילדיו כמנותקים לחלוטין ממסורת יהודית כלשהי.

מוזר, על גבול ההזוי (סליחה על הגסות) לשמוע את זה ממישהו שגדל בברה"מ ויודע, או אמור לדעת, לאן הביאו את אבותיו אמרות כגון אלה. לא מעניין אף אחד מה אתה עושה בפועל. אף אחד לא שונא יהודים כי הוא מכיר יהודים והם עשו לו משהו, או כי דרכיהם לא נאות בעיניו. שורשי האנטישמיות אחרים לחלוטין וכך גם הביטויים שלה. יהודים חילוניים סבלו בדיוק כמו הדתיים בעתות מצוקה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אבותיי לא ויתרו על היהדות שלהם.

אני גם בתור ילד בן 5 ידעתי שאני יהודי, כי הוריי בחרו לשמר זאת.

מנגד יש כאלו שהתבוללו, שלא התחתנו רק עם יהודים אחרים וכנראה שהיום, דור או שנים אחרי, הצאצאים שלהם בכלל לא יודעים שסבא או סבתא היו יהודיים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ויש מספיק כאלה שהתבוללו, וגילו שהם יהודים בדיוק בפוגרום. לא חסרו כאלה, אני מניח שהדבר ידוע לך היטב. זו הייתה הכוונה.

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך באמת האנטישמים האלה מצליחים לגלות שאתה יהודי אפילו אחרי שהתבוללת 7 דורות אחורה?

צריך להעסיק אותם במשרד הדתות באגף הגיור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לגמרי. לפחות בברה"מ/רוסיה היו משת"פים ברשויות שגילו למפגעים כתובות של יהודים.

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...